rodopi 728x90

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
02:46

Με πληρότητα 100% το Τρενάκι Πηλίου

E-mail Εκτύπωση PDF

Με πληρότητα που αγγίζει το 100%, εκτελούνται αυτή την περίοδο τα δρομολόγια από το Τρενάκι Πηλίου, μια από τις σημαντικότερες και πιο γνωστές ατραξιόν της Μαγνησίας, που είναι μαγνήτης για χιλιάδες ξένους και Έλληνες τουρίστες, οι οποίοι θέλουν να απολαύσουν τη μαγευτική διαδρομή μέσα στο κατάφυτο βουνό των Κενταύρων.

Κάθε χρόνο και η επισκεψιμότητα, το ενδιαφέρον και η επιθυμία για ένα ταξίδι στον χρόνο και τη φύση με το Τρενάκι του Πηλίου όλο και αυξάνεται. Αυτό δείχνουν και τα στοιχεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σύμφωνα με τα οποία το 2017 οι επιβάτες στο Τρενάκι του Πηλίου ανήλθαν στους 16.000, όταν το 2016 ήταν 15.150. Ο αντίκτυπος είναι θετικός και στις εισπράξεις, αφού από τις 180.000 ευρώ πρόπερσι αυξήθηκαν πέρυσι στις 200.000 ευρώ.

Για φέτος οι προβλέψεις είναι ακόμη πιο αισιόδοξες. Ειδικότερα εκτιμάται ότι οι επιβάτες από τους 16.000 του 2017 θα αγγίξουν τους 18.000 με την τελική εικόνα να διαμορφώνεται στα τέλη του χρόνου.

Η δημοφιλία για το Τρενάκι Πηλίου, η αύξηση των επιβατών και των εισπράξεων έχουν αφήσει θετικά μηνύματα στους ιθύνοντες, οι οποίοι για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο βάζουν και έξτρα δρομολόγια.

Για τον Αύγουστο τα δρομολόγια που πραγματοποιήθηκαν είναι τέσσερα, στις 10 το πρωί, στις 12 το μεσημέρι, καθώς και στις 13.30 και στις 15.00 το μεσημέρι.

Ακόμη όμως και με τέσσερα δρομολόγια πάλι υπήρχαν ενδιαφερόμενοι, συνήθως της τελευταίας στιγμής, οι οποίοι έμειναν εκτός, καθώς πολλοί είχαν κάνει κράτηση ακόμη και μήνες πριν.

«Αυτή την περίοδο έχουμε πολλούς ξένους τουρίστες όπως Γερμανούς, Γάλλους. Ειδικά οι πρώτοι έρχονται οργανωμένοι κρατώντας βιβλιαράκια, χάρτες και σημειώσεις με όλες τις πληροφορίες για το δρομολόγιο που κάνει το Τρενάκι, από ποιες γέφυρες περνάει. Είναι πολύ καλά ενημερωμένοι, ενδεικτικό της απήχησης που έχει το Τρενάκι στο εξωτερικό» επισημάνθηκε από την αρμόδια υπηρεσία.

Τον τρέχοντα μήνα και τον Οκτώβριο δρομολόγια γίνονται μόνο τα Σαββατοκύριακα. Πάντως ήδη υπάρχουν κλεισμένες θέσεις για τα δρομολόγια του φθινοπώρου. Άλλωστε στους νυν τουρίστες προστίθενται οι Ιταλοί που έρχονται, αλλά και οι Ισραηλινοί που επίσης εκδηλώνουν ζωηρό ενδιαφέρον για μια βόλτα με το Τρενάκι που θα τους μείνει αξέχαστη.

Ο ενθουσιασμός των επιβατών από τη διαδρομή περιγράφεται ανάγλυφα στο βιβλίο εντυπώσεων που υπάρχει στον Σταθμό, με τις αφηγήσεις των ξένων να είναι ένας ύμνος για τον Πήλιο και τον πολιτισμό του.

«Τα δρομολόγια έχουν πληρότητα 100% και η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη» αναφέρεται από τους αρμόδιους που προσθέτουν ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στην προβολή για το Τρενάκι μέσα από τα τουριστικά γραφεία και τα ξενοδοχεία.

Σημειώνεται ότι το Τρενάκι διαθέτει τέσσερα βαγόνια των 118 θέσεων συνολικά και βέβαια τη μηχανή. Η διαδρομή διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα με μια 20λεπτη στάση στον Σταθμό της Άνω Γατζέας.

Φώτης Σπανός (e-thessalia.gr)

 

 

BANNERS AGET B 300x250 SELECTION

bregovic-video-overlay

markovic-video-overlay

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336