kefir olimpos 728x90

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
13:12
ΥΓΕΙΑ
Πέμπτη, 12 Απρίλιος 2018
Δύο ακόμα άτομα έχασαν την τελευταία εβδομάδα της ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανόντων στους 36.
Πέμπτη, 12 Απρίλιος 2018
Οι άνθρωποι που μένουν ξύπνιοι έως αργά τη νύχτα και δυσκολεύονται να σηκωθούν από το κρεβάτι την επόμενη μέρα, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σε σχέση με όσους πέφτουν νωρίς για ύπνο και ξυπνούν επίσης νωρίς, σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-βρετανική επιστημονική έρευνα.
Τετάρτη, 11 Απρίλιος 2018
Μια ουσία σε πολλούς άγνωστη το ακρυλαμίδιο, είναι μια καρκινογόνος ουσία η οποία παράγεται όταν αμυλούχες τροφές όπως ψωμί ή πατάτες κ.α ψήνονται ή τηγανίζονται για πολλή ώρα σε υψηλές θερμοκρασίες.
Τετάρτη, 11 Απρίλιος 2018
Μεγάλη ταλαιπωρία προκάλεσε σε γιατρούς και ασφαλισμένους το τεχνικό πρόβλημα του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ κατά τη διάρκεια των εορτών τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα είναι επαναλαμβανόμενο, ζητώντας την άμεση αποκατάστασή του.
Δευτέρα, 09 Απρίλιος 2018
Οι τηλεθεατές πέρασαν κατά μέσο όρο 2 ώρες και 56 λεπτά μπροστά από την οθόνη της τηλεόρασής τους το 2017, στις 95 χώρες που εξετάζει το ινστιτούτο Eurodata TV, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.
Κυριακή, 08 Απρίλιος 2018
Είναι γνωστή ως η «βιταμίνη του ήλιου», γιατί είναι ο βασικός υπεύθυνος για τη σύνθεσή της. Και όμως, στην ηλιόλουστη Ελλάδα έχουμε έλλειψη της απαραίτητης για την υγεία των οστών βιταμίνης D.
Πέμπτη, 05 Απρίλιος 2018
Η μεσογειακή διατροφή φαίνεται να έχει οφέλη για τη μυϊκή μάζα και την οστική υγεία γυναικών μετεμμηνοπαυσιακής ηλικίας. Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα νέας μελέτης, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Διεθνούς Ενδοκρινολογικής Εταιρίας.
Πέμπτη, 05 Απρίλιος 2018
Παρά το γεγονός ότι η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα συνεχίζει να παρουσιάζει πτωτική τάση, μέσα σε μια εβδομάδα καταγράφηκαν πέντε νέοι θάνατοι, περιλαμβανομένου και του επιχειρηματία Στέλιου Σκλαβενίτη.
Τετάρτη, 04 Απρίλιος 2018
Οι καπνιστές έχουν χειρότερη ποιότητα διατροφής από τους πρώην ή μη καπνιστές σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο BMC Public Health.
Τρίτη, 03 Απρίλιος 2018
Σοβαρές επιπλοκές αλλά και τους περισσότερους θανάτους προκαλεί η γρίπη τύπου Β, από την οποία κατέληξε και ο επιχειρηματίας Στέλιος Σκλαβενίτης το πρωί της Κυριακής.
Τρίτη, 03 Απρίλιος 2018
Σε όλα τα δημοτικά κτίρια, στα θέατρα, σε χώρους άθλησης, σε 29 συνολικά σημεία μέσα στην πόλη τοποθετούνται απινιδωτές.
Δευτέρα, 02 Απρίλιος 2018
Δυο νέα έργα για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, συνολικού προϋπολογισμού 200.00 ευρώ, ενέταξε για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ 2014-2020 ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.
Δευτέρα, 02 Απρίλιος 2018
Σε ολόκληρη τη Θεσσαλία επεκτείνεται η επιδημιολογική μελέτη για τη θνησιμότητα του πληθυσμού για νεοπλασματικές, καρδιαγγειακές και αναπνευστικές νόσους, ενισχύοντας την έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ώστε να υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία με τον Βόλο.
Δευτέρα, 02 Απρίλιος 2018
Σε ένα πρωτόγνωρο όσο και δραματικό περιστατικό κλήθηκε να συνδράμει το πρωί της Κυριακής η μονάδα της 8ης ΕΜΑΚ που εδρεύει στην ΒΙΠΕ Λάρισας και είναι γνωστή για το επιτυχημένο διασωστικό έργο της στις πλαγιές του Ολύμπου.
Σάββατο, 31 Μάρτιος 2018
Παραμένουν οι ελλείψεις ακόμα και βασικών φαρμάκων στα ράφια των φαρμακείων της Λάρισας αλλά και πανελλαδικά.
Σάββατο, 31 Μάρτιος 2018
