rodopi 728x90

ΤΡΙΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
23:07

Ξεκινά το 1ο Πανελλήνιο Κύπελλο

E-mail Εκτύπωση PDF

Με τη συμμετοχή 131 αθλητών από όλους τους συλλόγους της Ελλάδας ξεκινά σήμερα Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, το πρώτο Πανελλήνιο Κύπελλο, Παίδων, Κορασίδων.

Διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων, τον Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου (ΕΟΣ Βόλου), την Κενταύρων Όρος -που έχει τη διαχείριση του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου- και την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, και θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή.

Η επιλογή του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου για τη διεξαγωγή ανάλογων αγώνων, μόνο τυχαία δεν έγινε, αφού το Χιονοδρομικό κρίθηκε λειτουργικά κατάλληλο για πολλοστή φορά, μετά την ετήσια συντήρηση που ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις πιστοποιήσεις που φρόντισε και έλαβε η Κενταύρων Όρος.

Με αφορμή τη διεξαγωγή των αγώνων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, ο πρόεδρος της Κενταύρων Όρος και του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου Γρηγόρης Ιγγλέσης, ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου Γιώργος Καλτσογιάννης και ο αντιπρόεδρος Καταβάσεων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων Χρήστος Καραμπούζης, παρουσία του περιφερειακού συμβούλου Αργύρη Κοπάνα, παρεχώρησαν συνέντευξη Τύπου, όπου μεταξύ άλλων τονίσθηκε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένη για τον τρόπο λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου, το οποίο επιλέχθηκε για ακόμη μια φορά για την τέλεση αγώνων χιονοδρομίας, αλλά και γιατί το Πήλιο θα αποτελέσει και πάλι πόλο έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες, αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη, τόσο για την τοπική οικονομία, όσο και για την τουριστική προβολή του νομού Μαγνησίας.

«Έχει ολοκληρωθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η ετήσια συντήρηση του Χιονοδρομικού Κέντρου, όλες του οι υποδομές είναι πιστοποιημένες και πλέον έχει εξασφαλίσει το Χιονοδρομικό την απρόσκοπτη λειτουργία του. Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι σήμερα Σάββατο 20 και αύριο Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Πηλίου θα πραγματοποιηθούνε αγώνες χιονοδρομίας» είπε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για αγώνες για πανελλήνιο κύπελλο, στους οποίους θα λάβουν μέρος περί τα 130 παιδιά ηλικίας από 13 έως 16 ετών στις κατηγορίες παίδων και κορασίδων.

«Το αθλητικό αυτό γεγονός από μόνο του είναι αυταξία, αλλά πέραν αυτού, σκεφτείτε αθλητές, συνοδούς, γονείς, θεατές, όλη την ανάδραση που θα δημιουργηθεί στον νομό Μαγνησίας, για ένα αθλητικό γεγονός που θα συμβάλλει στο να διαφημιστεί ο τόπος, με το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου να γίνεται σημείο αναφοράς για ακόμη ένα Σαββατοκύριακο και όχι μόνο, και με μια επιπρόσθετη λειτουργία αθλητική αυτή τη φορά. Πάρα πολλοί άνθρωποι από όλη την Ελλάδα θα βρεθούνε αυτό το διήμερο στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Πηλίου για να απολαύσουνε τους αγώνες αυτούς, με τον νομό μας να καρπώνεται πολύπλευρα οικονομικά και τουριστικά οφέλη, κάτι που αποδεικνύεται από τη μεγάλη πληρότητα των ξενοδοχείων για αυτό το Σ/Κ στην περιοχή των Χανίων» πρόσθεσε η ίδια.

«Από τον ΕΟΣ Βόλου συμμετέχουν 18 αθλητές και οφείλω να ευχαριστήσω τόσο την Ομοσπονδία που εμπιστεύεται την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου αλλά και τον ΕΟΣ Βόλου, για τη διοργάνωση ενός από τους δυσκολότερους και τον πρώτο αγώνα στα Αλπικά Αγωνίσματα», είπε από την πλευρά του ο κ. Καλτσογιάννης.

Ο κ. Ιγγλέσης επισήμανε ότι η κατάσταση του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου είναι άριστη, η ποσότητα του χιονιού είναι αρκετή, οι καιρικές συνθήκες ευνοούν, τα μηχανήματα της Κενταύρων Όρος έκαναν μια άριστη χιονόστρωση. «Πιστεύω όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα έχουμε ένα άριστο αποτέλεσμα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, γιατί μας παρέχουν όλα όσα χρειαζόμαστε για να έχουμε το σωστό αποτέλεσμα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο αντιπρόεδρος Καταβάσεων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων κ. Καραμπούζης τέλος ανέφερε ότι «η Ομοσπονδία θέλει πρωτίστως να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων για τη διάθεση του Χιονοδρομικού. Είναι ο πρώτος αγώνας που κάνουμε φέτος σε πανελλήνιο επίπεδο και ευελπιστούμε ότι με τη βοήθεια του ΕΟΣ Βόλου θα γίνουν καταπληκτικοί αγώνες όπως πάντα γίνονται. Υπάρχει τρομερή πείρα, διάθεση από τον Σύλλογο και με τη βοήθεια του καιρού και φυσικά του προέδρου του Χιονοδρομικού κ. Ιγγλέση να πάνε όλα καλά. Είναι ο πρώτος αγώνας σε μια σειρά 11 συνολικά αγώνων που θα πραγματοποιηθούνε σε όλη την Ελλάδα».

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συμβούλιο της Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας στη Λάρισα, στο οποίο θα αποφασιστούν τα ονόματα των αθλητριών που θα συμμετέχουν στην Ολυμπιάδα από τις 5 έως τις 27 Φεβρουαρίου του 2018 στη Νότια Κορέα.

taxydromos.gr

 

 

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336