rodopi 728x90

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
15:27

Άσκηση με 40 αμερικανικά ελικόπτερα

E-mail Εκτύπωση PDF

Ενα επιπλέον δείγμα της άριστης σχέσης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αμερική, αποτελεί η άσκηση «Combat Aviation Brigade», της οποίας έχουν ξεκινήσει όλες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες ώστε από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά, με κορύφωση το Νοέμβριο να μετασταθμεύσουν στο Ελληνικό έδαφος πάνω από σαράντα Αμερικανικά ελικόπτερα με τα πληρώματά τους και τους τεχνικούς εδάφους, για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον έως τα τέλη Φεβρουαρίου ίσως και περισσότερο.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τα Αμερικανικά επιθετικά ελικόπτερα Apache και τα υπερσύγχρονα μεταγωγικά Black Hawk, θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους από τη Γερμανία, εκεί που βρίσκεται η Ευρωπαϊκή διοίκηση του Αμερικανικών δυνάμεων και θα προσγειωθούν στην Ελλάδα.

Αυτή η συνεκπαίδευση αποτελεί μια προσπάθεια που ξεκίνησε και κυνήγησε να επιτευχθεί, ο ίδιος ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής. Τις συνεννοήσεις σε τακτικό επίπεδο, όπως και Διοικητικής Μέριμνας για απαιτήσεις που υπάρχουν από την Αμερική πλευρά, έχει αναλάβει ο ίδιος ο Διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες ενέργειες στο Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας, που θα φιλοξενήσει γι’ αυτούς τους μήνες τους Αμερικανούς ιπταμένους και τεχνικούς. Υπάρχουν σκηνές που στήνονται από Αμερικανούς σε σημεία που έχουν επιλέξει και θα φιλοξενήσουν το προσωπικού τους.

Οι συνεκπαιδεύσεις αυτές αποτελούν και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα Ελληνικά πληρώματα να συνεργαστούν με τους Αμερικανούς συναδέλφους τους κυρίως στο πεδίο βολής στο Λιτόχωρο, ενώ όπως λένε ιπτάμενοι από το Στεφανοβίκειο, οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους ήδη από τις αναγνωρίσεις που έχουν κάνει δείχνουν εντυπωσιασμένοι από την ευκαιρία που θα έχουν να πετάξουν γύρο από το βουνό των Θεών, τον Όλυμπο με το εκπληκτικό ανάγλυφο που δίνει πολλές ευκαιρίες στα ιπτάμενα πληρώματα για ένα πλήθος ασκήσεων κι επιδέξιων χειρισμών.

Το Αμερικανικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα δεν σταματά Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, συνάντηση εργασίας και θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος είχε ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας με Αμερικανό πρέσβη, επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής και σύμβουλο του Διοικητή των Αμερικανικών Δυνάμεων που εδρεύουν στην Ευρώπη.

Ο αμερικανός αξιωματούχος ήταν στη Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης και βρέθηκε στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον Έλληνα Αρχηγό του Στρατεύματος.

Πηγές από το υπουργείο εθνικής άμυνας τονίζουν πως τα δυο τελευταία χρόνια η συνεργασία στον αμυντικό τομέα με την Αμερική έχει προχωρήσει κατά πολύ, άλλωστε αυτό φαίνεται κι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να δείχνουν την πρόθεση, η Ελλάδα ν’ αποτελέσει τη χώρα που η Αμερική θα έχει μεγαλύτερη αμυντική παρουσία.

Σύμφωνα με επιτελείς του Ελληνικού πενταγώνου επιβεβαιώνουν την πληροφορία πως, οι διερευνητικές ερωτήσεις Αμερικανών για νέες μετασταθμεύσεις επιπλέον Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών, (σ.σ. Ήδη από την 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας απογείωνονται τα Μη Επανδρωμένα MQ-9 Reaper) φαίνεται πως έχουν καταλήξει σε «αυτοψίες», με αξιωματικούς των Ηνωμένων πολιτειών ,οι οποίες εκτός των Μη Επανδρωμένων, αφορούν και Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη διαφόρων τύπων, όπως F-16, F-15, F-22, έως και ιπτάμενων τάνκερ, που πολλές φορές άλλωστε, εδώ και χρόνια έχουν θεαθεί κατά διαστήματα στη Σούδα.

Πηγή: Hellas Journal

 

 

PamePazari-timeline 1

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336