rodopi 728x90

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
07:19

Δήμοι μας ζητούν τεχνογνωσία για τα «Ξωτικά»

E-mail Εκτύπωση PDF

alt

Αναμφίβολα τεράστια η επιτυχία που σημείωσε ο «Μύλος των Ξωτικών» κατά την εορταστική περίοδο στα Τρίκαλα και τα στοιχεία που παραθέτει ο δήμαρχος Τρικκαίων Χρ. Λάππας στο «Thessalianews.gr» είναι αποκαλυπτικά...

 

Σε ένα μήνα συνέρευσαν στον «Μύλο» 27.000 μαθητές και πάνω 300.000 επισκέπτες. Μετά από αυτά είναι προφανής η απάντηση του δημάρχου ότι θα συνεχιστεί, βελτιωμένη, και του χρόνου η συγκεκριμένη διοργάνωση. Μάλιστα, είναι εντυπωσιακή η αναφορά του ότι Δήμοι ζήτησαν να τους πωληθεί η τεχνογνωσία του «Μύλου των Ξωτικών»!

Η συνέντευξη του δημάρχου Τρικκαίων Χρήστου Λάππα στον συντάκτη του Thessalianews.gr Γιάννη Ανδρεάκη έχεις ως εξής:

ΕΡ.: Κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ο «Μύλος των Ξωτικών» κατάφερε να κερδίσει το πανελλήνιο ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Ποια ήταν η συνολική προσέλευση και ποια τα οφέλη για την τοπική οικονομία;

ΑΠ.: Μέσα σε μια γενικότερη οικονομική κρίση τολμήσαμε, σπάζοντας το ρόδι της μελαγχολίας, να δημιουργήσουμε ένα μήνα χαράς για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγάλους. Ο «Μύλος των Ξωτικών» γνώρισε μια πανελλήνια αναγνώριση με προσέλευση κοινού, όχι μόνο από τη γύρω περιοχή, αλλά από ολόκληρη την Ελλάδα. Συνέρευσαν για να δουν τον «Μύλο των Ξωτικών» 27.000 μαθητές και πάνω από 300.000 επισκέπτες.

ΕΡ.: Σκέφτεστε να συνεχίσετε τη συγκεκριμένη διοργάνωση και την επόμενη εορταστική περίοδο;

ΑΠ.: Σκεφτόμαστε και θα έλεγα, μας επιβάλλει η επιτυχία της πρώτης χρονιάς να συνεχίσουμε και την επόμενη περίοδο αυτήν την εκδήλωση. Θέλουμε βέβαια να προβληματιστούμε στις αδυναμίες και στα λάθη μας και να τα διορθώσουμε, όσο γίνεται περισσότερο, να διευρύνουμε τις εκδηλώσεις, να την ανανεώσουμε, ούτως ώστε να εξακολουθεί να παραμένει ελκυστική και στα παιδιά και στους μεγάλους την επόμενη χρονιά.

Σκεφτόμαστε, σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους, να αναδείξουμε όχι μόνο το «Μύλο των Ξωτικών», αλλά ολόκληρη την περιοχή, για να γίνει πραγματικά ένας πόλος έλξης για την ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων.

Είναι αλήθεια ότι κάποιοι Δήμοι μας ζήτησαν να τους πουλήσουμε την τεχνογνωσία και θα έλεγα ότι τη γνώση δε θα πρέπει να την κρατάει κανείς για τον εαυτό του, θα έλεγα ότι είναι ένα κοινωνικό αγαθό, που είμαστε στην ευχάριστη διάθεση, όποιος μας τη ζητήσει να την παραχωρήσουμε.

ΕΡ.: Ποιο είναι το σοβαρότερο πρόβλημα που κληθήκατε να διαχειριστείτε κατά το πρώτο έτος της θητείας σας;

ΑΠ.: Δυσκολεύομαι να επιλέξω το σοβαρότερο πρόβλημα σε μια πλειάδα προβλημάτων που αναγκαστήκαμε να διαχειριστούμε στο πρώτο έτος της θητείας μας.

Προεξάρχει το θέμα της οικονομικής ασφυξίας από την υπερχρέωση του Δήμου, όπου αναγκαστήκαμε να δώσουμε μέσα στο 2011 πάνω από 6 εκ. ευρώ ως τοκοχρεολύσια. Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα ήταν ότι προβήκαμε στη μη ανανέωση των συμβάσεων αρκετών ανθρώπων και δημιουργήσαμε ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα στους ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους. Αντιμετωπίζουμε επίσης ένα πρόβλημα που έχει σχέση με την εναρμόνιση και τη συγκρότηση των λειτουργιών του Δήμου σε ένα μεγάλο Δήμο, όπως είναι ο Δήμος Τρικκαίων, με τη συνένωσή του με τους επτά Καποδιστριακούς Δήμους και εξακολουθούμε ακόμα να αντιμετωπίζουμε προβλήματα προσαρμογής στα νέα δεδομένα του νέου Δήμου.

Χρειάζεται να αλλάξουμε συμπεριφορές και νοοτροπίες και αυτό είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα για έναν Δήμαρχο που επιθυμεί να δώσει μια άλλη αίσθηση των πραγμάτων και όσον αφορά την οικονομική κατάσταση του Δήμου, αλλά και όσον αφορά τη λειτουργία του.

ΕΡ.: Πως οραματίζεστε το Δήμο Τρικκαίων στο τέλος της τετραετίας;

ΑΠ.: Το όραμά μας για το Δήμο Τρικκαίων παραμένει να βγει από την οικονομική του ασφυξία και να δώσει έμφαση στις Κοινωνικές Δομές, στην κοινωνική συνοχή και πάνω απ' όλα στον πολιτισμό.

Υπάρχουν ήδη και λειτουργούν στα Τρίκαλα σημαντικές κοινωνικές δομές, υπάρχουν ήδη σημαντικές δομές για τον πολιτισμό, αλλά αυτό δεν φτάνει.

Για μας η κοινωνική στήριξη, ιδίως ευπαθών κοινωνικών ομάδων, και ο Πολιτισμός παραμένουν οι πρώτες προτεραιότητες.

Πέρα από αυτό, στόχος μας είναι να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη της περιοχής και γι' αυτό θα αναλάβουμε κάποιες καινοτόμες πρωτοβουλίες με τη στήριξη νέων ανθρώπων, νέων ομάδων παραγωγών, ιδίως στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής.

Παράλληλα με την τουριστική ανάπτυξη, θέλουμε να δώσουμε σημαντική έμφαση στην ανάπτυξη της περιοχής.

ΕΡ.: Ποια θα είναι τα επόμενα πολιτικά σας βήματα;

ΑΠ.: Η σχέση μου με την πολιτική και με την εξουσία θα έλεγα, πρέπει να ακολουθεί την εξής αντίληψη: «Η εξουσία είναι ένας ίσκιος που όσο τον κυνηγάς, φεύγει, όσο φεύγεις, έρχεται κοντά σου»

Σ' αυτό το κρίσιμο δίλημμα και εκτιμώντας πάντα την πολιτική συγκυρία, θα αποφασίσω για τις επόμενες πολιτικές μου κινήσεις.-

Θα έλεγα ότι είναι νωρίς ακόμα να με απασχολήσει αυτό το γεγονός.

 

 

 

bregovic-video-overlay

markovic-video-overlay

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336