rodopi 728x90

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
17:24
[18:01] Σε αδιέξοδο οι συζητήσεις για το Brexit[17:31] Kρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στη Λάρισα[17:00] Eισαγγελική έρευνα για την κατάσχεση[16:31] Συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν [16:00] Σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης στα Τρίκαλα[15:30] Νέα αναβολή στη δίκη του Κώστα Πάσσαρη[15:02] Bραβεύτηκαν 11 μαθητές που πέτυχαν στα ΑΕΙ[14:31] Νέες προσλήψεις στους δήμους μετά από χρόνια[14:00] Από τα άγρια ξημερώματα στην «ουρά»[13:29] Άμεσα η επιστροφή φόρου έως 10.000 ευρώ[18:01] Σε αδιέξοδο οι συζητήσεις για το Brexit[17:31] Kρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στη Λάρισα[17:00] Eισαγγελική έρευνα για την κατάσχεση[16:31] Συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν [16:00] Σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης στα Τρίκαλα[15:30] Νέα αναβολή στη δίκη του Κώστα Πάσσαρη[15:02] Bραβεύτηκαν 11 μαθητές που πέτυχαν στα ΑΕΙ[14:31] Νέες προσλήψεις στους δήμους μετά από χρόνια[14:00] Από τα άγρια ξημερώματα στην «ουρά»[13:29] Άμεσα η επιστροφή φόρου έως 10.000 ευρώ

Η θρεπτική αξία της μαύρης σταφίδας

E-mail Εκτύπωση PDF

Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και συμβάλλουν στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ.

Ο λόγος για τη μαύρη κορινθιακή σταφίδα που αποτελεί ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας. Τα τελευταία χρόνια έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων, εξαιτίας του ρόλου που φαίνεται ότι διαδραματίζει στη διατήρηση της υγείας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων.

Όσον αφορά στη θρεπτική της αξία, διαθέτει ακόμη υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και προσφέρει σημαντικά ποσά μαγνησίου, ψευδαργύρου, καλίου, φωσφόρου, σιδήρου και μαγγανίου.

Αδιαμφισβήτητα, ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της μαύρης σταφίδας είναι η παρουσία υψηλών συγκεντρώσεων αντιοξειδωτικών συστατικών.

Ειδικότερα, είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, ανθοκυανίνες και ρεσβερατρόλη, συστατικά που έχει φανεί ότι ασκούν καρδιο-προστατευτική δράση.

Επιπλέον, η διεθνής επιστημονική βιβλιογραφία, δείχνει ότι τα εν λόγω συστατικά διαθέτουν αντικαρκινικές, αντιμικροβιακές και αντι-αλλεργικές ιδιότητες, ενώ η αυξημένη πρόσληψή τους έχει συσχετισθεί με βελτίωση της αντιοξειδωτικής ικανότητας του οργανισμού, γεγονός που μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων που συνδέονται με το οξειδωτικό στρες.

Πηγή: neadiatrofis.gr

 

 

bregovic-video-overlay

markovic-video-overlay

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 



ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336