rodopi 728x90

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
19:32
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Είκοσι χρόνια πέρασαν από τότε που ο Σύλλογος Μελισσοκόμων Λάρισας κατήγγειλε ότι κυκλοφορεί στην αγορά νοθευμένο μέλι.
Σημαντικό οικονομικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της Ε.Α.Σ Λάρισας, καθώς σύμφωνα με επιστολή τους προς τον βουλευτή Λάρισας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, η Αγροτική Τράπεζα δεσμεύει χρήματα που προορίζονται για τη μισθοδοσία τους, λόγω οφειλών της Ένωσης προς την τράπεζα.
Δυσβάστακτο είναι το «χαράτσι» που καλούνται να πληρώσουν στη ΔΕΗ εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι παρά το γεγονός ότι βάσει νόμου έχουν εξαιρεθεί από την καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων.
«Η κτηνοτροφία ως επιχειρηματική προοπτική» ήταν το αντικείμενο της αποψινής ενημερωτικής ημερίδας που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Τρικάλων στην αίθουσα εκδηλώσεων του.
«Με πολύ καλό ρυθμό προχωρά το εγχείρημα για τη συνένωση των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών της Θεσσαλίας, που αποτελεί μια πολύ καλή επιχειρηματική επιλογή» επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας ICAP, που έχει αναλάβει να εκπονήσει τη μελέτη προκειμένου να αξιολογηθεί η προσπάθεια των Θεσσαλών.
«Μέλαν Ακροκώλιον», ένα προϊόν αμιγώς ελληνικό «απειλεί» να καταλάβει τα καλύτερα τραπέζια του κόσμου, εξοστρακίζοντας το περίφημο ιταλικό προσούτο και το ισπανικό χαμόν.
Συζήτηση «εφ όλης της ύλης» για τα αγροτικά θέματα είχε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Έξαρχος με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη, κατά την οποία συζητήθηκε και το θέμα της Αβερωφείου Σχολής στη Λάρισα. 
Έγκριση πήραν 10 έργα στην Καρδίτσα που υλοποιεί η «Αναπτυξιακή Καρδίτσας ΑΕ ΟΤΑ» στο πλαίσιο του Προγράμματος Leader.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΛΓΑ την προσεχή Πέμπτη θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων ποσά συνολικού ύψους 10,5 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής μέσα στα οποία είναι και οι αποζημιώσεις για το βαμβάκι.
Ενημερωτική ημερίδα για την αξία του ελληνικού μελιού και των άλλων προϊόντων της μέλισσας στη διατροφή και στην υγεία του ανθρώπου διοργανώνει την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 19.00 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ν. Λάρισας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Αύριο, Τετάρτη, θα παρουσιάσει η εταιρεία ICAP τα πρώτα συμπεράσματα από τη μελέτη που εκπονεί, για τη συνένωση των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών της Θεσσαλίας.
"Μαγνήτης" βιοποικιλότητας αποδεικνύεται η καλλιέργεια αγριαγκινάρας (ή άλλως γαϊδουράγκαθο) στη χώρα μας, αφού στο χώρο όπου αναπτύσσεται "φιλοξενεί" ακόμη και πεταλούδες Αφρικής, που αναπαράγονται την άνοιξη πάνω στα φύλλα της!
Συνολικά 2 εκ. κιλά μήλα που σε διαφορετική περίπτωση θα πετιούνταν διατέθηκαν από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς σε μονάδα στον Αλμυρό για την παραγωγή χυμού, ενώ παράλληλα ο συνεταιρισμός εξετάζει τη δημιουργία δικής του παραγωγικής μονάδας χυμού από μήλα Ζαγορίν!
Έξι προγράμματα για την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων σε τρίτες χώρες, ενέκρινε η Διαχειριστική Επιτροπή της Κοινής Οργάνωσης Γεωργικών Αγορών, πρόσφατα στις Βρυξέλλες.
Την απειλή της πράξη έκανε η ΕΑΣ Βόλου ως προς την διαφωνία που προέκυψε με την αλυσίδα καταστημάτων LIDL.
  Ημερίδα με θέμα «Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη Αγροτικής Παραγωγής και Αλιείας στο πλαίσιο του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου», διοργανώνει ο Δήμος Βόλου το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στο Πορφυρογένειo ίδρυμα της Αγριάς.
Δέκτης παραπόνων της πλειονότητας των βαμβακοκαλλιεργητών της περιοχής Τρικάλων, γίνεται καθημερινά το γραφείο του αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Τρικκαίων, σχετικά με την προσβολή της καλλιέργειας βάμβακος από το πράσινο σκουλήκι.
Να πληρωθεί μέχρι την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης (50%) στους αγρότες δρομολογεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς υπογράφτηκαν οι απαραίτητες αποφάσεις και εφόσον ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό και δεν υπάρξουν αλλαγές.
  Συντονισμένη δράση για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκαλούνται κάθε χρόνο στις καλλιέργειες από το πράσινο σκουλήκι, ή τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, υποσχέθηκε ο δήμαρχος κ. Κώστας Παπαλός στην διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο.
Επιστολή προς τον ΕΛΓΑ έστειλε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Δ. Σοφάδων Ηλίας Τρίγκας με την οποία εκθέτονται για μια ακόμα φορά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις βαμβακοκαλλιέργειες της περιοχής από το πράσινο σκουλήκι.
 
Σελίδα 69 από 71

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336