rodopi 728x90

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
19:41

Στο 70% η πληρότητα στα ξενοδοχεία

E-mail Εκτύπωση PDF

Με πληρότητα στα ξενοδοχεία που αγγίζει το 70%, αν και μπαίνουμε στο τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, η Σκιάθος διάγει τουριστικά έναν από τους καλύτερους αντίστοιχους μήνες των τελευταίων χρόνων.

Χιλιάδες τουρίστες καταφθάνουν αεροπορικώς από το Λονδίνο, το Μιλάνο και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις για να απολαύσουν εκτός από τα μπάνια και άλλες ομορφιές του νησιού μέσα από τον περιπατητικό και όχι μόνον τουρισμό.

Μπορεί στον Βόλο και στα περισσότερα τουριστικά θέρετρα της ηπειρωτικής Μαγνησίας το φθινόπωρο να μύρισε για τα καλά, ωστόσο στη Σκιάθο τα πάντα είναι ακόμη υπό την επήρεια της τουριστικής θερινής σεζόν.

Τι και αν βρισκόμαστε προς το τέλος Σεπτεμβρίου; Τα πλοία αφήνουν ακόμη τουρίστες, ενώ οι αεροπορικές πτήσεις είναι συνεχείς. Μόλις την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν 30 αφίξεις αεροπλάνων που συνολικά έφεραν πληθυσμό που ισούται με τη μισή και πλέον Σκιάθο, δηλαδή πάνω από 4.000 τουρίστες μόνο σε μια μέρα.

Οι αφίξεις αεροπλάνων με τουρίστες θα συνεχιστούν φέτος μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου, με τη σεζόν να επεκτείνεται σε σχέση με πέρυσι κατά εννιά μέρες.

Οι συμμετοχές του νησιού στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, όπου παρουσιάζονται τα φυσικά κάλλη της περιοχής, φέρνουν αποτελέσματα.

Οι δράσεις του Δήμου στο πλαίσιο της προβολής θα αρχίσουν τον Οκτώβριο και θα ολοκληρωθούν γύρω στον Μάρτιο.

«Πέρυσι συμμετείχαμε σε δέκα διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και το ίδιο αναμένεται να κάνουμε και φέτος» τόνισε ο δήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτρης Πρεβεζάνος που σε λίγες εβδομάδες θα βρίσκεται στην πρώτη διεθνή τουριστική έκθεση στο Ρίμινι της Ιταλίας.

Για την ερχόμενη θερινή σεζόν ο Δήμος θα διαθέσει γύρω στις 200.000 ευρώ για την τουριστική του προβολή σε ΜΜΕ, πρακτορεία και άλλους φορείς που κινούν τα νήματα του παγκόσμιου τουριστικού ρεύματος.

«Ο φετινός Σεπτέμβριος είναι ένας από τους καλύτερους των τελευταίων χρόνων» τόνισε ο κ. Πρεβεζάνος και πρόσθεσε πως «η πληρότητα στα ξενοδοχεία βρίσκεται στο 70%. Σε αυτό έχουν παίξει ρόλο οι καλές καιρικές συνθήκες, η επιδείνωση του καιρού στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, αλλά και επειδή οι τουρίστες που έρχονται στη Σκιάθο απολαμβάνουν αυτή την περίοδο όχι μόνο τα μπάνια στη θάλασσα, αλλά και τις ομορφιές του τόπου μέσα από τον περιπατητικό τουρισμό, τον καταδυτικό και άλλες μορφές τουρισμού. Άλλωστε το νησί προσφέρει τέτοιες δυνατότητες».

Άγγλοι, Ιταλοί, Σκανδιναβοί είναι κυρίως οι τουρίστες αυτή την περίοδο, ενώ δεν λείπουν και οι επισκέπτες από την Ανατολική Ευρώπη.

Η παρουσία των ξένων είναι έντονη στην οδό Παπαδιαμάντη με τις καφετέριες και τα κέντρα εστίασης να γεμίζουν από κόσμο.

Φώτης Σπανός (e-thessalia.gr)

 

 

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336