rodopi 728x90

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
04:25

Κάμερες στους πεζόδρομους των Τρικάλων

E-mail Εκτύπωση PDF

Την τοποθέτηση καμερών οι οποίες θα καταγράφουν την είσοδο και στάθμευση μηχανοκίνητων δικύκλων στους πεζόδρομους της πόλης εξετάζει πλέον πολύ σοβαρά ο Δήμος Τρικκαίων, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την ανεξέλεγκτη κίνηση των τροχοφόρων και φυσικά την αποφυγή ατυχημάτων.

Τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής αποκάλυψε, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας και στη εκπομπή "Καθημερινά", ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Τρικκαίων Θωμάς Παπασίκας, ακολουθώντας ανάλογη κίνηση που έγινε στον Δήμο Χανίων.

"Προσπαθήσαμε στην αρχή της θητείας της σημερινής δημοτική αρχής να λύσουμε το θέμα με αποπτρεπτικά μέσα, όπως μπάρες και κολονάκια που τοποθετήθηκαν στις εισόδους των πεζόδρομων, αλλά δυστυχώς δεν λειτούργησαν όπως θα θέλαμε...", ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου. "Αναζητώντας, λοιπόν, νέους τρόπους αποτροπής της κίνησης και στάθμευσης των μηχανοκίνητων δικύκλων στους πεζόδρομους, προτάσσουμε πλέον ως την πιο ενδεδειγμένη και αποτελεσματική λύση αυτή του ελέγχου κυκλοφορίας μέσω καμερών, καταγράφοντας τις παραβάσεις κα εκδίδοντας το προβλεπόμενο πρόστιμο, όπως ακριβώς γίνεται και με τα φωτογραφικά ραντάρ της Αστυνομίας στις εθνικές οδούς", πρόσθεσε ο κ. Παπασίκας.

Διευκρίνισε μάλιστα, αναφερόμενος στο παράδειγμα του Δήμου Χανίων, ότι "υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας καμερών με την τροποποίηση του σχετικού Νόμου", εκτιμώντας ότι το μέτρο θα επιφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, ο κ. Παπασίκας τόνισε πως "οι έλεγχοι του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας θα συνεχιστούν στο βαθμό των δυνατοτήτων της Υπηρεσίας...", αναγνωρίζοντας αφενός ότι "αυτή τη στιγμή η Δημοτική Αστυνομία είναι υποστελεχωμένη, ευελπιστώντας όμως ότι θα αυξηθεί μελλοντικά η δύναμή της...", αφετέρου ότι "...δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούμε όλο το προσωπικό της Υπηρεσίας για τον έλεγχο κυκλοφορίας των οχημάτων στους πεζόδρομους...".

Η προειδοποίηση, ωστόσο, από την περασμένη εβδομάδα για επιβολή προστίμων σε όσους δικυκλιστές κινούνται ή σταθμεύουν τα οχήματά τους στους πεζόδρομους, φαίνεται ότι λειτούργησε εκφοβιστικά, αφού σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Τρικκαίων "...τα σημάδια υποχώρησης του φαινομένου ήταν ενθαρρυντικά και κυρίως από τους διανομείς καφέ και καταστημάτων εστίασης, οι οποίοι και αναδεικνύονται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα κινούμενοι ανεξέλεγκτα...".

Ήδη, πάντως, μέσα στον μήνα Μάιο έχουν βεβαιωθεί 53 πρόστιμα για στάθμευση ή διέλευση από πεζόδρομο, με το ύψος του προστίμου να είναι 20 ευρώ στην πρώτη περίπτωση και 100 ευρώ στην δεύτερη, με τον κ. Παπασίκα να αναφέρει πως "αφορούσαν εξόφθαλμες παραβατικές περιπτώσεις...", προσθέτοντας εμφαντικά ότι "δεν θα επιδοθούμε σε ένα... σαφάρι, δεδομένου ότι η κυκλοφοριακή αγωγή δεν είναι θέμα επιβολής η πρόληψης, αλλά παιδείας...".

Aλέξανδρος Ζαούτσος (ert.gr)

 

 

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336