kefir olimpos 728x90

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
08:48

Θέλω να επανακριθώ για το έργο μου

E-mail Εκτύπωση PDF

alt

Την διάθεσή του να είναι και πάλι υποψήφιος για τη θέση του δημάρχου Καρδίτσας αποκαλύπτει ο Κώστας Παπαλός στη συνέντευξη που παραχωρεί στο «Thessalianews.gr».

«Οι πολίτες θα κρίνουν στο τέλος της τετραετίας αν καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους. Θέλω να κριθώ για το έργο μου στο Δήμο Καρδίτσας έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά. Παράλληλα, εμφανίζεται ικανοποιημένος από την πρόοδο που έχει γίνει στην κάλυψη των μεγάλων οικονομικών αναγκών που είχε ο Δήμος, ενώ αναφέρεται αναλυτικά σε συγκεκριμένες κινήσεις για την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η συνέντευξη του δημάρχου Καρδίτσας Κώστα Παπαλού στον συντάκτη του Thessalianews.gr Γιάννη Ανδρεάκη έχει ως εξής:

ΕΡ.: Λίγο περισσότερο από έναν χρόνο στη θέση του Δημάρχου Καρδίτσας, πως θα περιγράφατε την πορεία αυτού του έτους για τον Δήμο;

ΑΠ.: Η αλήθεια είναι ότι τα νέα δεδομένα στη λειτουργία του Δήμου λόγω της εφαρμογής του Καλλικράτη - με τις γνωστές πλέον αδυναμίες του- , η μεταφορά πρόσθετων αρμοδιοτήτων, η υποχρηματοδότηση από την Πολιτεία, η γενικευμένη οικονομική και κοινωνική κρίση, τα συσσωρευμένα προβλήματα και οι εγγενείς αδυναμίες του Δήμου δημιούργησαν ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον για τη Δημοτική μας Αρχή. Καταβάλαμε τεράστια προσπάθεια για την διοικητική ανασυγκρότηση του Δήμου, ώστε να μπορεί σήμερα να ανταποκριθεί σε ικανοποιητικό βαθμό στις αυξημένες αρμοδιότητες που μας δόθηκαν, για τον καλύτερο έλεγχο των οικονομικών του, για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες και πιστεύω ότι θέσαμε τις βάσεις για την εξυγίανση και ανάταση του Δήμου και την ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας του.

Ήταν μια πολύ δύσκολη, αλλά εποικοδομητική χρονιά.

EP.: Στην αρχή της θητείας σας το οικονομικό πρόβλημα του Δήμου Καρδίτσας ήταν ιδιαίτερα οξυμμένο, ποια είναι τώρα η οικονομική κατάσταση του Δήμου;

ΑΠ.: Πριν ένα χρόνο τα πράγματα στο Δήμο Καρδίτσας ήταν πολύ δύσκολα. Ο Δήμος ήταν στο «κόκκινο» εμφανιζόμενος ως ο 11ος πιο χρεωμένος Δήμος της χώρας, ενώ υπήρχαν και απλήρωτοι εργαζόμενοι. Σήμερα ο Δήμος βρίσκεται σε καλύτερη θέση από άλλους Δήμους που ξεκίνησαν από καλύτερη αφετηρία την τρέχουσα δημοτική περίοδο. Κάναμε μια τεράστια προσπάθεια με μεγάλες θυσίες και πολιτικό κόστος και παρά το γεγονός ότι οι περιορισμένοι για φέτος Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι του Δήμου μειώθηκαν περαιτέρω κατά 15%, ομοίως και η ΣΑΤΑ κατά 30%, αλλά και χωρίς να επιβαρύνουμε τους δημότες με αυξήσεις τελών καταφέραμε να:

Έχουμε πληρωμένους τους μισθούς των εργαζομένων του Δήμου και το μεγαλύτερο μέρος των μισθών των εργαζομένων στα Νομικά Πρόσωπα,

Έχουμε ρυθμίσει τις οφειλές του Δήμου προς την Εφορία,

Έχουμε καλύψει σε ικανοποιητικό βαθμό τις οφειλές του Δήμου προς τους εργολάβους,

Έχουμε καλύψει όλες τις υποχρεώσεις μας προς τις Τράπεζες. Ξεκινήσαμε επίσης να αποπληρώνουμε και το δάνειο προς την Εμπορική Τράπεζα.

Έχουμε ρυθμίσει τις υποχρεώσεις μας προς την ΠΑΔΥΘ σε ικανοποιητικό βαθμό.

Έχουμε επιτύχει μεγάλη οικονομία στη λειτουργία των Νομικών Προσώπων, αλλά και συνολικά του Δήμου.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια και πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα στο τέλος θα μας δικαιώσουν.

