rodopi 728x90

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
07:40
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Πέμπτη, 20 Σεπτέμβριος 2018
Μειωμένα κατά πολύ είναι φέτος τα προβλήματα σχετικά με τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ, στο νομό Καρδίτσας, καθώς μόνο η πρόταση για ένα δεν εγκρίθηκε.
Πέμπτη, 20 Σεπτέμβριος 2018
Αντιδράσεις πυροδότησε το περιεχόμενο του πορίσματος της Επιτροπής του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη μελέτη ζητημάτων της ακαδημαϊκής ελευθερίας και ειρήνης στα Πανεπιστήμια, το οποίο παραδόθηκε χθες στον υπουργό, Κώστα Γαβρόγλου, και δόθηκε στη δημοσιότητα.
Τρίτη, 18 Σεπτέμβριος 2018
Το μεσημεριανό τραπέζι θα στρώνεται και φέτος στο... σχολείο για μαθητές 18 Δημοτικών Σχολείων του Βόλου και της Ν. Ιωνίας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» του Υπουργείου Παιδείας. Πέρυσι περισσότεροι από 1.500 μαθητές 18 σχολείων απολάμβαναν το μεσημεριανό τους στο σχολείο, με την
Δευτέρα, 17 Σεπτέμβριος 2018
Έως και αύριο, Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, παρατείνεται η ηλεκτρονική εγγραφή των επιτυχόντων των πανελλαδικών εξετάσεων στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Δευτέρα, 17 Σεπτέμβριος 2018
Σε κατάληψη των γραφείων της διεύθυνσης β/βαθμιας εκπαίδευσης Λάρισας προχώρησαν σήμερα από νωρίς το πρωί εκπαιδευτικοί του 6ου εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας και συνδικαλιστές των Παρεμβάσεων με στόχο να διεκδικήσουν τη λειτουργία ολιγομελούς τμήματος στην α' τάξη του σχολείου.
Σάββατο, 15 Σεπτέμβριος 2018
Από την 1η Οκτωβρίου θα ξεκινήσει για τα Τρίκαλα το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Τρικκαίων.
Σάββατο, 15 Σεπτέμβριος 2018
Αιτήσεις για την απόκτηση θέσης σε βρεφονηπιακούς σταθμούς καλούνται να καταθέσουν όσοι γονείς ενώ είχαν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών, δεν έλαβαν voucher κατά την πρώτη κατανομή, λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού.
Σάββατο, 15 Σεπτέμβριος 2018
Ιση ευκαιρία σε 130 μαθητές που ετοιμάζονται να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις και που λόγω οικονομικών προβλημάτων των οικογενειών τους δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν φροντιστηριακά μαθήματα, έρχεται να προσφέρει για έκτη συνεχόμενη χρονιά φέτος το κοινωνικό φροντιστήριο Βόλου.
Παρασκευή, 14 Σεπτέμβριος 2018
Τη συνέχιση της θετικής πορείας που σηματοδότησε η απερχόμενη πρυτανική Αρχή θέτει ως στόχο της η νέα, υπό τον πρύτανη κ. Ζήση Μαμούρη, όπως τονίστηκε κατά την σημερινή επίσημη τελετή παράδοσης – παραλαβής που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Πρυτανείας του κτιρίου Παπαστράτου.
Πέμπτη, 13 Σεπτέμβριος 2018
Στα 100 ανέρχονται τα προσφυγόπουλα από διάφορες χώρες, που θα παρακολουθήσουν φέτος μαθήματα στα σχολεία της Μαγνησίας.
Πέμπτη, 13 Σεπτέμβριος 2018
Σε 4.442 ανέρχονται σύμφωνα με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) οι κενές θέσεις δασκάλων, νηπιαγωγών κι εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2018-2019.
Πέμπτη, 13 Σεπτέμβριος 2018
Συνεχίζεται η διαρροή μαθητικού δυναμικού στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, με 175 λιγότερα παιδιά να φοιτούν στην Α' τάξη του Δημοτικού κατά την φετινή χρονιά, σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ η εικόνα στα Νηπιαγωγεία "σώζεται" κυριολεκτικά λόγω της εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης και της εγ
Τετάρτη, 12 Σεπτέμβριος 2018
Τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), η κατάταξη των πρωτοετών Σπουδαστών.
Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2018
Άνοιξε η αυλαία σήμερα της νέας σχολικής χρονιάς και όπως καταγράφει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στα δημοτικά και νηπιαγωγεία του νομού είναι αρκετές.
Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2018
Με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήση Μαμούρη συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Μεταξύ των άλλων κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας υπήρξε εκτενή συζήτηση σχετικά με το προγραμματισμό έργων χρηματοδοτούμενων από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας που αφορούν τις εγκαταστάσ
Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2018
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκινά η νέα σχολική χρονιά για τα Δημοτικά Σχολεία της Μαγνησίας με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς πληροφορικής να καλύπτονται από μετακινήσεις από τη Β'θμια Εκπαίδευση.
Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2018
«Tου χρόνου τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 9.00 για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας σε μαθητές κατά την επίσκεψή του στο 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2018
Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής και ευχές για μια καλή σχολική χρονιά μοίρασαν σήμερα το πρωί αστυνομικοί σε γονείς και μαθητές, κατά την προσέλευσή τους στα δημοτικά σχολεία των νομών Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού.
Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2018
Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων έγκαιρα, έχει ήδη ολοκληρώσει τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό μεταφοράς μαθητών για την επόμενη τριετία, έχοντας την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Δευτέρα, 10 Σεπτέμβριος 2018
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής υποψηφίων στα ΔΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας.
Δευτέρα, 10 Σεπτέμβριος 2018
Το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά θα χτυπήσει αύριο, Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, στο σύνολο των νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του νομού σηματοδοτώντας την έναρξη των μαθημάτων.
Παρασκευή, 07 Σεπτέμβριος 2018
Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2018 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από Δευτέρα 10 έως και Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018.
Παρασκευή, 07 Σεπτέμβριος 2018
Βέλη κατά του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου εκτοξεύει η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων (ΠΕΦ), για τις αναφορές του ότι υιοθετεί αναχρονιστικές θέσεις.
Παρασκευή, 07 Σεπτέμβριος 2018
Στην προοπτική να πάρει το παιδί τους μετεγγραφή σε Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκειμένου να γλιτώσουν τα έξοδα φοίτησης, βρίσκονται αρκετοί γονείς οι οποίοι εδώ και μερικές ημέρες, από τότε δηλαδή που ανακοινώθηκαν οι βάσεις, επικοινωνούν με τις γραμματείες των Τμημάτων ζητώντας περισσότ
Πέμπτη, 06 Σεπτέμβριος 2018
Tις προσεχείς δύο εβδομάδες αναμένεται από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας η ανακοίνωση του νομοσχεδίου για τη συνένωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
Πέμπτη, 06 Σεπτέμβριος 2018
H KEKΠΑ ΔΙΕΚ του Δ. Βόλου, ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με ωριαία αντιμισθία, συνολικά σαράντα τριών εκπαιδευτών, διάρκειας έως 30/06/2019, ή σε ορισμένες ειδικότητες για ένα εξάμηνο σύμφωνα με τις ανάγκες του ΔΙΕΚ, στο Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελ
Τετάρτη, 05 Σεπτέμβριος 2018
Νέους πίνακες με τα αποτελέσματα για τις προσλήψεις των αναπληρωτών για το φετινό εκπαιδευτικό έτος, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
Τετάρτη, 05 Σεπτέμβριος 2018
Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις της Α' φάσης των αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 16320, εκ των οποίων 12392 στην Πρωτοβάθμια και 3928 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Τετάρτη, 05 Σεπτέμβριος 2018
Οι φιλόλογοι εκφράζουν τη σφοδρή αντίθεσή τους στην κατάργηση του μαθήματος των Λατινικών, ενώ θέτουν και θέμα περαιτέρω υποβάθμισης του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας. Οι αλλαγές προκαλούν την αντίδραση και των μαθηματικών που μιλούν για υποβάθμιση και της μαθηματικής εκπ
Τρίτη, 04 Σεπτέμβριος 2018
Μετά από καιρό και αφού υπήρξε πολύ μεγάλη καθυστέρηση υπάρχει μία θετική εξέλιξη σχετικά με τον νέο βρεφονηπιακό σταθμό του ΟΑΕΔ στην Καρδίτσα, στην περιοχή της Φαναρίου.
 
Σελίδα 1 από 95

 

bregovic-video-overlay

markovic-video-overlay

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336