REX 728X90 1

ΤΡΙΤΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
14:24
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Δευτέρα, 15 Ιανουάριος 2018
Το 53% των αποφοίτων των ελληνικών πανεπιστημίων ολοκληρώνει ετησίως προγράμματα σπουδών που έχουν ελάχιστες προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης ή αφορούν τομείς που δεν συμβάλλουν με κανέναν τρόπο στην ανάγκη της χώρας για ανάπτυξη.
Σάββατο, 13 Ιανουάριος 2018
  Από τον Ιούνιο του 2020 θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Παρασκευής, έκανε λόγο για διαφορετικό τρόπο εισαγωγής, όπου θα δίδεται βάρος στον βαθμό του απολυτηρίου.
Παρασκευή, 12 Ιανουάριος 2018
Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, για το σχολικό έτος 2017-2018, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές, πλήρους και μειωμένου ωραρίου, 123 εκπαιδευτικοί κλάδων ΠΕ16.01, ΠΕ16.02 και ΤΕ16 για την κάλυψη λειτουργικών κενών στα μουσικά σχολεία με χρηματοδότηση
Παρασκευή, 12 Ιανουάριος 2018
Αύξηση από 1% σε 5% του ειδικού ποσοστού εισαγωγής στα πανεπιστήμια για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, προβλέπει ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας που έχει συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου για την ίδρυση του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Τετάρτη, 10 Ιανουάριος 2018
Τις συνθήκες για τη διερεύνηση ενός νέου επιστημονικού πεδίου καλλιεργεί ένα καινοτόμο ερευνητικό πρόγραμμα, που «τρέχει» η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους διεθνούς φήμης αρχαιολόγους Diana Wardle και δρα Ken Wardle του βρεταν
Τετάρτη, 10 Ιανουάριος 2018
Άλλη μια αλλαγή στο χώρο της παιδείας σχεδιάζει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρό του τους βαθμούς στα Γυμνάσια.
Παρασκευή, 05 Ιανουάριος 2018
Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, για το διδακτικό έτος 2017-2018, και για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε δημόσια σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές, πλήρους και μειωμένου ωραρίου, 294 εκπαιδευτικοί.
Πέμπτη, 04 Ιανουάριος 2018
Εντάσεις προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με την οποία καταργούνται σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό για να μην αδικηθούν μαθητές που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά, όπως λένε κύκλοι του υπουργείου Παιδείας, επισημαίνοντας ότι η απόφαση δεν αφορά τα προγράμματα Εράσμους.
Τετάρτη, 03 Ιανουάριος 2018
Τα γεγονότα που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή, τα πρόσωπα, η ιστορία τους, η πόλη και η ταυτότητά της, ο διχασμός μιας ολόκληρης Περιφέρειας το μέλλον ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος... όλα καταγεγραμμένα σε ένα ιστορικό αρχείο.
Τρίτη, 02 Ιανουάριος 2018
Προσδοκίες ότι θα αξιοποιηθεί η μεγάλη έκταση με το ακίνητο του πρώην εργοστασίου της Βαμβακουργίας στη Νέα Ιωνία, δημιουργούν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες ενδέχεται να ανεγερθεί φοιτητική εστία.
Δευτέρα, 01 Ιανουάριος 2018
Με... κεκτημένη ταχύτητα, από τις εξελίξεις του Δεκεμβρίου αλλά και από την... πλήρωση χρόνου για υλοποίηση δεσμεύσεων, αναμένεται να μπει η νέα χρονιά (και) σε ό,τι αφορά τα θέματα της Εκπαίδευσης.
Σάββατο, 30 Δεκέμβριος 2017
Τις 15.000 αγγίζουν οι θέσεις εργασίας που χρηματοδοτεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μέσα από διάφορα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, αλλά και τα μεταπτυχιακά, καθώς και τα ερευνητικά εργαστήρια.
Πέμπτη, 28 Δεκέμβριος 2017
Εως εννέα μετεγγραφές ανά τμήμα θα γίνουν δεκτές κατά το δεύτερο ακαδημαϊκό εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αυτό αποφάσισε η Σύγκλητος του ιδρύματος, θέτοντας φραγμό σε πιθανή επιδίωξη του υπουργείου Παιδείας να δώσει εισιτήριο σε όσο το δυνατόν περισσότερους αιτούντες.
Σάββατο, 23 Δεκέμβριος 2017
Σε «θρίλερ» με απρόβλεπτες διαστάσεις εξελίσσεται η υπόθεση με τις τοποθετήσεις έξι διευθυντών σε σχολεία της Λάρισας, μετά τη χθεσινή δικαστική παρέμβαση.
Παρασκευή, 22 Δεκέμβριος 2017
Τη Δευτέρα 18/12/2017 η Γ΄ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Καρδίτσας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στη Σ.Μ.Υ. Τρικάλων στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τη σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές: Νομικός Αναστάσιος, Γιολδάση Γιαννούλα , Ζέκη Ευθυμία και Χιώλου Χαρά.
