REX 728X90 1

ΤΡΙΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
19:16
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Μόνο οφέλη για την εκπαιδευτική κοινότητα της Θεσσαλίας, τον πρωτογενή τομέα και την τοπική οικονομία προκύπτουν από τη συνέργεια εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΑΤΕΙ, καθώς διαπιστώνεται ότι η συνεργασία των επιστημονικών φορέων των δύο ιδρυμάτων είναι αποτελεσματική και
Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου υπαναχωρεί ως προς το σχέδιο για τις διπλές εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ.
Σε πάνω από 1.100 ανέρχονται οι απόφοιτοι της Νοσηλευτικής Σχολής του Νοσοκομείου Βόλου που λειτουργεί στην Αγριά εδώ και 40 χρόνια.
Η αναβάθμιση, μέσω γάμου, των ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιώς σε Πανεπιστήμιο («Δυτικής Αττικής» όπως θα ονομαστεί) άνοιξε την... όρεξη και σε άλλα ιδρύματα. Ετσι, την αναβάθμισή του σε πανεπιστήμιο, με τη συνεργασία δύο πανεπιστημιακών τμημάτων, εξετάζει το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.
«Στον αέρα» βρίσκεται η εκδήλωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την παρουσίαση του σχεδίου επέκτασης των εγκαταστάσεων της Πολυτεχνικής Σχολής σε έκταση στην συνοικία των Παλαιών.
Μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών και προετοιμασίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας βρίσκεται σήμερα σε μια ιστορική στιγμή, καθώς ξεκινά την επέκταση της Πολυτεχνικής Σχολής στα Παλιά του Βόλου σε ιδιόκτητη έκταση 19 στρεμμάτων.
Σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα ενώπιον πυκνού ακροατηρίου γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης στα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» προς τιμήν των αποφοίτων Λυκείου της σχολικής χρονιάς 2016 - 2017.
Από τον περασμένο Μάρτιο, ξεκίνησαν και πάλι από τις υπηρεσίες της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., οι προσεισμικοί έλεγχοι των σχολικών μονάδων της χώρας, οι οποίοι είχαν «παγώσει» από το 2011.
Και στη Θεσσαλία, θα εφαρμοστεί πιλοτικά η περιγραφική αξιολόγηση μαθητών, με τις διαδικασίες να προχωρούν γοργά, καθώς επελέγησαν τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και Γυμνάσια, των οποίων οι εκπαιδευτικοί, θα επιμορφωθούν κατάλληλα.
Με τον καθιερωμένο αγιασμό θα χτυπήσει τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, στις 9:00, το πρώτο κουδούνι για 573.744 μαθητές του δημοτικού, 293.000 του γυμνασίου, 210.000 λυκείου, αλλά και σχεδόν 150.000 δασκάλους και καθηγητές που θα τους συνοδεύσουν στο ταξίδι αυτής της νέας σχολικής χρονιάς.
Η νέα σχολική χρονιά είναι κοντά. Μαθητές και γονείς ετοιμάζονται πυρετωδώς τις τελευταίες ημέρες για την έναρξη, με το βασικό μέλημα να είναι πώς θα γεμίσουν οι τσάντες.
Μείωση που αντιστοιχεί στο δυναμικό ενός 10θέσιου δημοτικού σχολείου καταγράφουν φέτος τα πρωτάκια στα δημοτικά σχολεία του ν. Λάρισας, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε στην εκδήλωση για την υποδοχή των μαθητών στην πρώτη τάξη του δημοτικού ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Λάρισας Γ. Γκόβαρης.
Η ευρωπαϊκή βιομηχανία αναψυκτικών ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την πώληση αναψυκτικών σε όλα τα σχολεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τα τέλη του 2018.
Προσλήψεις αναπληρωτών άρχισε να ανακοινώνει από τις 3 η ώρα τα ξημερώματα το υπουργείο Παιδείας, με το πρώτο «κύμα» συνολικά 9.802 ατόμων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (νηπιαγωγεία και δημοτικά) και 3.048 στην δευτεροβάθμια (γυμνάσια και λύκεια).
Οι ενδιαφερόμενοι για φοίτηση στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή Λάρισας αυξήθηκαν κατά 10% φέτος σε σχέση με πέρυσι, όπως καταγράφεται στις αιτήσεις για εγγραφή. Και πέρυσι οι σπουδαστές ήταν περισσότεροι από πρόπερσι κ.ο.κ με αποτέλεσμα σήμερα να παρακολουθούν τη Σχολή 100 άτομα απ όλη την Ελλάδα.
Από σήμερα 5 Σεπτεμβρίου ξεκινούν και διαρκούν και ως την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές των επιτυχόντων των πανελλαδικών εξετάσεων στις Σχολές και τα Τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.
Μήνυση για τις απειλές κατά της ζωής και της περιουσίας των μελών της διοίκησης και της πανεπιστημιακής κοινότητας αποφάσισε να καταθέσει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με αφορμή ενέργειες της ομάδας «Τερμίτα» που πραγματοποιεί κατάληψη σε ένα από τα παλιά κτίσματα της Πολυτεχνικής Σχολής
Αρχίζει αύριο Τρίτη και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου η εγγραφή των επιτυχόντων των πανελλαδικών εξετάσεων (έτους 2017) στις σχολές και τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Με την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης θα χορηγηθεί στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ στους φοιτητές.
Από τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής, τα ΚΕΔΔΥ και τις ΕΔΕΑΥ ξεκινά το υπουργείο Παιδείας τις προσλήψεις αναπληρωτών .
 
Σελίδα 1 από 144

banner olimpos

300x250pazari

thessIEK web banner 300x250 geniko

foit 300x250

thessalia economy

300x250

selfhelpbanner

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336