olimpos amigdalo

ΤΡΙΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
18:04
ΥΓΕΙΑ
Δευτέρα, 19 Φεβρουάριος 2018
Ο αρακάς αποτελεί ένα λαχανικό που καταναλώνεται συχνά στην ελληνική κουζίνα, είτε ως λαδερό φαγητό ή σαν συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα.
Δευτέρα, 19 Φεβρουάριος 2018
Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας με τα κλασικά Σαρακοστιανά του εδέσματα, κρύβει ιδιαίτερη απόλαυση, αλλά και… αρκετές θερμίδες.
Κυριακή, 18 Φεβρουάριος 2018
Πάνω από 12.250 έρευνες είναι ήδη κατατεθειμένες στη βάση του Ρub Μed και αφορούν τις κυτταρικές θεραπείες, πάνω από 30 χώρες έχουν εστιάσει στις μελέτες αυτές με την Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κορέα να έχουν το προβάδισμα στην επένδυση κλινικών μελετών για τη χρήση μεσεγχυματικών κυττάρ
Κυριακή, 18 Φεβρουάριος 2018
"Βγες από το εγώ κι έλα στο εμείς" ήταν το σύνθημα που εξέπεμψε  μιλώντας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας για τον εθισμό τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και τον τζόγο ο σύμβουλος απεξάρτησης και πρόεδρος της ΜΚΟ «Όασις» Δαμιανός Δουΐτσης, μαζί με την ψυχίατρο Αναστασία Βουλγαράκη.
Σάββατο, 17 Φεβρουάριος 2018
Υψηλά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ έχει η Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ, ενώ τακτική χρήση κάνει το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού.
Σάββατο, 17 Φεβρουάριος 2018
Αύξηση σε ποσοστό 11 % καταγράφεται στις επεμβάσεις που έγιναν στο νοσοκομείο Τρικάλων το 2017 σε σχέση με το 2016 σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για τη χρονιά που έφυγε.
Παρασκευή, 16 Φεβρουάριος 2018
Απίστευτη είναι η είδηση που έρχεται από την Καβάλα, καθώς βρέθηκε γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, ο οποίος φρόντιζε ασθενείς για 17 χρόνια χωρίς να έχει πτυχίο!
Παρασκευή, 16 Φεβρουάριος 2018
Σε έξαρση βρίσκονται τόσο η ιλαρά όσο και η γρίπη στη χώρα μας. Χθες Πέμπτη, κατέληξε μια 35χρονη Ελληνίδα που είχε προσβληθεί από ιλαρά, ενώ την τελευταία εβδομάδα τα θύματα της γρίπης ανέβηκαν στα δέκα.
Παρασκευή, 16 Φεβρουάριος 2018
Μετά από αναφορά του υπουργείου Υγείας η διοίκηση του Νοσοκομείου ήλεγξε τα στοιχεία για μια διετία για να διαπιστωθεί, πόσα χρήματα δόθηκαν για φάρμακα της Novartis.
Πέμπτη, 15 Φεβρουάριος 2018
Αντί να ενισχύεται αποδυναμώνεται περαιτέρω το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου.
Πέμπτη, 15 Φεβρουάριος 2018
Σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης βρίσκεται η χώρα μας καθώς αυξάνονται διαρκώς τα σοβαρά περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Τετάρτη, 14 Φεβρουάριος 2018
Το ποσό των 200.000 ευρώ διεκδικεί το Νοσοκομείο Βόλου από την αποζημίωση που θα πληρώσει η Siemens στο υπουργείο Υγείας και τα οποία ανέρχονται συνολικά στα 100.000.000 ευρώ.
Τρίτη, 13 Φεβρουάριος 2018
Στα 600 ανέρχονται τα άτομα που έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής στην Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) στη Νέα Ιωνία, η οποία λειτουργεί εδώ και περίπου έναν μήνα. Επίσης καθημερινά η επισκεψιμότητα για εξετάσεις και συνταγογραφήσεις κυμαίνεται μεταξύ 40-50 άτομα.
Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος 2018
Το ακτινίδιο δεν είναι μόνο ευεργετικό για την υγεία, αλλά έχει και ιδιαίτερα χαμηλή θερμιδική αξία. Η υψηλή διατροφική του αξία αποτελεί έναν πολύ καλό λόγο για να το εντάξουμε στο διαιτολόγιό μας, καθώς μπορεί να μας προσφέρει πλήθος πολύτιμων θρεπτικών συστατικών.
Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος 2018
Ένα «δαιδαλώδες» δίκτυο Ελλήνων γιατρών φαίνεται πως είχε αναπτύξει η Novartis, οι οποίοι έφταναν περίπου τις 4.500.
Σάββατο, 10 Φεβρουάριος 2018
Σε οριακό σημείο οι μεταγγίσεις σε άτομα με μεσογειακή αναιμία στο Νοσοκομείο Βόλου.
Παρασκευή, 09 Φεβρουάριος 2018
Έναν πολυετή αγώνα κατά της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας Novartis διεξάγει Τρικαλινός γιατρός, συνταξιούχος σήμερα, ο οποίος έπεσε θύμα παρενεργειών φαρμάκου της εταιρείας το οποίο έπαιρνε ο ίδιος για ασθένεια από την οποία έπασχε.
Πέμπτη, 08 Φεβρουάριος 2018
Τις ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας σε κομβικά του σημεία αναδεικνύει έρευνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) σε 74 νοσηλευτικά ιδρύματα.
Τετάρτη, 07 Φεβρουάριος 2018
Κατά 50% μειώθηκε μέσα σε μέσα σε μόλις έξι χρόνια ο αριθμός των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, καθώς από 220 που αριθμούσαν το 2012, έχουν απομείνει πλέον 100.
Τετάρτη, 07 Φεβρουάριος 2018
Αυξητική τάση παρατηρείται στα περιστατικά των ιώσεων τη δεδομένη χρονική περίοδο σε σύγκριση με την αντίστοιχη που προηγήθηκε, με το φαινόμενο να χαρακτηρίζεται «αναμενόμενο» από τους ειδικούς λόγω εποχής.
Τρίτη, 06 Φεβρουάριος 2018
Την ένταξη στις μη αναστρέψιμες παθήσεις της ασθένειας της σκλήρυνσης κατά πλάκας στις περιπτώσεις που ο πάσχων δεν επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα λειτουργικότητας, θα προβλέπει νέα Υπουργική Απόφαση η οποία θα εκδοθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.
Δευτέρα, 05 Φεβρουάριος 2018
Τα όσπρια αποτελούν μια ομάδα εξαιρετικά θρεπτικών τροφίμων που μπορούν να εμπλουτίσουν το διαιτολόγιό μας με απαραίτητα συστατικά. Ειδικότερα, οι φακές, αν και ξεχωρίζουν για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε σίδηρο, προσφέρουν σημαντικά ποσά και άλλων πολύτιμων βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχεί
Δευτέρα, 05 Φεβρουάριος 2018
Παραμένει η διάσταση απόψεων μεταξύ του υπουργείου Υγείας και του Πανελληνίου Συλλόγου Οπτικών-Οπτομετρών σχετικά με τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ.
Δευτέρα, 05 Φεβρουάριος 2018
Με σημαντικές ελλείψεις προσωπικού και - κατά καιρούς - χημειοθεραπευτικών φαρμάκων, αναμονές που ξεπερνούν το τρίμηνο για την έναρξη ακτινοθεραπείας, άνευ μητρώου νεοπλασιών και δομών για τη φροντίδα των ασθενών που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της νόσου, εορτάζεται σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Κατά
Παρασκευή, 02 Φεβρουάριος 2018
Έχοντας διαφορετικές δράσεις και ιδιότητες, κάποια μπαχαρικά μπορούν να σας βοηθήσουν σε διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας ή ακόμη και να ενισχύσουν τον οργανισμό σας.
Παρασκευή, 02 Φεβρουάριος 2018
Παράταση της προθεσμίας μέχρι της 12 Φεβρουαρίου για τη σύναψη των συμβάσεων με οικογενειακούς γιατρούς, δίνει το υπουργείο Υγείας, μετά το περιορισμένο ενδιαφέρον των γιατρών αλλά και την αντίθεση των Ιατρικών Συλλόγων επί των όρων της σύμβασης.
Παρασκευή, 02 Φεβρουάριος 2018
Υπογράφηκε χθες από τον Αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση και, εκταμιεύθηκαν τα χρήματα, οπότε την Παρασκευή αναρτάται πλέον στο διαδίκτυο, η προκήρυξη για τον μαγνητικό τομογράφο που θα τοποθετηθεί στο Νοσοκομείο Βόλου, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη στο «Ράδιο-Ένα 102,5», ο δ
Πέμπτη, 01 Φεβρουάριος 2018
Εκατό νέα κρούσματα ιλαράς καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα, ανεβάζοντας τον αριθμό στα 1.362, με μεγαλύτερη συχνότητα στη Νότια Ελλάδα.
Πέμπτη, 01 Φεβρουάριος 2018
Σχεδόν επτά στους δέκα Έλληνες δείχνουν εμπιστοσύνη στη χρήση φαρμάκων που δεν απαιτείται ιατρική συνταγή για την αντιμετώπιση ήπιων συμπτωμάτων και ασθενειών, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησε ο ΙΟΒΕ αναφορικά με την απήχηση που έχουν τα ΜΗΣΥΦΑ στους πολίτες αλλά και στους φαρμακοποιούς.
Τετάρτη, 31 Ιανουάριος 2018
Μια από τις πιο ενοχλητικές καταστάσεις που φέρνει σε δύσκολη θέση αρκετούς ανθρώπους είναι η δυσάρεστη αναπνοή.
Τετάρτη, 31 Ιανουάριος 2018
Πολλές έρευνες έχουν εστιάσει κατά καιρούς στα οφέλη του καφέ και του τσαγιού στον οργανισμό μας. Μία νεότερη έρευνα που διεξήχθη από τους ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Διαβήτη, Πεπτικών και Νεφρικών Παθήσεων στις ΗΠΑ, έδειξε ότι ο καφές και το τσάι είναι ωφέλημα και για το συκώτι μας.
Τρίτη, 30 Ιανουάριος 2018
Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητώντας να μην απολυθεί κανείς εκ των επικουρικών συναδέλφων τους.
Δευτέρα, 29 Ιανουάριος 2018
Τα περισσότερα από τα τυποποιημένα προϊόντα περιέχουν ζάχαρη και πολλές φορές μπορεί να μην το γνωρίζουμε καν.
Δευτέρα, 29 Ιανουάριος 2018
Σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης βρίσκεται πλέον η χώρα μας σύμφωνα με επιδημιολογικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ. Φέτος, επικρατούντες υπότυποι του ιού της γρίπης μέχρι τώρα φαίνεται να είναι ο Β και ο A (H1N1)pdm09.
Παρασκευή, 26 Ιανουάριος 2018
Στις 29 ανέρχονται οι κενές θέσεις φαρμακείων στον νομό Μαγνησίας, σύμφωνα με τον κατάλογο που κατάρτισε με στοιχεία έως και 31 Δεκεμβρίου 2017, το τμήμα φαρμάκων και φαρμακείων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας - Βορείων Σποράδων.
Παρασκευή, 26 Ιανουάριος 2018
Την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στο προσωπικό που αγγίζει ακόμη και τις 180 θέσεις ζήτησε ο Σύλλογος Εργαζομένων από τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, ενώ την ίδια στιγμή επικρατεί ανησυχία για ενδεχόμενη περικοπή του επιδόματος για την ανθυγιεινή εργασία.
Παρασκευή, 26 Ιανουάριος 2018
Απαξιωτικές για τους γιατρούς χαρακτήρισε τις νέες συμβάσεις που καλούνται να υπογράψουν με τον ΕΟΠΠΥ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κ. Γιαννακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι με την εφαρμογή του νέου συστήματος απαξιώνεται επί της ουσίας η Πρωτοβάθμια Υγεία αντί να αναβαθμίζεται.
Παρασκευή, 26 Ιανουάριος 2018
Γιατροί με... προσωπικότητα η οποία θα κρίνεται από έξι κομβικά σημεία στη διάρκεια προφορικής συνέντευξης, ζητούνται για να στελεχώσουν τα δημόσια νοσοκομεία.
Πέμπτη, 25 Ιανουάριος 2018
Νέο εξοπλισμό αποκτά σύντομα το Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου καθώς μετά την έγκριση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού ξεκινά ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου.
Πέμπτη, 25 Ιανουάριος 2018
Eνταση επικράτησε πριν λίγη ώρα στην κεντρική είσοδο του υπουργείου Υγείας στην οδό Αριστοτέλους καθώς συνδικαλιστές μέλη της ΠΟΕΔΗΝ προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο, αλλά απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Πέμπτη, 25 Ιανουάριος 2018
Στις διοικήσεις των νοσοκομείων του ΕΣΥ πρέπει να αναζητηθεί η ευθύνη για τα δεκάδες κρούσματα ιλαράς σε επαγγελματίες υγείας, καθώς η ενίσχυση του εμβολιασμού γενικά στο ανθρώπινο δυναμικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων είναι μια απο τις αρμοδιότητες των επικεφαλής τους.
Τετάρτη, 24 Ιανουάριος 2018
Πρωτοποριακή επέμβαση αφαίρεσης καλοήθους όγκου εγκεφάλου (κρανιοφαρυγγιώματος) με τη βοήθεια τρισδιάστατης κάμερας (3D camera) και μόνιτορ και με τη χρήση γυαλιών που παρέχουν στον χειρουργό τρισδιάστατη εικόνα πραγματοποιήθηκε για πρώτη σε δημόσιο νοσοκομείο της Ελλάδας, στη Νευροχειρουργική Κλι
Τετάρτη, 24 Ιανουάριος 2018
Μορφή επιδημίας παίρνει η ιλαρά στη χώρα μας, με τα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει τα 1100 σε όλη την Επικράτεια. Τα παιδιά στην πλειονότητά τους είναι θωρακισμένα, καθώς οι γονείς ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο βαθμό στις οδηγίες των ιατρών και εμβολίασαν τα παιδιά τους σύμφωνα με αυτές.
Τρίτη, 23 Ιανουάριος 2018
Μέχρι και δέκα χρόνια είναι αναγκασμένοι να περιμένουν οι νεφροπαθείς της Μαγνησίας, προκειμένου να λάβουν το πολυπόθητο μόσχευμα και να γλιτώσουν από την ταλαιπωρία της συνεχούς αιμοκάθαρσης τουλάχιστον για τρεις φορές την εβδομάδα.
Δευτέρα, 22 Ιανουάριος 2018
Στην εταιρεία ΙΑΣΩ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ Α.Ε., θυγατρική του ΙΑΣΩ, θα μεταβιβαστεί άμεσα το ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.
Σάββατο, 20 Ιανουάριος 2018
Η εφηβεία σήμερα διαρκεί από την ηλικία των 10 μέχρι των 24 ετών παρότι έως τώρα θεωρείτο ότι διαρκεί μέχρι τα 19, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Lancet Child & Adolescent Health.
Σάββατο, 20 Ιανουάριος 2018
Περίπου 35-40 άτομα εξυπηρετεί κάθε εβδομάδα το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Λάρισας, όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώθηκε από τους φορείς και τους εθελοντές που στηρίζουν τη συγκεκριμένη Δομή.
Παρασκευή, 19 Ιανουάριος 2018
Η μετάδοση της γρίπης είναι ευκολότερη από ό,τι θεωρείτο έως τώρα, καθώς, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, ο ιός της γρίπης μπορεί να εξαπλωθεί απλώς με την αναπνοή, χωρίς βήχα ή φτάρνισμα που εκτοξεύουν μολυσμένα σωματίδια του αρρώστου.
Πέμπτη, 18 Ιανουάριος 2018
Στη Θεσσαλία θα βρεθεί σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός όπου θα εγκαινιάσει τις Τοπικές Μονάδες Υγείας σε Λάρισα και Βόλο.
Τετάρτη, 17 Ιανουάριος 2018
Να μην υπογράψει τη σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ για την προμήθεια γυαλιών οράσεως αποφάσισε ο Σύλλογος Οπτικών και Οπτομετρών Μαγνησίας ενώ σε ανακοίνωσή του κοινοποιεί την επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ.
Τρίτη, 16 Ιανουάριος 2018
Στην παλιά εθνική Λάρισας - Αθήνας, στο κτίριο που φιλοξενούσε πριν από χρόνια την εφημερίδα "Κόσμος", πρόκειται να μεταφερθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, η γνωστή ιδιωτική μαιευτική κλινική "Υγεία" που εδρεύει, στην οδό Ηπείρου 78, στο κέντρο της Λάρισας.
Τρίτη, 16 Ιανουάριος 2018
Τέλος στην προπληρωμή για την αγορά οπτικών ειδών και στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων βάζει η διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που ανάρτησε σήμερα πρόσκληση σύναψης σύμβασης με τους ιδιώτες παρόχους οπτικών ειδών.
Τρίτη, 01 Νοέμβριος 2016
Από τα δυο Νοσοκομεία της Λάρισας θα εξυπηρετούνται πλέον οι ασθενείς από την ευρύτερη περιοχή της Λαμίας που χρειάζεται να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.
Τρίτη, 01 Νοέμβριος 2016
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, διοργανώνεται ο 7ος Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας!
Τρίτη, 01 Νοέμβριος 2016
Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) πραγματοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης μεταξύ 7 και 11 Νοεμβρίου 2016 για την προώθηση της αναφοράς πιθανολογούμενων ανεπιθύμητων ενεργειών φαρμάκων, ως μέρος της πανευρωπαϊκής εβδομάδας ενημέρωσης.
Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2016
Συχνά οι γονείς καταφεύγουν στους χυμούς φρούτων όταν θέλουν να καταναλώσουν τα παιδιά κάτι γρήγορο και υγιεινό, που να μην απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία και να μπορεί εύκολα να μεταφερθεί.
Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2016
Έκκληση σε όλους τους Βολιώτες να γίνουν δωρητές οργάνων, απευθύνει ο Σύλλογος Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας, με την ευκαιρία της 1ης Νοεμβρίου, Πανελλήνιας Ημέρας Δωρεάς Οργάνων και Μεταμόσχευσης.
Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2016
Τα υγιή δόντια δεν είναι αναγκαία μόνο για τη στοματική υγεία, αλλά έχουν ευεργετικές επιπτώσεις στην υγεία όλου του σώματος. Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η καθημερινή περιποίηση των δοντιών και οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο (αν είναι δυνατόν ανά εξά
Σάββατο, 29 Οκτώβριος 2016
Το στέγνωμα των ρούχων μέσα στο σπίτι ενέχει κίνδυνο για την υγεία σας, σύμφωνα με έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από την Σχολή Αρχιτεκτόνων Mackintosh στην Σκωτία.
Σάββατο, 29 Οκτώβριος 2016
Είτε δουλεύετε στο γραφείο σας, είτε περπατάτε στον δρόμο ή απολαμβάνετε ένα υπέροχο γεύμα σε ένα υπέροχο εστιατόριο συνήθως έχετε ένα κοινό με τους υπόλοιπους συνανθρώπους σας: κοιτάτε συνέχεια το κινητό σας.
Σάββατο, 29 Οκτώβριος 2016
Η τάση στις διατροφικές συνήθειες παγκοσμίως θέλει τους συνδυασμούς τροφών να λειτουργούν σαν λιποδιαλυτικές «βόμβες».
Παρασκευή, 28 Οκτώβριος 2016
Μπορεί η μπανάνα να «φημίζεται» για την περιεκτικότητά της σε κάλιο, όμως στην πραγματικότητα παρέχει λιγότερο από 10% της ποσότητας που χρειαζόμαστε σε ημερήσια βάση. Ένας ενήλικας χρειάζεται 4.700 mg την ημέρα και μια μπανάνα παρέχει περίπου 420 mg.
Παρασκευή, 28 Οκτώβριος 2016
Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με το υπουργείο Υγείας βρίσκονται οι νοσοκομειακοί γιατροί για τις επικείμενες απολύσεις των επικουρικών γιατρών λόγω λήξης των συμβάσεών τους.
Πέμπτη, 27 Οκτώβριος 2016
Μπορεί μία δουλειά γραφείου να προσφέρει ασφάλεια και προστασία από δυνητικά επικίνδυνους εξωτερικούς παράγοντες, δεν είναι όμως ό,τι καλύτερο για τη συνολική υγεία.
Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2016
Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις επικουρικών γιατρών έδωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά τη συνάντηση που είχε με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά και μέλη του προεδρείου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσομειακών Γιατρών Ελλάδος.
Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2016
Σε δύο δοσεις θα εφαρμοστεί η αύξηση της τιμής στα πακέτα τσιγάρων, προκειμένου οι καταναλωτές να μην αιστανθούν την επιβάρυνση απότομα.
Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2016
Συγκροτήθηκε χθες στο Νοσοκομείο Βόλου η επιτροπή που θα αναλάβει τη διοικητική παραλαβή της ανακαινισμένης πτέρυγας, όπου θα στεγαστεί το πρόγραμμα Ψυχαργώς με τμήματα παίδων και ενηλίκων.
Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2016
Ιστορικά οι άνδρες έπιναν συνήθως περισσότερο αλκοόλ από τις γυναίκες.
Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2016
Με «μπροστάρηδες» τη μαθητιώσα νεολαία της Αργαλαστής και τους κατοίκους μαζί με τους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας και τη δημοτική αρχή πραγματοποιήθηκε μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στην προοπτική αντικατάστασης του νέου ασθενοφόρου, που διαθέτει το Κέντρο Υγείας από το ΕΣΠΑ, με άλλο όχημα που θα
Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2016
Στο Βόλο θα λειτουργήσει μία από τις 11 τοπικές Μονάδες Υγείας, που ξεκινά πιλοτικά το Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2016
Η καλή ποιότητα του ύπνου είναι καθοριστικός παράγοντας για την απαιτητική, πιεστική και γεμάτη υποχρεώσεις καθημερινότητά μας. Η πλευρά στην οποία κοιμόμαστε παίζει σημαντικό ρόλο στον οργανισμό μας, συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του και μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο οφέλιμη, σύμφων
Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2016
Μια πρωτοποριακή εκδήλωση που απευθύνεται σε ασθενείς και μη και δεν θα θυμίζει σε τίποτα ιατρικό συνέδριο διοργανώνει την Κυριακή στις 11 το πρωί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Ερευνητικό Ινστιτούτο για την Μακροζωία και την Πρόληψη των ασθενειών του γήρατος, του Καθηγητ
Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2016
Πρόσφατα κοινοποιήθηκαν στους Ιατρικούς Συλλόγους όλης της χώρας δύο Υπουργικές Αποφάσεις με θέμα τα μηχανήματα ελέγχου τροφικής δυσανεξίας και τις συσκευές βιοσυντονισμού-βιοανάδρασης.
Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2016
«Στροφή» στη σαρδέλα και τον γαύρο έχουν κάνει οι καταναλωτές, οι οποίοι, παρά την οικονομική κρίση, συνεχίζουν να έχουν ψηλά στις διατροφικές τους προτιμήσεις τα ψάρια αλλά επιλέγουν πλέον τα ...φθηνότερα!
Σάββατο, 22 Οκτώβριος 2016
Ελαιόλαδο, το πολύτιμο. Είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικές ουσίες και αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε.
Σάββατο, 22 Οκτώβριος 2016
Η σχέση μεταξύ της διατροφής και της ποιότητας του ύπνου είναι ισχυρή, γι' αυτό αν τα βράδια ξαγρυπνάτε πρέπει να είστε προσεκτικοί με το διαιτολόγιό σας.
Σάββατο, 22 Οκτώβριος 2016
Μόνο τη συμμετοχή τους θα πληρώνουν στο εξής οι ασφαλισμένοι σε μια σειρά από διαγνωστικές εξετάσεις, οι οποίες δεν καλύπτονταν από τον ΕΟΠΥΥ.
Παρασκευή, 21 Οκτώβριος 2016
Μείωση τόσο της ολικής χοληστερόλης όσο και της LDL (κακής χοληστερόλης) κατά 5% μετά τη χρήση μαστίχας, καταδεικνύει ελληνική πιλοτική μελέτη, που πραγματοποιήθηκε τον τελευταίο χρόνο στην καρδιολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείο της Χίου «Σκυλίτσειο» και τα αποτελέσματα της ανακοινώθηκαν χθες
Παρασκευή, 21 Οκτώβριος 2016
Για τριάντα ευρώ, ενδεικτικό της κρίσης που μαστίζει τον κλάδο, έπαιρναν το ρίσκο και πούλαγαν παράνομες συνταγές οι δύο ψυχίατροι της Λάρισας, 60 και 74 χρόνων, που συνελήφθησαν προχθές μέσα στα ιατρεία τους.
Πέμπτη, 20 Οκτώβριος 2016
Εξάωρες στάσεις εργασίας πραγματοποιούν σήμερα εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ διαμαρτυρόμενοι για την τροπολογία του υπουργείου Υγείας που περνά σήμερα μέσα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και προβλέπει να ανατίθενται οι αεροδιακομιδές σε ιδιωτικές εταιρίες. Μάλιστα, αποφάσισαν μετά από γενική συνέλευ
Πέμπτη, 20 Οκτώβριος 2016
Η τοποθέτηση των γενικής διάθεσης φάρμακων (ΓΕΔΙΦΑ ), που αποτελούν υποκατηγορία των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), στα ράφια των σούπερ μάρκετ, είναι θέμα χρόνου, καθώς αποτελεί μνημονιακή δέσμευση.
Τετάρτη, 19 Οκτώβριος 2016
Το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας εξέδωσε την απόφαση μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσε ο εργολάβος καθαριότητας του νοσοκομείου Τρικάλων κατά των ατομικών συμβάσεων.
Τρίτη, 18 Οκτώβριος 2016
Η παραδοσιακή κρητική διατροφή της δεκαετίας του 1960, μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο σύμμαχο πρόληψης ασθενειών και προαγωγής της υγείας, σύμφωνα με τον Ομότιμο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αντώνη Καφάτο.
