olimpos amigdalo

ΤΡΙΤΗ 22 ΜΑΪΟΥ 2018
06:08
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Τετάρτη, 19 Οκτώβριος 2016
«Λουκέτο» βάζουν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα στη Νομική Σχολή Αθηνών οι φοιτητές, με κύριο αίτημα την απόσυρση των διδάκτρων που έχουν επιβληθεί στα μεταπτυχιακά της προγράμματα και ανέρχονται στα 1.200 ευρώ.
Τετάρτη, 19 Οκτώβριος 2016
Μαθητική πορεία μαθητών διαφόρων Λυκείων του Βόλου έγινε σήμερα το μεσημέρι με κατάληξη στο Δημαρχείο, όπου αντιπροσωπεία τους συνάντησε τον εκτελούντα χρέη δημάρχου Θάνο Θεοδώρου. Οι μαθητές ζητούν να καταργηθούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις, να σταματήσει η παραπαιδεία και να γίνουν δεκτά στα σχολεί
Τετάρτη, 19 Οκτώβριος 2016
Βελτιωτικές κινήσεις με στόχο οι μαθητές να μαθαίνουν τις ξένες γλώσσες μέσα στο σχολείο κάνει το υπουργείο Παιδείας, μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το οποίο έστειλε και σχετικές οδηγίες στους εκπαιδευτικούς για την αναδιάρθρωση και τον εξορθολογισμό της διδακτέας ύλης
Τρίτη, 18 Οκτώβριος 2016
Τάξεις υποδοχής μαθητών- Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ), ιδρύονται σε είκοσι δύο δημοτικά σχολεία της περιφέρειας Θεσσαλίας, που καλύπτονται με προσλήψεις 18 αναπληρωτών. Συγκεκριμένα με απόφαση της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Θεσσαλίας, δημιουργούνται στα εξής σχολεία:
Παρασκευή, 14 Οκτώβριος 2016
Σε 7.239 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε σχολικά λεωφορεία, τον πρώτο μήνα της φετινής σχολικής περιόδου σε όλη τη χώρα, βεβαιώθηκαν 346 παραβάσεις, από τη Διεύθυνση Τροχαίας.
Παρασκευή, 14 Οκτώβριος 2016
Αποσπάσεις ανακοίνωσε η περιφερειακή διεύθυνση Θεσσαλίας την Παρασκευή. Συγκεκριμένα γνωστοποιήθηκε μία απόσπαση εκπαιδευτικού στο νηπιαγωγείο της Βερδικούσιας και αποσπάσεις σε Κολυμβητήρια όλης της Θεσσαλίας.
Παρασκευή, 14 Οκτώβριος 2016
Θεσμικό αδιέξοδο στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καθώς δεν είναι δυνατές πλέον οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου αφού, μετά τις παραιτήσεις δύο μελών του, δεν υπάρχει η απαραίτητη απαρτία.
Πέμπτη, 13 Οκτώβριος 2016
Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου (12:00), στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων, θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής πτυχίων στους προπτυχιακούς φοιτητές, στους μεταπτυχιακούς φοιτητές των ΜΠΣ του Τμήματος «Άσκηση & Υγεία» και «Ψυχολογία της Άσκησης» και στους Υποψήφιους Διδάκτορες του Τ
Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2016
Σε εγρήγορση η σχολική οικογένεια στο Βόλο μετά τον εντοπισμό ποσότητας χασίς έξω από την πόρτα σχολικού συγκροτήματος.
Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2016
Στην τελική φάση εισέρχεται η διαδικασία της ένταξης παιδιών στους παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων.
Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2016
  Πλημμύρισε χθες το πρωί το 6ο Γενικό Λύκειο Βόλου. Την ώρα της δυνατής βροχής, τα νερά βρήκαν δίοδο από την γυάλινη οροφή του κτιρίου, στο συγκρότημα Μουρτζούκου, και ο διάδρομος γέμισε νερό.
Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2016
Ξεκινούν σήμερα και θα διαρκέσουν έως τις 19 Οκτωβρίου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για μετεγγραφή των φοιτητών των ΑΕΙ και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Τρίτη, 11 Οκτώβριος 2016
Στο πλαίσιο λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του TEI Θεσσαλίας με τίτλο «Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων», καλούνται εκ νέου οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές, για το ακαδημαϊκό
Τρίτη, 11 Οκτώβριος 2016
Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ τα σχολεία εντός των οποίων θα λειτουργήσουν Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ).
Τρίτη, 11 Οκτώβριος 2016
Την πρώτη παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανική Αρχή για θέματα που τους απασχολούν, όπως στη σίτιση, τις μεταφορές, τη στέγαση, την προμήθεια υλικών, πραγματοποίησαν χθες το πρωί φοιτητές από τις παρατάξεις του ΑΦΡ και του ΜΑΣ.