Έξι μελέτες που δημοσιεύθηκαν το Μάρτιο στο επιστημονικό έντυπο The Journals of Gerontology, Series A: Biological Sciences and Medical Sciences εντοπίζουν νέους συσχετισμούς μεταξύ της μεσογειακής διατροφής και της υγιούς γήρανσης, ενώ υπογραμμίζουν και την ανάγκη για προσεκτική προσέγγιση των δεδ
Παρασκευή, 30 Μάρτιος 2018
...«Τα περιστατικά που νοσηλεύει κάθε χρόνο η Πνευμονολογική Κλινική είναι περίπου σαράντα», δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής K. Γουργουλιάνης, προσθέτοντας πως «η εκτίμηση είναι ότι θα έχουμε πολλά περισσότερα
Πέμπτη, 29 Μάρτιος 2018
Δεκάδες περιστατικά αναπνευστικών λοιμώξεων νοσηλεύονται στη διάρκεια του χρόνου στην Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, τα οποία υπολογίζονται σε περισσότερα από 1.200 σε όλη τη Θεσσαλία, με τις εισαγωγές ασθενών ανά μήνα να υπολογίζονται σε 100 αντίστοιχα.
Πέμπτη, 29 Μάρτιος 2018
Συνεχίζεται η αυξητική πορεία των κρουσμάτων ιλαράς στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ έως και την Πέμπτη 29 Μαρτίου έχουν καταγραφεί συνολικά 2.345 κρούσματα.
Πέμπτη, 29 Μάρτιος 2018
«Το Νοσοκομείο Βόλου και τα Κέντρα Υγείας χρειάζονται άμεσα 30 μόνιμους γιατρούς, χωρίς σε αυτούς να περιλαμβάνονται οι δέκα μόνιμοι γιατροί που θα στελεχώσουν το αυτόνομο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ)» τόνισε ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κέντρων Υγείας Μαγνησίας (ΕΙΝΚΥΜ)
Τετάρτη, 28 Μάρτιος 2018
Οι Ελληνίδες γεννούν λιγότερα παιδιά και σε μεγαλύτερη ηλικία, σε σχέση με τον μέσο όρο στην ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2016, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Τετάρτη, 28 Μάρτιος 2018
Σε στάση εργασίας προχωρούν την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι νοσηλευτές στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των Νοσοκομείων.
Τρίτη, 27 Μάρτιος 2018
Το έργο που εντάχθηκε σήμερα με υπογραφή του Περιφερειάρχη, αφορά σε προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία πλήρους Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου.
Τρίτη, 27 Μάρτιος 2018
Σειρά συναντήσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έχει η διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, με αφορμή την αντιμετώπιση της διαρκούς έλλειψεις φαρμάκων που καταγγέλλουν ασθενείς και φαρμακοποιοί.
Δευτέρα, 26 Μάρτιος 2018
Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι έκαναν ένα σημαντικό βήμα για τον εντοπισμό ενός προγνωστικού δείκτη του καρκίνου των ωοθηκών, δημιουργώντας προσδοκίες για πρώιμη διάγνωση του λεγόμενου «σιωπηλού δολοφόνου» των γυναικών.
Δευτέρα, 26 Μάρτιος 2018
Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας καθώς μετά από ασθένεια 45 μαθητών στο Ακραίφνιο Ορχομενού, ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναγκάστηκε να κλείσει το σχολείο.
Δευτέρα, 26 Μάρτιος 2018
Η συγγραφέας Υγείας και δημοσιογράφος Ιωάννα Λάκα επισκέφθηκε τον γνωστό χειρουργό Δημήτρη Γκιουζέλη στον Πειραιά και μίλησαν σχετικά με τις παθήσεις μαστού.
Δευτέρα, 26 Μάρτιος 2018
Ασθενείς με έμφραγμα του μυοκαρδίου θα αντιμετωπίζονται με πρωτογενή αγγειοπλαστική στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας καθ' όλη τη διάρκεια της εφημερίας του.
Παρασκευή, 23 Μάρτιος 2018
Τέσσερα ακόμα άτομα έχασαν σε μια εβδομάδα τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της γρίπης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 26. Επίσης, την εβδομάδα 12-18 Μαρτίου εισήχθησαν για νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λόγω γρίπης πέντε άτομα.
Πέμπτη, 22 Μάρτιος 2018
Με καλή διαχείριση προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την έλλειψη φαρμάκων στη Λάρισα οι φαρμακοποιοί, καθώς το φαινόμενο των ελλείψεων σκευασμάτων δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο τον νομό.
 
Σελίδα 5 από 145

 

ΠΟΥ PHC 300x250

PROSFORES 2018

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336