kefir olimpos 728x90

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
09:01
[10:00] Μεγάλες προκρίσεις για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ[09:00] Νέος εξοπλισμός στο 404 Νοσοκομείο[22:15] Συνεργασία για την ένταξη στο ΠΔΕ οκτώ έργων[21:30] Προβλέπονται υψηλές θερμοκρασίες[20:45] Την άνοιξη τα εγκαίνια του Μουσείου Τσιτσάνη[20:00] Δεκάδες νεκροί από κατάρρευση γέφυρας[19:15] Θρήνος για τον θάνατο γνωστού καθηγητή[18:30] Εισαγγελική παρέμβαση για το "Μακελειό"[17:45] Ζητούν έκτακτο συμβούλιο και εξηγήσεις[17:00] Επιβλαβές το ηλεκτρονικό τσιγάρο[10:00] Μεγάλες προκρίσεις για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ[09:00] Νέος εξοπλισμός στο 404 Νοσοκομείο[22:15] Συνεργασία για την ένταξη στο ΠΔΕ οκτώ έργων[21:30] Προβλέπονται υψηλές θερμοκρασίες[20:45] Την άνοιξη τα εγκαίνια του Μουσείου Τσιτσάνη[20:00] Δεκάδες νεκροί από κατάρρευση γέφυρας[19:15] Θρήνος για τον θάνατο γνωστού καθηγητή[18:30] Εισαγγελική παρέμβαση για το "Μακελειό"[17:45] Ζητούν έκτακτο συμβούλιο και εξηγήσεις[17:00] Επιβλαβές το ηλεκτρονικό τσιγάρο
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Στα ιστορικά Αμπελάκια της Λάρισας, όπου ιδρύθηκε ο πρώτος συνεταιρισμός παγκοσμίως, οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Θεσσαλίας συσκέφτηκαν το Σάββατο για ενδεχόμενη συγχώνευση τους. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και πλέον η προοπτική για έναν ενιαίο πανθεσσαλικό αγροτικό συνεταιρισμό μπαί
Την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011, στο Ξενοδοχείο Divani στην Λάρισα, στις 16.30, οργανώνεται Φόρουμ Πολιτών με θέμα: «Η Κοινή Γεωργική Πολιτική με χρονικό ορίζοντα το 2020».
Για το πρώτο 10ημερο του Νοεμβρίου μετατίθεται η πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις από το συμβούλιο κορυφής της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου.
Δεκάδες παράνομες δεξαμενές πετρελαίου θέρμανσης, πολλές εκ των οποίων περιείχαν ποσότητες ίσες και με 10.000 λίτρα, ανακάλυψε το ΣΔΟΕ σε χωριά των Φαρσάλων ύστερα από έφοδο που έγινε με εισαγγελική εντολή.  
Εποχή συλλογής βαμβακιού και τα νέα δεν είναι ευχάριστα για την πλειοψηφία των βαμβακοκαλλιεργητών στο Δήμο Σοφάδων αφού οι αποδώσεις είναι πολύ χαμηλές. Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις η παραγωγή δεν θα ξεπεράσει το πλαφόν για την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης.
Tη διαδικασία της αναζήτησης γης, που θα φιλοξενήσει τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις του project Helios, ξεκίνησε το υπουργείο Περιβάλλοντος Eνέργειας και Kλιματικής Aλλαγής (ΠEKA).
Τέσσερις εκκοκκιστικές επιχειρήσεις εκλήθησαν μέχρι τώρα να παράσχουν εξηγήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν προχωρήσει στην ανάρτηση, σε εμφανές σημείο, των τιμών αγοράς του σύσπορου βαμβακιού στις μονάδες εκκόκκισης καθώς και στην υπογραφή συμβάσεων με τους παραγ
 Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για ενοικίαση καλλιεργήσιμης γης μέσω του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σε πρώτη φάση θα διατεθούν 833 αγροτεμάχια στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας, Κιλκίς, Σερρών, Ξάνθης και Καβάλας, συνολικής έκτασης 10.000 στρεμμάτων.
Επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη απέστειλε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός με την οποία του ζητάει να παραμείνει το Κέντρο Συγκέντρωσης Τεύτλων στο Εργοστάσιο Ζάχαρης στη Λάρισα.
Στην περιοχή Αμπελάκια της Λάρισας πρόκειται να συναντηθούν το ερχόμενο Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ., εκπρόσωποι των ΕΑΣ της Θεσσαλίας όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη προκειμένου να συζητήσουν την δημιουργία πανθεσσαλικής συνεταιριστικής οργάνωσης.
Σε κλοιό έντονων πιέσεων βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες το βαμβάκι, με τα εκκοκκιστήρια ένα μετά το άλλο να προσαρμόζουν σε χαμηλότερα επίπεδα την τιμή παραλαβής του σύσπορου. Αρκεί να αναφερθεί ότι μέσα σε λίγα 24ωρα το προϊόν έχει χάσει διαδοχικά τα επίπεδα αγοράς στα 53, 51, 49 λεπτά το κιλό κ
Απάντηση έδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, σε ερώτηση που είχε υποβάλει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης, σχετικά με την αδικία εις βάρος των νέων αγροτών που εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά συστήματα και αναγκάζονται ν
Το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα συνδιοργανώνουν με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρισαίων Συνέδριο – Φόρουμ Πολιτών με θέμα: «Η Κοινή Γεωργική Πολιτική με χρονικό ορίζοντα το 2020». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στ
Εντός των ημερών αναμένεται να προκηρυχθεί το πολυαναμενόμενο από τους αγρότες Μέτρο 214 στο οποίο περιλαμβάνονται δράσεις για την ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας – κτηνοτροφίας και η απονιτροποίηση.
 «Φεύγω, πάω να ποτίσω. Μου ήρθε e-mail ότι ανέβηκε η θερμοκρασία στο φύλλωμα...». Μην ξαφνιαστείτε αν ένας αγρότης φύγει επί τόπου από την παρέα, γιατί του ήρθε ηλεκτρονικό μήνυμα στον υπολογιστή ή στο κινητό του τηλέφωνο ότι επείγει η άρδευση της καλλιέργειάς του.
Μικρότερη αναμένεται να είναι η φετινή παραγωγή καρυδιών σε σχέση με την περσινή και όλα δείχνουν ότι θα είναι κάτω από τους 21.000 τόνους.
Ομάδα βαμβακοκαλλιεργητών επισκέφτηκε σήμερα Δευτέρα τον Δήμαρχο Σοφάδων Μπάμπη Παπαδόπουλο, εκφράζοντας του την απελπισία τους λόγω της καταστροφής που έπαθαν οι καλλιέργειές τους απ' την επιδρομή του πράσινου σκουληκιού.
Απαιτείται νεότερη νομοθετική ρύθμιση για την αναγνώριση ιδιοκτησίας στην περιοχή της λίμνης Κάρλας, επισημαίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε έγγραφο του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Σε πρόσφατη σύσκεψη με γεωτεχνικούς που είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, με τον πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας κ. Ιωάννη Γεωργιάδη, τον αντιπρόεδρο κ. Κολίτσα Απόστολο και το μέλος του Δ.Σ κ. Καραντάνα Θεόδωρο, το θέμα που κυριάρχησε αφορούσε την υποβολή των δικαιολογητικ
Παρά την ένεση των 2 εκατομμυρίων ευρώ προς τις τευτλοκαλλιέργειες με μέριμνα του υπουργείου οικονομικών και ανάπτυξης, πράγμα που σημαίνει στην πράξη 25 ευρώ περίπου ανά στρέμμα καλλιεργήσιμης γης, ο στόχος των 100.000 στρεμμάτων τεύτλων για να καλυφτεί η ποσόστωση παραμένει ένα μεγάλο στοίχημα.
 
Σελίδα 69 από 70

ΠΟΥ PHC 300x250

PROSFORES 2018

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336