rodopi 728x90

ΤΡΙΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
22:39

Έκθεση με τα ευρήματα του E65

E-mail Εκτύπωση PDF

Η Ελλάδα συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το 1996.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης και του διαπολιτισμικού διαλόγου και ως εκ τούτου η ενθάρρυνση των διασυνοριακών συνεργασιών. Το Υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων που είναι ο εθνικός συντονιστής του προγράμματος, έχει διαμορφώσει ένα συγκεκριμένο στίγμα εορτασμού: θεματολογία που αλλάζει ανά διετία, έμφαση στο νεανικό κοινό, αλλά και την υψηλής ποιότητας παρεχόμενη πληροφορία, εξοικείωση του κοινού με το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, χρήση νέων τεχνολογιών, συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, εθελοντισμός κ.ά.

Για τη διετία 2017-2018 θέμα του εορτασμού στην Ελλάδα είναι οι ΠΟΛ(ε)ΙΣ. Πόλεις παλιές και νέες, μεγάλες ή μικρότερες, σημαντικές ή λιγότερο σπουδαίες, ζωντανές ή ξεχασμένες, αλλά κυρίως οι πόλεις που ζούμε, με το παρελθόν που κουβαλούν και τους τρόπους που βρίσκουν να το εντάσσουν στη σύγχρονη ζωή τους είναι οι πρωταγωνίστριες του εορτασμού. Θα αφηγηθούν την Ιστορία τους, ή πολλές μικρές ιστορίες.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας συμμετέχοντας και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς εγκαινιάζει το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 18:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας την Περιοδική Έκθεση με τίτλο: «Ο χρόνος κρύβει μυστικά, ο δρόμος αποκαλύπτει ... ΠΟΛ(ε)ΙΣ». Για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν στο κοινό ευρήματα και εποπτικό υλικό από τις αρχαιολογικές ανασκαφές και έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των ετών 2009-2016 στο πλαίσιο της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας – Ε65 στις ΠΕ Καρδίτσας και Τρικάλων.

Ο δρόμος υπήρξε η αιτία να εντοπισθούν και να διερευνηθούν άγνωστες ως τώρα αρχαίοι οικισμοί και πόλεις αναδεικνύοντας πτυχές της καθημερινής ζωής, των συνηθειών και της τέχνης των κατοίκων τους. Μέσα από τα εκθέματα της περιοδικής έκθεσης δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν νέες πτυχές του πολυδιάστατου πολιτισμικού αποθέματος της περιοχής μας, διαχρονικά από την προϊστορική περίοδο μέχρι και τους χριστιανικούς χρόνους. Παράλληλα, καταδεικνύεται ο ρόλος της αρχαιολογικής υπηρεσίας στη διάσωση, τη μελέτη και την ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, με αφορμή τα μεγάλα δημόσια έργα.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη για το κοινό τις ώρες λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας (Τρίτη – Κυριακή 08:00 – 15:00).


 

 

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336