REX 728X90 1

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
15:00

"Κορυφαίες οι επιδόσεις μας στον τουρισμό"

E-mail Εκτύπωση PDF

Για την εφαρμογή της εθνικής τουριστικής πολιτική από το 2015, η οποία σχεδιάστηκε σε πέντε στρατηγικούς άξονες, μίλησε από τα Τρίκαλα η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η οποία βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής ως επίσημη προσκεκλημένη στην εκδήλωση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Τρικάλων.

Αναφερόμενη στους πέντε αυτούς άξονες που έχουν ήδη αποδώσει, είναι η επιμήκυνση της θερινής τουριστικής περιόδου από τον Απρίλιο έως τις αρχές Νοεμβρίου, το άνοιγμα νέων ξένων αγορών (όπως η Μέση Ανατολή, η Κίνα, η Νότιος Κορέα, και η σημαντική υποστήριξη δυναμικών αγορών όπως η Ρωσία, η Αμερική και ο Καναδάς), η προώθηση νέων ελληνικών προορισμών, η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού - ένα αναξιοποίητο στο παρελθόν κεφάλαιο με τεράστια δυναμική - και τέλος, η δημιουργία του πλαισίου για την προσέλκυση νέων τουριστικών επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Για τρεις συνεχόμενες χρονιές, είπε ακόμα η υπουργός:

Πετύχαμε τις υψηλότερες ιστορικά επιδόσεις στον τουρισμό μας αντιμετωπίζοντας με επιτυχία όλες τις προκλήσεις σε ένα ευρύτερα δύσκολο περιβάλλον, με γεωπολιτικές συγκυρίες και αστάθμητους εξωγενείς παράγοντες.

Το 2015 είχαμε ρεκόρ 26 εκατομμυρίων διεθνών αφίξεων και το 2016 νέο ρεκόρ 28 εκατομμυρίων. Το 2017 εξελίσσεται στην καλύτερη χρονιά με θεαματική αύξηση σε όλα τα τουριστικά μεγέθη, στις διεθνείς αφίξεις που εκτιμούμε, όπως διευκρίνισε, ότι θα αγγίξουν τα 30 εκατομμύρια, μαζί με την κρουαζιέρα.

Επίσης η ίδια δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός, ότι «έχουμε εκλεγεί για πρώτη φορά στο εκτελεστικό συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την περίοδο 2018-2021, όπου συμμετέχουν μόνο 33 χώρες, όπως και στην προεδρία με μεγάλη επιτυχία στην Υψηλού Επιπέδου Διάσκεψη του ΟΟΣΑ για τον Τουρισμό στο Παρίσι, στις 2 και 3 Οκτωβρίου».

«Με την ελληνική προεδρία και τη συμμετοχή - που ξεπέρασε κάθε προσδοκία - υπουργών, παγκόσμιων θεσμών, φορέων και ομίλων της διεθνούς ταξιδιωτικής βιομηχανίας, υιοθετήσαμε Δήλωση Πολιτικής για τη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς τουριστική ανάπτυξη», υπογράμμισε επίσης.

Όσον αφορά το επενδυτικό κλίμα και τις επενδύσεις η κ. Κουντουρά ανέφερε πως περισσότερες από 300 μεγάλες επενδύσεις σε τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία, υφιστάμενα και νέα, και σε ειδικές τουριστικές υποδομές για αδειοδοτήσεις, έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου από το 2016, έως σήμερα, ενώ για τη συνδεσιμότητα της Θεσσαλίας υπογράμμισε ότι το υπουργείο Τουρισμού με στόχο τη γρήγορη και ανταγωνιστική ανάπτυξη της Περιφέρειας, έχει προχωρήσει σε συνεργασίες και διαπραγματεύσεις με διεθνείς touroperators και αεροπορικές εταιρείες ώστε να ενισχύσουμε τη συνδεσιμότητα στα αεροδρόμια Σκιάθου και Νέας Αγχιάλου και τους προορισμούς της Θεσσαλίας.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διαθέτει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, σε μορφές τουρισμού, όπως ο περιηγητικός και ο θρησκευτικός τουρισμός, με τα Μετέωρα να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των επισκεπτών από όλο τον κόσμο, και ειδικά από τη Ρωσία», ανέφερε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο.

 

 

banner olimpos

afigrantires

thessalia economy

bnb 300

radio-300x250


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336