Τρίτη, 18 Οκτώβριος 2016
Υπάρχουν τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία που είναι ευεργετικές για τον οργανισμό μας.
Τρίτη, 18 Οκτώβριος 2016
Στους 34 ανήλθαν οι υποψήφιοι εντατικολόγοι που διεκδικούν μια θέση αυτής της ειδικότητας στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου και η οποία είναι μόνιμη, ενδεικτικό της μεγάλης ανεργίας που πλήττει τους γιατρούς.
Δευτέρα, 17 Οκτώβριος 2016
Μήνυμα ευαισθητοποίησης κατά της παχυσαρκίας, η οποία είναι ευδιάκριτη στο 52% των Βολιωτών, έστειλαν οι διαιτολόγοι της περιοχής μας, υπενθυμίζοντας τη σημασία υιοθέτησης της υγιεινής διατροφής στην καθημερινότητα ενηλίκων και παιδιών.
Κυριακή, 16 Οκτώβριος 2016
Το νερό και μάλιστα σε άφθονη ποσότητα είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του οργανισμού αφενός γιατί συντελεί στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος αφετέρου γιατί προστατεύει από την αφυδάτωση και συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος.
Σάββατο, 15 Οκτώβριος 2016
Είναι γνωστό πως το να κάθεσαι όλη μέρα χωρίς να κινείς συχνά το σώμα σου δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Δεκάδες έρευνες έχουν αποδείξει πως το να μένουμε ακούνητοι για μεγάλες χρονικές περιόδους (π.χ. από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, σε μια τυπική δουλειά γραφείου) παίζει καθοριστικό ρόλο σ
Σάββατο, 15 Οκτώβριος 2016
Επιστήμονες από όλο τον κόσμο ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν μια φιλόδοξη παγκόσμια πρωτοβουλία για να δημιουργήσουν έναν «Άτλαντα των Ανθρωπίνων Κυττάρων», που θα καταγράψει κάθε κύτταρο στο ανθρώπινο σώμα.
Σάββατο, 15 Οκτώβριος 2016
Λίγοι γνωρίζουν ότι η 15η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών, μια ημέρα αφιερωμένη στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την τεράστια σημασία που παίζει στην ατομική και δημόσια υγεία το σωστό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι.
Παρασκευή, 14 Οκτώβριος 2016
Επιδόσεις... υπό της βάσης στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών εμφανίζουν οι Έλληνες, με στοιχεία της Eurostat να δείχνουν ότι το 62% των πολιτών καταναλώνουν μικρότερες από τις προβλεπόμενες ποσότητες σε καθημερινή βάση.
Παρασκευή, 14 Οκτώβριος 2016
Όπως το στρες επηρεάζει τις διατροφικές επιλογές μας, έτσι και το τι τρώμε μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή μας. Κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα τροφών που λειτουργούν σαν αντίδοτα στο στρες είναι:
Πέμπτη, 13 Οκτώβριος 2016
Εδώ και δεκαετίες, όλες οι έρευνες έχουν αποτύχει να βρουν οποιαδήποτε σημαντική απόδειξη ότι οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα κάνουν έστω και λίγο καλό στον οργανισμό μας.
Πέμπτη, 13 Οκτώβριος 2016
Η απώλεια όρασης μπορεί να αποφευχθεί με έγκαιρη διάγνωση και σωστή θεραπεία ή ακόμη και να επανέρθει μέρος της που έχει χαθεί, τονίζουν ειδικοί επιστήμονες.
Πέμπτη, 13 Οκτώβριος 2016
  Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους πολίτες και προειδοποιεί για τις επιπτώσεις που έχει το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους το χειμώνα.
Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2016
Οι ημικρανίες είναι από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στην καθημερινότητά τους, ιδιαίτερα αν αυτή διακατέχεται από έντονο στρες.
Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2016
Δρομολογούνται οι διαδικασίες για την έναρξη λειτουργίας της μονάδας απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ στα Τρίκαλα, στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου.
Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2016
Ερευνητές υποστηρίζουν ότι η άνοια οφείλεται στον τρόπο ζωής.
Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2016
Μόνιμο τείνει να καταστεί το πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά των Τρικάλων αλλά και της υπόλοιπης χώρας. Το θέμα είναι γνωστό εδώ και χρόνια χωρίς ωστόσο, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις των φαρμακευτικών συλλόγων να δίνεται λύση.
Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2016
Σε σοκαριστικές καταγγελίες για την τραγική κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία προχώρησε για μια ακόμη φορά η ΠΟΕΔΗΝ.
Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2016
To 166 αποτελεί παρελθόν για τον νομό Μαγνησίας αφού εντός των ημερών, σύμφωνα με την διοίκηση του ΕΚΑΒ, θα μεταφερθεί το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ Βόλου στην Λάρισα.
Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2016
Η εταιρεία St. Jude Medical είπε χθες ότι θα αποσύρει μερικούς από τους 400.000 βηματοδότες που έχουν τοποθετηθεί σε ασθενείς, λόγω της πρώιμης απώλειας ισχύος της μπαταρίας τους, που συνδέεται με δύο θανάτους στην Ευρώπη.
Δευτέρα, 10 Οκτώβριος 2016
Εκτός από τα φάρμακα, μπορείτε να δώσετε λύση σε μικρά καθημερινά προβλήματα υγείας και υγεινής με εναλλακτικούς τρόπους.
Κυριακή, 09 Οκτώβριος 2016
Πολλές φορές συνηθίζουμε να λέμε ότι μετρώντας πρόβατα μπορεί να μας πάρει εύκολα ο ύπνος.
Σάββατο, 08 Οκτώβριος 2016
Εκτός από την γυμναστική και την δίαιτα υπάρχει κι άλλος τρόπος να δείτε σταδιακά το βάρος σας να μειώνεται! Το μυστικό βρίσκεται στην δύναμη του νερού!
Σάββατο, 08 Οκτώβριος 2016
Φανταστείτε μερικές τροφές που είναι νόστιμες, υγιεινές και προφυλάσσουν τον οργανισμό μας από παθήσεις, από την αύξηση βάρους αλλά και από την πρόωρη γήρανση.
Παρασκευή, 07 Οκτώβριος 2016
Ένα από τα αγαπημένα λαχανικά, η μελιτζάνα, χρησιμοποιείται σε πολλά διαφορετικά πιάτα της μεσογειακής κουζίνας, ενώ ψητή στη σχάρα ή το φούρνο, μπορεί να συνοδεύσει το φαγητό σαν εναλλακτική των πιο «κλασσικών» επιλογών σαλάτας.
Παρασκευή, 07 Οκτώβριος 2016
Την καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών ζητούν οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας, καθώς τους οφείλονται χρήματα ακόμα και από το 2015.
Παρασκευή, 07 Οκτώβριος 2016
Με κλιμακωτό «κούρεμα» από 5% έως 25% ρυθμίζονται οι παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους του.
Πέμπτη, 06 Οκτώβριος 2016
Ένα από τα δυσάρεστα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης είναι ο πονοκέφαλος. Προτού καταφύγετε σε οποιοδήποτε φάρμακο εκμεταλλευτείτε την ισχυρή δράση του τζίντζερ.
Πέμπτη, 06 Οκτώβριος 2016
Παράσταση διαμαρτυρίας στο Αχιλλοπούλειο πραγματοποίησαν στις 10 το πρωί, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, αντιδρώντας στις περαιτέρω περικοπές που προβθεί η κυβέρνηση στο χώρο της Υγείας.
Πέμπτη, 06 Οκτώβριος 2016
Οριστική είναι η απόφαση του υπουργείου Υγείας να αντικαταστήσει την υποδιοικήτρια της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Αγγέλα Βαγενά.
Τετάρτη, 05 Οκτώβριος 2016
Σε πιλοτική εφαρμογή τίθεται αυτό το μήνα (και για 5 ημέρες) το πρόγραμμα εφημέρευσης πρωτογενούς αγγειοπλαστικής στο Νοσοκομείο Τρικάλων.
Τετάρτη, 05 Οκτώβριος 2016
Ανοχύρωτοι απέναντι στον ιό της γρίπης επιλέγουν να είναι οι περισσότεροι γιατροί και νοσηλευτές των νοσοκομείων της χώρας μας, θέτοντας σε κίνδυνο και τους ασθενείς τους.
Τρίτη, 04 Οκτώβριος 2016
Στην ταχεία κάλυψη 4.000 θέσεων απασχόλησης στα νοσοκομεία, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές του Ιανουαρίου, προχωρά η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσαν έπειτα από σύσκεψη που είχαν υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας
Τρίτη, 04 Οκτώβριος 2016
Η ώρα του ύπνου είναι «ιερή». Ξεκουραζόμαστε για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και να χαλαρώσουμε, οπότε κανείς και τίποτα δεν θέλουμε να μας διακόψει.
Δευτέρα, 03 Οκτώβριος 2016
Από την Δράμα ξεκίνησε τη Δευτέρα, η 3η φάση της ενημερωτικής εκστρατείας «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια», δεδομένου ότι δυστυχώς, οι Έλληνες εξακολουθούμε να είμαστε πρώτοι σε κατανάλωση αντιβιοτικών, διεθνώς.
Δευτέρα, 03 Οκτώβριος 2016
Κωμικοτραγικά είναι τα όσα περιγράφονται στην έκθεση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα των διακομιδών ασθενών και στην λειτουργία του ΕΚΑΒ.
Δευτέρα, 03 Οκτώβριος 2016
Μετ' εμποδίων λειτουργεί σήμερα το σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, με αποτέλεσμα την αδυναμία των ιατρείων να λειτουργήσουν σωστά, ραντεβού να ακυρώνονται και ασφαλισμένοι να ταλαιπωρούνται.
Δευτέρα, 03 Οκτώβριος 2016
Σε ηλικία 27 ετών διαγνώσθηκε με νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου. Ο γιατρός της είπε ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Η μητέρα της προσφέρθηκε να της δωρίσει το ένα νεφρό.
Κυριακή, 02 Οκτώβριος 2016
Το μπρόκολο ανήκει στην κατηγορία των σταυρανθών λαχανικών, μαζί με το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών κ.α.Τα σταυρανθή λαχανικά είναι γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες και το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.
Κυριακή, 02 Οκτώβριος 2016
Διαχωριστική γραμμή στα όσα υποστήριξε πρόσφατα δημόσια ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου σε δηλώσεις του, βάζει ο σύλλογος εργαζομένων στο Αχιλλοπούλειο, αφήνοντας αιχμές κατά του Μ. Δραμητινού ότι επιχειρεί να παρουσιάσει μία ειδυλλιακή εικόνα η οποία όμως δεν έχει καμία σχέση με τα σοβαρά προβλ
Κυριακή, 02 Οκτώβριος 2016
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι διαιτολόγοι, τονίζοντας ότι αυξητική τάση σημειώνεται στην παιδική παχυσαρκία λόγω της κρίσης, η οποία «ευθύνεται» σε μεγάλο ποσοστό, για το γεγονός ότι το 60% των παιδιών είναι υπέρβαρα και το 40% αντίστοιχα, παχύσαρκα.
Σάββατο, 01 Οκτώβριος 2016
Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν, ότι μόνο και μόνο επειδή κάτι στο ψυγείο σας έχει περάσει την ημερομηνία λήξης του αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να το πετάξετε επιτόπου στα σκουπίδια.
Παρασκευή, 30 Σεπτέμβριος 2016
Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα, λέει το γνωμικό και νέα έρευνα το επιβεβαιώνει καθώς οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η κατανάλωση μήλων καθημερινά περιορίζει τον κίνδυνο εμφάνισης πέντε διαφορετικών μορφές καρκίνου.
Παρασκευή, 30 Σεπτέμβριος 2016
Μπορεί η μπύρα να μην συγκαταλέγεται στα υγιεινά τρόφιμα, ωστόσο μπορεί να βελτιώσει πολλές πλευρές στην υγεία ενός ανθρώπου. Οσοι καταναλώνουν ένα με δύο ποτήρια μπύρα την ημέρα όχι μόνο δεν κάνουν κακό στον οργανισμό αλλά αντιθέτως τον βοηθάνε σε πολλούς τομείς.
Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2016
Την επίσπευση των πληρωμών των παρόχων υπηρεσιών υγείας για υπηρεσίες του Απριλίου και ακολούθως των υπολοίπων μηνών, καθώς και την υπογραφή νέων συμβάσεων εργασίας ζήτησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχαήλ Βλασταράκος από την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού
Τετάρτη, 28 Σεπτέμβριος 2016
Έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικές συσκευές λίγο πριν τον βραδινό ύπνο. Συνεχείς έρευνες το επιβεβαιώνουν ενώ μελέτη που εστίασε στη σχέση της χρήσης κινητού και βραδινού ύπνου, διαπίστωσε τον τρόπο που τον αλλοιώνει εμποδίζοντας το άτομο να ξεκουραστεί.
Τετάρτη, 28 Σεπτέμβριος 2016
Το σώμα χρειάζεται το λίπος για να λειτουργήσει σωστά, για την απορρόφηση των βιταμινών, για να έχει ενέργεια, για την προστασία των εσωτερικών οργάνων και για να μπορούν οι ορμόνες να βρίσκονται σε ισορροπία.
Τετάρτη, 28 Σεπτέμβριος 2016
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν έξω από το υπουργείο Υγείας σήμερα στις 13:30 μ.μ. οι απασχολούμενοι στα νοσοκομεία με ελαστικές σχέσεις εργασίας (εργολαβικοί εργάτες, επικουρικοί). Την κινητοποίηση διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμό», μαζί με σωματεία εργ
Τετάρτη, 28 Σεπτέμβριος 2016
Φονικό νέφος προκαλεί ασφυξία και στην Ελλάδα. Όπως γράφουν Τα Νέα της Τετάρτης, από νέα έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) προκύπτει ότι 2.500 άνθρωποι χάνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα από νοσήματα που έχουν ως κύρια αιτία την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος 2016
Αν ανακαλύψατε ότι τρώτε σε στιγμές που δεν πεινάτε, να είστε σίγουροι πως δεν είστε οι μόνοι: το60% των κατοίκων του πλανήτη είναι παχύσαρκοι ή έχουν παραπάνω κιλά και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τρώνε υπερβολικά.
Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος 2016
Ο «Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα», υλοποιεί εκστρατεία υπό τον τίτλο: «Έχεις οστεοπόρωση. Ακτινογραφία έκανες;» με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα σπονδυλικά κατάγματα. Κατά τη διάρκεια αυτού του προγράμματος θα προσφερθούν 5.000 δωρεάν ακτινογραφίες σπονδυλικής στήλης κα
Κυριακή, 25 Σεπτέμβριος 2016
Αλλαγές και παρεμβάσεις στην Πρωτοβάθμια Υγεία ετοιμάζει το αρμόδιο υπουργείο.
Κυριακή, 25 Σεπτέμβριος 2016
Έλευση Πολάκη στη Λάρισα θα έχουμε την εβδομάδα που μας έρχεται σύμφωνα με πληροφορίες του kosmoslarissa.gr.
Κυριακή, 25 Σεπτέμβριος 2016
Σαρωτικούς ελέγχους στους παρόχους του, αλλά και στους ασφαλισμένους διενεργεί ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και τα πρώτα αποτελέσματα είναι αποκαλυπτικά, καθώς ακόμη και σήμερα εντοπίζονται παραβατικές συμπεριφορές που ζημιώνουν τον Οργανισμό.
Σάββατο, 24 Σεπτέμβριος 2016
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι σε γραφείο πίνουν συνήθως τον καφέ ή το τσάι τους στη δουλειά. Η παρέα με τους συναδέλφους πίνοντας καφέ είναι μια συνήθεια που χαλαρώνει και για τους πιο πολλούς, υπάρχει πάντα το αγαπημένο φλιτζάνι, που έχουν φέρει από το σπίτι.
Πέμπτη, 22 Σεπτέμβριος 2016
Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που οδηγεί στην απώλεια των κιλών πιο εύκολα είναι η ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Εκτός λοιπόν από αυτά που πρέπει κάποιος να αποφεύγει να τρώει για να χάσει κιλά, υπάρχουν και κάποιες τροφές που ξυπνούν το μεταβολισμό για να πετύχει πιο γρήγορα το στόχο του.
Πέμπτη, 22 Σεπτέμβριος 2016
Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που οδηγεί στην απώλεια των κιλών πιο εύκολα είναι η ενεργοποίηση του μεταβολισμού.
Πέμπτη, 22 Σεπτέμβριος 2016
Με την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας Στερεάς ασχολείται ρεπορτάζ της αθηναϊκής εφημερίδας «Δημοκρατία» στο φύλλο της Τετάρτης.
Τετάρτη, 21 Σεπτέμβριος 2016
Ιδιαιτέρως προσεκτικοί πρέπει να είναι οι καταναλωτές στην κατανάλωση πικρών πυρήνων βερίκοκου και πικραμύγδαλων, όπως αναφέρει ο ΕΦΕΤ μετά από περιστατικό δηλητηρίασης.
Τετάρτη, 21 Σεπτέμβριος 2016
Στις 38.000 ευρώ ανέρχεται το συνολικό ποσό από τον ΕΝΦΙΑ που θα πρέπει να καταβάλλει το Νοσοκομείο Βόλου στο ελληνικό κράτος για την ακίνητη περιουσία του.
Τετάρτη, 21 Σεπτέμβριος 2016
Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος επισημαίνοντας τη μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι του Νομού, λόγω βλάβης στο μηχάνημα triplex του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.
Τρίτη, 20 Σεπτέμβριος 2016
Έναν νέο τρόπο προγραμματισμού των χειρουργείων μη επειγόντων περιστατικών επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας. Η λίστα χειρουργείου θα συντάσσεται από υπάλληλο του νοσοκομείου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, ανάλογα με την κατηγορία προτεραιότητας στην οποία εντάσσει ο χειρουργός το κάθε περι
Δευτέρα, 19 Σεπτέμβριος 2016
Νέες ερευνητικές και θεραπευτικές πιθανότητες ανοίγει στους επιστήμονες η μελέτη που έγινε στο Σικάγο αναφορικά με τον ύπνο των μεσήλικων και των ηλικιωμένων.Στην έρευνα συμπεριλήφθησαν 149 άνδρες που δεν είχαν κάποια πάθηση ή κάποιες ενοχλήσεις από ηλικίες 16-83 ετών ώστε να μελετήσουν οι επιστήμ
Δευτέρα, 19 Σεπτέμβριος 2016
Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα των τελικών κλινικών δοκιμών ενός νέου φαρμάκου (BAF312) για τη σκλήρυνση κατά πλάκας ή πολλαπλή σκλήρυνση.
Δευτέρα, 19 Σεπτέμβριος 2016
Θλίψη προκάλεσε η είδηση για τον θάνατο ενός βρέφους από τα Τρίκαλα.
Κυριακή, 18 Σεπτέμβριος 2016
Μια ενδιαφέρουσα ζεστή σαλάτα, ιδανική για τα χειμωνιάτικα καλέσματα. Ταιριάζει πολύ με φρέσκο, φρυγανισμένο ψωμάκι για να βάζετε επάνω σε κάθε φέτα κουταλιές σαν ντιπ.
Κυριακή, 18 Σεπτέμβριος 2016
Ζωτικά όργανα ενός 49χρονου ο οποίος νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού αλλά δεν είχε πλέον καμιά ελπίδα σωτηρίας, δώρισαν οι οικείοι του σε λήπτες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία των Αθηνών.
Σάββατο, 17 Σεπτέμβριος 2016
  Όταν πρώτη φορά δοκίμασα από την κυρά-Μαριώ αυτή τη μαρμελάδα, δεν ήξερα οτι η ανάμνηση της θα με συνόδευε μέχρι σήμερα.
Παρασκευή, 16 Σεπτέμβριος 2016
Ο βασιλικός είναι ένα αρωματικό φυτό που χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μαγειρική και ταυτόχρονα έχει πολύ σημαντικά οφέλη στην υγεία του ανθρώπου. Επιπλέον από τον βασιλικό εξάγεται και αιθέριο έλαιο που χρησιμοποιείται στην φαρμακοποιία ενώ είναι γνωστό για τις αντισηπτικές του ιδιότητες.
Παρασκευή, 16 Σεπτέμβριος 2016
Σε γραμμή Πολάκη κατά των δημοσιογράφων που κάνουν κριτική στην κυβέρνηση ο διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων Δημήτρης Παρθένης.
Τετάρτη, 14 Σεπτέμβριος 2016
Η οικονομική κρίση είχε ως συνέπεια να καταγραφεί στα λύματα της Αθήνας μια μεγάλη αύξηση ψυχοφαρμάκων, καθώς και παράνομων ουσιών, σύμφωνα με μια νέα έρευνα Ελλήνων και άλλων επιστημόνων.
Τετάρτη, 14 Σεπτέμβριος 2016
Σε πολλούς ανθρώπους έχει τύχει να απορούν με τα κιλά που έχουν πάρει θεωρώντας ότι δεν τρώνε πολύ.
Τρίτη, 13 Σεπτέμβριος 2016
Περισσότεροι από ένας στους πέντε πολίτες υποφέρουν από πονοκεφάλους, που περιορίζουν τις δραστηριότητές τους στο σπίτι, την εργασία και την κοινωνική τους ζωή. Ένας στους 25 από εμάς έχει σχεδόν καθημερινούς πονοκεφάλους που κυριολεκτικά τον καθηλώνουν.
Δευτέρα, 12 Σεπτέμβριος 2016
  Το χρώμα του χρήματος ... θα δούνε άμεσα κλινικές, γιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και εργαστήρια στο Βόλο, καθώς όπως έγινε γνωστό ολοκληρώνεται σταδιακά η εκκαθάριση των υποβολών των παρόχων υγείας.
Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος 2016
Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται συχνά ότι ξεχνάνε και ότι έχουν προβλήματα μνήμης και αδυναμία συγκέντρωσης.
Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος 2016
Σε ανακοίνωση για τον άμεσο διορισμό 14 επικουρικών γιατρών στο ΕΚΑΒ προχώρησε σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας που ενημερώνει ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της οικονομικής έγκρισης για τον άμεσο διορισμό τους.
Σάββατο, 10 Σεπτέμβριος 2016
Έκτακτα μέτρα, κούραση, ένταση, νέες αλλαγές, γρήγοροι ρυθμοί... τόσοι λόγοι που «ρίχνουν» καθημερινά τη διάθεσή σας. Μπορεί η διάθεση να περνά όμως από το στομάχι;
Παρασκευή, 09 Σεπτέμβριος 2016
Τα ασθενοφόρα καίγονται για οδηγούς αλλά στην 5η ΥΠΕ τους ...λιγοστεύουν.
Πέμπτη, 08 Σεπτέμβριος 2016
Τελικά η θεωρία του Ιπποκράτη ότι οι αλλαγές του καιρού επιδρούν στον σωματικό πόνο, επαληθεύεται από βρετανική μελέτη που παρουσιάστηκε στο Βρετανικό Φεστιβάλ Επιστήμης.
Πέμπτη, 08 Σεπτέμβριος 2016
Με την ευρύτατη συναίνεση της Βουλής ψηφίστηκε το νομοσχέδιο με το οποίο τίθενται αυστηρές προϋποθέσεις κυκλοφορίας των νέων καπνικών προϊόντων και απαγόρευσης και του ηλεκτρονικού τσιγάρου στους δημόσιους χώρους.
Τετάρτη, 07 Σεπτέμβριος 2016
Στην πρώτη μελέτη που αξιολογεί της επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης προχώρησαν Έλληνες επιστήμονες της διασποράς, που έδειξε ότι η ύφεση είναι επιβλαβής για την ψυχική υγεία, ενώ για τη σωματική υγεία η «ετυμηγορία» είναι πιο αβέβαιη.
Τετάρτη, 07 Σεπτέμβριος 2016
Βρετανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ανέπτυξαν ένα νέο τεστ αίματος, το οποίο είναι σε θέση να ανιχνεύσει τον καρκίνο του οισοφάγου έως μια δεκαετία πριν την εκδήλωσή του.
Τρίτη, 06 Σεπτέμβριος 2016
Εάν ρίξετε μια ματιά στο σπίτι σας, είμαστε σίγουροι ότι θα εντοπίσετε πολλά πράγματα που πρέπει σίγουρα να πετάξετε.
Τρίτη, 06 Σεπτέμβριος 2016
Οι εταιρείες που εμπορεύονται ηλεκτρονικά τσιγάρα οφείλουν να καταθέσουν φάκελο σχετικά με τις προδιαγραφές με τις οποίες ρυθμίζεται η περιεκτικότητα του υγρού σε νικοτίνη. Εφόσον λάβουν την έγκριση από το υπουργείο Υγείας, μόνον τότε το προϊόν που κυκλοφορεί στην αγορά είναι ασφαλές για το κοινό
Τρίτη, 06 Σεπτέμβριος 2016
Τρία μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας υποχρεώνουν τους πολυμεταγγιζόμενους να λαμβάνουν μικρότερες ποσότητες αίματος, προκειμένου να υπάρξει επάρκεια.
Δευτέρα, 05 Σεπτέμβριος 2016
Οι ενέργειες, οι δράσεις και το χρονοδιάγραμμα για τη μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση του Νοσοκομείου Βόλου, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο Υγείας.
Δευτέρα, 05 Σεπτέμβριος 2016
Η έλλειψη άσκησης και ο παρατεταμένος καθιστικός χρόνος συνδέονται με την πιθανότητα εμφάνισης αμφιβληστροειδοπάθειας, σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη δείχνει νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό JAMA Ophthalmology.
Κυριακή, 04 Σεπτέμβριος 2016
Με γεωμετρική πρόοδο, από την ηλικία των έντεκα ετών έως την ώριμη εφηβεία εμφανίζεται η σχολική οσφυαλγία σύμφωνα με διεθνείς στατιστικές, όπως αναφέρει ο Διδάκτωρ ορθοπαθητικής και επιστημονικός συνεργάτης του πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Γουδέβενος, στο Πρακτορείο Fm 104,9.
