rodopi 728x90

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
04:28

Ποια θέματα συζητήθηκαν χθες

E-mail Εκτύπωση PDF

Στο ξεμπλοκάρισμα των δύο έργων που αφορούν στη Θεσσαλία, του τμήματος Λαμία – Ξυνιάδα στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας – Ε65 και της ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας – Βόλου, στάθηκε χθες ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής του προς το Περιφερειακό Συμβούλιο πριν την έναρξη της συνεδρίασής του.

Ο κ. Αγοραστός μίλησε επίσης για τα έργα που αφορούν στην επιδιόρθωση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2016 στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενημερώνοντας πως το Υπουργείο Οικονομίας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες τοπικές και περιφερειακές αρχές, προχώρησε έγκαιρα στην έγκριση της χρηματοδότησης των δύο έργων, προϋπολογισμού 1,5 (Λάρισα) και 6,5 (Τρίκαλα) εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Ακόμα αναφέρθηκε στην πρόσκληση για το πρόγραμμα ύψους 82 εκατομμυρίων και αφορά στους νέους αγρότες.

Πριν τη συνεδρίαση ο γραμματέας του συμβουλίου κ. Πουτσιάκας αναφέρθηκε στο θέμα της καθυστέρησης της έκδοσης δελτίων δωρεάν μετακίνησης ΑμεΑ λέγοντας μεταξύ άλλων πως «Ταλαιπωρούνται πολλοί συμπολίτες μας γιατί δεν έχει κάνει τις ενέργειες του Υπουργείου αλλά είναι σε ισχύ οι παλιότερες. Ωστόσο όσοι τις έχασαν ή όσοι είχαν το δικαίωμα να τις αποκτήσουν τις καινούριες είναι σε κενό σημείο και δεν μπορούν να μετακινηθούν δωρεάν». Σημαντικό ζήτημα που θα κλείσει τάχιστα το χαρακτήρισε ο κ. Αγοραστός.

Ακολούθησαν δύο επερωτήσεις. Η μία της Παράταξης «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» για τη μεταφορά μαθητών δήμου Ρήγα Φεραίου στο Μουσικό Σχολείο Βόλου και η άλλη της Παράταξης «Οικολογική Θεσσαλία» με θέμα: Επιλογή συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

*Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της χθεσινής συνεδρίασης που εγκρίθηκαν είναι τα εξής: -Επικύρωση Πρακτικών της 15ης Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

- Τριμηνιαία έκθεση εκτέλεσης του Προϋπολογισμού 2016 (Γ' Τρίμηνο) - 4η Τροποποίηση Προϋπολογισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας οικ. έτους 2016 - Έγκριση πιστώσεων –προϋπολογισμών έργων και υποέργων και ένταξη νέων έργων - υποέργων στην ΣΑΕΠ 017- ΣΑΜΠ 017-ΣΑΕΠ 517 και τροποποιήσεις προγράμματος ΚΑΠ.

- Έγκριση υπογραφής Προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση της πράξης «ΒΕΛΤΙΩΣΗ- ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΥΡΓΕΤΟΣ - Ι.Μ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ».

- Ανάκληση Απόφασης για Έγκριση υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Aθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων, για το έργο «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ» και εισήγηση για Έγκριση υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων για το έργο «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ»

- Πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις 2016 Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Λάρισας.

- Ορισμός εκπροσώπου στο ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου

- Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων, συνολικού εμβαδού 152.893,04 τ.μ., για την κατασκευή του έργου: «Ε.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΑΡΤΑΣ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΠΥΛΗΣ ΕΩΣ ΠΑΛΑΙΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟ».

- Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο: «Αναβάθμιση και Λειτουργία Κέντρου Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής στη θέση Δοβρούτσι, Δήμου Λαρισαίων, Π.Ε. Λάρισας».

- Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Δίκτυο Αποχέτευσης και Ε.Ε.Λ. Κοιλάδας» για την Τ.Κ. Κοιλάδας, του δήμου Λαρισαίων, στην Π.Ε. Λάρισας, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

- Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Συνολικό σύστημα υδροδότησης Βοτανοχωρίου Δήμου Τυρνάβου» στην Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: Μονάδα ηλεκτροπαραγωγής ενέργειας από αεριοποίηση βιομάζας ισχύος 800ΚW φερόμενης ιδιοκτησίας της «ΒΙΟΜΑΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΙΚΕ» στη θέση «Ματαράγκα», του Δήμου Σοφάδων, της Π.Ε. Καρδίτσας, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

- Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Σχεδίου Χωρικής & Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) Δ.Ε. Αργιθέας της ΠΕ Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ελευθερία (Κ.Γ.)

 

 

BANNERS AGET B 300x250 SELECTION

bregovic-video-overlay

markovic-video-overlay

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336