rodopi 728x90

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
12:41
[15:00] Προσωπικό για τον "Μύλο των Ξωτικών"[14:15] Mαίνεται η κόντρα με τους οπτικούς [13:30] Στην τελική ευθεία το έργο της ηλεκτροκίνησης[12:45] Eπεκτείνεται η αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 μίλια[12:00] Νέος εξοπλισμός για το Γενικό Νοσοκομείο [11:16] Eρχονται κατασχέσεις και για μικροποσά[10:29] Πέντε συλλήψεις για ζάρια στα Φάρσαλα[10:11] Οι κηδείες στα Τρίκαλα 20/10/2018[09:45] Στο 9,7% το προβάδισμα της Ν.Δ.[09:01] Ταλαιπωρία με τον μαγνητικό τομογράφο [15:00] Προσωπικό για τον "Μύλο των Ξωτικών"[14:15] Mαίνεται η κόντρα με τους οπτικούς [13:30] Στην τελική ευθεία το έργο της ηλεκτροκίνησης[12:45] Eπεκτείνεται η αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 μίλια[12:00] Νέος εξοπλισμός για το Γενικό Νοσοκομείο [11:16] Eρχονται κατασχέσεις και για μικροποσά[10:29] Πέντε συλλήψεις για ζάρια στα Φάρσαλα[10:11] Οι κηδείες στα Τρίκαλα 20/10/2018[09:45] Στο 9,7% το προβάδισμα της Ν.Δ.[09:01] Ταλαιπωρία με τον μαγνητικό τομογράφο

Προβληματισμός για τη σεζόν από ξενοδόχους

E-mail Εκτύπωση PDF

Αγωνία, προβληματισμός και ερωτηματικά σχετικά με την εξέλιξη αλλά και την έκβαση της φετινής τουριστικής σεζόν διακατέχουν τους ξενοδόχους και τους επαγγελματίες του κλάδου γενικότερα, οι οποίοι ευελπιστούν ότι θα είναι βελτιωμένη η εικόνα του Ιουλίου και του Αυγούστου, σε αντίθεση με τους δύο προηγούμενους μήνες.

Η άσχημη εικόνα που παρουσίασαν ο Μάιος και ο Ιούνιος, καθώς είχαν αρνητικό πρόσημο αμφότεροι, λειτουργεί ανασταλτικά για τους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι έχουν λιγότερα έσοδα σε σύγκριση με παλαιότερα χρόνια.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, υπογράμμισε ειδικότερα ότι οι δύο προηγούμενοι μήνες είχαν τη χειρότερη εικόνα των τελευταίων ετών. «Η σεζόν δεν πήγε όπως την περιμέναμε, τουλάχιστον στο ξεκίνημά της. Από δω και πέρα φαίνεται ότι θα πάει καλά. Υπάρχει σταθερή ροή από τους ξένους τουρίστες, αλλά δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τους Ελληνες» υπογράμμισε ο κ. Ζαφείρης, ο οποίος σημείωσε ότι έχει εκλείψει η αισιοδοξία από τον τουρισμό, που έχει αναχθεί πλέον σε μέσο συγκέντρωσης πόρων για την ενίσχυση του κρατικού προϋπολογισμού.

Τον έντονο προβληματισμό του εκφράζει από την πλευρά του και ο Κώστας Λεβέντης, σημαίνον στέλεχος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, ο οποίος εκτιμά ότι «η κίνηση του Ιουλίου θα είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, κι επειδή ο Αύγουστος είναι εκ των πραγμάτων καλός, η μόνη ελπίδα των ξενοδόχων είναι ο Σεπτέμβριος». Ο ίδιος δεν παραλείπει να υπογραμμίσει ότι «οι Ελληνες έχουν εξαφανιστεί εντελώς ή είναι πάρα πολύ λίγοι και λειτουργούμε πλέον με τους ξένους τουρίστες». Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Λεβέντη η φετινή σεζόν θα κλείσει με μειωμένη κίνηση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, ενώ το 2019 αναμένεται να είναι επίσης δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό, σύμφωνα, πάντα, με τον ίδιο.

Επιφυλακτική εμφανίζεται, τέλος, και η Θέκλα Καμμένου, τουριστική πράκτορας, η οποία εκτιμά ότι η σεζόν δεν έχει ανοίξει ακόμη επί της ουσίας. «Η Μαγνησία βρίσκεται πίσω αυτή τη στιγμή, κι αυτό οφείλεται σε πάρα πολλούς λόγους, ένας από τους οποίους είναι το γεγονός ότι η περιοχή δεν έχει μεγάλη αναγνωρισιμότητα ως προορισμός, ενώ υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός» υπογραμμίζει. Ο άστατος καιρός και τα έντονα καιρικά φαινόμενα λειτούργησαν ανασταλτικά, για τον Μάιο και τον Ιούνιο, καθώς δεν βοήθησαν τις αφίξεις της τελευταίας στιγμής. Σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνει η κ. Καμμένου είναι δύσκολο να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις για τη φετινή σεζόν, ενώ παρατήρησε ότι «θα έχουμε πλήρη εικόνα, όταν θα κάνουμε ταμείο στο τέλος της χρονιάς».

Συγκρατημένα αισιόδοξη εμφανίζεται, αντίστοιχα, η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη, η οποία χαρακτηρίζει «δύσκολη τη φετινή τουριστική χρόνια», ενώ κάνει λόγο για αρνητικό πρόσημο στην κίνηση του Μαΐου και του Ιουνίου. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος αναμένεται να ανεβάσουν τους ρυθμούς του νησιού και τις τουριστικές πληρότητες, ενώ όπως επισημαίνει η κ. Διαμάντη, πολύ σημαντική είναι για το νησί η ακτοπλοϊκή γραμμή της Θεσσαλονίκης, που ενισχύει την επισκεψιμότητα της καλοκαιρινής περιόδου. Σε γενικές γραμμές, πάντως, η πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκοπέλου υπογραμμίζει ότι οι επαγγελματίες του νησιού καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των τουριστών, παρά τους «σκοπέλους» που προκύπτουν λόγω του τέλους διανυκτέρευσης και των λοιπών θεμάτων που καλούνται να διαχειριστούν οι ξενοδόχοι.

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ - 

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

 

 

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336