rodopi 728x90

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
13:57
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Δευτέρα, 28 Νοέμβριος 2011
Πιάνουν την τσάπα και το τιμόνι του τρακτέρ και επιστρέφουν στην ελληνική γη για να κερδίσουν το ψωμί τους λόγω της κρίσης. Την τελευταία τριετία 38.000 πολίτες επέλεξαν λόγω συνθηκών το επάγγελμα του αγρότη αλλάζοντας την ανθρωπογεωγραφία του κλάδου και μειώνοντας το μέσο όρο ηλικίας στο επάγγελμ
Κυριακή, 27 Νοέμβριος 2011
Αγροτικό επιμορφωτικό συνέδριο με τίτλο «Καλλιέργεια -Τυποποίηση- Προώθηση», θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο, στις 21 Ιανουαρίου 2012.
Σάββατο, 26 Νοέμβριος 2011
Με επιστολή της προς τη διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας, η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας εκφράζει την διαμαρτυρία της για την δέσμευση μέρους των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων από την τράπεζα.
Σάββατο, 26 Νοέμβριος 2011
Την δημιουργία Τμήματος ΙΕΚ Μελισσοκομίας στην Αβερώφειο Σχολή της Λάρισας εξήγγειλε χθες σε εκδήλωση των μελισσοκόμων ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης καθώς επίσης και την μεταφορά του Οργανισμού «Δήμητρα» ο οποίος μεταφέρεται στη Λάρισα.
Παρασκευή, 25 Νοέμβριος 2011
Είκοσι χρόνια πέρασαν από τότε που ο Σύλλογος Μελισσοκόμων Λάρισας κατήγγειλε ότι κυκλοφορεί στην αγορά νοθευμένο μέλι.
Παρασκευή, 25 Νοέμβριος 2011
Σημαντικό οικονομικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της Ε.Α.Σ Λάρισας, καθώς σύμφωνα με επιστολή τους προς τον βουλευτή Λάρισας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, η Αγροτική Τράπεζα δεσμεύει χρήματα που προορίζονται για τη μισθοδοσία τους, λόγω οφειλών της Ένωσης προς την τράπεζα.
Παρασκευή, 25 Νοέμβριος 2011
Δυσβάστακτο είναι το «χαράτσι» που καλούνται να πληρώσουν στη ΔΕΗ εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι παρά το γεγονός ότι βάσει νόμου έχουν εξαιρεθεί από την καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων.
Πέμπτη, 24 Νοέμβριος 2011
«Η κτηνοτροφία ως επιχειρηματική προοπτική» ήταν το αντικείμενο της αποψινής ενημερωτικής ημερίδας που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Τρικάλων στην αίθουσα εκδηλώσεων του.
Πέμπτη, 24 Νοέμβριος 2011
«Με πολύ καλό ρυθμό προχωρά το εγχείρημα για τη συνένωση των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών της Θεσσαλίας, που αποτελεί μια πολύ καλή επιχειρηματική επιλογή» επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας ICAP, που έχει αναλάβει να εκπονήσει τη μελέτη προκειμένου να αξιολογηθεί η προσπάθεια των Θεσσαλών.
Πέμπτη, 24 Νοέμβριος 2011
«Μέλαν Ακροκώλιον», ένα προϊόν αμιγώς ελληνικό «απειλεί» να καταλάβει τα καλύτερα τραπέζια του κόσμου, εξοστρακίζοντας το περίφημο ιταλικό προσούτο και το ισπανικό χαμόν.
Τετάρτη, 23 Νοέμβριος 2011
Συζήτηση «εφ όλης της ύλης» για τα αγροτικά θέματα είχε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Έξαρχος με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη, κατά την οποία συζητήθηκε και το θέμα της Αβερωφείου Σχολής στη Λάρισα. 
Τετάρτη, 23 Νοέμβριος 2011
Έγκριση πήραν 10 έργα στην Καρδίτσα που υλοποιεί η «Αναπτυξιακή Καρδίτσας ΑΕ ΟΤΑ» στο πλαίσιο του Προγράμματος Leader.
Τρίτη, 22 Νοέμβριος 2011
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΛΓΑ την προσεχή Πέμπτη θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων ποσά συνολικού ύψους 10,5 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής μέσα στα οποία είναι και οι αποζημιώσεις για το βαμβάκι.
Τρίτη, 22 Νοέμβριος 2011
Ενημερωτική ημερίδα για την αξία του ελληνικού μελιού και των άλλων προϊόντων της μέλισσας στη διατροφή και στην υγεία του ανθρώπου διοργανώνει την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 19.00 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ν. Λάρισας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Τρίτη, 22 Νοέμβριος 2011
Αύριο, Τετάρτη, θα παρουσιάσει η εταιρεία ICAP τα πρώτα συμπεράσματα από τη μελέτη που εκπονεί, για τη συνένωση των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών της Θεσσαλίας.
Παρασκευή, 18 Νοέμβριος 2011
"Μαγνήτης" βιοποικιλότητας αποδεικνύεται η καλλιέργεια αγριαγκινάρας (ή άλλως γαϊδουράγκαθο) στη χώρα μας, αφού στο χώρο όπου αναπτύσσεται "φιλοξενεί" ακόμη και πεταλούδες Αφρικής, που αναπαράγονται την άνοιξη πάνω στα φύλλα της!
