REX 728X90 1

ΤΡΙΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
04:02
[22:29] Δωρεά τροφίμων για άπορες οικογένειες[22:01] Tροφές που δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο[21:30] Εξάρθρωση σπείρας με πλαστά χαρτονομίσματα[21:01] Προβάδισμα 13 μονάδων για τη Ν.Δ[20:29] 47χρονος νεκρός από κυνηγετικό όπλο[20:00] Τσίπρας: Εξυπηρετεί συμφέροντα η ΝΔ[19:30] «Σόου και φιέστες η επίσκεψη Πολάκη»[19:00] Ντάισελμπλουμ: Κάντε μεταρρυθμίσεις[18:30] Βρέθηκε μισθωτής για το αναψυκτήριο [18:00] Έχουν αντληθεί 557 κυβικά μέτρα πετρελαίου[22:29] Δωρεά τροφίμων για άπορες οικογένειες[22:01] Tροφές που δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο[21:30] Εξάρθρωση σπείρας με πλαστά χαρτονομίσματα[21:01] Προβάδισμα 13 μονάδων για τη Ν.Δ[20:29] 47χρονος νεκρός από κυνηγετικό όπλο[20:00] Τσίπρας: Εξυπηρετεί συμφέροντα η ΝΔ[19:30] «Σόου και φιέστες η επίσκεψη Πολάκη»[19:00] Ντάισελμπλουμ: Κάντε μεταρρυθμίσεις[18:30] Βρέθηκε μισθωτής για το αναψυκτήριο [18:00] Έχουν αντληθεί 557 κυβικά μέτρα πετρελαίου
24Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ 6ΠΜ ΕΩΣ 6ΠΜ

Τράπεζα δεδομένων από την ΕΛ.ΑΣ.

E-mail Εκτύπωση PDF

Μεγάλη ηλεκτρονική «τράπεζα δεδομένων» για επεισόδια που σημειώνονται σε αγώνες ποδοσφαίρου (Superleague, Footbal league, διεθνείς αγώνες), μπάσκετ, βόλεϊ (ανδρών και γυναικών) αλλά και πόλο δημιουργεί το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα ζητεί από τα αρμόδια τμήματα της ΕΛ.ΑΣ. να δημιουργούν μια ειδική φόρμα «pre-match» (προ των παιγνιδιών) με όλα τα στοιχεία των μετακινήσεων των ποδοσφαιρικών ομάδων αλλά και των φιλάθλων, το ιστορικό επεισοδίων κάθε παιγνιδιού μέχρι και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, τα ξενοδοχεία και τα μεταφορικά μέσα που χρησιμοποιούν οι φανατικοί φίλαθλοι των ομάδων! Μάλιστα, στην ίδια φόρμα θα ζητείται και... πρόβλεψη συμπεριφοράς των φιλάθλων σε κάθε αγώνα, ενώ θα παρακολουθείται και θα καταγράφεται η ποινική εξέλιξη των υποθέσεων συλληφθέντων χούλιγκαν. Αυτά προβλέπονται σε έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ. που τέθηκαν υπόψη των υπευθύνων της Ασφάλειας Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας και άλλων υπηρεσιών, σχετικά με την αποφυγή επεισοδίων την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Αρχικά, λοιπόν, η ΕΛ.ΑΣ. δημιουργεί ένα ηλεκτρονικό αρχείο... εκτρόπων στα γήπεδα. Με υποχρέωση όλων των αστυνομικών υπηρεσιών που χειρίζονται θέματα ασφάλειας αθλητικών εκδηλώσεων να εισάγουν στοιχεία που αφορούν τη συμπεριφορά των φιλάθλων, τις συλλήψεις και άλλα που αφορούν την κάθε αναμέτρηση. Ετσι ώστε οι υπεύθυνοι για την ασφάλεια μελλοντικών αγώνων να γνωρίζουν το ιστορικό επεισοδίων, τις εχθρότητες των ομάδων και τις «βεντέτες» που δημιουργούνται, τα σημεία που είναι επικίνδυνα για επιθέσεις φανατικών οπαδών κ.λπ. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για ένα καθοριστικό ηλεκτρονικό «εργαλείο» στη διάθεση των υπευθύνων των μέτρων ασφαλείας.

