Πτήση πάνω από τα καμένα ο Τσίπρας

Τετάρτη, 16 Αύγουστος 2017 10:00 διαχειριστής
Εκτύπωση

Από τις 10:00 το πρωί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας πετάει με ελικόπτερο πάνω από τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής, που επλήγησαν από την πυρκαγιά.

Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί τους πυροσβέστες στο πεδίο των επιχειρήσεων. Θα ακολουθήσει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή Υπουργών.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει δέκτης κριτικής από την αντιπολίτευση ότι συνέχιζε τις θερινές του διακοπές, ενώ οι πυρκαγιές βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη.

Η μόνη παρέμβαση του πρωθυπουργoύ από το Σαββατοκύριακο ήταν κάποιες αναρτήσεις στο Twitter.

Τον Αλέξη Τσίπρα μετέφερε στο Τατόϊ ένα στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Χιούι και από εκεί απογειώθηκε ελικόπτερο της πυροσβεστικής προκειμένου να τον μεταφέρει πάνω από τις καμμένες περιοχές. Στη συνέχεια και αφού ολοκληρωθεί η εναέρια κατόπτευση ο πρωθυπουγός θα επιστρέψει στο Τατόι και από εκεί θα μεταβεί οδικώς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κατάσταση στα μέτωπα

Καλύτερη είναι η κατάσταση σήμερα όσον αφορά τη μεγάλη πυρκαγιά της ανατολικής Αττικής, καθώς οι πυροσβέστες, μετά από μια ακόμη ολονύκτια μάχη, κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της στο Πολυδένδρι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα η πυρκαγιά έχει μόνο μικροεστίες διαχειρίσιμες σε όλη την περίμετρό της

Στο μέτωπο της Ηλείας και της Ζακύνθου η κατάσταση είναι επίσης βελτιωμένη. Από τη ξημερώματα ένα ελικόπτερο τύπου Ericsson πραγματοποιεί συνεχείς ρίψεις νερού και στα δύο μέτωπα της πυρκαγιάς στις περιοχές Περιστέρι-Οινόη και Κρυονέρι-Δαφιώτισα

Στη Ζάκυνθο έχει απομείνει έβνα ενεργό μέτωπο σε μια χαράδρα, ενώ υπάρχουν συνεχείς αναζοπυρώσεις σε περίπου συνολικά 20 εστίες οι οποίες όμως είναι διάσπαρτες αποτελούν μεγάλο κίνδυνο εάν δεν αλλάξουν οι συνθήκες.

Σύσκεψη στην Αεροπορική Βάση Πυρόσβεσης Ελευσίνας με τον Δ. Τζανακόπουλο και τον Ν. Τόσκα

Σύσκεψη στο Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Αεροπορική Βάση Πυρόσβεσης στην Ελευσίνα, από όπου επιχειρούν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη στα μέτωπα των πυρκαγιών, είχαν το βράδυ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσούβαλης με τους επικεφαλής της υπηρεσίας.

thetoc.gr