Πέμπτη, 17 Νοέμβριος 2011
Συνολικά 2 εκ. κιλά μήλα που σε διαφορετική περίπτωση θα πετιούνταν διατέθηκαν από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς σε μονάδα στον Αλμυρό για την παραγωγή χυμού, ενώ παράλληλα ο συνεταιρισμός εξετάζει τη δημιουργία δικής του παραγωγικής μονάδας χυμού από μήλα Ζαγορίν!
Τρίτη, 15 Νοέμβριος 2011
Έξι προγράμματα για την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων σε τρίτες χώρες, ενέκρινε η Διαχειριστική Επιτροπή της Κοινής Οργάνωσης Γεωργικών Αγορών, πρόσφατα στις Βρυξέλλες.
Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2011
Την απειλή της πράξη έκανε η ΕΑΣ Βόλου ως προς την διαφωνία που προέκυψε με την αλυσίδα καταστημάτων LIDL.
Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2011
  Ημερίδα με θέμα «Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη Αγροτικής Παραγωγής και Αλιείας στο πλαίσιο του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου», διοργανώνει ο Δήμος Βόλου το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στο Πορφυρογένειo ίδρυμα της Αγριάς.
Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2011
Δέκτης παραπόνων της πλειονότητας των βαμβακοκαλλιεργητών της περιοχής Τρικάλων, γίνεται καθημερινά το γραφείο του αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Τρικκαίων, σχετικά με την προσβολή της καλλιέργειας βάμβακος από το πράσινο σκουλήκι.
Δευτέρα, 07 Νοέμβριος 2011
Να πληρωθεί μέχρι την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης (50%) στους αγρότες δρομολογεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς υπογράφτηκαν οι απαραίτητες αποφάσεις και εφόσον ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό και δεν υπάρξουν αλλαγές.
Σάββατο, 05 Νοέμβριος 2011
  Συντονισμένη δράση για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκαλούνται κάθε χρόνο στις καλλιέργειες από το πράσινο σκουλήκι, ή τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, υποσχέθηκε ο δήμαρχος κ. Κώστας Παπαλός στην διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο.
Πέμπτη, 03 Νοέμβριος 2011
Επιστολή προς τον ΕΛΓΑ έστειλε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Δ. Σοφάδων Ηλίας Τρίγκας με την οποία εκθέτονται για μια ακόμα φορά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις βαμβακοκαλλιέργειες της περιοχής από το πράσινο σκουλήκι.
Πέμπτη, 03 Νοέμβριος 2011
Παράταση της προθεσμίας για τις συμβάσεις σύνδεσης των φωτοβολταϊκών σταθμών αγροτών κατά δύο μήνες αποφασίστηκε, μετά από παρέμβαση της ΠΑΣΕΓΕΣ προς τον αρμόδιο υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη και τη θετική ανταπόκριση του τελευταίου.
Τρίτη, 01 Νοέμβριος 2011
Την απόφαση να μην συμμετάσχει στην κίνηση για συνένωση των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών από όλη τη Θεσσαλία, έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ Τρικάλων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της συνεταιριστικής οργάνωσης, κ. Αχιλλέα Λιούτα.
Κυριακή, 30 Οκτώβριος 2011
 Υπέρ του εγχειρήματος σύστασης μιας ενιαίας Ένωσης, σε επίπεδο περιφέρειας, τάχθηκε η πλειοψηφία των ΕΑΣ της Θεσσαλίας στη χθεσινή συνάντηση που έγινε στα Αμπελάκια της Λάρισας (για συμβολικούς λόγους, καθώς εκεί γεννήθηκε το συνεταιριστικό κίνημα).
Σάββατο, 29 Οκτώβριος 2011
Στα ιστορικά Αμπελάκια της Λάρισας, όπου ιδρύθηκε ο πρώτος συνεταιρισμός παγκοσμίως, οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Θεσσαλίας συσκέφτηκαν το Σάββατο για ενδεχόμενη συγχώνευση τους. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και πλέον η προοπτική για έναν ενιαίο πανθεσσαλικό αγροτικό συνεταιρισμό μπαί
Σάββατο, 29 Οκτώβριος 2011
Την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011, στο Ξενοδοχείο Divani στην Λάρισα, στις 16.30, οργανώνεται Φόρουμ Πολιτών με θέμα: «Η Κοινή Γεωργική Πολιτική με χρονικό ορίζοντα το 2020».
Παρασκευή, 28 Οκτώβριος 2011
Για το πρώτο 10ημερο του Νοεμβρίου μετατίθεται η πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις από το συμβούλιο κορυφής της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου.
 
Σελίδα 46 από 47

 

bregovic-video-overlay

markovic-video-overlay

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336