rodopi 728x90

ΤΡΙΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
23:03

Αποκτά ψηφιακή χειρουργική αίθουσα

E-mail Εκτύπωση PDF

Νέο ψηφιακό εξοπλισμό αποκτά το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου προϋπολογισμού 350.000 €, μετά από έγκριση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η συμβασιοποίηση του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α./ Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020 έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση πλήρους ψηφιακής χειρουργικής αίθουσας -Γ.Ν. Βόλου», προϋπολογισμού 470.000,00 ευρώ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως ανέφερε ο Κ. Αγοραστός: «Μέσω του ΕΣΠΑ η αιρετή Περιφέρεια σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ και τις διοικήσεις των νοσοκομείων της Θεσσαλίας, επιθυμεί να βελτιώσει τις υποδομές τους, να τα καταστήσει αποδοτικότερα και λειτουργικότερα. Εξοπλίζουμε και αναβαθμίζουμε τη δημόσια υγεία, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο. Στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον στον ασθενή και τις ανάγκες του. Πιστεύουμε και στηρίζουμε τη δημόσια υγεία, ώστε οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές και σύγχρονες υπηρεσίες περίθαλψης».

Ειδικότερα μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας που διεξήχθη από τον Φορέα του έργου το Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και την κατακύρωση αυτού στον αναδειχθέντα Ανάδοχο, υποβλήθηκε και διενεργήθηκε ο προβλεπόμενος προσυμβατικός έλεγχος από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Θεσσαλίας που οδήγησε σε θετικό αποτέλεσμα και προέγκριση σύναψης Σύμβασης.

Το έργο αφόρα στην προμήθεια και εγκατάσταση Ολοκληρωμένης Ψηφιακής Χειρουργικής Αίθουσας, High Definition με κεντρικό έλεγχο του ενδοσκοπικού και του περιφερειακού εξοπλισμού που χρησιμοποιείται κατά την διάρκεια μίας επέμβασης. Ο χειρισμός του εξοπλισμού αυτού αλλά και ολοκλήρου του συστήματος γίνεται ψηφιακά εντός της Αίθουσας μέσω δυο οθονών (μια εντός του χειρουργικού πεδίου και μια εκτός) και οι παράμετροι των συσκευών έχουν ρεαλιστική ή αριθμητική απεικόνιση στις οθόνες αφής. Τόσο ο εν λόγω εξοπλισμός όσο και οι δύο οθόνες απεικόνισης θα είναι τοποθετημένες σε ειδικούς βραχίονες αναρτημένους από την οροφή της χειρουργικής αίθουσας. Επιπρόσθετα, το σύστημα θα είναι εξοπλισμένο με μία εντοιχισμένη οθόνη απεικόνισης τουλάχιστον 42 ιντσών.

Πρόκειται για ενσωμάτωση και εφαρμογή της πλέον σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας σε περιβάλλον χειρουργείου, με τεχνικές Λαπαροσκοπικών επεμβάσεων ή και ανοικτών, με χρήση αμφίδρομων Multimedia τεχνολογιών για Live Surgery, σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, για εφαρμογές τηλεδιάσκεψης και εκπαίδευσης. Αναμένεται σημαντική συμβολή στην μείωση του χρόνου και του απαιτούμενου προσωπικού για την ολοκλήρωση των επεμβάσεων προς όφελος των ασθενών καθώς και μικρότεροι χρόνοι αποκατάστασης και φιλοξενίας εντός νοσοκομείου. Το προτεινόμενο έργο αφορά στις ανάγκες του συνόλου των κατοίκων της Π.Ε. Μαγνησίας, (205.911), αλλά και πληθυσμό όμορων ή άλλων νομών εφόσον απαιτηθεί.

 

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336