REX 728X90 1

ΤΡΙΤΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
10:29

Τιμήθηκε η μνήμη του Νικόλαου Πλαστήρα

E-mail Εκτύπωση PDF

Tην μνήμη αλλά και την προσφορά του Νικόλαου Πλαστήρα τίμησε σήμερα η Καρδίτσα με σειρά εκδηλώσεων στον Μητροπολιτικό Ναό και στην πλατεία που φέρει το όνομα του «Μαύρου Καβαλάρη».

Οι εκδηλώσεις άρχισαν με την τέλεση μνημόσυνου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης χοροστατούντος του Πρωτοσύγκελου της Ι.Μ. π. Αμφιλόχιου. Για τη ζωή, το έργο και την προσφορά στην πατρίδα, του πρωθυπουργού και στρατηγού Νικόλαου Πλαστήρα, μίλησε ο ερευνητής τοπικής ιστορίας, λογοτέχνης και διοικητής του Νοσοκομείου Λάρισας κ. Παναγιώτης Νάνος, που κατάγεται από το Μορφοβούνι, τόπο γέννησης του τιμωμένου προσώπου.

Ο κ. Νάνος αναφέρθηκε τόσο στην πολιτική όσο και στην στρατιωτική δράση του «Μαύρου Καβαλάρη» και την γενικότερη αναγνώριση της προσωπικότητας, του ήθους, της ευπρέπειας και των ικανοτήτων του από εχθρούς και φίλους.

Ακολούθως οι παρευρισκόμενοι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό μετακινήθηκαν στην πλατεία Πλαστήρα μπροστά στον έφιππό ανδριάντα του «Μαύρου Καβαλάρη» όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Πιο αναλυτικά στεφάνια κατατέθηκαν από τον εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας κ. Ψαχούλα, από τον Διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγο κ. Ζερβάκη, από τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Αλεξάκο, από τον αντιδήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα κ. Αργύρη, από τον Αστυνομικό Δ/ντη Καρδίτσας κ. Καραπιπέρη, από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, από τον πρόεδρο του Συνδέσμου εφέδρων Αξιωματικών κ. Ντενησιώτη, από τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ν. Πλαστήρας» κ. Θεολόγη, από τον Συντονιστή της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αντωνίου, από την εκπρόσωπου του Συλλόγου Μικρασιατών, Ανατολοκοθρακιωτών, από τον πρόεδρο της Πανθεσσαλικής Στέγης κ. Κούτρα, από την εκπρόσωπο της Ένωσης Αγραφιώτικων Χωριών κ. Σούφλα και από τα παιδιά της ποδοσφαιρικής ομάδας Α.Σ. Πλαστήρας.

Το προγραμματισμένο τελετουργικό ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου από την Δημοτική Φιλαρμονική που "έντυσε" μουσικά την εκδήλωση.

Η συνέχεια των εκδηλώσεων περιελάμβανε ένα τραγούδι για τον Νικόλαο Πλαστήρα που ερμήνευσε ο κ. Καραβασίλης συνεπαίρνοντας και συγκινώντας τους παρευρισκόμενους. Ανάλογη επίδραση είχε στους παρακολουθούντες την εκδήλωση και ο πολεμικός χορός «Παιδιά μ' γιατί είστε ανάλαγα», που ερμηνεύθηκε μουσικά από την ορχήστρα του Χρήστου Κιτσόπουλου και Βασίλη Νταράλα και παρουσίασαν τοπικά χορευτικά συγκροτήματα.

Στις εκδηλώσεις πέραν των προαναφερομένων παρέστησαν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Σπύρος Λάππας και κες Χρυσούλα Σιωροπούλου - Κατσιαβριά και Παναγιώτα Βράντζα, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, εκπρόσωποι φορέων και αθλητικών Συλλόγων που φέρουν το όνομα του «Μαύρου Καβαλάρη» και πλήθος συμπολιτών που έσπευσαν να τιμήσουν το άξιο της πατρίδας τέκνο.

Σημειώνουμε ότι την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της ημέρας τιμής για τον Νικόλαο Πλαστήρα είχαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, η ΠΕΔ Θεσσαλίας, ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα Ν. Καρδίτσας και η Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών Ν. Καρδίτσας υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων.

karditsalive.net

 

 

e-shop-baner-250X300pixel

banner olimpos

ektposeis litrokapis 2018

thessalia economy

bnb 300

radio-300x250

ski report 01


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336