olimpos amigdalo

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΪΟΥ 2018
13:09
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Σάββατο, 29 Οκτώβριος 2011
Την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011, στο Ξενοδοχείο Divani στην Λάρισα, στις 16.30, οργανώνεται Φόρουμ Πολιτών με θέμα: «Η Κοινή Γεωργική Πολιτική με χρονικό ορίζοντα το 2020».
Παρασκευή, 28 Οκτώβριος 2011
Για το πρώτο 10ημερο του Νοεμβρίου μετατίθεται η πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις από το συμβούλιο κορυφής της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου.
Παρασκευή, 28 Οκτώβριος 2011
Δεκάδες παράνομες δεξαμενές πετρελαίου θέρμανσης, πολλές εκ των οποίων περιείχαν ποσότητες ίσες και με 10.000 λίτρα, ανακάλυψε το ΣΔΟΕ σε χωριά των Φαρσάλων ύστερα από έφοδο που έγινε με εισαγγελική εντολή.  
Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2011
Εποχή συλλογής βαμβακιού και τα νέα δεν είναι ευχάριστα για την πλειοψηφία των βαμβακοκαλλιεργητών στο Δήμο Σοφάδων αφού οι αποδώσεις είναι πολύ χαμηλές. Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις η παραγωγή δεν θα ξεπεράσει το πλαφόν για την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης.
Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2011
Tη διαδικασία της αναζήτησης γης, που θα φιλοξενήσει τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις του project Helios, ξεκίνησε το υπουργείο Περιβάλλοντος Eνέργειας και Kλιματικής Aλλαγής (ΠEKA).
Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2011
Τέσσερις εκκοκκιστικές επιχειρήσεις εκλήθησαν μέχρι τώρα να παράσχουν εξηγήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν προχωρήσει στην ανάρτηση, σε εμφανές σημείο, των τιμών αγοράς του σύσπορου βαμβακιού στις μονάδες εκκόκκισης καθώς και στην υπογραφή συμβάσεων με τους παραγ
Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2011
 Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για ενοικίαση καλλιεργήσιμης γης μέσω του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σε πρώτη φάση θα διατεθούν 833 αγροτεμάχια στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας, Κιλκίς, Σερρών, Ξάνθης και Καβάλας, συνολικής έκτασης 10.000 στρεμμάτων.
Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2011
Επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη απέστειλε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός με την οποία του ζητάει να παραμείνει το Κέντρο Συγκέντρωσης Τεύτλων στο Εργοστάσιο Ζάχαρης στη Λάρισα.
Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2011
Στην περιοχή Αμπελάκια της Λάρισας πρόκειται να συναντηθούν το ερχόμενο Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ., εκπρόσωποι των ΕΑΣ της Θεσσαλίας όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη προκειμένου να συζητήσουν την δημιουργία πανθεσσαλικής συνεταιριστικής οργάνωσης.
Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2011
Σε κλοιό έντονων πιέσεων βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες το βαμβάκι, με τα εκκοκκιστήρια ένα μετά το άλλο να προσαρμόζουν σε χαμηλότερα επίπεδα την τιμή παραλαβής του σύσπορου. Αρκεί να αναφερθεί ότι μέσα σε λίγα 24ωρα το προϊόν έχει χάσει διαδοχικά τα επίπεδα αγοράς στα 53, 51, 49 λεπτά το κιλό κ
Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2011
Απάντηση έδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, σε ερώτηση που είχε υποβάλει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης, σχετικά με την αδικία εις βάρος των νέων αγροτών που εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά συστήματα και αναγκάζονται ν
Κυριακή, 23 Οκτώβριος 2011
Το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα συνδιοργανώνουν με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρισαίων Συνέδριο – Φόρουμ Πολιτών με θέμα: «Η Κοινή Γεωργική Πολιτική με χρονικό ορίζοντα το 2020». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στ
Κυριακή, 23 Οκτώβριος 2011
Εντός των ημερών αναμένεται να προκηρυχθεί το πολυαναμενόμενο από τους αγρότες Μέτρο 214 στο οποίο περιλαμβάνονται δράσεις για την ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας – κτηνοτροφίας και η απονιτροποίηση.
