REX 728X90 1

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
13:15
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Τετάρτη, 15 Νοέμβριος 2017
Το πρωινό κουδούνι χθες, σε τρία σχολεία της Λάρισας, σήμανε και την έναρξη της σχολικής χρονιάς για τριάντα τέσσερα προσφυγόπουλα από το Κέντρο Φιλοξενίας του Κουτσόχερου.
Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017
Την προώθηση της μείωσης των εξεταζόμενων μαθημάτων, όπως ήδη προωθείται και στο γενικό λύκειο και έχει ήδη πραγματοποιηθεί στο γυμνάσιο, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Δευτέρα, 13 Νοέμβριος 2017
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν γονείς επτά αριστούχων μαθητών της Ε' και ΣΤ' Δημοτικού, θεωρώντας ότι το προεδρικό διάταγμα βάσει του οποίου η επιλογή των σημαιοφόρων στις παρελάσεις θα γίνεται με κλήρωση, είναι αντισυνταγματικό και παράνομο.
Δευτέρα, 13 Νοέμβριος 2017
«Ανεβαίνει» το θερμόμετρο στην εκπαιδευτική κοινότητα από τις προωθούμενες αλλαγές του υπουργείου Παιδείας. Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, προωθεί την αξιολόγηση της Δημιουργική Εργασίας, στη Β΄λυκείου, όπου η βαθμολογία θα βγαίνει από ομαδική εργασία και όχι από ατομική προσπάθεια. Οι Δημ
Κυριακή, 12 Νοέμβριος 2017
Το δικαίωμα της δωρεάν σίτισης καλούνται να ενεργοποιήσουν οι φοιτητές (πέραν του πρώτου έτους) που υπέβαλαν εκπρόθεσμη αίτηση και είναι δικαιούχοι δωρεάν σίτισης.
Κυριακή, 12 Νοέμβριος 2017
«Από φέτος οι μαθητές της Γ΄Λυκείου θα εξετάζονται στο τέλος της χρονιάς μόνο σε τέσσερα μαθήματα, ώστε να πηγαίνουν στις πανελλαδικές περισσότερο ξεκούραστοι και λιγότερο αγχωμένοι», δηλώνει ο υπουγγός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, σε συνέντευξη του στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία».
Σάββατο, 11 Νοέμβριος 2017
Δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος για την έναρξη των σχολικών γευμάτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Σάββατο, 11 Νοέμβριος 2017
Αδειο από μαθητές έμεινε  το δημοτικό σχολείο στο «ακριτικό» Τρίκερι. Οι γονείς αποφάσισαν να κρατήσουν για μία ακόμη φορά τα παιδιά τους στο σπίτι απέχοντας από τα μαθήματα.
Παρασκευή, 10 Νοέμβριος 2017
Αποβάλλονται για μία μέρα τα μέλη του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του Γυμνασίου Σκιάθου, με απόφαση της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων του Γυμνασίου, η οποία θα εφαρμοστεί την ερχόμενη Δευτέρα.
Παρασκευή, 10 Νοέμβριος 2017
Για τις 14 Μαρτίου 2018 πήρε αναβολή η εκδίκαση της υπόθεσης των 10 δασκάλων για έκθεση ανηλίκου μαθητή σε κίνδυνο, πλημμεληματικού χαρακτήρα.
Παρασκευή, 10 Νοέμβριος 2017
Πορεία διαμαρτυρίας έκαναν σήμερα το μεσημέρι οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις και τα κενά σε εκπαιδευτικούς μουσικής που υπάρχουν στο σχολείο τους καθώς και για την μη επίλυση του προβλήματος σίτισης, ενώ στο μεγάλο κάδρο διεκδίκησης των μαθητών των μου
Παρασκευή, 10 Νοέμβριος 2017
Σε ηλικία 75 ετών στο Παρίσι, πέθανε έπειτα από σύντομη νοσηλεία ο διαπρεπής διανοητής και συγγραφέας Κώστας Βεργόπουλος.
Τρίτη, 07 Νοέμβριος 2017
«Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου»: Ο στίχος αυτός του Οδυσσέα Ελύτη στο σχολείο που φέρει το όνομά του στα Τρίκαλα (3ο Λύκειο) αντικατόπτρισε πλήρως την εκδήλωση του «Δικτύου για τη μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη».
Σάββατο, 04 Νοέμβριος 2017
Την επέκταση του προγράμματος σίτισης «Σχολικά Γεύματα», το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Παιδείας στα δημοτικά σχολεία προβλέπει απόφαση του υπουργού Παιδείας.
Σάββατο, 04 Νοέμβριος 2017
Την πρόθεση του Υπουργείου για συρρίκνωση των απολυτηρίων εξετάσεων της Γ Λυκείου τον Ιούνιο ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας. Στόχος του Υπουργείου να κερδηθούν δύο εβδομάδες παραπάνω μάθημα. Τα Λύκεια, δηλαδή, να σταματούν τα μαθήματα στις 31 Ιουνίου, όπως συνέβη από πέρυσι με τα Γυμνάσια.
Παρασκευή, 03 Νοέμβριος 2017
