rodopi 728x90

ΤΡΙΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
16:15

Τραγέλαφος με διαγωνισμό για τον Σαμαράκη

E-mail Εκτύπωση PDF

Τραγέλαφος στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα με τον λογοτεχνικό διαγωνισμό που διεξάγεται στη μνήμη του Αντώνη Σαμαράκη.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας το ΕΘΝΟΣ το Ελεγκτικό Συνέδριο «μπλόκαρε» τα βραβεία του λογοτεχνικού διαγωνισμού «Αντώνης Σαμαράκης», επειδή η δημοτική αρχή... ξέχασε ότι ο δήμος δεν μπορεί να καταβάλει χρηματικά έπαθλα.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ

«Μπλόκο» στα βραβεία του λογοτεχνικού διαγωνισμού «Αντώνης Σαμαράκης» από το Ελεγκτικό Συνέδριο, επειδή η δημοτική αρχή Λίμνης Πλαστήρα στην Καρδίτσα... ξέχασε ότι ο δήμος δεν μπορεί να καταβάλει χρηματικά έπαθλα.

Ο Δ΄ Λογοτεχνικός Διαγωνισμός προκηρύχθηκε το 2013, η απονομή των βραβείων έγινε τον Μάιο του 2014 στο Μορφοβούνι Καρδίτσας από όπου καταγόταν η οικογένεια του Αντώνη Σαμαράκη, μαζί με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του σπουδαίου λογοτέχνη, αλλά οι νικητές δεν έχουν πάρει ακόμη τα χρήματά τους.

Με την...προτροπή του δήμου προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν. Το Ειρηνοδικείο Καρδίτσας έκανε δεκτή την αγωγή τους και υποχρεώνει τον δήμο Λίμνης Πλαστήρας να καταβάλλει το ποσό των 2.500€, συν τους νόμιμους τόκους.

Την έκπληξή της έδειξε η Ελένη Σαμαράκη, η οποία ήταν επίτιμο μέλος της κριτικής επιτροπής στον Δ΄ Λογοτεχνικό Διαγωνισμό. Σε ερώτησή μας ανέφερε ότι δεν γνωρίζει πως τα βραβεία δεν πληρώθηκαν, δεν θέλησε ωστόσο να κάνει κάποιο σχόλιο πριν ενημερωθεί σχετικά.

«Δεν είχαμε και δεν έχουμε καμιά διάθεση να μην πληρώσουμε το αντίτιμο των βραβείων. Μας μπλόκαρε την εκταμίευση το Ελεγκτικό Συνέδριο και ήμασταν εμείς που προτείναμε στους νικητές να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, γιατί ήταν ο μόνος τρόπος να πληρωθούν», ομολόγησε στο «Έθνος», ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, Δημήτρης Τσιαντής.

Με την 86/2017 απόφασή του το Ειρηνοδικείο Καρδίτσας έκανε δεκτή την αγωγή των έξι νικητών και υποχρεώνει τον δήμο να τους πληρώσει, κάτι που αναμένεται να γίνεται μέχρι το τέλος του μήνα.

«Είναι κρίμα για τον θεσμό και για την φήμη του Αντώνη Σαμαράκη αυτό που έγινε», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Λεϊμονής, που με το ψευδώνυμο Γιάννης Παπαθανασίου, κέρδισε το τρίτο βραβείο για το διήγημά του «Η αλλαγή της σκυτάλης», το οποίο απονεμήθηκε εξ ημισείας σε εκείνον και στον Νικόλαο Μάννη, όπως και το ποσό των 500€.

Το πρώτο βραβείο και το ποσό των 1.500€ μοιράστηκαν η Ναταλία Ηλία και ο Κωνσταντίνος Πούλιος και το δεύτερο που αντιστοιχούσε σε 1.000€ η Ναταλία Θεοδωρίδου με τον Ευάγγελο Μαγγανά.

Στον Δ΄ Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Αντώνης Σαμαράκης», που έγινε το 2014, κατατέθηκαν 419 διηγήματα από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Γαλλία, την Αγγλία, την Γερμανία και την Αμερική και τις τρεις πρώτες θέσεις μοιράστηκαν έξι διηγήματα, ενώ σε άλλα 16 απονεμήθηκε διάκριση επαίνου και όλα αυτά συμπεριλήφθηκαν στην Ανθολογία που κυκλοφόρησε την Άνοιξη του 2014 από τις εκδόσεις «Καστανιώτη».

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν ο ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Βασίλης Αναγνωστόπουλος και μεταξύ των μελών ο ποιητής και προσωπικός φίλος του Αν. Σαμαράκη, Αντώνης Σκιαθάς.

Μαρία Ριτζαλέου (ΕΘΝΟΣ)

 

 

BANNERS AGET B 300x250 SELECTION

bregovic-video-overlay

markovic-video-overlay

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336