Σάββατο, 22 Οκτώβριος 2011
 «Φεύγω, πάω να ποτίσω. Μου ήρθε e-mail ότι ανέβηκε η θερμοκρασία στο φύλλωμα...». Μην ξαφνιαστείτε αν ένας αγρότης φύγει επί τόπου από την παρέα, γιατί του ήρθε ηλεκτρονικό μήνυμα στον υπολογιστή ή στο κινητό του τηλέφωνο ότι επείγει η άρδευση της καλλιέργειάς του.
Πέμπτη, 20 Οκτώβριος 2011
Μικρότερη αναμένεται να είναι η φετινή παραγωγή καρυδιών σε σχέση με την περσινή και όλα δείχνουν ότι θα είναι κάτω από τους 21.000 τόνους.
Δευτέρα, 17 Οκτώβριος 2011
Ομάδα βαμβακοκαλλιεργητών επισκέφτηκε σήμερα Δευτέρα τον Δήμαρχο Σοφάδων Μπάμπη Παπαδόπουλο, εκφράζοντας του την απελπισία τους λόγω της καταστροφής που έπαθαν οι καλλιέργειές τους απ' την επιδρομή του πράσινου σκουληκιού.
Παρασκευή, 14 Οκτώβριος 2011
Απαιτείται νεότερη νομοθετική ρύθμιση για την αναγνώριση ιδιοκτησίας στην περιοχή της λίμνης Κάρλας, επισημαίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε έγγραφο του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Παρασκευή, 14 Οκτώβριος 2011
Σε πρόσφατη σύσκεψη με γεωτεχνικούς που είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, με τον πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας κ. Ιωάννη Γεωργιάδη, τον αντιπρόεδρο κ. Κολίτσα Απόστολο και το μέλος του Δ.Σ κ. Καραντάνα Θεόδωρο, το θέμα που κυριάρχησε αφορούσε την υποβολή των δικαιολογητικ
Παρασκευή, 14 Οκτώβριος 2011
Παρά την ένεση των 2 εκατομμυρίων ευρώ προς τις τευτλοκαλλιέργειες με μέριμνα του υπουργείου οικονομικών και ανάπτυξης, πράγμα που σημαίνει στην πράξη 25 ευρώ περίπου ανά στρέμμα καλλιεργήσιμης γης, ο στόχος των 100.000 στρεμμάτων τεύτλων για να καλυφτεί η ποσόστωση παραμένει ένα μεγάλο στοίχημα.
Πέμπτη, 13 Οκτώβριος 2011
Σε μια παράσταση διαμαρτυρίας με εκτενείς αναφορές στο σύνολο των προβλημάτων που ταλανίζουν την αγροτική κοινότητα προχώρησε σε συνεδρίαση του το διοικητικό συμβούλιο της ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων νομού Λάρισας.
Πέμπτη, 13 Οκτώβριος 2011
  Ο Τρικαλινός νομός πρόκειται να είναι ένας εκ των έντεκα νεοεισελθέντων νομών που θα καλυφτεί από την δράση για την καταπολέμηση του έλκους καστανιάς που περιλαμβάνεται στην τέταρτη προγραμματική περίοδο του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης (2007-2013) Αλέξανδρος Μπαλτατζής.
Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2011
Νέα ερωτήματα προκύπτουν για τον ρόλο και τον σκοπό του γενικού οργανισμού εγγείων βελτιώσεων (ΓΟΕΒ) Θεσσαλίας έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις των αγροτών αλλά και του δημάρχου Κιλελέρ κ. Ρίζο Κομήτσα.
Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2011
Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την δημιουργίας μιας ενιαίας θεσσαλικής συνεταιριστικής με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Βόλου Νικήτα Πρίντζο να διενεργεί τις πρώτες του επαφές με την αντίστοιχη ΕΑΣ Λάρισας και τον πρόεδρο αυτής κ. Σπύρο Τσικρίκα.
Τρίτη, 11 Οκτώβριος 2011
Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση των Τρικαλινών στην αποψινή ημερίδα που διοργάνωσε το επιμελητήριο Τρικάλων με θέμα την καλλιέργεια αρωματικών φυτών και βοτάνων αλλά και τις επιχειρηματικές προοπτικές τους. 
Τρίτη, 11 Οκτώβριος 2011
Αδιέξοδο καταγράφεται μέχρι στιγμής στη διαδικασία αποξήλωσης του μηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου Λάρισας της ΕΒΖ Α.Ε., με αποτέλεσμα η επιχείρηση να κινδυνεύει με επιβολή βαρέων προστίμων από τις αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες.
Τετάρτη, 05 Οκτώβριος 2011
 Αντιπροσωπεία των «Οικολόγων Πράσινων» Λάρισας με τον οργανωτικό υπεύθυνο Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Τηλέμαχο Σπασίδη επισκέφθηκαν το Μελισσοχώρι για το θέμα που δημοσιοποίησαν πρόσφατα σχετικά με τα φυτοφάρμακα.
Τρίτη, 30 Νοέμβριος 1999
Εμπορική «επίθεση» στο εξωτερικό ετοιμάζεται να κάνει η Ελλάδα μέσω των 101 προϊόντων που έλαβαν ονομασία προέλευσης και γεωγραφικής ένδειξης (ΠΟΠ).
 
Σελίδα 45 από 45

 

sinezizoume maios 2018

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336