Σάββατο, 16 Δεκέμβριος 2017
Έκτακτη επιχορήγηση ύψους 41 εκατομμυρίων ευρώ προς τα Πανεπιστήμια ανακοίνωσε ο Yπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στο πλαίσιο της συνεδρίασης της 86ης Συνόδου των Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε.
Παρασκευή, 15 Δεκέμβριος 2017
Σκληρή απάντηση δίνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον υπουργό Παιδείας με αφορμή τη δράση «η τσάντα στο σχολείο», με την οποία καθιερώνεται η παραμονή της σχολικής τσάντας των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου για
Παρασκευή, 08 Δεκέμβριος 2017
Eπιλέχτηκαν οι 24 Θεσσαλοί μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τον πίνακα κατάταξης επιτυχόντων που συμμετείχαν στο γραπτό διαγωνισμό για το πρόγραμμα EUROSCOLA, προκειμένου να εκπροσωπήσουν την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στην ημερίδα που θα διεξαχθεί στο Στρασβούργο την 1
Τετάρτη, 06 Δεκέμβριος 2017
Νέες καταλήψεις χθες σε έξι σχολεία, γυμνάσια και λύκεια με αιτήματα τη δημιουργία σχολείων που «θα μορφώνουν και δεν θα εξοντώνουν». Στο μεταξύ, το Συντονιστικό στην Αθήνα αποφάσισε αποχή από τα μαθήματα στις 14 Δεκέμβρη ημέρα απεργίας για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Δευτέρα, 04 Δεκέμβριος 2017
Η επιστημονική ομάδα του καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα στο τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με μια εγχώρια επιχείρηση την Polytech συνέλαβαν την ιδέα για την ανάπτυξη μιας συσκευής που θα μπορεί να υπολογίσει την αντιοξειδωτική ικανότητα υγρών τροφίμων όπως ο κ
Δευτέρα, 04 Δεκέμβριος 2017
Πορεία στο Βόλο πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του δήμου Βόλου στο πλαίσιο απόφασης που ελήφθη σε πανελλαδικό επίπεδο.
Σάββατο, 02 Δεκέμβριος 2017
Ανέλαβε χθες τα νέα του καθήκοντα ο πρώτος εκλεγμένος πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας, καθηγητής κ. Ξενοφών Σπηλιώτης, μαζί με τους νέους αντιπρυτάνεις, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της διοίκησης του εκπαιδευτικού ιδρύματος.
Παρασκευή, 01 Δεκέμβριος 2017
Πάνω από 70 είναι αυτή τη στιγμή οι ξένοι φοιτητές που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μέσω του προγράμματος Εράσμους, με στόχο να εξελίξουν τις γνώσεις και να γνωρίσουν καινούριους πολιτισμούς και αντιλήψεις.
Τετάρτη, 29 Νοέμβριος 2017
Ένταση επικράτησε λίγο νωρίτερα, σήμερα, μεταξύ των φοιτητών και των αστυνομικών δυνάμεων, έξω από το υπουργείο Παιδείας. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα από τους διαμαρτυρόμενους μπήκε στο προαύλιο του υπουργείου, απαιτώντας να έχει συνάντηση με τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου ώστε να λάβει απαντήσ
Σάββατο, 25 Νοέμβριος 2017
Εισήχθησαν σε ΤΕΙ αλλά θα αποφοιτήσουν από πανεπιστήμιο. Αυτό είναι το βασικό σενάριο που εξετάζεται για το πτυχίο των νυν φοιτητών των ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιώς, οι οποίοι θα αποφοιτήσουν μετά την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Ωστόσο, αυτό θα γίνει αφού ανταποκριθούν με επιτυχία στα ακα
Πέμπτη, 23 Νοέμβριος 2017
Με ένα χαμόγελο η θερμή υποδοχή των φοιτητών και σπουδαστών στα Τρίκαλα. Η αγκαλιά των Τρικάλων άνοιξε, για να φιλοξενήσει για τα επόμενα χρόνια φοιτητές και φοιτήτριες από διάφορες περιοχές της χώρας, στις τρεις σχολές: ΣΕΦΑΑ, ΤΕΙ, ΣΜΥ.
Πέμπτη, 23 Νοέμβριος 2017
Όλο και περισσότεροι φοιτητές αναγκάζονται να εργάζονται για να καλύψουν τα έξοδα της φοιτητικής ζωής.
Τετάρτη, 22 Νοέμβριος 2017
Ο Καθηγητής κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου, εκλέχθηκε Κοσμήτορας της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θητεία για τα επόμενα τρία έτη.
Τετάρτη, 22 Νοέμβριος 2017
Στις 2.742 ανέρχονται οι αιτήσεις που κατέθεσαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος που ανέρχεται στα 1.000 ευρώ.
Τρίτη, 21 Νοέμβριος 2017
Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η ορκωμοσία 81 αποφοίτων της Σχολής Επιστήμης, Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) Τρικάλων, παρουσία του Κοσμήτορα της Σχολής, Καθηγητή Ιωάννη Κουτεντάκη.
 
Σελίδα 1 από 99

 

e-shop-baner-250X300pixel

banner olimpos

ektposeis litrokapis 2018

thessalia economy

bnb 300

radio-300x250

ski report 01


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336