728x90 olimpos

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
19:58
[20:29] Κινητά τηλέφωνα τέλος στα σχολεία [20:00] Ενίσχυση 4,5 εκατ. στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας[19:30] Πρώτη στον όμιλο η Ουρουγουάη[19:00] Εφαρμογή εντοπίζει γεμάτους κάδους[18:30] Προ ημερησίας διατάξεως ζήτησε η ΝΔ[18:00] Σήμερα η μεταμόσχευση ήπατος του Ιγνάτιου[17:30] Μόνο με δημοψήφισμα η πρόσκληση στο ΝΑΤΟ[17:02] Τέλειωσε ο δρόμος στον Αϊ Γιάννη[16:32] Τι κερδίζουν όσοι δεν τρώνε κρέας[16:01] Tα άτομα με αναπηρία αποκτούν νέο σχολείο [20:29] Κινητά τηλέφωνα τέλος στα σχολεία [20:00] Ενίσχυση 4,5 εκατ. στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας[19:30] Πρώτη στον όμιλο η Ουρουγουάη[19:00] Εφαρμογή εντοπίζει γεμάτους κάδους[18:30] Προ ημερησίας διατάξεως ζήτησε η ΝΔ[18:00] Σήμερα η μεταμόσχευση ήπατος του Ιγνάτιου[17:30] Μόνο με δημοψήφισμα η πρόσκληση στο ΝΑΤΟ[17:02] Τέλειωσε ο δρόμος στον Αϊ Γιάννη[16:32] Τι κερδίζουν όσοι δεν τρώνε κρέας[16:01] Tα άτομα με αναπηρία αποκτούν νέο σχολείο

Τα ψάρια «ασπίδα» προστασίας της καρδιάς

E-mail Εκτύπωση PDF

Συμβουλευτική επιτροπή της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας επιβεβαιώνει ότι η κατανάλωση ψαριών, πλούσιων σε ω-3 λιπαρά οξέα, δύο φορές την εβδομάδα συντελεί στη μείωση του κινδύνου καρδιακής ανεπάρκειας, στεφανιαίας νόσου, καρδιακής ανακοπής και ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του επιστημονικού εντύπου Circulation, «η τελευταία σχετική οδηγία εκδόθηκε το 2002 και έκτοτε πολλές επιστημονικές μελέτες τεκμηρίωσαν λεπτομερώς τα οφέλη της κατανάλωσης τροφίμων, πλούσιων σε ω-3, ειδικά όταν αυτά έρχονται να αντικαταστήσουν λιγότερα υγιεινά τρόφιμα, όπως το κρέας».

Η συμβουλευτική επιτροπή συστήνει λοιπόν την κατανάλωση δύο μερίδων μη τηγανητού ψαριού, την εβδομάδα και υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να δίνεται έμφαση στην κατανάλωση λιπαρών ψαριών, όπως ο σολομός, το σκουμπρί, η ρέγγα, η σαρδέλα ή ο τόνος, που είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα.

Η ίδια επιτροπή εξέτασε και τα επίπεδα του υδραργύρου στα ψάρια και αφού αξιολόγησε όλα τα σχετικά δημοσιευμένα δεδομένα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στα περισσότερα ψάρια και θαλασσινά, αλλά κυρίως στα μεγάλα ψάρια, όπως ο καρχαρίας, ο ξιφίας, το βασιλικό σκουμπρί και ο μεγαλόφθαλμος τόνος, ο υδράργυρος είναι παρών.

Κι ενώ η επιμόλυνση των ψαριών με υδράργυρο έχει σχετιστεί με σοβαρά νευρολογικά προβλήματα στα νεογνά, τα υπάρχοντα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι δεν έχει αρνητική επίδραση στον κίνδυνο καρδιακής νόσου στους ενήλικες και τα οφέλη από την κατανάλωση ψαριών ουσιαστικά είναι περισσότερα από τους κινδύνους.

Τέλος, η γνωμοδοτική επιτροπή κάνει αναφορά στις καλές πρακτικές αλιείας και υπενθυμίζει ότι τα συμπληρώματα διατροφής με ω-3 λιπαρά οξέα δεν συστήνονται στον γενικό πληθυσμό για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων λόγω έλλειψης επαρκών επιστημονικών δεδομένων που να τεκμηριώνουν επωφελή επίδραση στον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

In.gr

 

 

academy

MIDEA LITRO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 



ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336