Κυριακή, 04 Σεπτέμβριος 2016
Για αμέλεια κατηγορεί το υπουργείο Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναφορικά με την έλλειψη εμβολίων για την υγειονομική κάλυψη προσφύγων και μεταναστών, «θέτοντας έτσι σε σοβαρό κίνδυνο τόσο τη Δημόσια υγεία όσο και τη ζωή των προσφύγων».
Κυριακή, 04 Σεπτέμβριος 2016
Κρυφό έλλειμμα 2,25 δισ. ευρώ στο ασφαλιστικό αποκαλύπτεται από το εξώδικο που έστειλε ο ΕΟΠΥΥ προς τις διοικήσεις πέντε Ταμείων, διεκδικώντας τις εισφορές ασθένειας που ενθυλακώνουν τα Ταμεία και δεν αποδίδουν στον ΕΟΠΥΥ.
Κυριακή, 04 Σεπτέμβριος 2016
Μήπως τα βιολογικά τρόφιμα βελτιώνουν τη γονιμότητα και αυξάνουν τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος;
Σάββατο, 03 Σεπτέμβριος 2016
Πόσοι από εσάς έχετε παραμελήσει να αλλάξετε τα σεντόνια σας για περισσότερο από μία εβδομάδα; Ακόμα και εάν εσείς πλένεστε καθημερινά και δεν λερώνετε τα σεντόνια με τρόφιμα, αυτά δεν παύει να εμποτίζονται με τον ιδρώτα και τα σωματικά υγρά σας, γεγονός που κάνει το εβδομαδιαίο καθάρισμα απαραίτη
Σάββατο, 03 Σεπτέμβριος 2016
Σε λιγότερο από 90 ημέρες από σήμερα αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία η Ψυχιατρική Κλινική στο Νοσοκομείο Καρδίτσας. Και λέμε σε πλήρη γιατί ήδη είναι σε μια σχετικά ενεργή κατάσταση καθώς λειτουργεί ως εξωτερικό ιατρείο για κάποια περιστατικά που χρήζουν εξέτασης, χωρίς όμως οι ασθενείς να
Παρασκευή, 02 Σεπτέμβριος 2016
Αλλαγή φρουράς στο 404 Γενικό Στρατιωτικό νοσοκομείο Λάρισας. Ο μέχρι πρότινος διευθυντής Αντισυνταγματάρχης (Ι) Κωνσταντίνος Βαβλιάκης παραδίδει τη διεύθυνση του νοσοκομείου στον Συνταγματάρχη (Ι) Δημήτριο Καραθανάση.
Πέμπτη, 01 Σεπτέμβριος 2016
Ξεκινούν άμεσα οι προσλήψεις 190 αγροτικών γιατρών μετά την ανακοίνωση των επιτυχόντων από την πρόσφατη πρόκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη των κενών θέσεων σε περιφερειακά ιατρεία της χώρας.
Πέμπτη, 01 Σεπτέμβριος 2016
Στοιχεία-φωτιά για την κατάσταση της δημόσιας Υγείας έδωσε η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Πέμπτη, 01 Σεπτέμβριος 2016
Πολλά υποσχόμενο φαίνεται να είναι ένα νέο φάρμακο αντισωμάτων κατά της νόσου Αλτσχάιμερ, καθώς καταστρέφει τις χαρακτηριστικές τοξικές «πλάκες» της πρωτεΐνης βήτα αμυλοειδούς, που συσσωρεύονται στον εγκέφαλο των ασθενών.
Δευτέρα, 29 Αύγουστος 2016
Η μεσογειακή διατροφή φαίνεται να λειτουργεί ευεργετικά στην υγεία των ατόμων με ιστορικό καρδιαγγειακής νόσου, καθώς συντελεί σε μείωση του κινδύνου θανάτου, σύμφωνα με αποτελέσματα της μελέτης Moli-sani που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (27-31/8) στη Ρώ
Δευτέρα, 29 Αύγουστος 2016
Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις βρίσκονται ενόψει των αλλαγών που έρχονται στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου οι νοσοκομειακοί γιατροί.
Σάββατο, 27 Αύγουστος 2016
Οι αγγλοσάξωνες φτιάχνουν τα καλύτερα γλυκά τους από τα πιο απρόσμενα προϊόντα: τα καρότα και το τυρί! Το carrot cake και το cheesecake είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη Μεγάλη Βρετανία και στις ΗΠΑ αλλά και παγκόσμια γνωστά. Εύκολο το carrot cake!
Σάββατο, 27 Αύγουστος 2016
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πραγματικά τι είναι ένα σύκο και πώς δημιουργείται; Αν όχι, τότε ίσως καλύτερα να καθίσετε. Και να παραμείνετε ψύχραιμοι.
Παρασκευή, 26 Αύγουστος 2016
Ο θυρεοειδής αδένας απελευθερώνει ορμόνες που εμπλέκονται σε πολυάριθμες σωματικές λειτουργίες και παίζουν σημαντικό ρόλο στη γονιμότητα, στον έλεγχο του βάρους, στη διάθεση και όχι μόνο. Γι' αυτό άλλωστε όταν ο θυρεοειδής δεν λειτουργεί σωστά η ποικιλία των συμπτωμάτων που εκδηλώνονται είναι τερά
Πέμπτη, 25 Αύγουστος 2016
Προχωρά το σχέδιο εξορθολογισμού των πληρωμών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προς τους παρόχους και συγκεκριμένα υλοποιείται πρόγραμμα πληρωμών προς φαρμακευτικές εταιρείες και νοσοκομεία.
Κυριακή, 21 Αύγουστος 2016
Ο ανανάς είναι ένα λιποδιαλυτικό φρούτο με λίγες θερμίδες πλούσιο σε μαγγάνιο, μαγνήσιο, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, φυλλικό ξύ, νιασίνη, σίδηρο και βιταμίνες C, Β6 και Β1.
Κυριακή, 21 Αύγουστος 2016
Απανωτά είναι τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στα ορεινά των Τρικάλων.
Σάββατο, 20 Αύγουστος 2016
Δεν είμαστε εδώ για να σας κρίνουμε. Εάν έχετε ποτέ έως τώρα στη ζωή σας κατουρήσει μέσα σε μια πισίνα, είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν. Αλλά είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε ότι αυτή η συνήθεια (;) ανήκει όντως στο παρελθόν για σας και για όλους τους ανθρώπους.
Σάββατο, 20 Αύγουστος 2016
Τα κινητά και ασύρματα τηλέφωνα, τα ασύρματα δίκτυα και οι ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά έχουν πολλά και προφανή οφέλη.
Σάββατο, 20 Αύγουστος 2016
Σε προσωρινό αποκλεισμό από οποιαδήποτε αιμοδοσία βρίσκονται οι κάτοικοι, εργαζόμενοι αλλά και επισκέπτες περιοχών 12 δήμων της χώρας.
Παρασκευή, 19 Αύγουστος 2016
Από τη Δευτέρα 22 Αυγούστου ξεκινά η πλήρης λειτουργία του τομέα ΕΚΑΒ Μουζακίου καθώς θα στελεχωθεί με το ανάλογο προσωπικό και επίσης θα διατεθεί στην υπηρεσία του και ένα ασθενοφόρο με εξοπλισμό κινητής μονάδας υγείας.
Πέμπτη, 18 Αύγουστος 2016
Είναι το αγαπημένο κομμάτι κάθε γυναικείας γκαρνταρόμπας. Το μαύρο jean φοριέται παντού, πάει με όλα, ψηλοτάκουνα, flat, sneakers, σανδάλια, even bearfoot. Ανάλογα με την διάθεση και την ώρα.
Τετάρτη, 17 Αύγουστος 2016
Μια εύκολη συνταγή για μπισκότα σοκολάτας, χωρίς αλεύρι, για απόλαυση με λιγότερες ενοχές
Τρίτη, 16 Αύγουστος 2016
Ας αρχίσουμε με μία μεγάλη αλήθεια: Εάν δεν κοιμάσαι καλά, τίποτα δεν έχει σημασία σε αυτή τη ζωή.
Δευτέρα, 15 Αύγουστος 2016
Οι άνθρωποι που μετά τα 40 τους αφιερώνουν ένα μέρος του χρόνου τους σε κάθε είδους εθελοντικές και κοινωνικές δράσεις, έχουν γενικά καλύτερη ψυχική υγεία και συναισθηματική ευεξία, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.
Κυριακή, 14 Αύγουστος 2016
Εάν κανείς -ιδίως από μια ηλικία και μετά- θέλει καλύτερη μνήμη, πιο γρήγορη σκέψη και καθυστέρηση της εμφάνισης Αλτσχάιμερ και άνοιας, έχει κάθε λόγο να ακολουθεί την Μεσογειακή διατροφή, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική μελέτη, που έρχεται να επιβεβαιώσει ανάλογες έρευνες του παρελθόν
Σάββατο, 13 Αύγουστος 2016
Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος χαλάρωσης για όλους μας και συνήθως μας κάνει πιο επιρρεπείς στα δροσερά cocktails. Τα καλοκαιρινά cocktails είναι σίγουρα από τις πιο συνηθισμένες επιλογές αλλά και από τις πιο θερμιδογόνες.
Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2016
Εάν κανείς -ιδίως από μια ηλικία και μετά- θέλει καλύτερη μνήμη, πιο γρήγορη σκέψη και καθυστέρηση της εμφάνισης Αλτσχάιμερ και άνοιας, έχει κάθε λόγο να ακολουθεί την Μεσογειακή διατροφή, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική μελέτη, που έρχεται να επιβεβαιώσει ανάλογες έρευνες του παρελθόν
Πέμπτη, 11 Αύγουστος 2016
Ανακαλύψτε τη συνταγή για μαρμελάδα πεπόνι, με άρωμα από πράσινο λεμόνι και βανίλια. Όλα εποχής.
Τρίτη, 09 Αύγουστος 2016
Η ανάγνωση βιβλίων όχι μόνο κάνει καλό στο μυαλό και στον ίδιο τον εγκέφαλο απομακρύνοντας την πιθανότητα εκδήλωσης άνοιας - κάτι ήδη γνωστό- αλλά συνδέεται και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
Δευτέρα, 08 Αύγουστος 2016
Όταν κάποιος επιστρέφει από το σούπερ μάρκετ, κουβαλώντας τσάντες και έχοντας στην πλάτη του την κούραση της ημέρας, το τελευταίο πράγμα που έχει όρεξη να κάνει είναι να βάλει σε τάξη το ψυγείο και να πετάξει τα ληγμένα τρόφιμα. Έτσι, καταλήγετε να βάζετε όλα τα καινούρια ψώνια μέσα, χωρίς να πετά
Κυριακή, 07 Αύγουστος 2016
Παρά το γεγονός ότι πολλά τρόφιμα και ποτά έχουν... ταμπέλα με "χαμηλά λιπαρά», ή «χωρίς λιπαρά», ή "χωρίς ζάχαρη", ή "διαίτης", η πραγματικότητα είναι πως πολλά από αυτά δεν σας βοηθούν να χάσετε τα περιττά κιλά.
Κυριακή, 07 Αύγουστος 2016
Ένα νέο φάρμακο για το άσθμα, που βρίσκεται στη φάση των κλινικών δοκιμών, θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στη θεραπεία της ασθένειας και να μειώσει τον αριθμό των θανάτων, υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα Guardian.
Παρασκευή, 05 Αύγουστος 2016
Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την απώλεια κιλών είναι το νερό. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι, είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού και για την αποφυγή αφυδάτωσης.
Παρασκευή, 05 Αύγουστος 2016
Στην πλήρωση δυο θέσεων του κλάδου Ιατρών ΕΣΥ επί θητεία, προχωρά το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας.
Παρασκευή, 05 Αύγουστος 2016
Στις ζώνες υψηλού κινδύνου για την ελονοσία παραμένουν και φέτος περιοχές στους νομούς Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας.
Πέμπτη, 04 Αύγουστος 2016
Ίσως το βούτυρο έχει άδικα αποκτήσει κακή φήμη, καθώς αμερικανική μελέτη δείχνει ότι η κατανάλωσή του σχετίζεται πολύ λίγο με πρόωρη θνησιμότητα και καθόλου με καρδιοπάθειες ή εγκεφαλικά επεισόδια, ενώ φαίνεται να προστατεύει σε ένα βαθμό από το διαβήτη τύπου ΙΙ, σύμφωνα με άρθρο στο επιστημονικό
Πέμπτη, 04 Αύγουστος 2016
Τους νέους υποδιοικητές στα νοσοκομεία της χώρας ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Στα νοσοκομεία της Λάρισας τοποθετούνται οι εξής:
Πέμπτη, 04 Αύγουστος 2016
Στην εισαγωγή της ψηφιακής τεχνολογίας, ώστε να προωθούνται πιο γρήγορα γραφειοκρατικές και ιατρικές διαδικασίες μέσα από την καλύτερη παρακολούθηση των ασθενών, προχωρεί η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου.
Τετάρτη, 03 Αύγουστος 2016
Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουν, πως η σκιά και η συννεφιά προστατεύουν αποτελεσματικά από τον ήλιο ή ότι εφόσον φοράμε αντηλιακό ή είμαστε μέσα στο νερό δεν είναι δυνατό να καούμε.
Τετάρτη, 03 Αύγουστος 2016
Οι σημερινοί 18άρηδες είναι λιγότερο πιθανό να κάνουν σεξ σε σχέση με τους συνομηλίκους τους προηγούμενων γενιών, ενώ όλο και περισσότεροι νέοι κάνουν σεξ για πρώτη φορά μετά τα 20, σύμφωνα με αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Τετάρτη, 03 Αύγουστος 2016
Έμμεσες αιχμές κατά του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστωρα Αντωνίου για την υποστελέχωση του νοσοκομείου Λαμίας και τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή για την δημόσια Υγεία, εξαπολύουν οι γιατροί του νοσοκομείου. Η Ένωση Ιατρών αναφέρει ότι το νοσοκομείο τους, με ευθύνη της 5ης ΥΠΕ, έχει έλλειμμα γιατρών
Δευτέρα, 01 Αύγουστος 2016
Για να μην καείτε στη θάλασσα θα πρέπει να φοράτε αντηλιακό, να κάθεστε κάτω από ομπρέλα και κάνετε... διατροφή με περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Ενισχύοντας τη διατροφή σας με συγκεκριμένα τρόφιμα είναι ένας από τους πολλούς τρόπους για την πρόληψη των ηλιακών εγκαυμάτων.
Δευτέρα, 01 Αύγουστος 2016
Ξεκινάει από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης. Η διαδικασία χορήγησης γνωστοποιήθηκε με την εγκύκλιο «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας» που απέστειλε στους δήμους όλης της χώρας η αναπληρώτρια υπουργ
Δευτέρα, 01 Αύγουστος 2016
Έναν μήνα συμπλήρωσε στη θέση του ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων Δημήτρης Παρθένης.
Κυριακή, 31 Ιούλιος 2016
Θα έχετε παρατηρήσει ότι το καλοκαίρι οι πετσέτες έχουν συνήθως μία πιο άσχημη μυρωδιά.
Σάββατο, 30 Ιούλιος 2016
Την απαγόρευση και του ηλεκτρονικού τσιγάρου στους κλειστούς χώρους, όπως και την αυστηροποίηση των ρυθμίσεων για το κάπνισμα, προαναγγέλλει ο Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Πέμπτη, 28 Ιούλιος 2016
H εταιρεία IKEA ανακαλεί για προληπτικούς λόγους έξι σοκολατοειδή προϊόντα, λόγω μη ακριβούς αναφοράς της συχνής παρουσίας φουντουκιού και/ή αμυγδάλου, όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ.
Πέμπτη, 28 Ιούλιος 2016
Η Δευτέρα 1η Αυγούστου 2016 ορίζεται ως η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων για τους δικαιούχους δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης.
Τετάρτη, 27 Ιούλιος 2016
Οι φουσκάλες από το ηλιακό έγκαυμα είναι εξογκώματα στο δέρμα που προκαλούνται από την υπερβολική έκθεση στην επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Είναι δυσάρεστες και μπορεί να είναι εξαιρετικά επώδυνες και προκαλέσουν φαγούρα.
Τετάρτη, 27 Ιούλιος 2016
Οι κατακόκκινοι αυτοί καρποί που στολίζουν γλυκά και σαλάτες και γίνονται μαρμελάδα και χυμός μπορεί να ανοίξουν νέους δρόμους στη βιομηχανία φαρμάκων, δείχνει νέα έρευνα.
Τρίτη, 26 Ιούλιος 2016
Γιατρός δημόσιου νοσοκομείου της Αττικής και ιδιώτης γιατρός συνελήφθησαν τη Δευτέρα από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, κατηγορούμενοι για δωροληψία υπαλλήλου και άμεση συνέργεια σε δωροληψία, αντίστοιχα.
Τρίτη, 26 Ιούλιος 2016
Διασωληνωμένο νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ένα κορίτσι από τον Βόλο, το οποίο διακομίσθηκε εκεί με ελικόπτερο προχθές, λόγω έντονου και σοβαρού προβλήματος που αντιμετώπισε ξαφνικά.
Δευτέρα, 25 Ιούλιος 2016
Σοφά αποδεικνύονται τελικά τα λόγια των παλαιότερων όταν μας συμβούλευαν να μην νευριάζουμε εύκολα και να μη θυμώνουμε γιατί «δηλητηριάζεται» το σώμα μας και θα πάθουμε κανένα έμφραγμα ή κανένα εγκεφαλικό.
Δευτέρα, 25 Ιούλιος 2016
Τα δροσερά ροφήματα και τα εύκολα γεύματα είναι μεγάλο δέλεαρ για να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη του καλοκαιριού, αλλά οι επιλογές που κάνουμε συχνά δεν είναι οι καλύτερες.
Κυριακή, 24 Ιούλιος 2016
Σύμφωνα με τους νόμους της θερμοδυναμικής, υποτίθεται πως τα λευκά ρούχα έχουν την ιδιότητα να μας εξασφαλίζουν περισσότερη δροσιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια, βέβαια, αλλά είναι αρκετό για να πείσει την πλειονότητα του κόσμου να επιλέγει λευκά ρούχα όταν κάνει ζέστ
Κυριακή, 24 Ιούλιος 2016
Τριάντα συνολικά άτομα πρόκειται να καθίσουν τον προσεχή Οκτώβριο στο εδώλιο του Εφετείου Αθηνών, μεταξύ των οποίων και ένας Λαρισαίος ορθοπεδικός από νοσοκομείο της πόλης, σε μια δίκη - μαμούθ για τα υπερτιμολογημένα ορθοπεδικά υλικά της Βρετανικής εταιρείας Depuy.
Κυριακή, 24 Ιούλιος 2016
Το πάχος της κοιλιάς είναι κάτι που απασχολεί έντονα τις γυναίκες στα 50 τους, καθώς το λίπος συσσωρεύεται σε αυτή την περιοχή και ως εκ τούτου, ενοχλεί αρκετά τις γυναίκες και είναι δύσκολο να φύγει. Το άγχος και η καθιστική ζωή όμως ευνοούν την συγκέντρωση λίπους στην συγκεκριμένη περιοχή, με απ
Κυριακή, 24 Ιούλιος 2016
Εξακόσιες φιάλες αίματος είναι ο απολογισμός δράσης του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Μαγνησίας «Αλληλεγγύη» κατά το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, γεγονός που μεταφράζεται στην συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου σε κάθε κάλεσμα εθελοντικής αιμοδοσίας.
Σάββατο, 23 Ιούλιος 2016
Ενα από τα αιώνια προβλήματα είναι το εξής: Πέφτετε στο κρεβάτι και κοιμάστε, ωστόσο το πρωί ξυπνάτε και είστε ακόμα κουρασμένοι.
Σάββατο, 23 Ιούλιος 2016
O πόνος στη μέση - οσφυαλγία- είναι ένα από τα συχνότερα μυοσκελετικά προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου, με συχνότερη εμφάνιση στις γυναίκες από τους άντρες. Εκδηλώνεται με άλγος στην περιοχή της μέσης, που συνοδεύεται από μυϊκό σπασμό στην περιοχή και περιορισμό της κινητικότητας. Σε πολλές περιπ
Παρασκευή, 22 Ιούλιος 2016
Μια ασκούμενη γιατρός ειδικότητας Μαιευτικής – Γυναικολογίας, θα τοποθετηθεί στο Νοσοκομείο Βόλου, με απόφαση του υπουργού Υγείας που αναρτήθηκε σήμερα στη «Διαύγεια»
Πέμπτη, 21 Ιούλιος 2016
Η λευκή σοκολάτα έχει πολλούς θαυμαστές. Ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη γεύση της. Προέρχεται όπως και τα υπόλοιπα είδη από τους καρπούς του δέντρου Theobroma cacao (ελληνικά: τροφή των θεών), γνωστό ως κακαόδεντρο.
Πέμπτη, 21 Ιούλιος 2016
Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός υπέγραψε την έγκριση επιχορήγησης ύψους 511 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό την κάλυψη των συσσωρευμένων χρεών των νοσοκομείων του ΕΣΥ προς τους προμηθευτές.
Πέμπτη, 21 Ιούλιος 2016
Το τεχνητό μαύρισμα με υπεριώδη ακτινοβολία είναι αθώο; Πολλοί καταναλωτές πιστεύουν ότι το τεχνητό μαύρισμα (σολάριουμ) είναι ένας ασφαλής τρόπος μαυρίσματος.
Τετάρτη, 20 Ιούλιος 2016
Η αϋπνία είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συχνά πολλοί άνθρωποι ενώ η κακή ποιότητα ύπνου έχει ως αποτέλεσμα το πρωί να σηκωνόμαστε κουρασμένοι και κακοδιάθετοι.
Δευτέρα, 18 Ιούλιος 2016
Χρήσιμες συμβουλές για ασφαλείς διακοπές δίνει με συνέντευξη του στο Πρακτορείο Fm o διδάκτωρ Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αναστάσιος Σπαντιδέας, ο οποίος επισημαίνει ότι ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά διατρέχουν τους μεγαλύτερους κινδύνους, όταν εκτίθενται σε πολύ υψηλές
Δευτέρα, 18 Ιούλιος 2016
Οι σοβαρότατες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Βόλου θα τεθούν σήμερα υπόψη του νέου διοικητή Ματ. Δραμητινού, με τον οποίο θα συναντηθεί η διοίκηση της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας.
Παρασκευή, 15 Ιούλιος 2016
Είναι γνωστό ότι πολλά φαγητά και ροφήματα δημιουργούν λεκέδες στα δόντια λόγω των ουσιών που περιέχουν. Καφές, κόκκινο κρασί και γλυκά είναι από αυτές τις τροφές που... ενοχοποιούνται για αυτό το κίτρινο χρώμα που παίρνουν σταδιακά τα δόντια.
Πέμπτη, 14 Ιούλιος 2016
Δωρεάν, από τα ιδιωτικά φαρμακεία, θα προμηθεύονται τα φάρμακά τους οι πρώην κάτοιχοι βιβλιαρίων απορίας και οι οικονομικά αδύναμοι ανασφάλιστοι, από την 1η Αυγούστου. Επιπλέον καταργείται το ένα ευρώ ανά συνταγή για τις συνταγές μηδενικής συμμετοχής.
Πέμπτη, 14 Ιούλιος 2016
Οι ημέρες που η θερμοκρασία ανεβαίνει νιώθουμε την ανάγκη για ένα κρύο ρόφημα που θα μας δροσίσει. Ωστόσο οι ειδικοί αναφέρουν ότι δεν είναι όλα κατάλληλα όταν έχει καύσωνα.
Πέμπτη, 14 Ιούλιος 2016
Κάπνισμα και αλκοόλ πολλαπλασιάζουν δραματικά τον κίνδυνο ανάπτυξης στοματικού καρκίνου και σύμφωνα με τους επιστήμονες, αν οι ασθενείς σταματούσαν τις βλαβερές αυτές συνήθειες τα τρία τέταρτα των κρουσμάτων θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.
Πέμπτη, 14 Ιούλιος 2016
Σε επιστολή τους προς την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας οι δήμαρχοι Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας και Τεμπών Κώστας Κολλάτος αναφέρουν τα εξής:
Πέμπτη, 14 Ιούλιος 2016
  Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, λόγω μείζονος σπουδαιότητας παραπέμφθηκε, με την από 12.7.2016 πράξη του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, η αίτηση ακυρώσεως που άσκησε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κατά της ΚΥΑ με αριθμό Γ5(β)/ΓΠ οικ 36277 «Ρυθμίσεις επαγγέλματος φα
Πέμπτη, 14 Ιούλιος 2016
Σε οριακή κατάσταση η λειτουργία του Οδοντιατρείου του Νοσοκομείου Βόλου.
Τετάρτη, 13 Ιούλιος 2016
Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έχει υπέροχη γεύση και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Παράγεται από άγουρες ελιές, οι οποίες του προσδίδουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει ποιοτικά από άλλα είδη ελαιόλαδου.
Τετάρτη, 13 Ιούλιος 2016
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας προγραμματίζει για αύριο στις 13.30 το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και όπως αναφέρει θα συμμετάσχουν και εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία «Αττικό», «ΚΑΤ», «ΨΝΑ», «Άγιος Σάββας».
Τετάρτη, 13 Ιούλιος 2016
  Κινδύνους κρύβει η αλόγιστη χρήση των κλιματιστικών και η μη σωστή συντήρησής τους, παρά το γεγονός ότι η δροσιά που προσφέρουν είναι απολαυστική όταν ο υδράργυγος σκαρφαλώνει στα υψηλά επίπεδα.
Τετάρτη, 13 Ιούλιος 2016
Σε οριακή κατάσταση η λειτουργία του Οδοντιατρείου του Νοσοκομείου Βόλου. Λειτουργεί με ένα «τραυματισμένο» μηχάνημα, ενώ το δεύτερο έχει τεθεί εκτός όπως και το ειδικό μηχάνημα για τις πανοραμικές εξετάσεις.
