rodopi 728x90

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
21:29
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Την ώρα που όλα γύρω αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς, με την οικονομική κατάσταση να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, η ευτυχία εκπέμπει σήματα κινδύνου και αναζητείται.
Όλοι γνωρίζουν ότι ένα ταξιδάκι αναψυχής –έστω και μια μονοήμερη εκδρομή- μακριά από υποχρεώσεις, έγνοιες, προβλήματα και σκοτούρες μάς ανανεώνει και βελτιώνει την ψυχική διάθεση.
Προσπαθήστε να θυμηθείτε τις πρώτες σας διακοπές ως παιδί. Μπορείτε να ανασύρετε από τη μνήμη σας το χρώμα του μαγιό που φορούσατε τότε, την υφή της άμμου στα πόδια και τα χέρια σας, ή τα συναισθήματα που νιώσατε όταν κολυμπήσατε για πρώτη φορά στη θάλασσα;
Ακόμη και ο ίδιος άνθρωπος μπορεί να δώσει διαφορετικές απαντήσεις για το τι είναι ευτυχία. Παρότι δεν μπορεί να το ορίσει, ο καθένας το... κυνηγά μετά μανίας σε όλη του τη ζωή. Οι επιστήμονες τώρα διευκολύνουν λίγο την κατάσταση. Δίνουν εννιά μικρές συμβουλές για ισάριθμα βήματα προς την ευτυχία.
Ανία. Πλήξη. Βαρεμάρα. Είναι από τα πιο συχνά παράπονα που έχουν οι άνθρωποι, ωστόσο σύμφωνα με μια νέα έρευνα η βαρεμάρα δεν είναι και τόσο κακή. Για την ακρίβεια, ίσως οδηγήσει και σε καλά αποτελέσματα, καθώς επιτρέπει στο μυαλό να «δουλέψει» τη δημιουργικότητά του.
Η γλώσσα του σώματος παίζει σημαντικό ρόλο για να κερδίσει κάποιος τον «απέναντί» του ή τον συνομιλητή του, ωστόσο, όσον αφορά την πρώτη γνωριμία δια της αφής, μια σωστή χειραψία μπορεί να αποδειχθεί κίνηση ματ.
Η κίνηση είναι αυτοματοποιημένη πλέον. Σε καταστάσεις βαρεμάρας, αμηχανίας ή θλίψης οι περισσότεροι απλώνουν το χέρι και πιάνουν το κινητό. Προσοχή όμως, οι επιστήμονες προειδοποιούν πως το συγκεκριμένο «κόλλημα» δεν φτιάχνει πάντα τη διάθεση. Αντιθέτως, προκαλεί άγχος, ενώ για τους φοιτητές έχει
Ό,τι γνωρίζαμε για τον «ευεργετικό» οκτάωρο ύπνο έρχονται να ανατρέψουν μελέτες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και κάνουν λόγο για τα πλεονεκτήματα του ύπνου με «διαλείμματα».
Οι βίαιοι ψυχοπαθητικοί εγκληματίες μπορεί να είναι ανίκανοι να πάρουν το μάθημά τους από μια τιμωρία, εξαιτίας ανωμαλιών σε σημεία-κλειδιά του εγκεφάλου τους, υποστηρίζει νέα μελέτη.
Οι τρυφερές κουβέντες στα νεογέννητα είναι γνωστό ότι αποτελούν ζωτικό κομμάτι της διαδικασίας διδασκαλίας και μάθησης της ομιλίας.
 
Σελίδα 3 από 13

 

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336