rodopi 728x90

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
07:27

Ομιλία Πιτσιόρλα με διαμαρτυρίες

E-mail Εκτύπωση PDF

Τις προοπτικές που διανοίγονται για την οικονομία και το επιχειρείν από τον Αύγουστο και μετά περιέγραψε στην ομιλία που πραγματοποίησε στη Λάρισα ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλας.

Ο κ. Πιτσιόρλας, επεσήμανε ότι στον προϋπολογισμό του 2019 θα περιέχονται και μέτρα φοροελάφρυνσης και ανακούφισης αυτών που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση, ενώ ξεκαθάρισε ότι με το τέλος των μνημονίων, η χώρα θα μπορεί να σχεδιάζει από μόνη της την πορεία που θα ακολουθεί και τα μέτρα που λαμβάνει για να πετυχαίνει τους στόχους.

Τον Αύγουστο ολοκληρώνεται το πρόγραμμα, τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας και πρόσθεσε ότι «με τη συμφωνία του Γιούρογκρουπ έχουμε εξασφαλίσει την έξοδο από τα μνημόνια και ένα διάδρομο αρκετών χρόνων μπροστά μας, όπου το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους θα είναι χαμηλό και από τον Αύγουστο και μετά περνάμε σε μια καινούρια περίοδο. Δεν λέμε ότι τελειώσαν τα προβλήματα, αλλά ότι εξασφαλίσαμε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε μόνοι μας την πορεία, να πετύχουμε τους στόχους που πρέπει, αλλά ταυτόχρονα να θεμελιώσουμε ένα νέο μοντέλο αναπτυξιακό και να εξασφαλίσουμε άμεσα ότι θα ανακουφίσουμε τα στρώματα εκείνα που έχουν πληγεί πιο πολύ απ΄όλους τα 8 χρόνια της κρίσης.

Η μεγάλη διαφορά είναι ότι μέχρι τώρα, η χώρα έπρεπε να πετύχει κάποιους στόχους και της υπαγορεύονταν οι τρόποι για να πετύχει αυτούς τους στόχους. Από τον Αύγουστο και μετά, η χώρα θα επιλέγει μόνη της με ποιές πολιτικές και ποιούς τρόπους θα μπορεί να πετύχει τους στόχους. Η Ελλάδα είναι μια χώρα της ευρωζώνης, εκ των πραγμάτων είναι μια χώρα υπό εποπτεία, όπως όλες οι χώρες, είναι μια χώρα που βγήκε από τα μνημόνια και που έχει μεγάλο χρέος. Αρα το να λέμε ότι δεν υπάρχει κανενός είδους εποπτεία δεν είναι σωστό. Θα υπάρχει, όμως θα υπάρχει αυτονομία στην επιλογή των μέσων και των τρόπων για να πετύχουμε τους δημοσιονομικούς και αναπτυξιακούς στόχους. Αυτό μας δίνει πολύ μεγάλα περιθώρια».

Οσον αφορά την επιχειρηματικότητα ο κ. Πιτσιόρλας υπογράμμισε ότι «έχει αλλάξει το τοπίο σχετικά με την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καλείται να επιλύσει εκκρεμμότητες πολλών δεκαετιών και η ανάπτυξη της χώρας προϋποθέτει την επίλυση αυτών των εκκρεμμοτήτων. Δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε με τόλμη. Θα επιχειρήσουμε και τις αλλαγές που είναι αναγκαίες για να προχωρήσει η ανάπτυξη στη χώρα μας. Δεν γίνει αλλιώς.

Η κυβέρνηση θα αρχίσει από τον προϋπολογισμό του 2019 μια σταδιακή αποκλιμάκωση και μια πορεία φορολογικών ελαφρύνσεων. Θα επιλέξουμε να είναι τέτοιες οι ελαφρύνσεις που και να ανακουφίζουν πληγέντες, αλλά ταυτόχρονα να πριμοδοτούν και την ανάπτυξη. Η ουσία είναι ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, αλλά η ουσία είναι να πληρώνουν όλοι με βάση τη δυνατότητα τους».

Διαμαρτυρίες

Εξω από το Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο όπου μιλούσε ο κ. Πιτσιόρλας και σε κοντινή απόσταση είχαν συγκεντρωθεί μέλη των Ενωμένων Πολιτών Λάρισας, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών για το Μακεδονικό και καλώντας τους πολίτες να λάβουν μέρος στη μηχανοκίνητη πορεία που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη.

Και εντός της αίθουσας του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου όμως μια γυναίκα, στην έναρξη της ομιλίας του κ. Πιτσιόρλα, εξέφρασε δημοσίως τη διαφωνία της με τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Ο κ. Πιτσιόρλας θέλησε να κάνει διάλογο μαζί με την διαμαρτυρόμενη γυναίκα, αλλά η ίδια αφού τον ευχαρίστησε αποχώρησε απο την αίθουσα.


 

 

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336