Τετάρτη, 13 Ιούλιος 2016
Τις επόμενες ημέρες βγαίνει στον αέρα νέα προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμων γιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου.
Τετάρτη, 13 Ιούλιος 2016
Για "οικονομική, ηθική και οικογενειακή εξόντωση" τεσσάρων εργαζομένων του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.) Τρικάλων, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, καταγγέλλοντας την 5η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ.) Θεσσαλίας και
Τρίτη, 12 Ιούλιος 2016
Η ακμή είναι ένα κοινό πρόβλημα για τα άτομα με λιπαρό δέρμα. Όμως, αυτό που φαίνεται να είναι χειρότερο είναι τα σημάδια που αφήνει πίσω της. Δεν υπάρχει όμως κάτι για το οποίο να μην έχει φροντίσει η φύση και η λύση στην περίπτωσή μας είναι το ελαιόλαδο!
Τρίτη, 12 Ιούλιος 2016
Καθαρό φέρεται να είναι το νερό της Πορταριάς σύμφωνα με μέτρηση πιστοποιημένου ιδιωτικού εργαστηρίου του Βόλου, το οποίο καταγράφει μηδενικά αποτελέσματα σε κολωβακτηρίδια και εντερόκοκκους.
Τρίτη, 12 Ιούλιος 2016
Τις επόμενες ημέρες βγαίνει στον αέρα νέα προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμων γιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου. Οι ειδικότητες που θα αναζητηθούν είναι ωριλάς, γιατρός για τη ΜΕΘ, αναισθησιολόγος, ψυχίατροι και παιδοψυχίατροι. Το Νοσοκομείο Βόλου επίσης πιέζει έτσι ώστε άμεσα να προχωρήσει η πρόσληψη δ
Δευτέρα, 11 Ιούλιος 2016
Ανισότητες στην πρόσβαση υπηρεσιών Υγείας για ανασφάλιστους και απόρους διαπιστώνει ρεπορτάζ του χθεσινού «Βήματος».
Δευτέρα, 11 Ιούλιος 2016
Ανθρώπινες ζωές θα σώσει με τον θάνατό του και την γενναιοδωρία των οικείων του, ένας 43χρονος Λαρισαίος από το καλαμάκι Αγιάς ο οποίος τραυματίστηκε προ ημερών σε τροχαίο και κατάληξε χθες το βράδυ στο Πανεπιστημιακό.
Κυριακή, 10 Ιούλιος 2016
Τρώτε λοιπόν μέλι! Το μέλι είναι μια πολύ καλή παραδοσιακή τροφή σχεδιασμένη για μας τους ανθρώπους κατευθείαν από την ίδια τη φύση.
Κυριακή, 10 Ιούλιος 2016
«Αγονος» κατά το ήμισυ είναι τελικά ο πολύπαθος διαγωνισμός του ΚΕΕΛΠΝΟ για τους γιατρούς που θα στελεχώσουν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας.
Κυριακή, 10 Ιούλιος 2016
Σε ανακοίνωση της Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. αναφέρονται τα εξής:
Κυριακή, 10 Ιούλιος 2016
Την διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στους οικισμούς Αγιοκάμπου, Πολυδεντρίου και Σκήτης δίνει με ανακοίνωση της η ΔΕΥΑ Τυρνάβου.
Σάββατο, 09 Ιούλιος 2016
Ένας ερπητοϊός είναι ύποπτος για την ανεξήγητη υπογονιμότητα πολλών γυναικών.
Σάββατο, 09 Ιούλιος 2016
Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και ήδη, όποιος δεν έχει πάει διακοπές, περνάει τα σαββατοκύριακα στις παραλίες. Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στην παραλία είναι το τι θα φάμε. Στις οργανωμένες παραλίες, τα μπαρ και οι καντίνες προσφέρουν αρκετές επιλογές, οι οποίες, όμως, και δεν είναι
Σάββατο, 09 Ιούλιος 2016
Η ντομάτα είναι χαρακτηριστικό και αγαπημένο λαχανικό της Μεσογειακής κουζίνας, το οποίο καταναλώνουμε σχεδόν καθημερινά, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που είναι και η εποχή της.
Παρασκευή, 08 Ιούλιος 2016
Επίσημη καταγγελία από ομάδα καθαριστριών του Πανεπιστημιακού κατατέθηκε στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας.
Πέμπτη, 07 Ιούλιος 2016
Η ιογενής ηπατίτιδα έχει πλέον εξελιχθεί σε μία από τις κυριότερες αιτίες θανάτου στη Γη.
Πέμπτη, 07 Ιούλιος 2016
«Νέο κρούσμα ανεύθυνης, αντικοινωνικής και εγκληματικής συμπεριφοράς, από την πλευρά των γνωστών- αγνώστων που δρουν στην περιοχή της Πορταριάς, με την καταστροφή, για πέμπτη φορά, του χλωριωτή του συστήματος ύδρευσης, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, όπως διαπιστώθηκε από τις τελευταίες αναλύσε
Πέμπτη, 07 Ιούλιος 2016
Ενας κυτταρολόγος και μάλιστα ο διευθυντής του ΠΕΔΥ Βόλου... για όλα τα τεστ ΠΑΠ που γίνονται στα ιατρεία του ΠΕΔΥ και στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας. Μάλιστα λόγω έλλειψης της ειδικότητας, τα αποτελέσματα των αναλύσεων του τεστ από Τρίκαλα και Μουζάκι εκδίδονται από το Βόλο.
Πέμπτη, 07 Ιούλιος 2016
Με απόφασή του το Δ.Σ. του ΕΚΑΒ Αθηνών ενέκρινε την ίδρυση και λειτουργία τομέα ΕΚΑΒ στο Μουζάκι, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας Μουζακίου και όμορων δήμων.
Τετάρτη, 06 Ιούλιος 2016
Φρέσκο παγωτό σε λιγότερο από ένα λεπτό, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη ή λιπαρά. Πρόκειται για μια απολαυστική και απλή συνταγή του διάσημου βρετανού σεφ Jamie Oliver που ο καθένας μπορεί να φτιάξει.
Τετάρτη, 06 Ιούλιος 2016
Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι νοσούν κάθε χρόνο από καρκίνο του παχέος εντέρου και πάνω από 2.500 χάνουν τη ζωή τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καρκίνος του παχέος εντέρου παρουσιάζει αυξητική τάση και είναι ο δεύτερος συχνότερος καρκίνος, μετά απ' αυτόν του πνεύμονα, στον δυτικό κόσμο.
Τετάρτη, 06 Ιούλιος 2016
Στο χώρο των αντιβιοτικών εισέρχεται η Τρικαλινή βιομηχανία παρασκευής ορών ΒΙΟΣΕΡ.
Τρίτη, 05 Ιούλιος 2016
Στο Πανεπιστήμιο Monash στη Μελβούρνη της Αυστραλίας έγινε μία έρευνα στην οποία οι επιστήμονες συνέδεσαν την εξάπλωση του καρκίνου με το στρες.
Τρίτη, 05 Ιούλιος 2016
Σίγουρα έχετε ακούσει πως για να μάθετε εάν το σωματικό σας βάρος είναι φυσιολογικό αρκεί να υπολογίσετε το Δείκτη Μάζας Σώματός (ΔΜΣ) σας.
Τρίτη, 05 Ιούλιος 2016
Μια νέα ιταλική επιστημονική έρευνα έρχεται να αποκαταστήσει την φήμη των ζυμαρικών, υποστηρίζοντας ότι όχι μόνο δεν παχαίνουν, αλλά μπορούν να συμβάλλουν στην απώλεια των περιττών κιλών.
Τρίτη, 05 Ιούλιος 2016
Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας, εκπροσώπων φορέων όπως επίσης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έγινε σήμερα η επίσημη παρουσίαση και ανάληψη των καθηκόντων του νέου διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων Δημήτρη Παρθένη.
Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2016
Ίσως το βούτυρο έχει άδικα αποκτήσει κακή φήμη, καθώς αμερικανική μελέτη δείχνει ότι η κατανάλωσή του σχετίζεται πολύ λίγο με πρόωρη θνησιμότητα και καθόλου με καρδιοπάθειες ή εγκεφαλικά επεισόδια, ενώ φαίνεται να προστατεύει σε ένα βαθμό από το διαβήτη τύπου ΙΙ, σύμφωνα με άρθρο στο επιστημονικό
Κυριακή, 03 Ιούλιος 2016
Οι δερματοπάθειες του καλοκαιριού οφείλονται αφενός μεν στη έντονη ηλιοφάνεια, την έκθεση στον ήλιο και στην αύξηση της υγρασίας και αφετέρου δε στις αλλαγές των δραστηριοτήτων μας και συνηθειών μας όπως να περπατάμε ξυπόλητοι για παράδειγμα. Έτσι δεν αφορούν μόνο στους καρκίνους και στα μελανώματ
Σάββατο, 02 Ιούλιος 2016
Γιατί να αρκεστεί κάποιος στα brownies, όταν μπορεί να τους βάλει και επικάλυψη σοκολάτας; Δείτε μία πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή:
Σάββατο, 02 Ιούλιος 2016
Ίσως το βούτυρο έχει άδικα αποκτήσει την κακή φήμη ότι κάνει κακό στην υγεία.
Παρασκευή, 01 Ιούλιος 2016
Για πρώτη φορά ολλανδοί επιστήμονες κατάφεραν να αλλάξουν το DNA του ιού του έρπητα, που βρίσκεται μέσα στο σώμα, πράγμα που εμποδίζει την εκ νέου αφύπνισή του και, σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα, οδηγεί στην πλήρη εξαφάνισή του.
Πέμπτη, 30 Ιούνιος 2016
Οι άνδρες που κοιμούνται πολύ λίγες ή πάρα πολλές ώρες, σε σχέση με τον μέσο όρο, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για εκδήλωση διαβήτη.
Τετάρτη, 29 Ιούνιος 2016
Διευκρινίσεις για εφαρμογή του νόμου για την ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας σε ανασφάλιστους και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, δίνει το υπουργείο Υγείας.
Τετάρτη, 29 Ιούνιος 2016
Σε 205 τον αριθμό ανέρχονταν το 2014 τα Κέντρα Υγείας στο σύνολο της χώρας, αριθμός που παρέμεινε αμετάβλητος σε σχέση με το 2013.
Τετάρτη, 29 Ιούνιος 2016
Για τους περισσότερους από εμάς οι ξηροί καρποί είναι συνδεδεμένοι με την αύξηση του βάρους, επειδή έχουν κατά κανόνα αρκετές θερμίδες. Ως εκ τούτου τους αποφεύγουμε εντελώς, αλλά αυτό είναι λάθος. Σε μια ισορροπημένη διατροφή, οι ξηροί καρποί μπορούν να συμβάλλουν θετικά στην υγεία μας.
Τετάρτη, 29 Ιούνιος 2016
Για τραγική κατάσταση, στη Μονάδα Χημειοθεραπείας κάνουν λόγο ασθενείς, καθώς ο ογκολόγος Γιώργος Ρήγας εργάζεται μόνος (καθώς η σύμβαση του επικουρικού γιατρού έληξε), με αποτέλεσμα να εξετάζει εκατοντάδες ασθενείς, ενώ λιγοστό είναι και το προσωπικό, με τέσσερα άτομα στην πρωινή βάρδια!
Τρίτη, 28 Ιούνιος 2016
Το μπάνιο στη θάλασσα αποτελεί σίγουρα μια αγαπημένη συνήθεια για όλη την οικογένεια. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους όχι μόνο να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν, απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά και να είναι σωματικά δραστήριοι, κολυμπώντας και παίζοντας παιχνίδι
Τρίτη, 28 Ιούνιος 2016
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξε για αύριο πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 με βασικό αίτημα την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
Τρίτη, 28 Ιούνιος 2016
Το σωματείο εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Βόλου δεν προσήλθε ποτέ στο ραντεβού που είχε κλειστεί στο υπ. Υγείας για το θέμα του τηλεφωνικού κέντρου, καθώς αποκαλύφθηκε ότι η συνάντηση θα γίνονταν με επιστημονικό συνεργάτη του υπουργού Π. Πολάκη και όχι με το γενικό γραμματέα του υπουργείου. Το αίτημα για σ
Δευτέρα, 27 Ιούνιος 2016
Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προχωρούν από 1 Ιουλίου οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, ζητώντας τα δεδουλευμένα Φεβρουαρίου αλλά και τις πληρωμές που εκκρεμούν για τον Ιανουάριο.
Κυριακή, 26 Ιούνιος 2016
Η IKEA ανακαλεί όλες τις μαύρες σοκολάτες CHOKLAD MÖRK 60%, 100 γρ. και CHOKLAD MÖRK 70%, 100 γρ. λόγω της μη ακριβούς περιγραφής της πιθανής περιεκτικότητας γάλακτος και φουντουκιού στις συσκευασίες.
Σάββατο, 25 Ιούνιος 2016
Ενδεικτικό κατάλογο 23 υποθέσεων, σε σύνολο 350, για τις οποίες το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) έχει στείλει αντίστοιχα πορίσματα στις αρμόδιες εισαγγελίες, από το 2009 έως το 2015, χωρίς μέχρι σήμερα να γνωρίζει το υπουργείο αν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις, παρέδωσε ο αναπληρωτή
Παρασκευή, 24 Ιούνιος 2016
Στον αέρα βρίσκεται η προσπάθεια του υπουργείου να απομακρύνει τις εταιρίες καθαριότητας από τις δημόσιες δομές υγείας μέσω της πρόσληψης εργαζομένων με ατομικές συμβάσεις εργασίας.
Τετάρτη, 22 Ιούνιος 2016
Ένα ποσοστό του πληθυσμού που πιθανά να αγγίζει το 45% (αλλά που σίγουρα ξεπερνά το 33%) πάσχει από κάποιο χρόνιο πόνο, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη εκτιμά ότι το ποσοστό θα αυξηθεί όσο ο πληθυσμός γερνάει.
Τετάρτη, 22 Ιούνιος 2016
Σοβαρή και έγκαιρα καταγεγραμμένη είναι η έλλειψη βηματοδοτών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπως άλλωστε συμβαίνει σε πολλά δημόσια νοσοκομεία της χώρας, ανησυχώντας καρδιοπαθείς, που αυτή την περίοδο πρέπει να αντικαταστήσουν τους παλιούς.
Τρίτη, 21 Ιούνιος 2016
Η κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του ΓΝΛ, θα βρίσκεται την Τετάρτη 22 Ιουνίου από τις 17.00 – 20.00 στο ποτάμι, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πηνειού, θεωρώντας πως σε ένα τέτοιο πολιτιστικό γεγονός του δήμου μας, η παρουσία της μονάδας θα συμβάλλει στην προώθηση της πανανθρώπινης ιδέας της αλληλεγγύης, της
Τρίτη, 21 Ιούνιος 2016
Είναι γνωστό πως η υιοθέτηση ενός υγιεινού διατροφικού προτύπου αποτελεί παράγοντα «κλειδί» για την προστασία της υγείας και ευεξίας του οργανισμού, σε όλες τις εποχές του χρόνου.
Δευτέρα, 20 Ιούνιος 2016
Είναι γνωστό πως η υιοθέτηση ενός υγιεινού διατροφικού προτύπου αποτελεί παράγοντα «κλειδί» για την προστασία της υγείας και ευεξίας του οργανισμού, σε όλες τις εποχές του χρόνου.
Σάββατο, 18 Ιούνιος 2016
Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει σε υψηλά επίπεδα, επιβάλλεται ειδική συμπεριφορά για να μην αντιμετωπίζουμε απρόοπτα υγείας. Εφοδιαστείτε με μερικές βασικές γνώσεις πρόληψης και αντιμετώπισης «θερμών» επεισοδίων και διαχειριστείτε την κατάσταση ψύχραιμα.
Πέμπτη, 16 Ιούνιος 2016
Στην τελική φάση περνούν οι εργασίες κατασκευής του νέου Πολυδύναμου Κέντρου Υγείας Σκιάθου προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ, το οποίο υλοποιείται από πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.
Πέμπτη, 16 Ιούνιος 2016
Ο μεταβολισμός σας εξαρτάται εν μέρει από τη γενετική σας προδιάθεση, αλλά μπορείτε να τον αυξήσετε με φυσικό μέσω της κατάλληλης διατροφής.
Πέμπτη, 16 Ιούνιος 2016
Περισσότερες από 30 φιάλες αίμα ήταν ο απολογισμός της χθεσινής εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.
Τετάρτη, 15 Ιούνιος 2016
Επτά στους δέκα Έλληνες δεν καπνίζουν, ενώ σε μία πενταετία (2009-2014) μειώθηκε το ποσοστό των συστηματικών καπνιστών. Το συγκεκριμένο στοιχείο προκύπτει από μία νέα έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για το 2014 σχετικά με τους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία των πολιτών (όπως το κάπνισμα και η διατροφή).
Τετάρτη, 15 Ιούνιος 2016
Ενισχύονται με μόνιμο ιατρικό προσωπικό τα Νοσοκομεία της Λάρισας. Ήδη είναι σε εξέλιξη δύο προκηρύξεις με συνολικά δέκα οκτώ (18) θέσεις ειδικών ιατρών ΕΣΥ.
Τετάρτη, 15 Ιούνιος 2016
Πιο κοντά στο να γίνει το πρώτο θεραπευτικό εμβόλιο κατά του AIDS που θα κυκλοφορήσει στην αγορά βρίσκεται το περίφημο εμβόλιο Tat!
Τρίτη, 14 Ιούνιος 2016
Όσοι τρώνε πολλά πλήρη δημητριακά (ολικής άλεσης), έχουν μικρότερο κίνδυνο να πεθάνουν πρόωρα από καρδιά, καρκίνο ή άλλη αιτία, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Τρίτη, 14 Ιούνιος 2016
Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση 300 και πλέον κατοίκων της περιοχής μας και πολλών φοιτητών στο κάλεσμα της Φλόγας για δημιουργία τράπεζας δοτών εθελοντών μυελού των οστών.
Δευτέρα, 13 Ιούνιος 2016
Με σπρωξιές και υβριστικά συνθήματα υποδέχθηκαν οι κάτοικοι της Ιεράπετρας, σήμερα Δευτέρα, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, κατά την είσοδό του στο νοσοκομείο της πόλης.
Δευτέρα, 13 Ιούνιος 2016
Το άγχος, η κούραση, ο μεγάλος όγκος πληροφοριών που καλείστε να διαχειριστείτε καθημερινά επιβαρύνουν τη μνήμη σας και νιώθετε συχνά ότι σας ....απατά;
Δευτέρα, 13 Ιούνιος 2016
Η κακή αναπνοή επίσης γνωστή ως δυσοσμία του στόματος είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα της υγείας και ευεξίας και εκτιμάται ότι επηρεάζει μέχρι και το 50% του πληθυσμού.
Δευτέρα, 13 Ιούνιος 2016
Την διαφωνία τους στην επαναφορά του παλαιού ενοποιημένου καθεστώτος των δύο νοσοκομείων της Λάρισας, δημοσιοποιούν με επιστολή που απέστειλαν στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό οι τρεις καθηγητές ΩΡΛ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ήτοι: ο διευθυντής Ιωάννης Μπιζάκης και οι Χαράλαμπος Σκουλάκης ανα
Πέμπτη, 09 Ιούνιος 2016
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι σε φαρμακεία μεγάλων νοσοκομείων της χώρας, μεταξύ των οποίων είναι και το Θεαγένειο - απαντά το υπουργείο Υγείας, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με καταγγελίες για υπεξαίρεση φαρμάκων υψηλού κόστους από το νοσοκομείο και προώθησής τους στο εξωτερικό.
Πέμπτη, 09 Ιούνιος 2016
Νομίζετε ότι δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς σοκολάτα; Ίσως και να έχετε δίκιο... Δεν είναι απλώς δύσκολο να της αντισταθούμε, η απολαυστική σοκολάτα είναι πραγματικά «εθιστική», σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση PLOS One.
Τετάρτη, 08 Ιούνιος 2016
Κάθε είδους ρουσφετιού μπορεί να δει κανείς στον χώρο της Υγείας.
Τρίτη, 07 Ιούνιος 2016
Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου - ΑγκαλιάΖΩ, ξεκινά εκστρατείας ενημέρωσης για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος, με έμφαση στον αγροτικό πληθυσμό της χώρας.
Τρίτη, 07 Ιούνιος 2016
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη 8 Ιουνίου, οι δημόσιες δομές υγείας, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 11:00 το πρωί.
Τρίτη, 07 Ιούνιος 2016
Στη χώρα μας υπάρχουν και σημαντικά πράγματα για να γράψει κανείς αποφεύγοντας τη μονότονη καταθλιπτική μιζέρια που ταλαιπωρεί το μιντιακό σύστημα.
Τρίτη, 07 Ιούνιος 2016
  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Βόλου προγραμματίζουν για αύριο Τετάρτη στις 10.30 το πρωί οι συνταξιουχικές οργανώσεις Μαγνησίας εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Δευτέρα, 06 Ιούνιος 2016
Μια σειρά από αλλαγές στο σύστημα συνταγογράφησης επεξεργάζεται ο ΕΟΠΠΥ, προκειμένου να μειώσει τα κονδύλια που διατίθενται από τον οργανισμό και να μειώσουν την πολυφαρμακία.
Δευτέρα, 06 Ιούνιος 2016
Πανελλαδική πανυγειονομική απεργιακή κινητοποίηση οργανώνει για τις 8 Ιουνίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Με προσωπικό ασφαλείας αναμένεται να λειτουργήσει το Νοσοκομείο Βόλου και τα Κέντρα Υγείας στο Νομό, ενώ το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει
Κυριακή, 05 Ιούνιος 2016
Όταν ταλαιπωρήστε από έναν πονοκέφαλο, υποθέτουμε πώς σβήνετε τα φώτα, παίρνετε ένα παυσίπονο και ξαπλώνετε μέχρι να περάσει.
Κυριακή, 05 Ιούνιος 2016
Αργήσατε άλλη μια μέρα στη δουλειά επειδή δεν μπορούσατε να σηκωθείτε από το κρεβάτι; Αν δυσκολεύεστε με το πρωινό ξύπνημα και καταβάλετε πραγματικά μεγάλη προσπάθεια για να αποχωριστείτε το κρεβάτι, τα καλά νέα είναι ότι με τα παρακάτω χρήσιμα tips θα τα καταφέρετε και θα ξυπνάτε με χαμόγελο!
Σάββατο, 04 Ιούνιος 2016
Ένα περίεργο πράγμα συμβαίνει κάθε εβδομάδα. Αφιερώνετε το Σαββατοκύριακο στο να συμμαζέψετε το σπίτι σας και στο τέλος δείχνει άψογο. Αλλά μέχρι να έρθει η Παρασκευή δείχνει σαν βομβαρδισμένο. Γιατί συμβαίνει αυτό και πως μπορείτε να το αποφύγετε;
Σάββατο, 04 Ιούνιος 2016
Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια για τη σημασία του πρωινού γεύματος, με αφορμή τα ευρήματα μεγάλου αριθμού μελετών, που συνδέουν τη συστηματική κατανάλωσή του με πολλαπλά οφέλη για την υγεία, σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.
Σάββατο, 04 Ιούνιος 2016
Στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργαζομένων, μέσα από σχετική προκήρυξη, δίνοντας ένα τέλος στα συνεργεία καθαριότητας προχωρά η διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων.
Παρασκευή, 03 Ιούνιος 2016
Την πρόθεση της κυβέρνησης να επανεξετάσει συνολικά το ζήτημα των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων αλλά και την πολιτική της βούληση για «αποσύνδεση» των Γενικών Νοσοκομείων Λάρισας και Ηρακλείου, κατόπιν και σχετικών εισηγήσεων των αντίστοιχων ΥΠΕ, έκανε γνωστή σήμερα από την Λάρισα, ο υπουργός Υγείας
Παρασκευή, 03 Ιούνιος 2016
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο UCLA στην Καλιφόρνια στις ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι οι έφηβοι επηρεάζονται άμεσα από τα likes που αποσπούν οι αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο.
Παρασκευή, 03 Ιούνιος 2016
Από τους 51 νομούς της Ελλάδας, μόνο σε 22 υπηρετούν ιατροδικαστές. Αυτό σημαίνει ότι 29 νομοί δεν έχουν ούτε ένα ιατροδικαστή με αποτέλεσμα να απαιτείται μεταφορά των σορών από τον ένα νομό στον άλλο για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, να ταλαιπωρούνται οι οικογένειες αλλά και να επιβαρύνοντα
Παρασκευή, 03 Ιούνιος 2016
Άλλη μια αρνητική πρωτιά καταγράφει η Ελλάδα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς το 40% του ενήλικου πληθυσμού είναι παχύσαρκοι, ενώ αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς το ποσοστό σε παιδιά και εφήβους.
Παρασκευή, 03 Ιούνιος 2016
Στη Λάρισα θα βρεθεί σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. Αρχικά στις 10 το πρωί θα συναντηθεί με τα διοικητικά στελέχη και τους διευθυντές των κλινικών του Γενικό Νοσοκομείου, ενώ στη συνέχεια θα μιλήσει με τους υπαλλήλους στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.
Πέμπτη, 02 Ιούνιος 2016
Κρύα πίτσα. Ίσως, καλύτερη και από την φρέσκια πίτσα. Ποιος δεν έχει ξυπνήσει μετά από συγκέντρωση ή πάρτι στο σπίτι και δεν έχει πάει σίφουνας στην κουζίνα για να φάει για πρωινό λίγη από την κρύα πίτσα που περίσσεψε; Μη μιλήσουμε για εκείνους που παραγγέλνουν λίγη πίτσα παραπάνω για να μείνει.
