REX 728X90 1

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΜΑΪΟΥ 2017
19:34
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Δευτέρα, 15 Μάιος 2017
Δύο πράγματα που χαρακτηρίζουν έντονα –ακόμη και σήμερα– τον κτηνοτρόφο είναι η αγάπη του για τη φύση (άλλωστε, στα βουνά και στα λαγκάδια περνά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του) και για τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα που κληρονόμησε από τους προγόνους του.
Παρασκευή, 12 Μάιος 2017
Συμβολική κατάληψη για περισσότερο από μία ώρα πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι αγρότες από την επαρχία Τυρνάβου, διεκδικώντας την καταβολή αποζημιώσεων από τον παγετό του περασμένου χρόνου, αλλά και την κίνηση των διαδικασιών για αποζημιώσεις από τον παγετό που έπληξε τις καλλλιέργειες τους τον
Τετάρτη, 10 Μάιος 2017
Αποζημιώσεις ύψους 10.960.308,68 ευρώ πρόκειται να καταβάλει ο ΕΛ.Γ.Α. σε 9.772 δικαιούχους παραγωγούς των οποίων η φυτική παραγωγή ή το ζωικό κεφάλαιο ζημιώθηκε από διάφορα καλυπτόμενα ασφαλιστικά αίτια κυρίως μέσα στο 2016 αλλά και το 2017.
Τρίτη, 09 Μάιος 2017
Σε απόγνωση έχουν περιέλθει οι αγρότες της επαρχίας Αγιάς από τις ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειές τους από τον παγετό που έπληξε την ευρύτερη περιοχή στις αρχές Απριλίου.
Παρασκευή, 21 Απρίλιος 2017
Γλιτώνουν το «ψαλίδι» του 60% όσοι αγρότες συνταξιοτηθούν από φέτος μέχρι και το 2024 και συνεχίζουν να εργάζονται, καθώς παγώνει ο «κόφτης» που θεσμοθετεί ο νόμος Κατρούγκαλου και θα ισχύσει από το 2025 και μετά.
Παρασκευή, 21 Απρίλιος 2017
«Persona non grata» χαρακτηρίζει τον Μανώλη Κεφαλογιάννη η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Τετάρτη, 19 Απρίλιος 2017
Εκτεταμένες ζημιές από τον παγετό έχουν προκληθεί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγιάς κυρίως σε καλλιέργειες μήλων, κερασιών, αμυγδαλών με συνέπεια να υπάρχει μεγάλη απώλεια παραγωγής που φτάνει ως το 100% σε κάποιες περιπτώσεις.
Σάββατο, 15 Απρίλιος 2017
Στο Δήμο Ελασσόνας η ενασχόληση με την κτηνοτροφία είναι μια από τις κύριες δραστηριότητες που στηρίζουν την οικονομία της περιοχής. Ειδικά στην περιοχή του πρώην Δήμου Λιβαδίου υπάρχουν σημαντικές εκμεταλλεύσεις που συντηρούν πολλές οικογένειες μόνιμων κατοίκων των χωριών.
Πέμπτη, 13 Απρίλιος 2017
Ανεξέλεγκτες «ελληνοποιήσεις» αμνοεριφίων και παραπλάνηση των Ελλήνων καταναλωτών, καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι, υποστηρίζοντας ότι η φετινή παραγωγή είναι μειωμένη κατά 40%.
Τετάρτη, 05 Απρίλιος 2017
Από την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια αντιμετώπισης της Λύσσας, θα εφαρμοστεί ο εμβολιασμός των κόκκινων αλεπούδων από το στόμα με πιθανότερο χρονικό διάστημα από 7 – 15 Απριλίου 2017 (οι ημερομηνίες αυτές δύναται να αλλάξουν λόγω των καιρικών συνθη
Τετάρτη, 05 Απρίλιος 2017
Την παραίτησή του από μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΣ Τρικάλων υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, ο αγροτοσυνδικαλιστής Κοσμάς Νικολός που κατάγεται από τη Νομή Τρικάλων όπου και δραστηριοποιείται.
Τρίτη, 04 Απρίλιος 2017
Με καθυστέρηση τουλάχιστον ενός χρόνου (!) αναμένεται να συνδεθούν με το γρήγορο Ιντερνετ ορισμένες αγροτικές περιοχές της χώρας, στο πλαίσιο του έργου του Αγροτικού Ιντερνετ (Rural Broadband) που υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) και ιδιώτες αναδόχους.
Τρίτη, 04 Απρίλιος 2017
Mεγάλη ανάσα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Μαγνησίας συνιστά η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου να καλύψει το κόστος της δαπάνης για την κατάθεση των δηλώσεων ΟΣΔΕ για τα 3.500 περίπου μέλη του, που ανέρχεται σε 400.000 ευρώ.
Δευτέρα, 03 Απρίλιος 2017
«Το σύνολο των αγροτών παραβιάζει συστηματικά τους κανονισμούς και τις νομοθεσίες για τα φυτοφάρμακα, ψεκάζοντας τα φυτά του με απαγορευμένα σκευάσματα και σε ώρες που δεν επιτρέπεται, με αποτέλεσμα η μέλισσα, ο μεγαλύτερος επικονιαστής της φύσης, να πεθαίνει. Δεν καταλαβαίνουν ότι είναι εις βάρος
Δευτέρα, 03 Απρίλιος 2017
