728x90 olimpos

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΜΑΪΟΥ 2018
11:58
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Tην αδελφή πόλη Schwabach της Γερμανίας επισκέφτηκαν 49 άτομα από την Καλαμπάκα, όπου γιορτάστηκαν τα δέκα χρόνια της αδελφοποίησης των αντίστοιχων Δήμων Schwabach και Καλαμπάκας.
Η αρχική ιδέα που είχε Έλληνας εστιάτορας στη Γερμανία, να συγκεντρώσει χρήματα, από συναδέλφους του Έλληνες εστιάτορες της Γερμανίας, για την ενίσχυση συσσιτίων της Εκκλησίας στην Αθήνα, είχε απρόσμενη επιτυχία.
Το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο «Αντάμωμα Θεσσαλών» πραγματοποιείται στην αίθουσα του Δημαρχείου Βόλου σήμερα Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012, με θέμα «Ελληνικές γέφυρες σωτηρίας με εμπειρίες και γνώσεις απ’ όλο τον κόσμο».
Στο Δήμο Βόλου θα γίνει φέτος το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο - Αντάμωμα Θεσσαλών στις 16 Ιουλίου 2012 από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «Ασκληπιός» σε συνδιοργάνωση με τη Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Θεσσαλοί απ΄ όλη τη Γη θα συναντηθούν φέτος στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλου στις 16 Ιουλίου 2012 για το καθιερωμένο πια Παγκόσμιο Συνέδριο-Αντάμωμα, που έχει διανύσει μια δυναμικά εξελισσόμενη πορεία τα τελευταία τρία συναπτά χρόνια σε διαφορετικούς δήμους της Θεσσαλίας.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης κ. Διαμαντής Γκίκας σε σημερινή τηλεφωνική σύσκεψη συνεχάρη την Ελευθερία Ελευθερίου για την πρόκρισή της στον τελικό της Eurovision 2012 και της ευχήθηκε εκ μέρος όλων των Θεσσαλών της Ευρώπης καλή επιτυχία.
Την βούλησή των Ελλήνων της διασποράς να στηρίξουν τον τόπο τους εξέφρασε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Γεώργιος Πουρνάρας στη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό στην έδρα της Περιφέρειας.
Την Αυστραλία θα επισκεφτεί ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης κ. Διαμαντής Γκίκας και θα παρευρεθεί μεταξύ άλλων στην εορταστική χοροεσπερίδα της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Αυστραλίας.
Με μεγάλο ενθουσιασμό και πάθος, οι Θεσσαλοί και ιδιαίτερα η Θεσσαλική Νεολαία Ευρώπης, πραγματοποίησαν στις 31.03.2012 το 8ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης στο Ντύσσελντορφ Γερμανίας, που ήταν αφιερωμένο στις μαθηματικές διακρίσεις και επιτυχίες μαθητών του τόπου μας.
Την Βουδαπέστη της Ουγγαρίας επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης κ. Διαμαντής Γκίκας και μεταξύ άλλων συνάντησε τον Θεσσαλό κ. Κώστα Ριζογιάννη, ο οποίος διετέλεσε Δήμαρχος στην πόλη Μπελογιάννη για δώδεκα χρόνια και τιμήθηκε από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλικώ
Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης «Βασίλης Τσιτσάνης» ανέδειξε το πέμπτο κατά σειρά Διοικητικό Συμβούλιο από την ίδρυσή της το 2004.
Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και άλλων κρατών Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» και ο Σύλλογος Θεσσαλών Ντύσσελντορφ «Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ» με τη συμμετοχή των Συλλόγων-Μελών διοργανώνουν το 8ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης στο Ντύσσελντορφ στις 31 Μαρτίου 2012.
Τον Δήμαρχο Μουζακίου κ. Γεώργιο Κωτσό επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών κ. Διαμαντής Γκίκας.
Ο Ελασσονίτης Νίκος Συκλόγλου είναι οδοντίατρος. Ζει στην Ρώμη και στο ιατρείο του σπεύδει για θεραπεία η ελίτ της ιταλικής πρωτεύουσας.
Χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα ζει και αναπνέει μια κοινωνία συμπατριωτών μας, οι οποίοι έχουν φτιάξει τις ζωές τους σε άλλες χώρες, όμως δεν ξεχνούν την ιδιαίτερή τους πατρίδα, τη Θεσσαλία.
Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και άλλων κρατών της Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» και ο Σύλλογος Θεσσαλών Ντύσελντορφ «Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ» με τη συμμετοχή των Συλλόγων-Μελών, διοργανώνουν το 8ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης στο Ντύσελντορφ στις 31 Μαρτίου 2012.
Με αφορμή τα εκατό χρόνια από το θάνατό του και τον απαιτούμενο σεβασμό στο πρόσωπο και το έργο του λογοτέχνη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, οι Θεσσαλοί της Ευρώπης τίμησαν το σκιαθίτη «άγιο» των ελληνικών γραμμάτων.
 Οι εκπρόσωποι των Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων Ευρώπης, Αυστραλίας, Καναδά και Ελλάδας κατά την Γενική Συνέλευση στις 26 Αυγούστου 2011 στην Αγιά Λάρισας εξέλεξαν το νέο Δ.Σ. της συνομοσπονδίας και τη νέα Εξελεγκτική επιτροπή.
 Στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2011, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποίησε οδοιπορικό μνήμης και τιμής στους πεσόντες του Υψώματος 731 στην Κλεισούρα κατά τον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο του 1940-41, στο οποίο η Γενική Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών
Tον υφυπουργό Εξωτερικών επισκέφτηκε η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων «Ασκληπιός» λίγες μέρες μετά το πετυχημένο συνέδριο που πραγματοποίησαν στην Αγιά Λάρισας.
 
Σελίδα 3 από 3

sinezizoume maios 2018

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336