rodopi 728x90

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
21:05
[15:00] Προσωπικό για τον "Μύλο των Ξωτικών"[14:15] Mαίνεται η κόντρα με τους οπτικούς [13:30] Στην τελική ευθεία το έργο της ηλεκτροκίνησης[12:45] Eπεκτείνεται η αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 μίλια[12:00] Νέος εξοπλισμός για το Γενικό Νοσοκομείο [11:16] Eρχονται κατασχέσεις και για μικροποσά[10:29] Πέντε συλλήψεις για ζάρια στα Φάρσαλα[10:11] Οι κηδείες στα Τρίκαλα 20/10/2018[09:45] Στο 9,7% το προβάδισμα της Ν.Δ.[09:01] Ταλαιπωρία με τον μαγνητικό τομογράφο [15:00] Προσωπικό για τον "Μύλο των Ξωτικών"[14:15] Mαίνεται η κόντρα με τους οπτικούς [13:30] Στην τελική ευθεία το έργο της ηλεκτροκίνησης[12:45] Eπεκτείνεται η αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 μίλια[12:00] Νέος εξοπλισμός για το Γενικό Νοσοκομείο [11:16] Eρχονται κατασχέσεις και για μικροποσά[10:29] Πέντε συλλήψεις για ζάρια στα Φάρσαλα[10:11] Οι κηδείες στα Τρίκαλα 20/10/2018[09:45] Στο 9,7% το προβάδισμα της Ν.Δ.[09:01] Ταλαιπωρία με τον μαγνητικό τομογράφο

Ξεκινούν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

E-mail Εκτύπωση PDF

Ζεσταίνουν... μηχανές οι μπουλντόζες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Θεσσαλίας προκειμένου να ξεκινήσουν οι πρώτες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων πριν το τέλος του 2018.

Πρόκειται για την εκτέλεση των τελεσίδικων πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαιρέτων για την οποία θα δαπανηθεί σε πρώτη φάση ποσό 135.000 ευρώ και από το 2019 θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου που θα προχωρήσει σε μαζικές κατεδαφίσεις αυθαιρέτων.

Βάσει της καταγραφής των αυθαιρέτων κατασκευών με πρωτόκολλα κατεδάφισης που έχουν τελεσιδικήσει, στη Θεσσαλία υπάρχουν συνολικά 319 αυθαίρετα εκ των οποίων τα 232 αφορούν στον νομό Μαγνησίας.

Για την έναρξη των κατεδαφίσεων πριν το τέλος του έτους, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Νίκος Ντίτορας ενημερώθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπό τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη.

Στη συνάντηση μετείχαν οι συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Αιγαίου κ. Νίκος Θεοδωρίδης, Αττικής κ. Σπυρίδων Κοκκινάκης, Δυτικής Ελλάδας - Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου, Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειος Μιχελάκης, Κρήτης κ. Μαρία Κοζυράκη και Μακεδονίας - Θράκης κ. Ιωάννης Σάββας, καθώς και η γενική γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ρένα Κλαμπατσέα, ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του ΥΠΕΝ κ. Δημήτρης Δερματάς και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου κ. Γιώργος Πατρίκιος.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν ο προγραμματισμός εκτέλεσης των τελεσίδικων πρωτοκόλλων κατεδάφισης, καθώς και ο τρόπος χρηματοδότησης της διαδικασίας. Κατά προτεραιότητα, θα προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις σε αυθαίρετα που βρίσκονται σε εθνικούς δρυμούς, παραδοτέα σε δημόσιες αναδασωτέες εκτάσεις, αιγιαλούς και ρέματα, με πόρους που θα εγκριθούν από το Πράσινο Ταμείο.

Από το 2019 μαζικές κατεδαφίσεις

Σύμφωνα με τον κ. Ντίτορα, σε πρώτη φάση διατίθεται ποσό 135.000 ευρώ με δυνατότητα επέκτασης της εργολαβίας κατά 50%. Ο κ. Ντίτορας αναμένει πρώτα την επίσημη εγκύκλιο του Υπουργείου, προκειμένου στη συνέχεια να συγκαλέσει υπηρεσιακή σύσκεψη για να προτεροποιηθούν τα πρωτόκολλα κατεδάφισης.

Οι εργασίες της κατεδάφισης θα ανατεθούν σε ανάδοχο ο οποίος θα παρεμβαίνει καθ' υπόδειξη ειδικής επιτροπής που θα συσταθεί για τον σκοπό αυτό. «Η εγκύκλιος αλλά και οι Νόμοι θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα», σημείωσε ο κ. Ντίτορας.

Μαζικές κατεδαφίσεις αυθαιρέτων πάντως αναμένονται από το 2019 και μετά. Θα ιεραρχηθούν και θα κατηγοριοποιηθούν όλα τα πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαιρέτων προκειμένου να προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός που θα αναλάβει να απελευθερώσει από αυθαίρετες κατασκευές ρέματα, παραλίες, αναδασωτέες περιοχές...

Μέσα στο αυθαίρετο η Μαγνησία

Όπως είναι γνωστό, στις αρχές Αυγούστου, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης με έγγραφό του προς τους επτά συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ζήτησε καταλόγους με τα πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαιρέτων κτισμάτων. Στον απόηχο της εθνικής τραγωδίας με την φονική πυρκαγιά που έπληξε την Ανατολική Αττική, η ενεργοποίηση ήταν άμεση.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας, ανέλαβε άμεσα την κατάρτιση της λίστας των αυθαιρέτων με πρωτόκολλα κατεδάφισης που έχουν τελεσιδικήσει και αφορούν σε κατασκευές που βρίσκονται στον αιγιαλό, στις αναδασωτέες εκτάσεις και στα ρέματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλε στον υπουργό Περιβάλλοντος ο κ. Ντίτορας, στην περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν εντοπιστεί 319 αυθαίρετα με πρωτόκολλα κατεδάφισης. Από το σύνολο των περιπτώσεων οι 68 αφορούν σε αυθαίρετα σε αναδασωτέες εκτάσεις και οι 251 σε αιγιαλό και παραλία.

Από τις 68 περιπτώσεις αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις οι 15 εντοπίζονται στον νομό Μαγνησίας.

Ελένη Χάνου (Ταχυδρόμος)

 

 

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336