Ανεξέλεγκτη φωτιά σε Βαρνάβα και Κάλαμο

Δευτέρα, 14 Αύγουστος 2017 10:00 διαχειριστής
Εκτύπωση

Στον Βαρνάβα έχει φθάσει, με σύμμαχο τον δυνατό άνεμο, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στον Κάλαμο, συνεχίζοντας το καταστροφικό πέρασμά της στην περιοχή.

Οι φλόγες απειλούν και το παραλιακό μέτωπο (προς Σέσι Γραμματικού) γι' αυτό διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην είσοδο Καπανδριτίου και στον κεντρικό δρόμο του Βαρνάβα στο ρεύμα προς παραλία.

Σύμφβωνα με την Αστυνομία, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη διασταύρωση της λεωφόρου Μαρκοπούλου με την οδό Αγίων Αποστόλων όπου είχε διακοπεί χθες.Με το πρώτο φως της ημέρας πυροσβεστικά αεροσκάφη ξεκίνησαν ρίψεις νερού, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας.

«Η περίμετρός της είναι αρκετά μεγάλη. Ο Βαρνάβας και το Καπανδρίτι είναι οι περιοχές που κινείται αυτήν τη στιγμή», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη, ενώ κατευθύνεται και προς παραλιακά, στο Σέσι Γραμματικού.

«Είναι τεράστιο το μέτωπο, το θέμα είναι να μαζευτεί λίγο, είναι πολύ δύσκολη μέρα», δήλωσε στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννα Τσούπρα.

Τη νύχτα ο δήμος Ωρωπού, με έκτακτη ανακοίνωσή του, κάλεσε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τους οικισμούς για την δική τους ασφάλεια και για τη διευκόλυνση των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα

«Κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παρακαλούνται οι κάτοικοι των περιοχών Αγκώνας, Βλαστού, Κυψέλης, Πανοράματος, Αγίας Βαρβάρας και όλων των οικισμών πέριξ των Αγίων Αποστόλων όπως εκκενώσουν άμεσα τα σπίτια τους λόγω επικινδυνότητας της πυρκαγιάς, και να κατευθυνθούν παραλιακά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, απηύθυνε έκκληση σε όσους είναι στην παραλία να απομακρύνονται για να διευκολύνουν την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.Απο πλευράς Πυροσβεστικής δεν έχει εκδοθεί κάποια απόφαση εκκένωσης της περιοχής, αλλά οι οδηγίες προς όλους είναι να παραμείνουν σε απόσταση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