rodopi 728x90

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
21:39

Προς άμεση μεταφορά η 32η ΤΠ

E-mail Εκτύπωση PDF

Έντονη είναι πλέον η φημολογία για διαταγή από την ηγεσία του Στρατού Ξηράς, που αναμένεται εντός του μήνα και θα ορίζει τη μετακίνηση της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών που εδρεύει στον Βόλο, στον Αυλώνα Αττικής, επιβεβαιώνοντας ίσως για πολλούς, την υλοποίηση των επιχειρησιακών αλλαγών που πρότεινε το ΓΕΣ και ενέκρινε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ήδη στο στρατόπεδο «Γεωργούλα», υπάρχει και πάλι αναστάτωση μεταξύ των στελεχών, το ηθικό των οποίων έχει πέσει εδώ και έξι μήνες που άρχισαν οι φήμες περί μεταστέγασης, αναφέρουν πηγές της «Μαγνησίας». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η λύση της μεταστέγασης της Ταξιαρχίας στη Σαλαμίνα, ώστε να βρίσκεται κοντά στο Ναύσταθμο του Πολεμικού Ναυτικού, φαίνεται να απομακρύνεται, διότι το νησί δεν έχει τόση έκταση ώστε να αναπτυχθεί η ταξιαρχία και να καλυφθούν οι ανάγκες της.

Αρκετά είναι τα στελέχη του Στρατού που υποστηρίζουν ότι η μετακίνηση της Ταξιαρχίας δεν έχει επιχειρησιακό θέμα αλλά στοχεύει στην τόνωση της οικονομίας της Βόρειας Αττικής και συγκεκριμένα του Αυλώνα, διότι, εδώ και δύο μήνες έχει καταργηθεί το κέντρο εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων.

Τα στελέχη εκτιμούν ότι από την ώρα που θα έρθει η διαταγή για μετακίνηση της μονάδας, μέχρι να ολοκληρωθεί, θα απαιτηθεί καιρός, ενώ, για να γίνει αυτό, απαιτείται και υπουργική απόφαση του Πάνου Καμμένου.

Ενημερώνονται φορείς

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις μέρες αυτές, στελέχη της 32 Ταξιαρχίας, ενημερώνουν τους τοπικούς φορείς για την επικείμενη μεταφορά του στρατοπέδου και ήδη έγιναν επαφές με τον βουλευτή της Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρο, την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου και την πρόεδρο του ΤΕΕ.

Τα στελέχη που κατάγονται από τον Βόλο και που υπηρετούν χρόνια στο «Γεωργούλα», κάτι που τους κάνει να αισθάνονται Βολιώτες, είναι λογικό να ανησυχούν και να μη θέλουν να μεταφερθεί ο σχηματισμός σε άλλη περιοχή, οπότε ξεκίνησαν ενημέρωση των φορέων, που θα μπορούσαν να αντιδράσουν, για να μην υλοποιηθούν οι προθέσεις του Γενικού Επιτελείου Στρατού για επιχειρησιακές αλλαγές σε σχέση με την Ταξιαρχία των Πεζοναυτών.

Λανθασμένη επιλογή

Άνθρωποι που υπηρέτησαν για χρόνια στους Πεζοναύτες τονίζουν ότι στον Αυλώνα έχει έδρα το 575 Τάγμα Πεζοναυτών (που κάποτε βρισκόταν στη Χαλκίδα) εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ οι εγκαταστάσεις του εκεί στρατοπέδου, δεν είναι αρκετά καλές και ευρύχωρες για τη στέγαση της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, συνεπώς αποτελεί λανθασμένη επιλογή.

Επιπλέον, για να φορτωθεί το προσωπικό και τα οχήματα της Ταξιαρχίας στα πλοία, αφενός το λιμάνι της σκάλας Ωρωπού απέχει περίπου 20 χλμ. από το στρατόπεδο, αφετέρου είναι μικρών δυνατοτήτων και δεν μπορούν να προσεγγίσουν πάνω από δύο αρματαγωγά κάθε φορά, σε αντίθεση με το λιμάνι του Βόλου, που μπορεί να φιλοξενήσει ακόμη και δεκάδες μεγάλα πλοία, ενώ η απόσταση μεταξύ στρατοπέδου και λιμανιού είναι μικρή.

Επιπλέον, πρώην στελέχη του Στρατού καταρρίπτουν τα περί εξοικονόμησης χρόνου και χρημάτων, αναφέροντας ότι αν για τα πλοία η διαδρομή Σαλαμίνας – Ωρωπού είναι τέσσερις ώρες, η διαδρομή Σαλαμίνας – Βόλου είναι το διπλάσιο, ωστόσο, δεν αποτελεί πρόβλημα.

Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος που φέρεται να ισχυρίζεται το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, πρώην στελέχη του Στρατού τονίζουν ότι τα έξοδα γίνονται ούτως ή άλλως, καθώς τα πλοία βγαίνουν από το Ναύσταθμο και πλέουν προς τα νησιά του Αιγαίου και η πλεύση προς Βόλο δεν αποτελεί ιδιαίτερη επιβάρυνση.

Μεγάλη οικονομική ζημιά

Αν τελικά υλοποιηθούν τα σχέδια της ηγεσίας του Στρατού για μετακίνηση της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Βόλο, άνθρωποι που γνωρίζουν τα πράγματα υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν «ισοδύναμα» παρά τις διαβεβαιώσεις, με αποτέλεσμα να πληγεί ανεπανόρθωτα η οικονομία και όχι μόνο.

Η Ταξιαρχία διαθέτει προσωπικό 1.000 ατόμων περίπου, που αυξάνεται με την ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων κάθε σειράς εδώ και δύο μήνες.

Τα περίπου 500 στελέχη είναι μόνιμοι, που ζουν με τις οικογένειές τους στο Βόλο και συνεισφέρουν στην τοπική οικονομία με περίπου 600.000 € μηνιαίως, ενώ από τους περίπου 500 έφεδρους στην τοπική αγορά πέφτουν τουλάχιστον 100.000 € κάθε μήνα για εξόδους και άλλες ανάγκες.

Επίσης, η Ταξιαρχία κάνει μεγάλη κατανάλωση τροφίμων και άλλων ειδών για το προσωπικό της από την τοπική αγορά, προσφέροντας κύκλο εργασιών για δεκάδες προμηθευτές.

Σημαντική εκτιμάται ότι είναι και η συνεισφορά συζύγων των μόνιμων στελεχών που εργάζονται στο Δημόσιο ή σε Σώματα Ασφαλείας, καθώς παίρνουν μεταθέσεις και ζουν μόνιμα στο Βόλο, με αποτέλεσμα να πέφτουν επιπλέον χρήματα στην τοπική αγορά, ενώ σε περίπτωση μεταφορά της Ταξιαρχίας στον Αυλώνα αναγκαστικά θα πάρουν μετάθεση και θα χαθούν από την πόλη.

magnesianews.gr


 

 

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336