rodopi 728x90

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
04:15

Άνοιξε τις πύλες του το παζάρι στην Καρδίτσα

E-mail Εκτύπωση PDF

Η ετήσια εμποροπανήγυρη που φιλοξενούν πολλές Θεσσαλικές πόλεις, άνοιξε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου τις πύλες της και στην Καρδίτσα.

Στα όρια του περιφερειακού δρόμου, στο ύψος της Καρδιτσομάγουλας και ακριβώς απέναντι από τον χώρο που πραγματοποιείται η εμποροβιοτεχνική έκθεση το «παζάρι», έστω και ως απομεινάρι μιας άλλης εποχής, θα περιμένει μέχρι και τις 26 του μήνα τους Καρδιτσιώτες.

Το μέγεθός του ίδιο με πέρυσι, όπως μας ενημέρωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Μπακαλάκου, καθώς οι πάγκοι είναι 410-415 περίπου, θα υπάρχουν 12 ψησταριές συμπεριλαμβανομένων αυτών που ψήνουν κάστανα και φυσικά λούνα παρκ, που μαζί με τον χαλβά είναι σήμα κατατεθέν γι αυτή την ιδιότυπη αγορά.

Να σημειώσουμε εδώ πως εδώ και 20 μέρες περίπου η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ο οποίος και θα εισπράξει ενοίκιο από τους πωλητές, ασχολείται με την διαμόρφωση του χώρου, με ρίψη άμμου αλλά και ασφαλτοστρώσεις όπου ήταν απαραίτητο. Το επόμενο επταήμερο θα έχει την ευθύνη της καθαριότητας, ενώ για τον χώρο παρκινγκ που θα λειτουργεί υπεύθυνοι θα είναι οι συμμετέχοντες στην εμποροπανήγυρη.


Η πρώτη μέρα πάντως δεν στερούνταν κίνησης καθώς αρκετοί συμπολίτες, έστω και για βόλτα, έσπευσαν να δουν τι ακριβώς υπάρχει φέτος στους πάγκους και κυρίως να ελέγξουν τις τιμές. Τα παζάρια με τους πωλητές αναπόφευκτα, καθώς αυτή είναι και η φιλοσοφία της συγκεκριμένης αγοράς, όπως και οι υπερβολές των πωλητών για την ποιότητα των προϊόντων που, εδώ που τα λέμε, στην καλύτερη των περιπτώσεων, είναι συζητήσιμη.

Όσοι επιλέξουν να επισκεφτούν τον χώρο θα διαπιστώσουν ότι πωλούνται σχεδόν τα πάντα. Από κάλτσες και εσώρουχα, μέχρι είδη σπιτιού και τρόφιμα. Είναι, πάντως, θέμα διάθεσης του καταναλωτή αν εμπιστεύεται είδη αραδιασμένα σε πάγκο και πόσο είναι διατεθειμένος να δώσει χρήματα γι αυτά.


Στο σημείο αυτό οφείλουμε να θυμίσουμε ότι η εμποροπανήγυρη είναι ένας θεσμός που βρίσκει αντίθετο τον εμπορικό κόσμο της Καρδίτσας. Μια αντίθεση που εκφράστηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Αντωνίου ενώ να θυμίσουμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος ανακοίνωσε εκπτωτικό 10ήμερο από 19-29 Οκτωβρίου. Είναι επίσης ένας θεσμός που έχει πολύ μεγάλο παρελθόν αν και θεωρούμε ότι πλέον γίνεται εθιμοτυπικά και όχι για τους λόγoυς που ξεκίνησε πριν πολλές δεκαετίες.

Έχει πάντως οπαδούς που το επισκέπτονται και αν επαληθευθεί η παράδοση θα ξεκινήσει και μία περίοδος βροχών. Γιατί, όπως λένε οι Καρδιτσιώτες, «Παζάρι χωρίς βροχή και χωρίς γιορτή του Αγ. Δημητρίου δεν γίνεται».

ΠΗΓΗ: KarditsaLive.net

 

BANNERS AGET B 300x250 SELECTION

bregovic-video-overlay

markovic-video-overlay

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336