Πέμπτη, 02 Ιούνιος 2016
Ενα «ιδιαίτερα θετικό βήμα» προς την ανάπτυξη ενός εμβολίου για όλες τις μορφές καρκίνου έκανε η επιστήμη, καθώς μία ερευνητική ομάδα γερμανικού πανεπιστημίου ισχυρίζεται πως βρήκε τον τρόπο να πείθει το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα να επιτίθεται στους όγκους και μάλιστα χωρίς σημαντικές παρενέ
Πέμπτη, 02 Ιούνιος 2016
Σύμφωνα με νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό The Lancet, φαίνεται ότι η χαμηλή πρόσληψη αλατιού ή νατρίου πιθανόν να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος, εγκεφαλικού επεισοδίου και θανάτου, συγκριτικά με μια μέση πρόσληψη.
Πέμπτη, 02 Ιούνιος 2016
Απάντηση που προκαλεί θυμηδία δίνουν για τις υπεράριθμες νοσοκόμες στο ΠΕΔΥ και τα Κέντρα Υγείας της Λάρισας οι συνδικαλιστές της ομοσπονδίας.
Τετάρτη, 01 Ιούνιος 2016
Πάνω από εκατό χρόνια θα ζουν τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα χάρη στην εξέλιξη της ιατρικής έρευνας - τεχνολογίας και της εφαρμογής τους στην καθημερινή ζωή.
Τετάρτη, 01 Ιούνιος 2016
Βάζουμε τις τροφές στο ψυγείο, ώστε να διατηρηθούν φρέσκες και υγιεινές. Αλλά υπάρχουν τροφές που, όταν διατηρούνται στο ψυγείο, χάνουν όχι μόνο την φυσική τους γεύση και φρεσκάδα, αλλά μπορεί να γίνουν και επικίνδυνες για την υγεία σας.
Τετάρτη, 01 Ιούνιος 2016
Για τις 8 Ιουνίου μετέθεσαν την επίσχεση εργασίας, την οποία είχαν προαναγγείλει για σήμερα, οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, αφήνοντας έτσι περιθώριο για την πληρωμή του φετινού Ιανουαρίου.
Τετάρτη, 01 Ιούνιος 2016
Τέσσερα έργα συν τον στεφανιογράφο που ήδη έχει δρομολογηθεί θα διεκδικήσει προκειμένου να πάρει την έγκριση από την 5η ΔΥΠΕ η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου για να δρομολογηθεί η ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ. Σε προτεραιότητα στην πρόταση που θα επικαιροποιηθεί και θα πρέπει να προωθηθεί -όπως αποφασ
Τρίτη, 31 Μάιος 2016
Σημαντική μείωση του καπνίσματος κατά 33,33% στις ηλικίες 16-24 χρόνων έχουμε την τελευταία πενταετία στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Αρχής. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το ποσοστό των Ελλήνων που καπνίζουν καθημερινά ανέρχεται στο 27,3 % ενώ καταγράφεται και έ
Δευτέρα, 30 Μάιος 2016
Στην επιλογή επιπλέον 14 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών σε νοσοκομεία της χώρας προχώρησε το Υπουργείο Υγείας.
Κυριακή, 29 Μάιος 2016
Ζούμε σε μια εποχή όπου τα πρότυπα ομορφιάς είναι πραγματικά εξωπραγματικά υψηλά. Όταν λοιπόν εκτίθενται στα media φωτογραφίες αστέρων με σούπερ λαμπερά και φωτεινά χαμόγελα, είναι επόμενο να αισθανόμαστε αμήχανα με τα δικά μας δόντια.
Σάββατο, 28 Μάιος 2016
Τον σημαντικό ρόλο της διατροφής στην εγκυμοσύνη, με κύριο στόχο τη δημιουργία αποθεμάτων των κατάλληλων θρεπτικών ουσιών, αφενός για το έμβρυο και αφετέρου για την παραγωγή ενός πλούσιου σε θρεπτικά συστατικά μητρικού γάλακτος κατά το θηλασμό, υπογραμμίζουν οι επιστήμονες.
Σάββατο, 28 Μάιος 2016
Καλύπτεται ένα μέρος από τα ιατρικά κενά στα Γενικά Νοσοκομεία Τρικάλων και Καρδίτσας. Στο Nοσοκομείο Τρικάλων θα καλυφθούν πέντε θέσεις ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ.
Σάββατο, 28 Μάιος 2016
Εξορμήσεις σε όλη τη χώρα ξεκινά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και στο πλαίσιο αυτό ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Ξανθός θα επισκεφθεί τη Λάρισα την προσεχή Παρασκευή 3 Ιουνίου.
Παρασκευή, 27 Μάιος 2016
Με πρώτο σταθμό τη Λάρισα, ξεκίνησε το ταξίδι πρόληψης και ενημέρωσης «Κίνηση Μαστ... για τον καρκίνο του Μαστού» με στόχο κάθε γυναίκα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να ενημερωθεί, να προλάβει και να θεραπευτεί από τον καρκίνο του μαστού.
Πέμπτη, 26 Μάιος 2016
Η άνοδος της ανεργίας και οι δημοσιονομικές περικοπές στον τομέα της υγείας συνεπεία της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 έχουν συμβάλει στην αύξηση της θνησιμότητας από τον καρκίνο κατά 500.000 ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα στην βρετανική ιατρική επιθ
Πέμπτη, 26 Μάιος 2016
Το Σωματείο Εργαζομένων Π.Γ.Ν.Λ. βρίσκεται στην πολύ δυσάρεστη θέση να καταγράψει το έλλειμμα της χρηστής διοίκησης από τους ηγήτορες του εδώ και εννέα [9] μήνες. Είναι άκρως λυπηρό αυτό, που συμβαίνει στην ναυαρχίδα της Κεντρικής Ελλάδας.
Πέμπτη, 26 Μάιος 2016
  Γράφαμε τις προάλλες ότι στην 5η ΥΠΕ "τρώνε οσονούπω τον υποδιοικητή Βενιζέλο". Ε, Τον έφαγαν!
Πέμπτη, 26 Μάιος 2016
Στο Νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύεται από χθες, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μια γυναίκα που είναι υπέρβαρη, καθώς ζυγίζει 350 κιλά και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.
Τετάρτη, 25 Μάιος 2016
Νέα μελέτη προτρέπει τον κόσμο να σταματήσει να αποφεύγει τρόφιμα που έχουν υψηλά κορεσμένα λιπαρά και να επικεντρωθούν στην κατανάλωση τροφίμων στην πιο αγνή τους και φυσική μορφή.
Τετάρτη, 25 Μάιος 2016
Πληρώνονται οι εφημερίες των γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου για το διάστημα Απρίλιος - Δεκέμβριος 2015.
Τετάρτη, 25 Μάιος 2016
Μια βλάβη που προκλήθηκε από φωτιά σε υποσταθμό της ΔΕΗ, στην οδό Ερμού, λίγο μετά τις 10 το βράδυ, βύθισε στο σκοτάδι κεντρικά σημεία της πόλης όπως τις οδούς Πανός, Βενιζέλου, Ερμού, Φιλελλήνων, μέρος της Κύπρου αλλά και την Κεντρική πλατεία.
Τετάρτη, 25 Μάιος 2016
Το κύμα της μεγάλης φυγής των Ελλήνων γιατρών στο εξωτερικό καλά κρατεί. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμης Τσάμης στα στοιχεία που επικαλέστηκε, τόνισε ότι περίπου 18.000 γιατροί από τους 70.000 περίπου που υπάρχουν συνολικά στη χώρα, αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν και να αναζητήσ
Τρίτη, 24 Μάιος 2016
Δημοσιεύτηκαν σήμερα στη «Διαύγεια», χρηματικά εντάλματα για την πληρωμή εφημεριών (υπερβάλλουσες εφημερίες) του ιατρικού προσωπικού, για την περίοδο Απρίλιος – Δεκέμβριος 2015.
Τρίτη, 24 Μάιος 2016
Η ομορφιά περνά από το... πιάτο μας. Όλο και περισσότερες έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση ορισμένων τροφών αποτελούν ένα αποτελεσματικό τρόπο αντιγήρανσης.
Τρίτη, 24 Μάιος 2016
Η Λάρισα αποτελεί τον πρώτο σταθμό της εκστρατείας «Κίνηση 'Μαστ' για τον καρκίνο του Μαστού!» της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε), που πραγματοποιείται με την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε) και του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων - Προαγωγής
Τρίτη, 24 Μάιος 2016
Εξελίξεις προ των πυλών στην διοικητική ομάδα της 5ης ΥΠΕ.
Δευτέρα, 23 Μάιος 2016
«Πρωταθλητισμό» κάνει το ΙΚΑ Βόλου στην απονομή των κύριων συντάξεων, έχοντας βελτιώσει όχι μόνο το χρόνο απονομής τους, αλλά και εξυπηρετώντας άλλα περιφερειακά υποκαταστήματα του Ιδρύματος που υπολείπονταν ακόμη και δυόμιση χρόνια.
Δευτέρα, 23 Μάιος 2016
Ενα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. Μια χιλιοειπωμένη φράση, που είναι τόσο μα τόσο αληθινή. Ερευνες έδειξαν πως το μήλο έχει ιδιαίτερα οφέλη για την υγεία, ενώ συμβάλλει και στον περιορισμό των κινδύνων πρόωρου θανάτου.
Δευτέρα, 23 Μάιος 2016
Ο πόνος στο στομάχι ή στην πλάτη μπορεί να μας φαίνεται ασήμαντος, αλλά θα μπορούσε να αποτελεί σύμπτωμα ενός πιο σοβαρού προβλήματος υγείας. Το να καταφεύγετε βέβαια στα παυσίπονα δεν είναι λύση και για τον λόγο αυτό σας έχουμε 5 είδη πόνου τους οποίους καλό είναι να μην αγνοήσετε. Το σώμα μας λέ
Δευτέρα, 23 Μάιος 2016
Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από την 1η Ιουνίου οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ διαμαρτυρόμενοι για καθυστερήσεις πληρωμών. Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ συστήνει στα μέλη της την συμμετοχή στην κινητοποίηση έως και την κατάθεση της αμοιβής των επισκέψεων Ιανουαρίου 2016, οι οποίες έχουν καταστεί λ
Κυριακή, 22 Μάιος 2016
Είναι γνωστό και κοινά αποδεκτό ότι πρέπει όλοι μας να προσέχουμε την πρόσληψη ζάχαρης στην διατροφής μας.
Σάββατο, 21 Μάιος 2016
Συνηθισμένο πια το να βλέπεις ανθρώπους να κυκλοφορούν με ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο στο χέρι . Σε καφετέριες, εστιατόρια, ακόμα και στους συρμούς του μετρό.
Σάββατο, 21 Μάιος 2016
Η επείγουσα χορήγηση ασπιρίνης αμέσως μετά από μικρά εγκεφαλικά μπορεί να προλάβει τα σοβαρότερα αντίστοιχα επεισόδια, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα.
Σάββατο, 21 Μάιος 2016
Ανακοίνωση από το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Π.Γ.Ν.Λ. - Οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό κάνουν λόγο για χαμένη ευκαιρία από την πλευρά της 5ης ΥΠΕ για πλήρωση θέσεων στον τομέα της Υγείας.
Παρασκευή, 20 Μάιος 2016
Τα -ολοένα πιο ανθεκτικά στα αντιβιοτικά- μικρόβια θα σκοτώνουν έναν άνθρωπο κάθε τρία δευτερόλεπτα, κάπου στον πλανήτη μας έως το 2050, προειδοποιεί μια νέα διεθνής έκθεση, η οποία καλεί κυβερνήσεις, φαρμακευτικές εταιρείες και επιστήμονες να εντείνουν τις προσπάθειές τους.
Παρασκευή, 20 Μάιος 2016
Κίνηση «Μαστ»,ένα πολύτιμο ταξίδι ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του Μαστού, ξεκινά τον Μάιο, από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία(Ε.Α.Ε.) υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ε., την υποστήριξη του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και την ευγενική χορηγία της ELPEN.
Πέμπτη, 19 Μάιος 2016
Εκτός φαρμακείων θα μπορούν να πωλούνται 216 από τα συνολικά 1.582 μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ), όπως προβλέπει νομοθετική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο.
Πέμπτη, 19 Μάιος 2016
Σε εφαρμογή τίθεται από τις 20 Μαΐου - και στις τελευταίες χώρες της Ευρώπης που δεν την είχαν εφαρμόσει – η οδηγία σχετικά με το εικαστικό και τις λεκτικές προειδοποιήσεις που πρέπει να έχουν τα πακέτα τσιγάρων που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τετάρτη, 18 Μάιος 2016
Τα υψηλότερα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας και φυσικής άσκησης συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης 13 διαφορετικών ειδών καρκίνου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.
Τετάρτη, 18 Μάιος 2016
Εάν αρχίσατε να καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες από ό,τι συνήθως ή αν μειώσατε την σωματική άσκηση, τότε δεν θα είναι έκπληξη αν η ζυγαριά σας αρχίσει να σας το... επισημαίνει αυτό. Αλλά τι γίνεται αν κάνετε ό,τι ακριβώς κάνατε πάντα, αλλά το βάρος σας εξακολουθεί να αυξάνεται;
Τετάρτη, 18 Μάιος 2016
Χρηματικά πρόστιμα σε εργαζομένους του λογιστηρίου επέβαλε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστωρ Αντωνίου.
Τρίτη, 17 Μάιος 2016
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει επισημάνει αρκετές φορές ότι η ποσότητα της ζάχαρης που λαμβάνουμε καθημερινά είναι μεγαλύτερη από αυτή που πρέπει.
Τρίτη, 17 Μάιος 2016
Τροποποιείται το χρονοδιάγραμμα του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών αναφορικά με τον αντιφυματικό εμβολιασμό σε παιδιά.
Τρίτη, 17 Μάιος 2016
Στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης και έπειτα από σχετικό αίτημα του Δήμου Καρδίτσας οι κινητές μονάδες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας:
Τρίτη, 17 Μάιος 2016
Μειωμένος είναι ο κίνδυνος εμφάνισης 13 μορφών καρκίνου αν υπάρχουν υψηλά επίπεδα σωματικής δραστηριότητας και φυσικής άσκησης σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.
Δευτέρα, 16 Μάιος 2016
Έξι μήνες έπειτα από την καρατόμηση των επικεφαλής των δημόσιων νοσοκομείων που είχαν οριστεί κυρίως επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε την Δευτέρα 11 νέους διοικητές.
Δευτέρα, 16 Μάιος 2016
Την ώρα που τα χειρουργεία των νοσοκομείων "υποφέρουν" από έλλειψη προσωπικού, σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας ΚΟΣΜΟΣ αποκαλύπτει ότι τουλάχιστον 50 νοσοκόμες απασχολούνται ως υπεράριθμες στα Κ.Υ και στο ΠΕΔΥ Λάρισας.
Κυριακή, 15 Μάιος 2016
Τους τελευταίους δύο μήνες, η λίστα της μεγάλης αγωνίας που συντάσσεται καθημερινά με τους ασθενείς που περιμένουν να αδειάσει μία θέση σε Εντατική για να παλέψουν υπό καλύτερες συνθήκες για τη ζωή τους, αριθμεί περί τα 14 έως 20 άτομα.
Κυριακή, 15 Μάιος 2016
Κάτι που όλοι γνωρίζουμε είναι ότι τα κάθε αντηλιακό έχει διαφορετικό δείκτη προστασίας, με την χαρακτηριστική ένδειξη "SPF" (Sun Protection Factor). Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι σε τι ακριβώς αντιστοιχεί ο δείκτης προστασίας, τι σημαίνει δηλαδή για την ασφαλή του εφαρμογή.
Σάββατο, 14 Μάιος 2016
Δεν έχει σημασία αν είστε αθλητής ή κάποιος που δεν σηκώνεται από τον καναπέ ή θέλετε απλά να κάνετε μία αλλαγή στον τρόπο ζωής σας, όλοι έχουμε βρεθεί κάποια στιγμή μπροστά στον καθρέφτη και έχουμε σκεφτεί: «Θα μπορούσα να χάσω μερικά κιλά».
Σάββατο, 14 Μάιος 2016
Ο αριθμός των ατμιστών ηλεκτρονικού τσιγάρου στην ΕΕ , σύμφωνα με εκτιμήσεις, το 2020 αναμένεται να ξεπεράσει τον αριθμό των καπνιστών τσιγάρου , ανέφερε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κυριάκος Θεοδοσιάδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ε
Σάββατο, 14 Μάιος 2016
Ένα ποτηράκι κρασί την ημέρα μπορεί να μειώνει τον κίνδυνο εκδηλώσεως οστεοπόρωσης, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες. Σε μελέτη που πραγματοποίησαν για την σχέση διατροφής και οστικής μάζας, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι μέτριες ποσότητες κρασιού μπορεί να διαφυλάξουν την υγεία των οστών.
Παρασκευή, 13 Μάιος 2016
Σίγουρα θα έχεις ακούσει για την αγαπημένη συνήθεια των celebrities να ξυπνάνε το πρωί και να πίνουν ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με λεμόνι. Κάποιοι επίσης υποστηρίζουν πως κάνει καλό στη διαδικασία της πέψης, άλλοι πιστεύουν ότι μπορεί να ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σου και υπάρχουν και αυτοί που θεω
Τετάρτη, 11 Μάιος 2016
Η καρδιακή νόσος παραμένει η #1 αιτία θανάτου τόσο για άντρες, όσο και για γυναίκες παγκοσμίως. Μάλιστα τα στατιστικά υποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν από πρόβλημα στην καρδιά ξεπερνούν εκείνους που πεθαίνουν από κάθε μορφή καρκίνου συνολικά.
Τετάρτη, 11 Μάιος 2016
Μια αναδυόμενη τάση των Ελλήνων για μεγαλύτερη προσοχή και ενδιαφέρον στη διατροφή τους αλλά και περιορισμό του delivery καταγράφει μελέτη του Ινστιστούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).
Τετάρτη, 11 Μάιος 2016
Έως και πέντε μήνες μπορεί να περιμένουν οι πάσχοντες από καρκίνο για την έναρξη ακτινοθεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με νεότερη καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Μάλιστα, επικαλείται την περίπτωση 55χρονου ασθενή που περιμένει από τον περασμένο Ιανουάριο για να ξεκινήσει η θεραπ
Τρίτη, 10 Μάιος 2016
Πρωτοποριακή διεθνής επιστημονική έρευνα με στοιχεία από μια δωρεάν εφαρμογή «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου.
Τρίτη, 10 Μάιος 2016
Έρευνα που έγινε σε 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους μας προτρέπει να βάλουμε τα λαχανικά στη ζωή μας και να λιγοστέψουμε το κρέας.
Δευτέρα, 09 Μάιος 2016
Οι γυναίκες κοιμούνται περίπου μισή ώρα κατά μέσο όρο περισσότερο από τους άνδρες, καθώς συνήθως πέφτουν στο κρεβάτι νωρίτερα και ξυπνάνε αργότερα, πράγμα που είναι πιο έντονο στις ηλικίες 30 έως 60 ετών.
Δευτέρα, 09 Μάιος 2016
Ισως να ξέρετε ήδη πως οι μπανάνες είναι ένα πολύ καλό σνακ πριν τη γυμναστική, με πολλούς να τις επιλέγουν για να έχουν ενέργεια στο γυμναστήριο. Αν είστε από εκείνους που τρώνε ό,τι θέλουν πριν την προπόνηση να ξέρετε πως εμποδίζετε την απόδοση σας.
Κυριακή, 08 Μάιος 2016
Η δυσκοιλιότητα είναι ένα κοινό πρόβλημα που ταλαιπωρεί αρκετούς ανθρώπους. Είναι όμως κι ένα λεπτό ζήτημα για το οποίο είναι άβολο και αμήχανο να μιλήσει κανείς ανοιχτά.
Κυριακή, 08 Μάιος 2016
  Την πρόσληψη επικουρικού οφθαλμιάτρου στο ΠΕΔΥ Βόλου με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενέκρινε ο υπουργός Υγείας.
Πέμπτη, 05 Μάιος 2016
Aνακοινώθηκαν την Πέμπτη οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα.
Τετάρτη, 04 Μάιος 2016
Tο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές της Πολωνίας και της αμερικανικής καπνοβιομηχανίας Philip Morris κατά της απαγόρευσης της χρήσης αρωμάτων στα προϊόντα καπνού και της επιβολής της ομοιομορφίας στα πακέτα των τσιγάρων.
Τετάρτη, 04 Μάιος 2016
Το 2002 ένας εύπορος αγοραστής έδωσε 180.000 γουάν- περίπου 28.000 δολάρια- για μόλις είκοσι γραμμάρια του θρυλικού κινεζικού τσαγιού Da Hong Pao. Ακόμα και στην κινεζική κουλτούρα που το τσάι αναγνωρίζεται ως τέχνη εδώ και αιώνες, η τιμή ήταν εξωφρενική.
Τετάρτη, 04 Μάιος 2016
Περισσότεροι από 1000 συμπολίτες μας, άποροι, ανασφάλιστοι και ωφελούμενοι του επιχειρησιακού προγράμματος ΤΕΒΑ, πραγματοποίησαν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποίησε η 5η Υγειονομική Περιφέρεια σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων (αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής)
Τετάρτη, 04 Μάιος 2016
Σε άρση των διημερεύσεων (ωράριο 08:00-20:00) προχωρούν από σήμερα οι φαρμακοποιοί, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).
Τρίτη, 03 Μάιος 2016
Η λαϊκή ρήση «ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα» έχει αποδειχθεί και επιστημονικά ότι ισχύει. Τα μήλα είναι γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες και την νόστιμη γεύση τους από την αρχαιότητα.
Τρίτη, 03 Μάιος 2016
Τα εορταστικά τραπέζια σας βρίσκουν αρκετά φουσκωμένους; Ήρθε λοιπόν η ώρα να ξαναμπείτε σε ένα πιο ήρεμο ρυθμό διατροφής και να διώξετε από επάνω σας τις τοξίνες και τις κατακρατήσεις των πασχαλινών εδεσμάτων. Βοηθήστε δηλαδή τον οργανισμό σας να αποτοξινωθεί.
Δευτέρα, 02 Μάιος 2016
Σε όλους μας έχει συμβεί να απολαύσουμε ένα ωραίο γεύμα και να το μετανιώσουμε αργότερα όταν το στομάχι μας βαραίνει απίστευτα λόγω δυσπεψίας. Μερικά από τα συμπτώματα της δυσπεψίας περιλαμβάνουν: φούσκωμα, ρέψιμο, αέρια, κάψιμο ή πόνο στο στομάχι ή στην κοιλιά, ακόμη και ναυτία. Σίγουρα πάντως κα
Δευτέρα, 02 Μάιος 2016
Την προκήρυξη για την πλήρωση επί θητεία θέσεων ειδικευμένων γιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. των Νοσοκομείων και των Μονάδων Υγείας της 5ης Υ.Πε. ενέκρινε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Κυριακή, 01 Μάιος 2016
Το αλάτι, γνωστό και ως χλωριούχο νάτριο, προστίθεται στο φαγητό για να «δώσει νοστιμιά», ενώ χρησιμοποιείται και από τη βιομηχανία τροφίμων ως συντηρητικό, σταθεροποιητής ή ενισχυτικό γεύσης.
Σάββατο, 30 Απρίλιος 2016
Διανύουμε τα τελευταία 24ωρα της νηστείας και από το Σάββατο το βράδυ και για ένα 24ωρο περίπου, οι περισσότεροι θα περάσουμε από το ένα άκρο (νηστεία) στο άλλο (υπερφαγία).
Παρασκευή, 29 Απρίλιος 2016
Το μέλι ταιριάζει στα ροφήματά μας για να μαλακώσει το λαιμό μας, αλλά δεν είναι αυτός ο μοναδικός τρόπος που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Λίγο μέλι στα ντρέσινγκ που φτιάχνουμε για τη σαλάτα, στο κοτόπουλο, στα smoothies, στο γιαούρτι μας, δίνει πάντα μια γλυκιά και υγιεινή νότα, ενώ ταυτόχρο
Παρασκευή, 29 Απρίλιος 2016
Στα άκρα οδηγήθηκε η κόντρα μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη με τον Αθανάσιο Γιαννόπουλο, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας περί αντικατάστασης του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Πέμπτη, 28 Απρίλιος 2016
Μετά τη νηστεία του Πάσχα έρχονται οι διατροφικές αμαρτίες και συχνά τα γαστρεντερικά αλλά και τα καρδιακά προβλήματα. Λόγω αυτής της συνύπαρξης του υγιεινού αλλά και του «ανθυγιεινού» τρόπου διατροφής μέσα σε λίγες ημέρες πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί με το τι, πότε και πώς θα φάμε αυτή την
Τετάρτη, 27 Απρίλιος 2016
«Ο ήχος είναι ρύπος και όλοι έχουμε δικαίωμα στην ησυχία». Αυτό ήταν το νόημα της ημερίδας που διοργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα, με τίτλο «Ηχορύπανση: Μια σύγχρονη Πληγή στον τόπο μας» από το Δίκτυο Ιστορικού Κέντρου, στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρ
Τρίτη, 26 Απρίλιος 2016
Καμία μέριμνα φαίνεται ότι δεν έχει ληφθεί ώστε τα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς να ασφαλιστούν και να τροφοδοτούνται με καύσιμα και επιτέλους να τεθούν σε λειτουργία παρά τη σειρά εγγράφων που έστειλε η Διεύθυνση του Κέντρου Υγείας από την αρχή ακόμη του χρόνου για την αντιμετώπιση του πρ
Κυριακή, 24 Απρίλιος 2016
Η νηστεία, πέρα από θρησκευτική παράδοση, είναι για πολλούς μια καλή ευκαιρία να προσέξουν λίγο περισσότερο τη διατροφή τους, επιδιώκοντας μείωση του σωματικού τους βάρους.
Σάββατο, 23 Απρίλιος 2016
Όταν βλέπετε άντρες που αφήνουν τα γένια τους να μεγαλώσουν, το πιθανότερο είναι να μην περνά από το μυαλό σας ότι κάνουν καλό στην υγεία τους.
