REX 728X90 1

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
04:10

Ερωτήσεις αντιπολίτευσης σε Καμμένο

E-mail Εκτύπωση PDF

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για την υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε για σκάνδαλο και αμφισβήτησε την ύπαρξη διακρατικής συμφωνίας όπως επιμένει ο Πάνος Καμμένος μεταξύ της χώρας μας και της Σαουδικής Αραβίας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ κατέθεσε στη Βουλή νέα έγγραφα από τα οποία όπως είπε προκύπτει ότι δεν υπάρχει διακριτική συμφωνία και επανέλαβε ότι με τους χειρισμούς του υπουργού Εθνικής Άμυνας χάθηκαν 65 εκατομμύρια ευρώ.

Εν τω μεταξύ και η ΝΔ με νέα ερώτηση ζητεί απαντήσεις από τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών και για τον φερόμενο ως μεσάζοντα στην πώληση βλημάτων στη Σ.Αραβία και για την τύχη του προξένου της Ελλάδας στο Ριάντ, ο οποίος είχε ενημερώσει ότι η σαουδαραβική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει τον κ. Παπαδόπουλο και στη συνέχεια ακυρώθηκε η μετάθεσή του στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα την ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά κατέθεσαν οι δύο αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας και Γιώργος Κουμουτσάκου, την οποία υπογράφουν και άλλοι τέσσερις βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ζτούν να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα έγγραφα των αρμόδιων Αρχών που εξουσιοδοτούν και ορίζουν τον Βασίλη Παπαδόπουλο εκπρόσωπο της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και της Ιορδανίας, καθώς και η σχετική αλληλογραφία ανάμεσα στις ελληνικές Αρχές και τις Αρχές αυτών των χωρών. Υποστηρίζουν, δε, πως «είναι προφανές διά γυμνού οφθαλμού ότι δεν φέρουν νόμιμες επικυρώσεις, αλλά πρόκειται για απλά φωτοαντίγραφα έγγραφα της αλλοδαπής που δεν μπορούν να γίνουν δεκτά από την Ελληνική Διοίκηση σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».

Την ερώτηση υπογράφουν κατά σειρά: Βασίλης Κικίλιας, Γιώργος Κουμουτσάκος, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Σταύρος Καλαφάτης, Σίμος Κεδίκογλου και Σάββας Αναστασιάδης.

Αναλυτικότερα οι βουλευτές της ΝΔ θέτουν τα εξής ερωτήματα:

- Γιατί κανένα από τα χαρτιά που παρουσιάζει ως συμφωνίες ο κ. Καμμένος δεν φέρει τις κατά νόμον προβλεπόμενες επικυρώσεις;

- Έχει να κάνει κάποιο σχόλιο ο κ. Κοτζιάς για τις απαξιωτικές αναφορές του κ. Καμμένου στον Πρόξενο της Ελλάδος στο Ριάντ;

- Έχουν ενημερωθεί τα υπόλοιπα μέλη του ΚΥΣΕΑ για τον ρόλο του κ. Βασίλη Παπαδόπουλου στη διακρατική συμφωνία δεδομένου ότι από πουθενά δεν προκύπτει πως ήταν επίσημος εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας;

«Αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι κ. Κοτζιάς και Καμμένος», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, ενώ απευθύνει και ερωτήματα στον πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι «πέραν των υπουργών όμως υπάρχει και ένα αμείλικτο ερώτημα που στρέφεται στον επικεφαλής τους»

- Πόσο ακόμη θα παρακολουθεί απαθής ο κ. Τσίπρας τις αποκαλύψεις για τον συναρχηγό του Πάνο Καμμένο και τη σκοτεινή υπόθεση στην οποία εμπλέκεται; Δεν είναι καιρός να απαντήσει και ο ίδιος σε όσα καταλογίζονται στον Υπουργό Αμύνης;

«Οκτώ ημέρες τώρα, η σιωπή του κ. Τσίπρα για τον κ. Καμμένο δεν είναι μόνον εκκωφαντική, αλλά μοιάζει πια και ένοχη», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.

ΠHΓΗ: thetoc.gr

 

 

banner olimpos

afigrantires

thessalia economy

bnb 300

radio-300x250


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336