Αρχίζουν τα μαθήματα της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής στη Γ΄ και Δ΄ Τάξη των Δημοτικών Σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.
Παρασκευή, 03 Νοέμβριος 2017
"Μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα στην Ευρώπη;". Αυτός είναι ο τίτλος της εκδήλωσης του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στις 11.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων "Οδυσσέας Ελύτης".
Παρασκευή, 03 Νοέμβριος 2017
Τη στιγμή που ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, προαναγγέλλει σαρωτικές αλλαγές στο Λύκειο για την επόμενη σχολική χρονιά και νέο εισαγωγικό σύστημα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το υπουργείο μελετά το ενδεχόμενο δραστικών αλλαγών και στις ενδοσχολικές εξετάσεις της Γ' Λυκείου .
Πέμπτη, 02 Νοέμβριος 2017
Εκτός σχολικών αιθουσών, ενάμιση και πλέον μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων, βρίσκονται τουλάχιστον 30 προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται σε δομές στον Βόλο.
Πέμπτη, 02 Νοέμβριος 2017
Ακόμα ένα περιστατικό βίας μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, την πρώην ΑΣΟΕΕ, στο κέντρο της πρωτεύουσας καταγράφηκε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης.
Τετάρτη, 01 Νοέμβριος 2017
Την πρόσληψη οκτώ δασκάλων ανάμεσα σε 135 σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Παιδείας για τη Μαγνησία.
Τετάρτη, 01 Νοέμβριος 2017
Η μετεγκατάσταση του Εσπερινού Γυμνασίου Καρδίτσας θα γίνει, διότι είναι ειλημμένη απόφαση, τόνισε ο Δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, μιλώντας την Τρίτη στο «Θεσσαλικό Περισκόπιο» της τοπικής ΕΡΤ.
Τρίτη, 31 Οκτώβριος 2017
Ξεκίνησε ο διάλογος σε επίπεδο Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός ιδρύματος που θα προκύψει μέσα από την πιθανή συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
Τρίτη, 31 Οκτώβριος 2017
Κλειστός αριθμός εισακτέων θα υπάρχει μόνο στις περιζήτητες Σχολές (Πολυτεχνικές, Ιατρικές, πιθανότατα Νομικες) τα επόμενα χρόνια σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας, με προοπτική στην πλειονότητα των υπόλοιπων σχολών να μην καθορίζεται κεντρικά ο αριθμός εισακτέων τους αλλά να είναι ανοι
Τρίτη, 31 Οκτώβριος 2017
Από είκοσι τέσσερα (24) μειώθηκαν σε επτά (7) σήμερα, τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη, στο Νομό Μαγνησίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πρόκειται για πέντε (5) Γενικά Λύκεια, ένα (1) ΕΠΑΛ και ένα (1) Γυμνάσιο.
Δευτέρα, 30 Οκτώβριος 2017
Τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφών των υποψηφίων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕI της χώρας είναι διαθέσιμα από σήμερα Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.
Δευτέρα, 30 Οκτώβριος 2017
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο περιθώριο του μαθητικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας, όταν ομάδα αναρχικών αποκόπηκε από το σώμα της μαθητικής πορείας και πραγματοποίησε καταστροφές σε μια καφετέρια, ενώ έσπασαν ένα ATM τράπεζας.
Δευτέρα, 30 Οκτώβριος 2017
Την ώρα που το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου, αντιμετωπίζει σοβαρότατες ελλείψεις σε εξοπλισμό, κάποιοι αντέδρασαν σε δωρεά, γιατί αυτή προερχόταν από... ιδιωτικό ίδρυμα.
Δευτέρα, 30 Οκτώβριος 2017
Σε κατάληψη των σχολείων τους προχώρησαν σήμερα, οι μαθητές 20 σχολείων του Νομού Μαγνησίας, ενώ σε άλλα 2 έγινε αποχή, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Κατάληψης που έχουν άτυπα «θεσμοθετήσει» οι μαθητές, τα τελευταία δύο χρόνια.
Παρασκευή, 27 Οκτώβριος 2017
Κανονικά θα πραγματοποιηθεί τελικά κατά την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά, 2017-18, η δωρεάν διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, σύμφωνα με απόφαση που πήρε ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων.
 
Σελίδα 1 από 98

 

banner olimpos

afigrantires

thessalia economy

onlarissa

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336