Τετάρτη, 20 Απρίλιος 2016
Γνωρίζετε ήδη ότι το να πίνετε 7-8 ποτήρια νερό την ημέρα είναι πραγματικά σημαντικό για την υγεία σας. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι πίνοντας ένα ποτήρι νερό με άδειο στομάχι αμέσως μετά το ξύπνημα έχει και σημαντικά θεραπευτικά οφέλη.
Τετάρτη, 20 Απρίλιος 2016
Κατά 30% αυξάνει η μοναξιά και η κοινωνική απομόνωση τον κίνδυνο εγκεφαλικού ή στεφανιαίας νόσου, των δύο κυριότερων αιτιών θανάτου στις ανεπτυγμένες χώρες.
Τρίτη, 19 Απρίλιος 2016
Αυξημένα, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι τα περιστατικά λευχαιμίας ειδικά σε μικρά παιδιά στη Μαγνησία και οι επιστήμονες ψάχνουν να βρουν τις αιτίες που προκαλείται η σοβαρή αυτή ασθένεια του αίματος. Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών (και Δοτών Μυελού των Οστών και οργάνων σύμφωνα με το τρ
Τρίτη, 19 Απρίλιος 2016
Συνεχίζονται τα παράδοξα με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των προμηθευτών στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας.
Δευτέρα, 18 Απρίλιος 2016
Δύο επικουρικοί γιατροί και έπιασαν δουλειά σήμερα στο Νοσοκομείο Βόλου και θα ενισχύσουν την Παιδιατρική και την Καρδιολογική κλινικές.
Δευτέρα, 18 Απρίλιος 2016
Ο λόξιγκας έρχεται εκεί που δεν τον περιμένεις και μπορεί και να σε κάνει να νιώσεις άβολα αν βρίσκεσαι σε δημόσιο χώρο. Ανακαλύψτε επτά δοκιμασμένες στο χρόνο τεχνικές για να σταματήσετε το λόξιγκα.
Κυριακή, 17 Απρίλιος 2016
Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine, δείχνει πως η καθημερινή κατανάλωση φρέσκων φρούτων συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο.
Κυριακή, 17 Απρίλιος 2016
Ο θερμότερος Μάρτιος που έχει καταγραφεί ποτέ στα μετεωρολογικά χρονικά, ήταν ο Μάρτιος που μας πέρασε και μάλιστα με διαφορά, σύμφωνα τόσο με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA), όσο και με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA).
Κυριακή, 17 Απρίλιος 2016
Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine, δείχνει πως η καθημερινή κατανάλωση φρέσκων φρούτων συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο.
Τρίτη, 12 Απρίλιος 2016
Ο εγκέφαλος είναι με διαφορά το πολυπλοκότερο όργανο του ανθρώπινου σώματος. Την ώρα που η λειτουργία του αποτελεί ακόμα και σήμερα αντικείμενο μελέτης, οι επιστήμονες προσπαθούν να εξηγήσουν τι συμβαίνει ανάμεσα στα σχεδόν 86 δισεκατομμύρια κύτταρα του.
Κυριακή, 10 Απρίλιος 2016
Τα νέα δεν είναι ευχάριστα για όλους όσοι ακολουθούν μια δυτικού τύπου διατροφή πλούσια σε μπριζόλες, μπιφτέκια και άλλα τρόφιμα ζωικής πρωτεΐνης.
Κυριακή, 10 Απρίλιος 2016
Την ευκαιρία να παρουσιάζει ισοσκελισμένο τον προϋπολογισμό του, να καλύπτει το σύνολο των ετήσιων υποχρεώσεών του αλλά και να καταστεί μία κερδοφόρος επιχείρηση έχει πλέον το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστεί η νέα διαδικασία οριστικής εκκαθάρισης και αποπληρω
Σάββατο, 09 Απρίλιος 2016
Ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία ενός χαπιού το οποίο θα μπορούσε να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του ανθρώπου κατά 10 έτη βρίσκεται ο επιστημονικός κόσμος, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Independent.
Παρασκευή, 08 Απρίλιος 2016
Οι άνθρωποι που τρώνε φρέσκα φρούτα καθημερινά ή έστω τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας, αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο να πάθουν έμφραγμα ή εγκεφαλικό και να πεθάνουν πρόωρα, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη βρετανο-κινεζική επιστημονική έρευνα.
Παρασκευή, 08 Απρίλιος 2016
Δωρεάν εμβολιασμός για παιδιά θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα.
Τετάρτη, 06 Απρίλιος 2016
Στην καμπάνια του υπουργείου Παιδείας για την πρόληψη κατά του καπνίσματος, συμμετέχουν τα Γυμνάσια της Μαγνησίας. Συνολικά στο πρόγραμμα συμμετέχουν 1.656 γυμνάσια απ' όλη τη χώρα.
Δευτέρα, 04 Απρίλιος 2016
Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά την ψήφιση του Παράλληλου Προγράμματος το οποίο περιλαμβάνει τις σχετικές ρυθμίσεις για τους ανασφάλιστους, εκδόθηκε η κοινή υπουργική απόφαση που αφορά στην δωρεάν τους πρόσβαση σε όλες τις δομές υγείας (ΕΣΥ και ΠΕΔΥ) με την επίδειξη του ΑΜΚΑ.
Δευτέρα, 04 Απρίλιος 2016
Σε λειτουργία τέθηκε το μεσημέρι ο αξονικός τομογράφος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ο οποίος παρουσίασε βλάβη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής με αποτέλεσμα ο νομός να παραμείνει ακάλυπτος και τα επείγοντα περιστατικά να μεταφέρονται στα Νοσοκομεία Βόλου και Τρικάλων.
Δευτέρα, 04 Απρίλιος 2016
Ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα (από σήμερα Δευτέρα 4 Απριλίου έως και Παρασκευή 8 Απριλίου 2016) – το πρόγραμμα παροχής ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεων, σε άπορους και ανασφάλιστους, στο πλαίσιο της εφαρμογής προγραμμάτων πρόληψης και παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Το πρόγραμμα υλοποιείται από
Δευτέρα, 04 Απρίλιος 2016
Για επικίνδυνη κατάσταση, που μπορεί ακόμη και να κοστίσει ανθρώπινες ζωές κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Μαγνησίας, σε έγγραφό τους προς την Εισαγγελία Βόλου, τους βουλευτές, τον διευθυντή του ΕΚΑΒ και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων.
Δευτέρα, 04 Απρίλιος 2016
Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας υλοποιεί και φέτος, σε συνεργασία με τους Δήμους Αγιάς, Ελασσόνας, Κιλελέρ, Τεμπών και Τυρνάβου, το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών για το 2016 στην Π.Ε.Λάρισας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε περιο
Κυριακή, 03 Απρίλιος 2016
Η πλούσια σε δενδρολίβανο διατροφή των κατοίκων του παραλιακού χωριού Acciaroli ίσως είναι το κλειδί της μακροζωίας τους!
Κυριακή, 03 Απρίλιος 2016
Τείνουμε να πιστεύουμε ότι ο ιδρώτας είναι απλώς μια ένδειξη ότι ζεσταινόμαστε ή γυμναστήκαμε αρκετά κατά τα διάρκεια μιας έντονης προπόνησης. Αλλά στην πραγματικότητα ο ιδρώτας μπορεί να μας πει πολλά για την υγεία μας.
Κυριακή, 03 Απρίλιος 2016
Σοκ στη κοινή γνώμη προκαλεί η δολοφονία του εραστή της συμβοίας του που έλαβε χώρα τα χαράματα της Κυριακής στη Μακρυράχη Πηλιου.
Κυριακή, 03 Απρίλιος 2016
Ακάλυπτη σε αξονικές τομογραφίες έμεινε η περιοχή της Λάρισας κατά το τρέχον Σαββατοκύριακο καθώς μετά τον από διμήνου χαλασμένο του Γενικού Νοσοκομείου, χθες βρέθηκε εκτός λειτουργίας με βλάβη και ο Αξονικός του Πανεπιστημιακού.
Παρασκευή, 01 Απρίλιος 2016
Η μητέρα που καπνίζει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τροποποιεί χημικά (επιγενετικά) το DNA του εμβρύου της, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Παρασκευή, 01 Απρίλιος 2016
Ζούμε πλέον σε ένα πλανήτη όπου οι παχύσαρκοι είναι περισσότεροι σε αριθμό από τους λιποβαρείς (υπερβολικά αδύνατους), σύμφωνα με μια νέα μεγάλη διεθνή επιστημονική έρευνα.
Πέμπτη, 31 Μάρτιος 2016
Η ακμή αποτελεί την πιο συχνή δερματολογική πάθηση τόσο των εφήβων όσο και των ενηλίκων.
Πέμπτη, 31 Μάρτιος 2016
Στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δ.Σ. των Νοσοκομειακών Ιατρών Μαγνησίας, υπό τον πρόεδρό του Χαυτούρα Νικόλαο, μετά από πρόσκληση του Ι.Σ.Μ.
Τετάρτη, 30 Μάρτιος 2016
«Σοκ και δέος», αν αναλογιστεί κανείς τι πραγματικά βάζουμε στο πιάτο και στο τραπέζι μας, προκαλούν τα ευρήματα τιτάνιας αστυνομικής επιχείρησης της Interpol και της Europol σε 57 χώρες ανά τον κόσμο, με την κωδική ονομασία «Opson V».
Τετάρτη, 30 Μάρτιος 2016
Επικουρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων ζητά να προσλάβει η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
Δευτέρα, 28 Μάρτιος 2016
Μελέτη που είχαν κάνει πρόσφατα Σουηδοί επιστήμονες σε μεσήλικες άνδρες είχε διαπιστώσει ότι η άσκηση και η σωματική δραστηριότητα, ακόμα κι αν κάποιος ξεκινήσει να την κάνει μετά την ηλικία των 50 ετών, μόνο οφέλη μπορεί να του προσδώσει.
Δευτέρα, 28 Μάρτιος 2016
Μεγάλο ποσοστό ατόμων παγκοσμίως πάσχει από υψηλή πίεση, αλλά λίγοι είναι εκείνοι που τελικά το γνωρίζουν ότι πάσχουν. Πιο λίγοι δε, είναι ακόμα εκείνοι που λαμβάνουν θεραπευτική αγωγή για την υπέρταση, αφού μάλλον υποτιμάται η σοβαρότητά της.
Δευτέρα, 28 Μάρτιος 2016
Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών την κατάσταση, με τις πολύμηνες αναμονές για ακτινοθεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία, που θέτει σε κίνδυνο, την υγεία των ογκολογικών ασθενών. Με επιστολή του ζητά την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας για την άμεση επίλυση του θέματος.
Δευτέρα, 28 Μάρτιος 2016
Επίσχεση εργασίας ξεκίνησαν από σήμερα οι 35 από τους 45 ειδικευόμενοι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου, στους οποίους οφείλονται τις επιπλέον εφημερίες για διάστημα 15 μηνών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα στη στελέχωση των προγραμματισμένων χειρουργείων, που αναγκαστικά θα αναβληθούν. Οι οφει
Κυριακή, 27 Μάρτιος 2016
Σε επίσχεση εργασίας θα προχωρήσουν οι ειδικευόμενοι γιατροί του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, από αύριο Δευτέρα, με συνέπεια να προκληθεί πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του και στην αντιμετώπιση των δεκάδων περιστατικών που προκύπτουν καθημερινά.
Σάββατο, 26 Μάρτιος 2016
Πόσες selfies βγάζετε καθημερινά; Σύμφωνα με τη Google, κάθε μέρα σε ολόκληρο τον κόσμο βγαίνουν 93 εκατομμύρια selfies! Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι η έκθεση στη φωτογραφική κάμερα καταστρέφει το δέρμα.
Παρασκευή, 25 Μάρτιος 2016
Προφανώς και δεν σας λέμε κάτι καινούργιο καθώς όλοι έχουμε βρεθεί στην δυσάρεστη εκείνη θέση να προσπαθούμε να κατεβάσουμε ένα βίντεο και το μόνο που να βλέπουμε είναι μια παγωμένη οθόνη και ένα κυκλάκι να παίζει με τα νεύρα μας.
Παρασκευή, 25 Μάρτιος 2016
Τα νοσήματα πνευμονικής κυκλοφορίας, η νόσος εγκεφαλικών αγγείων και η ισχαιμική καρδιοπάθεια παραμένουν οι τρεις πρώτες αιτίες θανάτου στην Ελλάδα, από το 2004 έως και το 2013, ωστόσο, και οι τρεις αιτίες παρουσιάζουν σημαντική πτωτική πορεία, αν και ακόμη παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.
Πέμπτη, 24 Μάρτιος 2016
Για «φακελάκι» ύψους 1.000 ευρώ συνελήφθη χειρουργός, ο οποίος εργάζεται στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι».
Πέμπτη, 24 Μάρτιος 2016
Οι Γιατροί του Κόσμου συνεχίζουν την υλοποίηση του προγράμματος δωρεάν ιατρικής φροντίδας παιδιών που το έχουν ανάγκη. Μέσα από μία σειρά επισκέψεων της Κινητής Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής Μονάδας σε μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, οι Γιατροί θα παρέχουν υπηρεσίες υγείας σε παιδιά που αντιμετ
Πέμπτη, 24 Μάρτιος 2016
Λεφτά δεν υπάρχουν εδώ και καιρό στην Υγειονομική Περιφέρεια για πληρωμές προμηθευτών.
Πέμπτη, 24 Μάρτιος 2016
Απόφαση για τη μεταστέγαση του κτιρίου του ΟΚΑΝΑ σε άλλο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, προκειμένου να καταστεί περισσότερο λειτουργικός και να απελευθερώσει χώρο για την επέκταση της Ψυχιατρικής Κλινικής της νοσοκομειακής μονάδας, έλαβαν χθες στο πλαίσιο σύσκεψης η διοίκηση του ΟΚΑ
Τετάρτη, 23 Μάρτιος 2016
Ελλείψεις βασικών φαρμάκων στην αγορά, εξαιτίας περιορισμένου κέρδους των φαρμακοβιομηχανιών στη χώρα μας, καθώς η τιμή λιανικής πώλησης «πέφτει», παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στη Μαγνησία, ενώ δυσεύρετα είναι τα πρωτότυπα φάρματα που δεν έχουν γενόσημα και προορίζονται για εξαγωγή, όπως γι
Τετάρτη, 23 Μάρτιος 2016
Δύο «έξυπνα» δερματικά επιθέματα που υπόσχονται καλύτερο έλεγχο του διαβήτη, ανέπτυξαν δύο ξεχωριστές επιστημονικές ομάδες.
Τρίτη, 22 Μάρτιος 2016
Έρχεται μία στιγμή σε κάθε δίαιτα που οργανισμός «χτυπάει τοίχο» και ο δείκτης της ζυγαριάς δεν λέει να πέσει με τίποτα. Όση προσπάθεια κι αν κάνετε, ακόμα κι αν όλα γίνονται σωστά, τα νούμερα στην ζυγαριά δεν αλλάζουν με τίποτα.
Τρίτη, 22 Μάρτιος 2016
Τελος στην παρουσία των ιδιωτικών συνεργείων καθαριότητας στα δημόσια νοσοκομεία επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Υγείας. Με σχετική εγκύκλιο δίνεται εντολή να συνάπτονται ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου με ιδιώτες που απασχολούνται ή απασχολούνταν στις υπηρεσίες καθαριότητας των νοσοκομείων. Ανά
Τρίτη, 22 Μάρτιος 2016
Σοβαρό θέμα με την χρήση των κινητών μονάδων Υγείας έχει προκύψει στην 5 ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς, σύμφωνα με πληροφορίες του «Κόσμου».
Δευτέρα, 21 Μάρτιος 2016
Όσοι είναι από 40 έως 69 ετών και θέλουν να μην παχύνουν τότε καλά θα κάνουν να πηγαίνουν καθημερινά στη δουλειά με το ποδήλατο, περπατώντας ή με τα Μέσα Μεταφοράς.
Δευτέρα, 21 Μάρτιος 2016
Σημαντικές ελλείψεις βασικών φαρμακευτικών σκευασμάτων καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί, προειδοποιώντας μάλιστα ότι η λίστα μεγαλώνει καθημερινά. Ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Γιάννης Δαγρές, ζητά την παρέμβαση της Πολιτείας, καθώς σε δι
Κυριακή, 20 Μάρτιος 2016
Την πτωτική τάση ως προς τον αριθμό των νέων περιπτώσεων της νόσου του Αλτσχάιμερ καταδεικνύουν τα νέα στοιχεία που αναφέρθηκαν στο 14ο Διεθνές Συνέδριο Advances in Alzheimer Therapy, το οποίο έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα.
Κυριακή, 20 Μάρτιος 2016
Η κακοσμία είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα, το οποίο δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της έλλειψης καθαριότητας, αλλά συνδέεται αναπόσπαστα με τη φυσιολογική διαδικασία του ιδρώτα.
Παρασκευή, 18 Μάρτιος 2016
Για φακελάκι ύψους 350 ευρώ συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Εσωτερικών Υποθέσεων ένας χειρουργός του νοσοκομείου «Παίδων» στην Αθήνα.
Παρασκευή, 18 Μάρτιος 2016
Ερευνητές σχεδιάζουν «unisex» αντισυλληπτικά, τα οποία θα μπορούνε να χρησιμοποιηθούν από γυναίκες και άντρες, σύμφωνα σε άρθρο του επιστημονικού περιοδικού «Science».
Παρασκευή, 18 Μάρτιος 2016
Τα νοσήματα πνευμονικής κυκλοφορίας, η νόσος εγκεφαλικών αγγείων και η ισχαιμική καρδιοπάθεια παραμένουν οι τρεις πρώτες αιτίες θανάτου στην Ελλάδα, από το 2004 έως και το 2013, ωστόσο, και οι τρεις αιτίες παρουσιάζουν σημαντική πτωτική πορεία, αν και ακόμη παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.
Παρασκευή, 18 Μάρτιος 2016
Η 5η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ.) και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, συνεχίζουν την παροχή δωρεάν εξετάσεων, σε άπορους και ανασφάλιστους, στο πλαίσιο της εφαρμογής προγραμμάτων πρόληψης και παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φρ
Πέμπτη, 17 Μάρτιος 2016
Αποφεύγετε τα γλυκά; Δεν βάζετε ζάχαρη στον καφέ σας; Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν καταναλώνετε ζάχαρη κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όχι, κανείς δεν σας την βάζει κρυφά στον καφέ σας ή στο φαγητό σας την ώρα που δεν κοιτάζετε, αλλά βρίσκεται στα τρόφιμα που καταναλώνετε καθημερινά. Για την ακρίβεια εί
Τετάρτη, 16 Μάρτιος 2016
Διαμαρτυρία έξω από το Νοσοκομείο Βόλου πραγματοποίησαν καθαρίστριες οι οποίες απασχολούνται σε ιδιωτικές εταιρίες καθαρισμού με αφορμή νέο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου και ειδικότερα για το ενδιαφέρον συμμετοχής που έχει εκδηλώσει εταιρία στην οποία απασχολούνταν στο παρελθόν και έχουν σο
Δευτέρα, 14 Μάρτιος 2016
Μπορεί το να κάνει κανείς πολλά τατουάζ να είναι σήμερα ένα πλέον συνηθισμένο φαινόμενο, ωστόσο όσοι έχουν πολύ συχνά έρχονται αντιμέτωποι με ένα σωρό αρνητικά στερεότυπα- πως είναι "ανυπότακτοι", ανεύθυνοι μέχρι και επικίνδυνοι.
Δευτέρα, 14 Μάρτιος 2016
Μπορεί το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας να θεωρείται «λιτό», αλλά δεν παύει να είναι πλούσιο σε παραδοσιακά εδέσματα, πολλά εκ των οπίων αποτελούν θερμικές «βόμβες»!
Κυριακή, 13 Μάρτιος 2016
Μειωμένος κατά 2,4% θα είναι μεσοσταθμικά ο λογαριασμός που θα κληθεί να πληρώσει φέτος ο καταναλωτής για το σαρακοστιανό τραπέζι , σύμφωνα με την Εθνική Συνοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).
Κυριακή, 13 Μάρτιος 2016
Ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του πνεύμονα και του λάρυγγα, για τους οποίους ευθύνεται ως επί το πλείστον το κάπνισμα, καταγράφεται στο Τμήμα Ακτινοθεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας.
Παρασκευή, 11 Μάρτιος 2016
Μια νέα έρευνα έρχεται να φέρει επανάσταση στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού.
Παρασκευή, 11 Μάρτιος 2016
Γνωρίζουμε όλοι ότι το junk food μόνο καλό δεν κάνει στην υγεία μας, αλλά ξέρετε ότι η παρατεταμένη κατανάλωση αυτού του είδους του φαγητού, μπορεί κυριολεκτικά να μας «σκοτώσει»; Είναι αλήθεια.
Πέμπτη, 10 Μάρτιος 2016
Μηνύματα ανθρωπιάς προκειμένου να αυξηθούν οι προσφορές ζωής και να σωθούν νεφροπαθείς που έχουν ανάγκη μεταμόσχευσης, στέλνουν οι νεφροπαθείς της Μαγνησίας με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού.
Πέμπτη, 10 Μάρτιος 2016
Το γεγονός, ότι ομαλοποιείται η κατάσταση με τις μεγάλες ελλείψεις που υπήρχαν σε οδοντιατρικά, ορθοδοντικά και οδοντοπροσθετικά υλικά στο ΠΕΔΥ Βόλου και τις επόμενες δέκα ημέρες τα προβλήματα θα ελαχιστοποιηθούν, επισήμανε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» o διευθυντής των Υγειονομικών Υπηρεσιών ΠΕ
Τετάρτη, 09 Μάρτιος 2016
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Ντάφνα Μέρομ του Πανεπιστημίου του δυτικού Σίδνεϊ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό προληπτικής ιατρικής "American Journal of Preventive Medicine",
Τετάρτη, 09 Μάρτιος 2016
Συμβουλές στους καταναλωτές για την αγορά των σαρακοστιανών εδεσμάτων δίνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, ο οποίος παράλληλα προβαίνει σε ελέγχους στην αγορά τροφίμων.
Τετάρτη, 09 Μάρτιος 2016
Στα 1.000 ανέρχονται τα άτομα που εξυπηρετούνται από το ιατρείο αλληλεγγύης το οποίο δημιουργήθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας με στόχο την κάλυψη των αναγκών των ανασφάλιστων συμπολιτών που διαρκώς αυξάνονται.
Δευτέρα, 07 Μάρτιος 2016
Το στρες όπως γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, ευθύνεται για τη μείωση της λειτουργικής μας ζωής, για την αύξηση της θνησιμότητας, για την εμφάνιση πολλών ασθενειών, για την έλλειψη ύπνου καθώς και την επιβάρυνση του οργανισμού μας με αρνητικά συναισθήματα.
Δευτέρα, 07 Μάρτιος 2016
Διοικητική αυτοτέλεια θα αποκτήσει στο μέλλον το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, το οποίο λειτουργεί στην παρούσα φάση ως διασυνδεδεμένο με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Κυριακή, 06 Μάρτιος 2016
Μπορεί να σας εκπλήξει το γεγονός ότι οι γαστρεντερικές παθήσεις, όπως το φούσκωμα, η διάρροια και οι κράμπες στο στομάχι, συμβαίνουν έως και έξι φορές πιο συχνά στις γυναίκες παρά στους άνδρες.
Σάββατο, 05 Μάρτιος 2016
Η καρδιά δεν «ραγίζει» μόνο από στεναχώριες και βάσανα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει με μία νέα ελβετική επιστημονική έρευνα.
Σάββατο, 05 Μάρτιος 2016
Ερευνητές από το University College του Λονδίνου (UCL) ανακοίνωσαν ότι έχουν βρει την «Αχίλλειο πτέρνα» του καρκίνου.
Παρασκευή, 04 Μάρτιος 2016
Συνολικά 24 άτομα, κυρίως γιατροί, παραπέμπονται σε δίκη για το σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τη βρετανική εταιρεία προμήθεια ορθοπεδικού υλικού DePuy η οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προμήθευε ελληνικά νοσοκομεία υπερκοστολογημένο εξοπλισμό, δίνοντας παράλληλα μίζες σε γιατρούς και στελέχη νοσοκο
Πέμπτη, 03 Μάρτιος 2016
To να λαμβάνει κανείς σε τακτά χρονικά διαστήματα ασπιρίνη για πολύ καιρό θα περιορίσει ξεκάθαρα τον κίνδυνο να προσβληθεί από καρκίνο του παχέος εντέρου, καταδεικνύουν τα αποτελέσματα δύο μεγάλων ερευνών που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, οι οποίες επιβεβαιώνουν τις αντικαρκινικές ιδιότητες αυτό
Πέμπτη, 03 Μάρτιος 2016
Αρκετές μονάδες αίματος που είναι απαραίτητες προκειμένου να αντιμετωπίσει μια ξαφνική αλλά δύσκολη ασθένεια που την κατέβαλε, ζητούν οι οικείοι μιας 34χρονης Βολιώτισσας, που είναι μητέρα ενός παιδιού.
Πέμπτη, 03 Μάρτιος 2016
Μεγάλη μείωση των καπνιστών στην Ελλάδα καταγράφει η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2016
Το πρώτο γονίδιο που έχει ποτέ βρεθεί για τα γκρίζα μαλλιά, ανακάλυψε μια διεθνής επιστημονική ομάδα, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι το γκριζάρισμα έχει και μια γενετική παράμετρο.
Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2016
Μέτρα προστασίας συστήνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σε όσους πρόκειται να ταξιδέψουν σε περιοχές όπου υπάρχει τρέχουσα τοπική μετάδοση λοίμωξης από τον ιό Ζίκα.
Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2016
Υπηρεσίες ασύρματης πρόσβασης και επικοινωνίας αποκτούν 31 δημόσια νοσοκομεία της χώρας, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Υγείας.
