kefir olimpos 728x90

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
08:57
[09:00] Νέος εξοπλισμός στο 404 Νοσοκομείο[22:15] Συνεργασία για την ένταξη στο ΠΔΕ οκτώ έργων[21:30] Προβλέπονται υψηλές θερμοκρασίες[20:45] Την άνοιξη τα εγκαίνια του Μουσείου Τσιτσάνη[20:00] Δεκάδες νεκροί από κατάρρευση γέφυρας[19:15] Θρήνος για τον θάνατο γνωστού καθηγητή[18:30] Εισαγγελική παρέμβαση για το "Μακελειό"[17:45] Ζητούν έκτακτο συμβούλιο και εξηγήσεις[17:00] Επιβλαβές το ηλεκτρονικό τσιγάρο[16:15] Κλείνει για δύο μήνες τμήμα της Μανδηλαρά[09:00] Νέος εξοπλισμός στο 404 Νοσοκομείο[22:15] Συνεργασία για την ένταξη στο ΠΔΕ οκτώ έργων[21:30] Προβλέπονται υψηλές θερμοκρασίες[20:45] Την άνοιξη τα εγκαίνια του Μουσείου Τσιτσάνη[20:00] Δεκάδες νεκροί από κατάρρευση γέφυρας[19:15] Θρήνος για τον θάνατο γνωστού καθηγητή[18:30] Εισαγγελική παρέμβαση για το "Μακελειό"[17:45] Ζητούν έκτακτο συμβούλιο και εξηγήσεις[17:00] Επιβλαβές το ηλεκτρονικό τσιγάρο[16:15] Κλείνει για δύο μήνες τμήμα της Μανδηλαρά

Καλή ποιότητα, χαμηλές τιμές στο σκληρό σιτάρι

E-mail Εκτύπωση PDF

Σαν μια καλή όσον αφορά την ποιότητα και την ποσότητα χαρακτηρίζεται η φετινή χρονιά για το σκληρό σιτάρι. Οι στρεμματικές αποδόσεις κυμάνθηκαν σε καλά επίπεδα.

Οι βροχές των τελευταίων ημερών δεν επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή, αφού στις περισσότερες περιοχές έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ο αλωνισμός (απομένουν κάποιες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα).

Η αγορά όμως παραμένει «παγωμένη» και οι παραγωγοί παραδίνουν το προϊόν με «ανοικτές τιμές» και με προκαταβολές που ξεκινούν από 10 λεπτά το κιλό και εκτιμήσεις για τιμή στα 16-17 λεπτά (κάτω από το ψυχολογικό όριο των 20 λεπτών).
Όπως αναφέρει ο αναφέρει ο παραγωγός Χρήστος Σιδερόπουλος μιλώντας στον ΑγροΤύπο, «φέτος η Λάρισα είχε πολύ καλή ποιότητα. Ωστόσο αυτή την εποχή η αγορά είναι «παγωμένη». Για τα καλής ποιότητας σιτηρά δίνουν τιμή μέχρι 17 λεπτά το κιλό. Το στοίχημα των παραγωγών είναι φέτος να καταφέρουν να ξεπεράσουν το «ψυχολογικό» όριο των 19 λεπτών το κιλό. Πάντως σε μεγάλο βαθμό η τιμή θα καθοριστεί και από την ζήτηση που θα έχει το ελληνικό σιτάρι από την Ιταλία, καθώς σε αυτή κατευθύνεται η πλειονότητα του προϊόντος. Αν το επόμενο διάστημα γίνουν εξαγωγές στην Ιταλία η τιμή εκτιμώ ότι μπορεί να φτάσει στα 20-22 λεπτά».

 

ΠΟΥ PHC 300x250

PROSFORES 2018

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 



ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336