Διαμαρτυρία έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας πραγματοποίησαν το πρωί αγρότες από το νομό Λάρισας, αλλά και από άλλους νομούς της Θεσσαλίας, διότι σήμερα ήταν προγραμματισμένες τρεις υποθέσεις που σχετίζονται με τις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2013 στο μπλόκο της Νίκαιας.
Δευτέρα, 03 Απρίλιος 2017
Τα «κόκκινα» δάνεια των αγροτών που έχουν εμπορική δραστηριότητα θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών.
Κυριακή, 02 Απρίλιος 2017
Με εύλογο ενδιαφέρον αγρότες παραγωγοί, προμηθευτές, εργαζόμενοι και κοινή γνώμη, αναμένουν την εκκίνηση του σχεδίου διάσωσης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων, η πρώτη πράξη του οποίου θα παιχτεί αύριο Δευτέρα 3 Απριλίου στο Πρωτοδικείο της πόλης.
Παρασκευή, 31 Μάρτιος 2017
Χιλιάδες αρνιά από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και τη πΓΔΜ έχουν ήδη περάσει στην εγχώρια αγορά.
Πέμπτη, 30 Μάρτιος 2017
Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλη Kόκκαλη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο ΥΠΑΑΤ σύσκεψη με βασικό θέμα συζήτησης τα αγροτικά δάνεια που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιό της υπό ειδική εκκαθάριση ΑΕ, PQH.
Τρίτη, 28 Μάρτιος 2017
Από το 2012 και μέχρι σήμερα έχουν απομονωθεί 48 κρούσματα λύσσας σε ζώα στην χώρα μας. Το τελευταίο κρούσμα Λύσσας καταγράφηκε σε μια αλεπού, τον Μάιο του 2014, στην ΠΕ Πέλλας.
Κυριακή, 26 Μάρτιος 2017
Αβεβαιότητα και απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις των αγροτών με την υπόθεση της επιστροφής του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου.
Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας ενημερώνει τα καταστήματα εμπορίας γεωργικών φαρμάκων και τους παραγωγούς – επαγγελματίες χρήστες φυτοπροστατευτικών προϊόντων σχετικά με την ανάκληση οριστικής άδειας διάθεσης στην αγορά των παρακάτω φυτοπροστατευτικών προϊόντω
Κυριακή, 19 Μάρτιος 2017
Με μία μαζική συγκέντρωση στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, τιμήθηκε αγωνιστικά από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων η 107η επέτειος του Κιλελέρ, εκφράζοντας την πρόθεση των μικρομεσαίων αγροτών να συνεχίσουν μαζί με τους εργαζόμενους και τους άλλους συμμάχους τους να αντιπαλεύουν την
Παρασκευή, 17 Μάρτιος 2017
Αποδεσμεύονται με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, λογαριασμοί της πρώην ΑΤΕ.
Πέμπτη, 16 Μάρτιος 2017
Κάλεσμα προς τον αγροτικό κόσμο του νομού Τρικάλων απευθύνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η 'Ανοιξη», για συμμετοχή στον εορτασμό της 107ης επετείου του Κιλελέρ.
Σάββατο, 11 Μάρτιος 2017
Κοσμοσυρροή από το πρωί του Σαββάτου στην Agrothessaly. Χιλιάδες επισκέπτες επισκέπτονται τους χώρους της Έκθεσης.
Πέμπτη, 09 Μάρτιος 2017
Προκαταρκτική έρευνα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις βρίσκεται σε εξέλιξη από την Εισαγγελία Βόλου.
Πέμπτη, 09 Μάρτιος 2017
Ανοίγει τις πύλες της, στη Λάρισα, η Agrothessaly, η 11η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και τη Κτηνοτροφία, που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 9 Μαρτίου έως την Κυριακή 12 Μαρτίου και διοργανώνεται από το Δήμο Λαρισαίων και τη ΔΕΘ HELEXPO, στις εγκαταστάσεις της Νεάπολης.
Τετάρτη, 08 Μάρτιος 2017
Ανοίγει τις πύλες της, στη Λάρισα, η Agrothessaly, η 11η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και τη Κτηνοτροφία, που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 9 Μαρτίου έως την Κυριακή 12 Μαρτίου και διοργανώνεται από το Δήμο Λαρισαίων και τη ΔΕΘ HELEXPO, στις εγκαταστάσεις της Νεάπολης.
Κυριακή, 05 Μάρτιος 2017
Στο Κιλελέρ, τόπο θυσίας των κολίγων, δίνουν ραντεβού οι αγρότες από την περιοχή του Αερινού μαζί με τους συναδέλφους τους από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, που αποφάσισαν χθες να τιμήσουν την επέτειο του Κιλελέρ με πανθεσσαλική συγκέντρωση την Κυριακή 19 Μαρτίου.
 
Σελίδα 1 από 47

 

banner carmex

litrokapis-13-5

thessalia economy

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336