Τρίτη, 01 Μάρτιος 2016
Τη συνέχιση της αποχής τους από την εκτέλεση παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές εξετάσεις, αποφάσισαν στη χθεσινή Συνέλευση ομόφωνα οι εργαστηριακοί γιατροί που συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.
Δευτέρα, 29 Φεβρουάριος 2016
Τα οφέλη της άσκησης σε όλες τις ηλικίες έχουν επισημανθεί πολλές φορές από τους επιστήμονες.
Σάββατο, 27 Φεβρουάριος 2016
Την προσεχή Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου ξεκινάει τελικά η λειτουργία του νέου στεφανιογράφου στην Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.
Παρασκευή, 26 Φεβρουάριος 2016
Το καρότο θωρακίζει τον γυναικείο οργανισμό από τον καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με ευρωπαϊκή έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «American Journal of Clinical Nutrition».
Παρασκευή, 26 Φεβρουάριος 2016
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας που ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή, είναι οι μικροβιολόγοι του Βόλου, που σε γενική συνέλευση που θα γίνει τη Δευτέρα, θα αποφασίσουν την παραπέρα στάση τους, με προτάσεις που είναι συνέχιση της επίσχεσης μέχρι τέλος Μαρτίου ή να κλείσουν τα ιατ
Παρασκευή, 26 Φεβρουάριος 2016
Σημάδια υποχώρησης εμφανίζει το κύμα γρίπης, καθώς παρατηρείται μείωση της γριπώδους συνδρομής στην κοινότητα.
Παρασκευή, 26 Φεβρουάριος 2016
Μια νέα οδό αντιγηραντικής θεραπείας ανοίγει η ανακάλυψη από βρετανούς επιστήμονες ενός μεταβολικού ενζύμου στο ανθρώπινο δέρμα, η δράση του οποίου εξασθενεί πολύ με την πάροδο του χρόνου.
Πέμπτη, 25 Φεβρουάριος 2016
Γιατί τα γλυκά μας δίνουν περισσότερη ευχαρίστηση σε σχέση με τα ξινά ή τα πικρά; Διότι η ωραία γεύση που νιώθουμε όταν τρώμε μια τροφή, συνδέεται με την έκκριση ντοπαμίνης και σεροτονίνης, ορμόνες που μας προκαλούν ευχαρίστηση και ευεξία απαντούν οι επιστήμονες.
Τετάρτη, 24 Φεβρουάριος 2016
Γιατί τα γλυκά μας δίνουν περισσότερη ευχαρίστηση σε σχέση με τα ξινά ή τα πικρά;
Τετάρτη, 24 Φεβρουάριος 2016
Χαρίζονται εκατομμύρια από την κυβέρνηση στα διαγνωστικά κέντρα μέσα από την αύξηση των συμμετοχών των ασφαλισμένων στις εργαστηριακές εξετάσεις.
Τετάρτη, 24 Φεβρουάριος 2016
Σαφείς ενδείξεις υποχώρησης παρουσιάζει η φονική γρίπη στη χώρα μας αλλά παρόλα αυτά τα νέα κρούσματα δεν λείπουν.
Τρίτη, 23 Φεβρουάριος 2016
Δοκιμάζεται σε 2.629 Αφρικανές με θετικά αποτελέσματα. Περιέχει φάρμακο κατά της μόλυνσης από τον ιό.
Τρίτη, 23 Φεβρουάριος 2016
Περισσότερα από 300 άτομα που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας υπολογίζεται ότι ζουν στη Μαγνησία, διπλάσια σε αριθμό από τα εγγεγραμμένα μέλη της Πανθεσσαλικής Ενωσης Ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας (Π.Ε.Α.μ.Σ.Κ.Π).
Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2016
Σε υψηλά επίπεδα, συνεχίζει να βρίσκεται η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα και η κορύφωσή της αναμένεται προς το τέλος του μήνα.
Κυριακή, 21 Φεβρουάριος 2016
Σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται τον τελευταίο καιρό η δραστηριότητα της γρίπης στην χώρα μας με τον πονόλαιμο να είναι ένα από τα κυρίαρχα συμπτώματα.
Κυριακή, 21 Φεβρουάριος 2016
«Μαϊμού αποκλειστικές νοσοκόμες» σε θαλάμους ασθενών στο Νοσοκομείο Βόλου στερούν το μεροκάματο από τα μέλη του συλλόγου αποκλειστικών νοσοκόμων της Μαγνησίας που έχουν άδεια εργασίας και πιστοποίηση για να ασκούν το συγκεκριμένο επάγγελμα.
Κυριακή, 21 Φεβρουάριος 2016
Σε επίσχεση επ'αόριστον με τον ΕΟΠΠΥ προχωρούν από αύριο οι μικροβιολόγοι της Λάρισας και τα μικροβιολογικά εργαστήρια της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά με απόφαση της Ένωσης Μικροβιολόγων- Βιοπαθολόγων Λάρισας.
Κυριακή, 21 Φεβρουάριος 2016
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται από προχθές στο ΓΝΛ ο 5χρονος από τον Αλμυρό ο οποίος τραυματίστηκε από σφαίρα όπλου.
Κυριακή, 21 Φεβρουάριος 2016
Η διακομιδή με ιδιωτικό «ασθενοφόρο» για τον τουρίστα από τη Ζάκυνθο στο «Ελ. Βενιζέλος» κόστισε 2.000 ευρώ. Συνήθως το σχετικό κόμιστρο για διακομιδές από την περιφέρεια προς το κέντρο φτάνει ή και ξεπερνά τα 1.000 ευρώ. Στην Αθήνα, το μέσο κόμιστρο υπολογίζεται στα 70 ευρώ, συχνά «μαύρα». Επιχει
Τετάρτη, 17 Φεβρουάριος 2016
Σοβαρά ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας ασθενών, συνοδών αλλά και του προσωπικού στα δύο νοσοκομεία της πόλης, καθώς και μαύρης εργασίας από παράνομα ασχολούμενες, καταγγέλλουν τα μέλη του Σωματείου Αποκλειστικών Νοσοκόμων Λάρισας.
Τρίτη, 16 Φεβρουάριος 2016
Για πρώτη φορά προκύπτει ότι το ψάρι προκαλεί βρεφική και παιδική παχυσαρκία όταν η μητέρα το καταναλώνει 3 φορές την εβδομάδα κατά την εγκυμοσύνη.
Τρίτη, 16 Φεβρουάριος 2016
Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τo ΚΕΕΛΠΝΟ χρηματοδοτεί εκ νέου τα τρία κέντρα, στα οποία διενεργούνται, πανελλαδικά δωρεάν εξετάσεις για την ανίχνευση ιών γρίπης.
Τρίτη, 16 Φεβρουάριος 2016
Σε οριακό σημείο βρίσκεται η δυναμικότητα κλινών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου καθώς, με το νέο κρούσμα επιβεβαιωμένης γρίπης, νοσηλεύονται στη ΜΕΘ 4 ασθενείς σε σύνολο 8 κλινών της Μονάδας που εξυπηρετεί όμως κι άλλες ανάγκες νοσηλείας.
Δευτέρα, 15 Φεβρουάριος 2016
Νοθευμένο με σπορέλαιο λάδι εντόπισε ο ΕΦΕΤ και προχώρησε στην ανάκλησή του. Το συγκεκριμένο λάδι διατέθηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Αιγάλεω το διάστημα μεταξύ 21 Δεκεμβρίου 2015 έως και 13 Ιανουαρίου 2016.
Δευτέρα, 15 Φεβρουάριος 2016
Μόνο έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται από σήμερα από τους διασώστες του ΕΚΑΒ Μαγνησίας. Οι σειρήνες των ασθενοφόρων θα ακούγονται μόνο για έκτακτες περιπτώσεις, με το προσωπικό της υπηρεσίας να προχωρά σε αποχή από τις δευτερογενείς μεταφορές. Αυτό σημαίνει ότι ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ δεν αφήνουν
Κυριακή, 14 Φεβρουάριος 2016
Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας δίνει η 22χρονη Ευαγγελία Γούσιου από τα Τρίκαλα.
Κυριακή, 14 Φεβρουάριος 2016
Εξαιρετικά δύσκολη χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας κυρίως του Λεκανοπεδίου εξαιτίας και της αύξησης στα κρούσματα του ιού Η1Ν1.
Παρασκευή, 12 Φεβρουάριος 2016
Mε αφορμή την Παγκόσµια Ηµέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου (15/2), η η Ελληνική Εταιρία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας στέλνει μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας αλλά βεβαιότητας ότι οι περισσότερες μάχες μπορούν πλέον να κερδηθούν.
Παρασκευή, 12 Φεβρουάριος 2016
Ανασφάλιστα κυκλοφορούν τα περισσότερα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας. Από αρχές του μήνα έχουν λήξει τα προηγούμενα ασφαλιστήρια. Εάν το θέμα δεν λυθεί μέχρι σήμερα Παρασκευή, ο σύλλογος εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανένα οδηγό να ανεβεί σε ασθενοφόρο.
Πέμπτη, 11 Φεβρουάριος 2016
Οι άνθρωποι που διάγουν καθιστική ζωή στη μέση ηλικία και δεν ασκούνται, έχουν αυξημένη πιθανότητα να διαθέτουν μικρότερο εγκέφαλο μετά από 20 χρόνια, στην τρίτη ηλικία, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Τετάρτη, 10 Φεβρουάριος 2016
Ξεχάστε τα «έξυπνα» γυαλιά της Google... Οι φακοί επαφής σας στο μέλλον ίσως θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο, ακόμα και να παρακολουθείτε την υγεία σας.
Τετάρτη, 10 Φεβρουάριος 2016
Για να φάει κάποιος ένα σωστό και υγιεινό γεύμα δεν χρειάζεται να σπαταλήσει μια μικρή περιουσία για να αγοράσει τα υλικά.
Τετάρτη, 10 Φεβρουάριος 2016
Αυξάνεται η επίθεση της γρίπης τα τελευταία 24ωρα και μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να κορυφωθεί.
Τετάρτη, 10 Φεβρουάριος 2016
Αμερικανός δικηγόρος ειδικός στην υπεράσπιση δηλητηριασθέντων, ανθρώπων δηλαδή που κατέληξαν στο νοσοκομείο λόγω τροφικής δηλητηρίασης, δίνει τη δική του λίστα με τις τροφές που μπορούν να σε... στείλουν.
Τετάρτη, 10 Φεβρουάριος 2016
Οι Φυσικοθεραπευτές αναγκάζονται να ζουν με δανεικά» και απεργούν...αναφέρεται σε ανακοίνωση του Περιφερειακού Τμήματος Φυσικοθεραπευτών, που υπογράφουν ο Πρόεδρος Στέλιος Σιουμουρέκης και ο Γεν. Γραμματέας Λαυρέντης Βαλασσάς.
Τρίτη, 09 Φεβρουάριος 2016
Υποφέρετε από γρίπη ή από κοινό κρυολόγημα; Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν είστε άρρωστοι είναι να αναπληρώνετε τα υγρά του σώματος σας. Η ενυδάτωση με νερό είναι απαραίτητο, αλλά τα παρακάτω φυσικά ελιξίρια θα σας πάνε ένα βήμα παραπέρα. Καθένα περιλαμβάνει υγιεινά συ
Τρίτη, 09 Φεβρουάριος 2016
Από φαρμακείο σε φαρμακείο για αντιγριπικό εμβόλιο μεταβαίνουν το τελευταίο διάστημα εκατοντάδες συμπολίτες αναζητώντας διαθεσιμότητα αντιικών φαρμάκων καθώς η χώρα βρίσκεται σε φάση αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης.
Τρίτη, 09 Φεβρουάριος 2016
Νέο κύκλο κινητοποιήσεων προαναγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, (ΠΟΕΔΗΝ), ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου. Συγκεκριμένα, πρόγραμμα περιλαμβάνει συγκεντρώσεις 12.00-3.00 μ.μ., την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, πανελλαδική σύσκεψη Διοικη
Τρίτη, 09 Φεβρουάριος 2016
Σε «απομόνωση» στο σχολείο, έως ότου τους παραλάβουν οι γονείς τους, θα μένουν όσοι μαθητές παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης.
Δευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2016
Σε «απομόνωση» θα μπαίνουν οι μαθητές που παρουσιάζουν συμπτώματα της γρίπης μέχρι να τους παραλάβουν οι γονείς τους, σύμφωνα με την εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας προς τις σχολικές μονάδες για τη γρίπη.
Δευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2016
Αποκαλυπτικό το δημοσίευμα της «Αγοράς» για την επιδημία λουκέτων στα νοσοκομεία της χώρας. Από τον κατάλογο δεν θα μπορούσε να λείψει και το νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού μας.
Κυριακή, 07 Φεβρουάριος 2016
Σε ετοιμότητα για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, δηλώνουν οι γιατροί.
Σάββατο, 06 Φεβρουάριος 2016
Ανατροπές ακόμη και σε ψηφισμένα νομοσχέδια ζητούν οι επικεφαλής των θεσμών, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης.
Παρασκευή, 05 Φεβρουάριος 2016
Ο πονοκέφαλος και το "βαρύ κεφάλι" μετά από μια έντονη βραδιά με... αρκετή κατανάλωση αλκοόλ είναι κάτι που έχει συμβεί στους περισσότερους, αν όχι σε όλους τους ανθρώπους.
Παρασκευή, 05 Φεβρουάριος 2016
Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι «ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα». Και τώρα αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι «ένα αχλάδι την ημέρα, την παχυσαρκία κάνει πέρα».    
Παρασκευή, 05 Φεβρουάριος 2016
Την ανάκληση του προϊόντος Thermo Drine Pro Dietary Supplement, λόγω παρουσίας των μη εγκεκριμένων νεοφανών τροφίμων (novel food) σαν συστατικά Bauhina Purpurea, Cirsium Oligophyllum, Polygonum Multiflorum, Rauwolfia Canesscens και Viscum Coloratum, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).
Παρασκευή, 05 Φεβρουάριος 2016
Σοβαρό κίνδυνο διατρέχουν καθημερινά δεκάδες ασθενείς με γρίπη, για τους οποίους δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι σε μονάδα εντατικής θεραπείας.
Παρασκευή, 05 Φεβρουάριος 2016
Μεγάλο ενδιαφέρον καταγράφεται για την πλήρωση των θέσεων διοικητών και υποδιοικητών στα νοσοκομεία της χώρας καθώς εξέφρασαν ενδιαφέρον για τις θέσεις 1.632 υποψήφιοι.
Πέμπτη, 04 Φεβρουάριος 2016
Σύμφωνα με μια παλιά μελέτη η βαριά μορφή της υπνικής άπνοιας αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 46%.
Πέμπτη, 04 Φεβρουάριος 2016
Από το στέλεχος της γρίπης Η1Ν1 έχει προσβληθεί και ο τρίτος άνδρας
Τρίτη, 02 Φεβρουάριος 2016
Απεργίες και κλειστές καφετέριες αποφασίστηκαν σε πολλές πόλεις τις Ελλάδας.
Τρίτη, 02 Φεβρουάριος 2016
Μια κουραστική ημέρα στη δουλειά ή στο σπίτι με τα παιδιά μπορεί να σας δημιουργήσει μια απεγνωσμένη λαχτάρα για μια ξεκούραστη νύχτα. Όταν όμως ο σύζυγος σας δίπλα σας ροχαλίζει σαν τρακτέρ, μόνο ξεκούραστος δεν είναι ο ύπνος. Ευτυχώς οι ειδικοί του ύπνου ξέρουν τι είναι εκείνο που προκαλεί το ρο
Τρίτη, 02 Φεβρουάριος 2016
Ένας τρίτος άνδρας διασωληνώθηκε χθες στη ΜΕΘ, με λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα για το εάν πρόκειται για νέο κρούσμα του ιού Η1Ν1.
Δευτέρα, 01 Φεβρουάριος 2016
Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός ασθενών που χάνουν τη μάχη από επιπλοκές της γρίπης και οι αυξημένες ανάγκες για κρεβάτια ΜΕΘ που είναι πλέον δυσεύρετα, απασχόλησαν τη σύσκεψη που έγινε σήμερα στο υπουργείο Υγείας για την εποχική γρίπη.
Δευτέρα, 01 Φεβρουάριος 2016
Ο Δήμος Τρικκαίων θα προβεί στη διανομή πορτοκαλιών σύμφωνα με την εφαρμογή του Κανονισμού της ΕΕ 1031/2014 για συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών και της ΚΥΑ με αρ. πρωτοκόλλου 3320/89565 των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοιν
Δευτέρα, 01 Φεβρουάριος 2016
Το άγχος, η κούραση, ο μεγάλος όγκος πληροφοριών που καλείστε να διαχειριστείτε καθημερινά επιβαρύνουν τη μνήμη σας και νιώθετε συχνά ότι σας ....απατά;
Δευτέρα, 01 Φεβρουάριος 2016
Αγανακτισμένοι για την αδικία εις βάρος τους και εξοργισμένοι με την συμπεριφορά της 5ης ΥΠΕ δηλώνουν οι 125 γιατροί και οδοντίατροι που εργάζονται στα ΠΕΔΥ της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.
Κυριακή, 31 Ιανουάριος 2016
Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει πως η έλλειψη ύπνου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη.
Σάββατο, 30 Ιανουάριος 2016
Πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού Ζίκα καταμετρήθηκαν στη Γερμανία μεταξύ του Οκτωβρίου του 2015 και του Ιανουαρίου του 2016, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γερμανίας.
Παρασκευή, 29 Ιανουάριος 2016
Το υπουργείο Υγείας, ετοιμάζει εθνικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της ηπατίτιδας C, αξιοποιώντας το πρόσφατα ολοκληρωμένο μητρώο ασθενών, ενώ ενεργοποιεί την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης με στόχο να υπάρξει μείωση των τιμών στα καινοτομικά φάρμακα και να αναβαθμιστεί με τον τρόπο αυτό η θεραπεί
Παρασκευή, 29 Ιανουάριος 2016
Παράταση στη διάθεση δωρεάν αντιικών φαρμάκων (οσελταμιβίρη και ζαναμιβίρη) από τα ιδιωτικά φαρμακεία προβλέπεται με εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.
Παρασκευή, 29 Ιανουάριος 2016
Ο παρατεταμένος θηλασμός μπορεί να σώσει τη ζωή 800.000 και πλέον βρεφών κάθε χρόνο και παράλληλα να εξοικονομεί δισεκατομμύρια δολάρια στα συστήματα υγείας σε παγκόσμια κλίμακα χάρη στον προστατευτικό του ρόλο από ορισμένες παιδικές ασθένειες, σύμφωνα με μια σειρά από μελέτες που δόθηκαν σήμερα σ
Παρασκευή, 29 Ιανουάριος 2016
  Τη δωρεάν χορήγηση αντί – ιικών φαρμάκων (tamiflu και relenza) από τα ιδιωτικά φαρμακεία αποφάσισε ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί το κύμα της γρίπης στη χώρα μας.
Τετάρτη, 27 Ιανουάριος 2016
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ σε ποια σημεία του σπιτιού συσσωρεύονται τα βακτήρια; Φαίνεται πώς δεν κάνουν πάρτι μόνο σε μέρη που όλοι λίγο πολύ φανταζόμαστε -όπως είναι η λεκάνη της τουαλέτας- αλλά και σε σημεία που δύσκολα πηγαίνει το μυαλό.
Τετάρτη, 27 Ιανουάριος 2016
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, οι οποίοι αύριο θα προχωρήσουν σε πεντάωρο αποκλεισμό της κοιλάδας από τις 4μμ έως τις 9 μμ. όπως αποφασίστηκε σε γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.
Τετάρτη, 27 Ιανουάριος 2016
Όσο και αν προσπαθήσουμε να προστατευθούμε από το απλό κρυολόγημα ή από κάποια ίωση, η αλήθεια είναι ότι και αυτόν το χειμώνα θα περάσουμε κάποιες μέρες με τα γνωστά συμπτώματα του βήχα, της καταρροής (συνάχι), του πονόλαιμου και του πυρετού.    
Τετάρτη, 27 Ιανουάριος 2016
Πολύ κοντά στη θεραπεία του διαβήτη 1 βρίσκονται επιστήμονες του Harvard και ΜΙΤ που κατάφεραν να σταματήσουν σε πειραματόζωα για 6 μήνες τη νόσο που πλήττει εκατομμύρια ανθρώπους και θεωρείται πανδημία.
Τετάρτη, 27 Ιανουάριος 2016
Προσβεβλημένος από τον ιό Η1Ν1 νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα του Νοσοκομείου Βόλου 41χρονος Βολιώτης.
Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2016
Για μια «βαριά» από πλευράς νοσηρότητας περίοδο εποχικής γρίπης κάνουν λόγο οι ειδικοί γιατροί, που απευθύνουν νέα έκκληση στα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν έναντι της γρίπης ακόμα και σήμερα.
Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2016
Η παχυσαρκία των παιδιών κάτω των πέντε ετών έχει φθάσει σε επίπεδα που προκαλούν «συναγερμό» και μετατρέπεται σε έναν «εφιάλτη με εκρηκτικές διαστάσεις» στις αναπτυσσόμενες χώρες, κυρίως στην Αφρική, όπου το ποσοστό τους έχει διπλασιαστεί από το 1990, προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός
Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2016
Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση ιατρών Νοσηλευτριών Κέντρων Υγείας Λάρισας, με την οποία ενημερώνει – καταγγέλλει την αδυναμία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας να εκτυπώσει ακτινογραφίες κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, όπου και εφημερεύει...
Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2016
Νέους δρόμους στην αντιμετώπιση πολύ δύσκολων περιστατικών στον εγκέφαλο, όπως γιγαντιαία ανευρύσματα, στένωση αρτηρίας ή όγκους, που μέχρι τώρα πραγματοποιούνται μόνο σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο, άνοιξε μια πολύ δύσκολη επέμβαση για την αιμάτωση εγκεφάλου που πραγματοποιήθηκε στο Βοστάνειο Νοσο
Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2016
Μετά την αναβολή που δόθηκε τον περασμένο Νοέμβριο ξεκινά σήμερα στη Λάρισα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, η δίκη για το σκάνδαλο που αποκάλυψε η εφημερίδα Ταχυδρόμος το 2010 με τη βιομηχανία χορήγησης ορθοπεδικών ειδών με πλαστές συνταγές που ζημίωσε το ΙΚΑ στον Βόλο με 1 εκ. ευρώ κα
Σάββατο, 23 Ιανουάριος 2016
Από τον ΕΟΠΥΥ θα πληρώνεται πλέον το κόστος για την διάγνωση του ιού της γρίπης μετά από απόφαση του υπουργού Υγείας.
Παρασκευή, 22 Ιανουάριος 2016
Ένας εύκολος τρόπος να αγαπήσουμε το κρύο είναι να μάθουμε περισσότερα για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Δείτε πώς το κρύο μας βοηθά να αδυνατίσουμε και να παραμείνουμε υγιείς.
Παρασκευή, 22 Ιανουάριος 2016
Το ποπ κορν δεν φαίνεται να είναι ένα υγιεινό σνακ, αλλά είναι! Οταν παρασκευάζεται χωρίς υπερβολικό αλάτι και συνθετικά αρώματα, αποτελεί μια σούπερ επιλογή με οφέλη για τον οργανισμό.
Παρασκευή, 22 Ιανουάριος 2016
Στη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) προχωρά το ΠΑΓΝΗ - ΓΝ «Βενιζέλειο» για τα αίτια του θανάτου της 4χρονης Μελίνας, μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στις 29 Δεκεμβρίου 2015. Χθες Πέμπτη ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση χωρίς να καταλήξει σε ασφαλές συμπέρασμα για το συμβάν
Παρασκευή, 22 Ιανουάριος 2016
Η έλευση της γρίπης είναι, πλέον, γεγονός. Ο καιρός χειμώνιασε για τα καλά και πέρα από τη σύσταση για εμβολιασμό, για αποφυγή συνάθροισης σε κλειστούς χώρους κ.τ.λ., είναι απαραίτητο να θωρακίσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα με τα κατάλληλα και απαραίτητα διατροφικά συστατικά.
Παρασκευή, 22 Ιανουάριος 2016
Εμβολιασμό ακόμη και τώρα συνιστούν οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς τα κρούσματα γρίπης στη χώρα βρίσκονται σε έξαρση.
Πέμπτη, 21 Ιανουάριος 2016
Δύο κούπες τσάι την ημέρα μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα ελιξίριο μακροζωίας στις μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες, καθώς σύμφωνα με μια έρευνα, οι γυναίκες ηλικίας 70-80 ετών ζουν περισσότερο αν καταναλώνουν καθημερινά αυτήν την ποσότητα τσαγιού.    
Πέμπτη, 21 Ιανουάριος 2016
Δεν χρειάζεσαι την επιστήμη να σου πει ότι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι πιο υγιεινά από τις επεξεργασμένες τροφές ειδικά στην περίπτωση που προσπαθείς να χάσεις κιλά.    
Πέμπτη, 21 Ιανουάριος 2016
Τα Τρίκαλα θα αποτελέσουν τον τόπο διεξαγωγής του 1ου Περιφερειακού Καρδιολογικού Συνεδρίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο διάστημα 22-23 Ιανουαρίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων.
Πέμπτη, 21 Ιανουάριος 2016
Ας είμαστε ειλικρινείς. Είναι δύσκολο να παραμείνει κανείς συγκεντρωμένος για 8 ώρες, όσο δηλαδή βρίσκεται στην δουλειά, στην καλύτερη περίπτωση. Ακόμα κι αν έχετε όλη την καλή διάθεση, το γραφείο είναι γεμάτο περισπασμούς. Από τον συνάδελφο στο δίπλα γραφείο που κάνει συνέχεια φασαρία μέχρι ένα β
Τετάρτη, 20 Ιανουάριος 2016
Διπλασιασμός των κολλυρίων απλής χρήσης, αλλά και αύξηση των αντισταμινικών χαπιών και σιροπιών που περιλαμβάνονται στις συνταγές των γιατρών δείχνοντας ότι πρόκειται για αλλεργιογόνες ιώσεις που είναι σε έξαρση, καταγράφουν τα τελευταία στοιχεία των φαρμακοποιών του Νομού ως αποτέλεσμα της αέριας
Τετάρτη, 20 Ιανουάριος 2016
Εργαστηριακά επιβεβαιωμένο είναι από χθες και το τρίτο κρούσμα του ιού της γρίπης που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας.