Τρίτη, 11 Οκτώβριος 2016
Την παραίτησή του, από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπέβαλε ο καθηγητής Ιωάννης Β. Φεζουλίδης, διευθυντής Εργαστηρίου Ακτινολογίας και διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας ΠΓΝΛ.
Κυριακή, 09 Οκτώβριος 2016
Ενα μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων και την οικονομική αιμορραγία που έχουν υποστεί οι οικογένειες τριών μαθητών από το νησί Τρίκερι προκειμένου να καλύπτουν τα έξοδα της καθημερινής θαλάσσιας μεταφοράς των παιδιών τους από το νησί προς το Τρίκερι για να πηγαίνουν σχολείο, η δημοτική αρχή Νοτίου
Σάββατο, 08 Οκτώβριος 2016
Στις 19 ανέρχονται οι νέες μόνιμες θέσεις καθηγητών που εξασφάλισε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μέσα από την κατανομή που έκανε το υπουργείο Παιδείας για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της Ελλάδας.
Πέμπτη, 06 Οκτώβριος 2016
Έπειτα από έξι χρόνια μηδενικών προσλήψεων ακαδημαϊκού προσωπικού τα Ανώτατα Ιδρύματα θα έχουν μέχρι το 2019, συνολικά 1.500 νέες θέσεις μελών ΔΕΠ.
Τετάρτη, 05 Οκτώβριος 2016
Τα πάνω-κάτω στο Γυμνάσιο, το Λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση φέρνει το υπόμνημα του προέδρου της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία Αντώνη Λιάκου που υποβλήθηκε στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.
Τρίτη, 04 Οκτώβριος 2016
Δυσλεξία παρατηρείται στο 10%-15% των παιδιών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, συχνότερα στα αγόρια από ό,τι στα κορίτσια, σε αναλογία τέσσερα προς ένα, ενώ διαταραχή ελλειμματικής προσοχής με ή χωρίς υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) υπολογίζεται ότι παρουσιάζει ποσοστό από 5% έως 12% του μαθητικού πληθυσμού
Τρίτη, 04 Οκτώβριος 2016
Τον κατάλογο με τις αντιστοιχίες των τμημάτων για τη διαδικασία των μετεγγραφών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ολόκληρης της χώρας ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
Δευτέρα, 03 Οκτώβριος 2016
Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η επιλογή περίπου 500 αναπληρωτών καθηγητών, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων (ΔΥΕΠ).
Δευτέρα, 03 Οκτώβριος 2016
«Όλα τα προσφυγόπουλα θα κάνουν μάθημα μετά τις 14.00 στα σχολεία» δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ενώ στηλίτευσε τις αντιδράσεις που υπάρχουν σε περιοχές όπως το Ωραιόκαστρο.
Κυριακή, 02 Οκτώβριος 2016
Μεγάλες αλλαγές σχεδιάζονται για το Λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς πλέον το Λύκειο θα εκδίδει μόνο Εθνικό Απολυτήριο ή Πιστοποιητικό Σπουδών. Δηλαδή, δεν θα υπάρχει ούτε βαθμός πρόσβασης ούτε μηχανογραφικό δελτίο προς συμπλήρωση από τους μαθητές.
Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2016
Μαθήματα ρομποτικής θα διδάσκονται σε λίγες ημέρες οι μαθητές του 8ου Γυμνασίου Βόλου στο πλαίσιο της καλύτερης σύνδεσής τους με την εξέλιξη της τεχνολογίας.
Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2016
Πριν καλά-καλά ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησαν οι καταλήψεις σε σχολεία της Λάρισας.
Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2016
Το Στέκι Αλληλεγγύη για όλους, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «πιστό στις αρχές του για βοήθεια και στήριξη των οικογενειών που βρίσκονται σε οικονομική δυσκολία, ξεκινάει για άλλη μια χρονιά Κοινωνικό φροντιστήριο για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου».
Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2016
Είκοσι θέσεις καθηγητών διαφόρων βαθμίδων, σε διάφορες σχολές, προκηρύσσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Τετάρτη, 28 Σεπτέμβριος 2016
Διάχυτη η ανησυχία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με αφορμή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές που έχει τεθεί σε διαβούλευση.
 
Σελίδα 5 από 90

 

sinezizoume maios 2018

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336