EP.: Έχετε αναπτύξει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την κάλυψη μέρους των αναγκών του Δήμου Καρδίτσας, σε ποιο σημείο βρίσκεται η ανάπτυξη του συγκεκριμένου προγράμματος και ποια θα είναι τα οφέλη για τον Δήμο;

ΑΠ.: Τα περιβαλλοντικά ζητήματα και τα θέματα της αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι στο επίκεντρο της προσοχής μας και αυτό το αποδεικνύουμε στην πράξη. Στη διάρκεια της θητείας μου στο Δήμο Κάμπου πρωτοπορήσαμε πανελλαδικά κατασκευάζοντας πέντε φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 20 kWh το καθένα και παράγοντας ρεύμα, το οποίο μεταπωλούμε στη ΔΕΗ.

Ως Δήμος Καρδίτσας υποβάλλαμε επίσης αίτημα προς τη ΔΕΗ για έγκριση τοποθέτησης φωτοβολταϊκών συστημάτων έως 10 ΚW σε στέγες 31 δημοτικών κτηρίων και σχολικών μονάδων, ενώ προωθούμε την πιλοτική χρήση του pellet για τη θέρμανση του Κολυμβητηρίου προκηρύσσοντας πολύ σύντομα το σχετικό διαγωνισμό, ενώ στηρίζουμε και την προσπάθεια των τοπικών φορέων για την αξιοποίηση της βιομάζας μέσω της Ενεργειακής Συνεταιριστικής Εταιρείας Καρδίτσας.

Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των ΑΠΕ και θα το επόμενο διάστημα θα αναλάβουμε και άλλες πρωτοβουλίες.

ΕΡ.: Πως είναι η σχέση σας με την αντιπολίτευση στο Δήμο Καρδίτσας;

ΑΠ.: Ο θεσμικός ρόλος της αντιπολίτευσης είναι ιδιαίτερα σημαντικός, γι' αυτό και ως Δημοτική Αρχή επιδιώκουμε -και σε πολύ μεγάλο βαθμό το έχουμε επιτύχει - ένα πολύ καλό επίπεδο συνεννόησης και συνεργασίας με όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε αυτό έχει συμβάλει καθοριστικά και το γεγονός ότι στη σύνθεσή του περιλαμβάνονται και πρώην δήμαρχοι με μεγάλη εμπειρία, προσφορά και δράση στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Σε πολλά ζητήματα μέχρι τώρα προηγήθηκε των όποιων αποφάσεων μας συνάντηση και διάλογος με τους επικεφαλής των παρατάξεων, ενώ κατά γενική ομολογία το επίπεδο της συζήτησης και της αντιπαράθεσης στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι υψηλό με συνέπεια ο διάλογος που αναπτύσσεται να είναι εποικοδομητικός και γόνιμος και οι αποφάσεις που λαμβάνονται με την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

ΕΡ.: Πως οραματίζεστε τον Δήμο Καρδίτσας στο τέλος της τετραετίας της παρούσας Δημοτικής Αρχής;

ΑΠ.: Αναλαμβάνοντας την ευθύνη του Δήμου Καρδίτσας διαβεβαιώσαμε τους δημότες ότι ο Δήμος Καρδίτσας θα σταθεί όρθιος και θα προχωρήσει μπροστά κόντρα στην αρνητική οικονομική συγκυρία που πλήττει τη χώρα και ιδιαίτερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έχουμε εδραιωμένη την πεποίθηση ότι ο Δήμος πρέπει να παραμείνει το καταφύγιο των δημοτών μας στη δύσκολη προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας. Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που δεν φοβηθήκαμε τις δυσκολίες, δεν απογοητευτήκαμε, δεν σκύψαμε το κεφάλι.

Έχουμε όραμα για ένα Δήμο ισχυρό, κοντά στον δημότη και τις ανάγκες του, με βιώσιμη ανάπτυξη και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε με πολύ προσπάθεια και δουλειά να πετύχουμε τους στόχους μας.

ΕΡ.: Ποια είναι τα πολιτικά σχέδια που έχει ο Κώστας Παπαλός;

ΑΠ.: Οι πολίτες του Δήμου Καρδίτσας με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους και μου ανέθεσαν την ευθύνη να αγωνιστώ μαζί με τους συνεργάτες μου με όλες μας τις δυνάμεις για την υλοποίηση του οράματος και του προγράμματος που τους παρουσιάσαμε για μια Δυνατή Καρδίτσα.

Από την πρώτη στιγμή δίνουμε αυτό τον αγώνα ενωμένοι και με όλες μας τις δυνάμεις, για την επίτευξη των στόχων μας, στους οποίους είμαστε προσηλωμένοι. Οι πολίτες θα κρίνουν στο τέλος της τετραετίας αν καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους. Θέλω να κριθώ για το έργο μου στο Δήμο Καρδίτσας έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών. Πιστεύω ότι όποιος θέλει να είναι χρήσιμος και να προσφέρει στον τόπο του μπορεί να το κάνει το ίδιο καλά μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και ως βουλευτής.

 

 

 

ΠΟΥ PHC 300x250

PROSFORES 2018

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336