Τετάρτη, 20 Ιανουάριος 2016
Στην πεποίθηση πολλών ότι «η τράπουλα είναι σημαδεμένη» και οι θέσεις είναι ήδη μοιρασμένες, αλλά και στην υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων, που εγγυάται «μεγάλους πονοκεφάλους», αποδίδεται το μειωμένο σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν ενδιαφέρον για την κάλυψη μιας θέσης διοικητή νοσοκομείου ΕΣΥ.
Τετάρτη, 20 Ιανουάριος 2016
Σε έξαρση βρίσκεται η γρίπη στη Μαγνησία και στο Νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύονται τουλάχιστον 30 άτομα με συμπτώματα, όπως υψηλός πυρετός, κακουχία, βήχα, κεφαλαλγία, ακόμη και εμετό και άλλες διαταραχές του γαστρεντερικού.
Τρίτη, 19 Ιανουάριος 2016
Πεινάτε περισσότερο τώρα που οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές; Είναι απολύτως φυσιολογικό καθώς το χειμώνα το σώμα μας ζητά περισσότερες θερμίδες για να διατηρήσει σταθερή τη θερμοκρασία του.    
Τρίτη, 19 Ιανουάριος 2016
Ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα έρχεται να προστεθεί στον πολύπαθο χώρο της υγείας.
Τρίτη, 19 Ιανουάριος 2016
Σε έξαρση βρίσκεται η γρίπη στη Μαγνησία και στο Νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύονται τουλάχιστον 30 άτομα με συμπτώματα, όπως υψηλός πυρετός, κακουχία, βήχα, κεφαλαλγία, ακόμη και εμετό και άλλες διαταραχές του γαστρεντερικού.
Τρίτη, 19 Ιανουάριος 2016
Λήγει σήμερα Τρίτη, στις 3 το μεσημέρι, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων όσων ενδιαφέρονται να τοποθετηθούν στις 146 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας.
Δευτέρα, 18 Ιανουάριος 2016
Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το περασμένο Σαββατοκύριακο από επιπλοκές της γρίπης, ενώ 39 παραμένουν οι νοσηλευόμενοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Δευτέρα, 18 Ιανουάριος 2016
Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Dr. Cliff Arnall, η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, δηλαδή στην προκειμένη η Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, είναι η πιο μίζερη Δευτέρα του χρόνου, αυτό που πολλοί στο εξωτερικό ονομάζουν «Blue Monday».
Δευτέρα, 18 Ιανουάριος 2016
Ομόφωνα το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αποφάσισε να απαγορεύσει την παράλληλη παροχή εργασίας πανεπιστημιακών καθηγητών και άλλων γιατρών δημοσίων νοσηλευτικών ιδρυμάτων, σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.
Δευτέρα, 18 Ιανουάριος 2016
Αν μιλήσει κανείς για διάλυση της δημόσιας υγείας δεν είναι κάτι το καινούργιο.
Κυριακή, 17 Ιανουάριος 2016
Χωρίς πετρέλαιο και ως εκ τούτου χωρίς κεντρική θέρμανση βρίσκεται από την Πέμπτη το Κέντρο Υγείας Αγιάς.
Σάββατο, 16 Ιανουάριος 2016
Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου παραμένει νοσηλευόμενος ο 58χρονος άνδρας που τα αποτελέσματα των εξετάσεων του έδειξαν ότι έχει προσβληθεί από τον ιό της γρίπης. Ο 58χρονος νοσηλευέται σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση και σε καταστολή.
Σάββατο, 16 Ιανουάριος 2016
Δύο «έμποροι ελπίδας», οι οποίοι πουλούσαν ψευτοφάρμακα σε καρκινοπαθείς συνελήφθησαν χθες βράδυ από την Ασφάλεια Λάρισας.
Σάββατο, 16 Ιανουάριος 2016
Τη στιγμή που ένας άνθρωπος είναι εγκεφαλικά νεκρός και πέντε ακόμα νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, έπειτα από τη χρήση πειραματικού φαρμάκου στη Γαλλία, έγινε γνωστό ότι συνολικά 90 άτομα έχουν λάβει το φάρμακο αυτό.
Παρασκευή, 15 Ιανουάριος 2016
Στο λιμάνι του Βόλου διακομίσθηκε σήμερα το απόγευμα ένας 49χρονος από το λιμενίσκο στις Κουκουναριές της Σκιάθου.
Παρασκευή, 15 Ιανουάριος 2016
Ένα σημαντικό στοιχείο για να χάσει μία γυναίκα εύκολα τα κιλά των εορτών βάρος είναι η καλή φυσική αποτοξίνωση.
Παρασκευή, 15 Ιανουάριος 2016
Σε μεταμόσχευση νεφρού υποβλήθηκε χθες 60χρονος νεφροπαθής από τη Μαγνησία που υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση τα τελευταία εννιά χρόνια. Το μόσχευμα προήλθε από 58χρονη γυναίκα από την Κρήτη της οποίας που διαπιστώθηκε εγκεφαλικά νεκρή πριν από δύο ημέρες.
Παρασκευή, 15 Ιανουάριος 2016
Με γρίπη τύπου Η1Ν1 νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου άνδρας, με την κατάσταση της υγείας του να είναι σοβαρή.
Πέμπτη, 14 Ιανουάριος 2016
Η HDL χοληστερόλη είναι ευρύτερα γνωστή και ως «καλή» χοληστερόλη, καθώς βασικός της ρόλος είναι η συλλογή χοληστερόλης από τα κύτταρα και τους ιστούς και η επιστροφή της στο ήπαρ προκειμένου να αποβληθεί μέσω της χολής, γεγονός που αποτρέπει την εναπόθεσή της στα τοιχώματα των αρτηριών.
Πέμπτη, 14 Ιανουάριος 2016
Επικίνδυνο για την υγεία του χρήστη, μπορεί να αποβεί το προϊόν Natureal, που προωθείται για την απώλεια βάρους, καθώς όπως αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, μετά από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, περιέχει τη φαρμακευτική ουσία siboutramine χωρίς να αναγράφεται στη συσκευασία του.
Πέμπτη, 14 Ιανουάριος 2016
Σε περίοδο επιτήρησης για τη εποχική γρίπη, η οποία ευθύνεται μέχρι στιγμής για τρεις θανάτους και 31 νοσηλείες ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, μπαίνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), οι επιστήμονες του οποίου δεν κρύβουν την ανησυχία τους καθώς παρατηρούν φέτος την εμφ
Πέμπτη, 14 Ιανουάριος 2016
Τον κίνδυνο να βρεθούν χωρίς – έστω και προσωρινή – διοίκηση αντιμετωπίζουν πλέον τα διασυνδεόμενα Πανεπιστημιακό και Γενικό Νοσοκομεία της Λάρισας, καθώς λήγει στις 5 Φεβρουαρίου η θητεία μελών του νυν διοικητικού συμβουλίου!
Τετάρτη, 13 Ιανουάριος 2016
Σε περίοδο επιτήρησης για την εποχική γρίπη, η οποία ευθύνεται μέχρι στιγμής για τρεις θανάτους και 31 νοσηλείες ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, μπαίνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), οι επιστήμονες του οποίου δεν κρύβουν την ανησυχία τους καθώς παρατηρούν φέτος την εμ
Τετάρτη, 13 Ιανουάριος 2016
Στo πλαίσιο των μετεκπαιδευτικών μαθημάτων της Πανεπιστημιακής Xειρουργικής Κλινικής, την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016 στο Μ. Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και ώρα 17:00-18:00μμ, θα δώσει διάλεξη ο καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι κ. Ari Leppaniemi με θ
Τετάρτη, 13 Ιανουάριος 2016
Με... ιό συγκρίνουν την αγένεια ερευνητές από το πανεπιστήμιο Λαντ στη Βρετανία, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η έρευνα τους έδειξε πως είναι μεταδοτική!
Τετάρτη, 13 Ιανουάριος 2016
Οι ιώσεις των ημερών, μεταξύ αυτών και τα πρώτα περιστατικά γρίπης, έστειλαν δεκάδες συμπολίτες στο Νοσοκομείο για νοσηλεία.
Τετάρτη, 13 Ιανουάριος 2016
Εγκρίθηκε από το υπουργείο Υγείας η καταβολή εφημεριών για το 2016, για γιατρούς και οδοντιάτρους των νοσοκομείων, του ΕΚΑΒ και των δομών παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του ΠΕΔΥ.
Τετάρτη, 13 Ιανουάριος 2016
Σε σοβαρή κατάσταση, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες 59χρονος άνδρας προσβεβλημένος από γρίπη (Η3Ν2 του τύπου Α).
Τρίτη, 12 Ιανουάριος 2016
Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες το Πανεπιστημίου Αμπερντίν στη Σκωτία μια διατροφή πλούσια σε δημητριακά ολικής άλεσης βοηθά στο να διατηρήσουμε την πίεσή μας σε κανονικά επίπεδα.    
Τρίτη, 12 Ιανουάριος 2016
Εγκρίθηκε από το υπουργείο Υγείας η καταβολή εφημεριών για το 2016, για γιατρούς και οδοντιάτρους των νοσοκομείων, του ΕΚΑΒ και των δομών παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του ΠΕΔΥ.
Τρίτη, 12 Ιανουάριος 2016
Άμεσα αναμένεται να διατεθούν από ιδιωτικές κλινικές, 40 επιπλέον κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) μέσω του ΕΚΑΒ, σε όλη την Ελλάδα, για τις ανάγκες των βαρέως πασχόντων.
Δευτέρα, 11 Ιανουάριος 2016
Πρωτοφανείς ελλείψεις φαρμάκων στα δημόσια νοσοκομεία καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, αναφέροντας ότι σήμερα Δευτέρα στο νοσοκομείο «Λαϊκό», παρατηρήθηκε μεγάλη έλλειψη χημειοθεραπευτικών φαρμάκων και δεκάδες καρκινοπαθείς δεν έκαναν την προγραμματισμένη θεραπεία τους.
Κυριακή, 10 Ιανουάριος 2016
  Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ταξιδεύοντας με την κουζίνα» θα συμμετέχει ο δήμος Νοτίου Πηλίου προκειμένου να προβληθεί η τοπική γαστρονομία αλλά και προϊόντα και διατροφικές συνήθειες της περιοχής.
Κυριακή, 10 Ιανουάριος 2016
Κρούσμα μικροβιακής μηνιγγίτιδας σε 5χρονο Τρικαλινό, αντιμετώπισαν με επιτυχία οι θεράποντες Ιατροί σε Νοσοκομείο της Λάρισας.
Σάββατο, 09 Ιανουάριος 2016
Στο κρεβάτι βρίσκεται η μισή Ελλάδα καθώς ο Ιανουάριος είναι ο μήνας που αυξάνεται διαχρονικά η γρίπη και κορυφώνεται το Φεβρουάριο και το Μάρτιο, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2015, αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε ΜΕΘ νοσηλεύονταν τρία άτομα, ε
Παρασκευή, 08 Ιανουάριος 2016
Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υποδοχής καταγγελιών πολιτών, ζήτησε και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι για την άμεση ανάκληση / απόσυρση παρτίδων του προϊόντος ΤΥΡΙ ΚΑΣΕΡΙ ΠΟΠ, με την εμπορική ονομασία «ΤΡΕΙΣ ΒΟΣΚΟΙ», με αριθμούς παρτίδας 150
Παρασκευή, 08 Ιανουάριος 2016
Σε άλυτο πρόβλημα εξελίσσεται το φαινόμενο της βραδινής αιθαλομίχλης που σχεδόν καθημερινά καλύπτει το Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου και Ν. Ιωνίας καθιστώντας επιβαρυμένη την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα.
Παρασκευή, 08 Ιανουάριος 2016
Ζωή σε πέντε τουλάχιστον ανθρώπους χάρισε με τα όργανά του ένα 22χρονο παλικάρι που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Αθήνα.
Πέμπτη, 07 Ιανουάριος 2016
Σε αντίθεση με την κοινή γνώμη, που θεωρεί πως το στρες έχει μόνο βλαβερές συνέπειες στον οργανισμό, μια νέα έρευνα αποδεικνύει πως κάλλιστα μπορεί να έχει μια σειρά από θετικά αποτελέσματα.
Πέμπτη, 07 Ιανουάριος 2016
Αυξήθηκαν ραγδαία μέσα σε ένα χρόνο, οι ανασφάλιστοι Λαρισαίοι, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία της προσέλευσής τους, για δωρεάν ιατρικές παροχές και προμήθεια δωρεάν φαρμάκων για θεραπευτική αγωγή στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Λάρισας, που στεγάζεται στην Ιατρική Σχολή (κτίριο Κατσίγρα).
Τετάρτη, 06 Ιανουάριος 2016
Με συμπτώματα μηνιγγίτιδας μεταφέρθηκε προχθες το πρωί στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου 38χρονη. Η κλινική εικόνα της γυναίκας παρέπεμπε στη μηνιγγίτιδα και κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά της στο Αχιλλοπούλειο για τις δέουσες ιατρικές εξετάσεις και φροντίδα.
Τρίτη, 05 Ιανουάριος 2016
Το δραματικό πρόβλημα έλλειψης διαθέσιμων κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), επισημαίνει η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), με αποτέλεσμα όπως αναφέρει «δεκάδες συνάνθρωποί μας βαρέως πάσχοντες παραμένουν διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους, εν αναμονή εισαγωγής τους σε
Τρίτη, 05 Ιανουάριος 2016
Καλά στην υγεία του είναι το βρέφος από τη Μαγνησία που το βράδυ της Πρωτοχρονιάς είχε καταπιεί παραμάνα και είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Βόλου.
Τρίτη, 05 Ιανουάριος 2016
Η αγορά και χρήση προϊόντων αρμοδιότητας του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το Διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, επισημαίνει ο Οργανισμός, εφιστώντας την προσοχή των καταναλωτών για σκευάσματα που προωθούνται για την απώλεια βάρους αλ
Δευτέρα, 04 Ιανουάριος 2016
Σε μία επαναστατική ιατρική ανακάλυψη προέβησαν ερευνητές στο Παρίσι, φτιάχνοντας στο εργαστήριο μία ειδική κόλλα, η οποία επουλώνει τις πληγές σε ζωτικά όργανα του σώματος, όπως είναι η καρδιά, χωρίς να χρειάζονται ράμματα.
Δευτέρα, 04 Ιανουάριος 2016
Για επιλεκτικές μετακινήσεις – διώξεις ακτινολόγων στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδας.
Κυριακή, 03 Ιανουάριος 2016
Στο Νοσοκομείο του Βόλου διακομίσθηκε προχθές βρέφος από τη Μαγνησία. Οι γονείς αρχικά μετέφεραν το βρέφος στο Νοσοκομείο του Βόλου γιατί κατάπιε παραμάνα. Μετά τις εξετάσεις που έγιναν και διαπιστώθηκε το πρόβλημα, αποφασίστηκε η διακομιδή του στην Αθήνα. Έτσι διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Κυριακή, 03 Ιανουάριος 2016
Από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος ανακοινώθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των κενών θέσεων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων του ΕΣΥ.
Σάββατο, 02 Ιανουάριος 2016
Ο ιός Ζίκα παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα έντονη δραστηριότητα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και την Καραϊβική, ενώ έφτασε και στην Ευρώπη.
Σάββατο, 02 Ιανουάριος 2016
Μια ομάδα ερευνητών από το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζουν, ότι οι δίαιτες αποτοξίνωσης είναι «χάσιμο χρόνου και χρημάτων» και το μόνο που μπορεί να χάσει κανείς είναι... τα λεφτά του.
Παρασκευή, 01 Ιανουάριος 2016
Χρηματοδοτική ένεση ύψους περίπου 4,9 εκατομμυρίων ευρώ για τις μονάδες του ΠΕΔΥ, με τη μορφή προκαταβολής από πλευράς ΕΟΠΥΥ προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε το βράδυ της Τετάρτης.
Πέμπτη, 31 Δεκέμβριος 2015
Δύο μήνες χωρίς μικροβιολογικά εργαστήρια, καινούργια μηχανήματα χωρίς πιστοποίηση και αναλώσιμα υλικά αγορασμένα ρεφενέ συνθέτουν το σκηνικό της πρωτοβάθμιας υγείας
Πέμπτη, 31 Δεκέμβριος 2015
Με ενδείξεις μηνιγγίτιδας νοσηλεύεται 14χρονη στο Νοσοκομείο Βόλου. Το νεαρό κορίτσι, σύμφωνα με πληροφορίες είναι αθλήτρια του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, και βρίσκονταν στο Βόλο τις τελευταίες μέρες.
Τετάρτη, 30 Δεκέμβριος 2015
Με τη «βούλα» του Αρείου Πάγου παραπέμπεται σε δική για κακουργηματική απάτη ο γενικός διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Θεόδ. Παπαδημητρίου.
Τετάρτη, 30 Δεκέμβριος 2015
Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας με αφορμή την αύξηση της αιθαλομίχλης, ιδίως τις απογευματινές και νυκτερινές ώρες, κρίνει αναγκαίο να αναδείξει για μία ακόμη φορά την σοβαρότητα των επιπτώσεων που έχει αυτό το φαινόμενο στην υγεία των ανθρώπων.
Τρίτη, 29 Δεκέμβριος 2015
Εγκρίθηκε η συμβασιοποίηση οχτώ νέων συμβάσεων του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου «Προμήθεια εξοπλισμού για την μονάδα εντατικής θεραπείας, την καρδιολογική κλινική και ουρολογική κλινική του γενικού νοσοκομείου Λάρισας "Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο"», αρχικού προϋπολογισμού 1,016,100.0
Τρίτη, 29 Δεκέμβριος 2015
Έρευνες έχουν δείξει ότι η άσκηση προκαλεί μείωση της επιθυμίας για κάπνισμα ή για χρήση αλκοόλ, και άρα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως συμπληρωματική στρατηγική, μαζί με άλλα θεραπευτικά μοντέλα, στη διαδικασία απεξάρτησης από τις βλαβερές για τον οργανισμό αυτές συνήθειες,
Δευτέρα, 28 Δεκέμβριος 2015
Αναρτήθηκε σήμερα στη «Διαύγεια» η προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων των διοικητών και των αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία της χώρας.
Δευτέρα, 28 Δεκέμβριος 2015
Το πόσο επηρεάζει η χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή την υγεία μας ανέλυσαν οι ειδικοί στην Ιαπωνία, καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας πολλές φορές μάλιστα υπερβολικά.
Δευτέρα, 28 Δεκέμβριος 2015
Στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας των ακτινοδιαγνωστικών μονάδων των δύο νοσοκομείων της Λάρισας αλλά και του αναισθησιολογικού τμήματος και των χειρουργείων του "Κουτλιμπάνειου και Τριανταφύλλειου", προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά από την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλία
Δευτέρα, 28 Δεκέμβριος 2015
Το 2015 σηματοδότησε μια σημαντική επέτειο για την οικογένεια της ELPEN, επισημαίνοντας τα 50 χρόνια της ανοδικής πορείας που χάραξε με επίκεντρο τον Άνθρωπο. Πρόκειται για μισό αιώνα δημιουργικής δράσης, που ανέδειξε την πρωτοπόρο Ελληνική φαρμακοβιομηχανία σε ξεχωριστό επιχειρηματικό φαινόμενο γ
Κυριακή, 27 Δεκέμβριος 2015
Είναι πολύ συνηθισμένο για πολλούς τις ημέρες των γιορτών να παίρνουν ένα με δύο ή και περισσότερα κιλά. Εν μέρει αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε παραφράσει το νόημα των Χριστουγέννων από ημέρες αγάπης και φιλανθρωπίας σε ημέρες γλεντιού και υπερκατανάλωσης φαγητού!
Σάββατο, 26 Δεκέμβριος 2015
Μια από τις καλύτερες «συντροφιές» για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα φλιτζάνι ζεστό αφέψημα ή έγχυμα από το αγαπημένο μας βότανο.
Σάββατο, 26 Δεκέμβριος 2015
Οι φαν του καφέ έχουν πλέον ένα πολύ καλό λόγο να χαρούν. Μετά από πολλές αναλύσεις που προβάλουν τις αρνητικές επιπτώσεις του καφέ στην υγεία, έρχεται μια έρευνα να αποδείξει ακριβώς το αντίθετο.
Πέμπτη, 24 Δεκέμβριος 2015
  Οι Μεξικανοί κάνουν την... καλύτερη δουλειά τελικά. Γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας υπνάκος κατά τη διάρκεια της ημέρας ενισχύει την υγεία αλλά και τη μνήμη.
Πέμπτη, 24 Δεκέμβριος 2015
Σε έξαρση βρίσκεται αυτές τις μέρες η γαστρεντερίτιδα, που χτυπάει ενήλικες και παιδιά. Η στομαχική γρίπη κρατάει 2 με 3 μέρες και έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τον εμετό, τη διάρροια, την ανορεξία, το χαμηλό πυρετό, τις κράμπες στο στομάχι και το ρίγος.
Τετάρτη, 23 Δεκέμβριος 2015
Νέος ιατρικός εξοπλισμός έρχεται στο Νοσοκομείο Τρικάλων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων πολιτών. Σήμερα το πρωί υπογράφηκε η σύμβαση για την προμήθεια νέου ιατρικού εξοπλισμού.
Τρίτη, 22 Δεκέμβριος 2015
Mέχρι μεθαύριο Πέμπτη, παραμονή των Χριστουγέννων, θα πληρωθούν οι εφημερίες των γιατρών και τα εξαιρέσιμα του προσωπικού στο Νοσοκομείο Βόλου. Μέχρι το τέλος του χρόνου, θα αναλάβουν υπηρεσία και οι δέκα επικουρικοί γιατροί όπως ανέφερε ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Χαράλαμπος Μπα
Δευτέρα, 21 Δεκέμβριος 2015
Δύο κατηγορίες ΦΠΑ, 6% και 13% είδαν οι πάροχοι υγείας στο πρόσφατο δελτίο τιμών φαρμάκων.
Κυριακή, 20 Δεκέμβριος 2015
Σύμφωνα με νέα μεγάλη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο του Cardiff, φαίνεται ότι υπάρχει στενή συσχέτιση της κατανάλωσης πρωινού αλλά και του είδους των τροφίμων που αυτό περιλαμβάνει, με τις σχολικές επιδόσεις.
Σάββατο, 19 Δεκέμβριος 2015
Συμβουλές για το τι πρέπει να προσέξουν διατροφικά τις ημέρες των γιορτών διαβητικοί, καρδιοπαθείς, υπερτασικοί και άτομα με γαστρεντερολογικά προβλήματα δίνει ο κ. Χάρης Δημοσθενόπουλος, κλινικός διαιτολόγος- βιολόγος, υπεύθυνος του τμήματος Διατροφής στο Λαϊκό Νοσοκομείο .
Παρασκευή, 18 Δεκέμβριος 2015
Τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, ενισχύονται από τις αρχές του 2016 με επικουρικό προσωπικό.
Παρασκευή, 18 Δεκέμβριος 2015
Εγκρίθηκε σήμερα από τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) αναφορικά με την έναρξη διαδικασιών πρόσληψης 585 ατόμων, επικουρικού προσωπικού, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων (νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό) με σχέση εργασί
Παρασκευή, 18 Δεκέμβριος 2015
Συμβουλές στους καταναλωτές για την αγορά τροφίμων εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δίνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.
Παρασκευή, 18 Δεκέμβριος 2015
Μόνο ο υποδιοικητής του νοσοκομείου Βόλου, Λαρισαίος στην καταγωγή, Χαράλαμπος Μπαλής κατάφερε να επιβιώσει της «σφαγής» των διοικητών της 5ης ΥΠΕ στη Θεσσαλία.
Πέμπτη, 17 Δεκέμβριος 2015
Την επόμενη φορά που θα δείτε ή θα διαβάσετε μια διαφήμιση για ένα νέο συμπλήρωμα ή για μια «καινοτόμο» δίαιτα, με εξωτική ονομασία πολλές φορές, των οποίων τα αποτελέσματα και η συνεπακόλουθη απώλεια βάρους που εκθέτονται είναι θαυμαστά, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Τετάρτη, 16 Δεκέμβριος 2015
Για πάρα πολλούς το στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι μια αγαπημένη παράδοση. Όμως η παραμονή του επί μακρόν στο σπίτι συνοδεύεται από ενοχλητικά συμπτώματα, που περιλαμβάνουν από βήχα και φτέρνισμα, μέχρι πυρετό, φαγούρα και σπυράκια.
Τετάρτη, 16 Δεκέμβριος 2015
Δεν παραμένει τελικά στη θέση του ο νυν διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων Γιώργος Σουφλιάς.
Τετάρτη, 16 Δεκέμβριος 2015
H αρνητική εισήγηση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστωρα Αντωνίου ήταν αυτή που στάθηκε καθοριστική για την αντικατάσταση στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, παρά το γεγονός ότι ο απερχόμενος διοικητής είχε αξιολογηθεί θετικά από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας.
Τρίτη, 15 Δεκέμβριος 2015
Η απόλυση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Κώστα Καραμπάτσα κοινοποιήθηκε σήμερα στην 5η ΥΠΕ.
Τρίτη, 15 Δεκέμβριος 2015
Τη συνέχιση του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης το 2016, προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Δημήτρης Καρελλάς o οποίος προκάλεσε αίσθηση προσδιορίζοντας σε 200.000 τους μαθητές που υποσιτίζονται στην χώρα μας.
Δευτέρα, 14 Δεκέμβριος 2015