Επιπλέον, σε σχετικό μνημόνιο ενεργειών που εκδόθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου από τις αρμόδιες υπηρεσίες της λεωφόρου Κατεχάκη διασαφηνίζεται ποιο έργο θα αναλάβει η κάθε αστυνομική υπηρεσία, αφού υπήρχε μεγάλη σύγχυση τις ώρες που εκδηλώνονταν τα επεισόδια. Ωστόσο, υπάρχει σωρεία διευκρινίσεων ακόμη και για τους οπλοφόρους ή μη αστυνομικούς, τους... μηχανοκίνητους χούλιγκαν.

Ετσι λοιπόν, ανάμεσα στα άλλα ζητείται: «Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους να καταγράψει ως τις 20 Σεπτεμβρίου 2017 τις Λέσχες Φίλων, τα παραρτήματα αυτών, τα γραφεία των πρώην Συνδέσμων Φιλάθλων και λοιπά αθλητικά στέκια, χώρους συγκέντρωσης φιλάθλων. Επιπλέον, η ίδια υπηρεσία «να προβαίνει στη συλλογή, στην αξιολόγηση και στην αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με τον βαθμό επικινδυνότητας των αθλητικών εκδηλώσεων, στον εντοπισμό ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για πρόκληση επεισοδίων».

Αλλες εντολές και υποδείξεις του μνημονίου της ΕΛ.ΑΣ. θυμίζουν αντιμετώπιση «πολεμικών καταστάσεων». Οπως σημειώνεται, «κατά τη διεξαγωγή αθλητικών συναντήσεων μείζονος σημασίας-ντέρμπι να κινούν αυξημένο αριθμό εποχούμενων περιπολιών κατά μήκος των διαδρομών των φιλοξενούμενων αθλητικών αποστολών, στο κάθετο και παράλληλο οδικό δίκτυο, ως και στην ευρύτερη αστική περιοχή, ιδία κατά τον χρόνο διέλευσης των αυτοκινητοπομπών (μετάβαση - επιστροφή)».

Συγκεκριμένα, «εφιστάται η προσοχή στον εντοπισμό φιλάθλων (ομάδων ή μεμονωμένων) που τυχόν συγκεντρωθούν σε σημεία ή κινηθούν με δίκυκλα κατά μήκος της διαδρομής, με σκοπό την προσβολή ή την καθυστέρηση της κίνησης των οχημάτων και, σε συντρέχουσα περίπτωση, άμεση ενημέρωση του Κέντρου Επιχειρήσεων ΓΑΔΑ για περαιτέρω επιχειρησιακή διαχείριση. Nα επιτηρούν τα αθλητικά στέκια και χώρους που συχνάζουν φίλαθλοι, τα καταστήματα πώλησης αθλητικών ειδών, γραφεία/ κτίρια έντυπου και ηλεκτρονικού αθλητικού Τύπου, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τα γραφεία των ΠΑΕ και ΚΑΕ, καθώς και λοιπούς ευπαθείς κατά την κρίση τους αθλητικούς στόχους και ιδιαίτερα αυτών με ιστορικό εκνόμων ενεργειών σε βάρος τους, προς προληπτική επιτήρηση, ενέργεια ελέγχων σε ύποπτα άτομα και οχήματα και άμεση αντιμετώπιση κάθε παρατηρούμενης ύποπτης ή έκνομης κίνησης και οποιουδήποτε εκτρόπου ή άλλης ανεπιθύμητης κατάστασης.

Το αστυνομικό προσωπικό που διατίθεται για λήψη μέτρων στις αθλητικές εγκαταστάσεις, στην περιβάλλουσα περιοχή αυτών, στις πλατφόρμες, αποβάθρες, συρμούς μετρό και ΗΣΑΠ και στα σημεία ελέγχου των ομαδικά μετακινούμενων φιλάθλων φέρει όλα τα προβλεπόμενα δημόσια είδη πλην όπλου, ενώ το προσωπικό που διατίθεται σε λήψη μέτρων φρούρησης καταλυμάτων διαμονής, συνοδευτικής προστασίας αθλητικών αποστολών, διαιτητών, παραγόντων, κ.ά., αστικής περιοχής, ως και άλλες επιχειρησιακές δράσεις της παρούσας, να φέρει όλα τα προβλεπόμενα δημόσια είδη, συμπεριλαμβανομένου και όπλου».

Bασίλης Λαμπρόπουλος ΒΗΜΑ


 

 

banner olimpos

300x250pazari

thessIEK web banner 300x250 geniko

foit 300x250

thessalia economy

300x250

selfhelpbanner

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336