rodopi 728x90

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
04:14

Ένταση και ύβρεις στο δημοτικό συμβούλιο

E-mail Εκτύπωση PDF

Νέο πανδαιμόνιο σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, όπου η δημοτική αρχή κατέθεσε πρόταση να ανατεθεί σε δικηγορικό γραφείο η εξέταση του ζητήματος εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ, με την αντιπολίτευση να την καταγγέλλει και να τονίζει ότι λαμβάνει παράνομες αποφάσεις.

Μετά από φραστικά επεισόδια που δημιουργήθηκαν με την Φωτεινή Κοκκινάκη, ο Α. Μπέος δήλωσε πως την επόμενη φορά δεν θα έρθουν φαντάροι στο δημοτικό συμβούλιο για να την αναζητήσουν, αλλά ναύτες, γεγονός που ξεχείλισε το ποτήρι και αποχώρησαν οι αντιπολιτεύσεις. Ο Α. Μπέος αποκαλούσε κουκουλοφόρους πέντε πολίτες που ανήκουν στα Κινήματα του Νερού και εκείνοι φώναζαν πως ο Βόλος έχει για δημοτική αρχή τη Χρυσή Αυγή και δήμαρχο έναν φασίστα, ενώ έλεγαν επίσης πως ξέρουν ποιος έσπασε το κέντρο τουριστικής πληροφόρησης του Δήμου. Ο δήμαρχος επιτέθηκε και στον δημοτικό σύμβουλο Ν. Κανελλή ταυτίζοντας τον με αναρχικούς που σπάνε τράπεζες και φοράνε κουκούλες.

Ο Α. Μπέος είχε έντονη αντιπαράθεση με τους κ.κ. Κλημόπουλο και Κανελλή. Με τον πρώτο, που εξοργισμένος για όσα ειπώθηκαν εις βάρος της κ. Κοκκινάκη, χτύπησε το χέρι του στο έδρανο και είπε πως πρέπει να σταματήσει ο κανιβαλισμός και με τον δεύτερο γιατί του είπε πως δεν θα του «περάσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ».

Ταυτόχρονα ο Α. Μπέος αποκαλούσε «νούμερα» τους δημοτικούς συμβούλους και τους ελάχιστους πολίτες του Κινήματος για το Νερό.

«Αυτοί που αποχωρήσανε είναι πολiτικοί απατεώνες. Νομίζουν οι Κλημόπουλοι και οι Κανελλ;hδες πως θα κάνουν στο συμβούλιο ότι κάνουν στους δρόμους. «Στοιχεία» σαν αυτά, τα αντιμετωπίζω ανάλογα. Σε τραμπούκους και ανθρώπους με τέτοιες θέσεις και προτάσεις, τους αντιμετωπίζεις ανάλογα. Δεν έχω πρόβλημα να αντιμετωπίσω τον κάθε Καννελή και Κλημόπουλο και την παρεϊτσα τους».

Η κ. Κοκινάκη κατήγγειλε, στο μεταξύ, πως δέχτηκε έμμεση απειλή εις βάρος του παιδιού της από τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Καπουρνιώτη. Όταν εκείνη τον ειρωνεύτηκε, εκείνος, σύμφωνα με την ίδια, τη ρώτησε σε απειλητικό ύφος εάν ξέρει που βρίσκεται το παιδί της…

Ο Μ. Καπουρνιώτης δήλωσε πως δεν γνωρίζει εάν η κ. Κοκκινάκη έχει παιδί και ο Γ. Μουλάς του είπε πως εάν της είπε κάτι για το παιδί της πρέπει να ζητήσει συγγνώμη γιατί μπορεί να τον άκουσε ο διπλανός της κ. Κοκκινάκη και να καταθέσουν και μηνύσεις …μιας και υπάρχουν και δικομανείς.

«Εάν αυτοί φέρουν πέντε μάρτυρες, εμείς θα φέρουμε 50», είπε ο Α. Μπέος και δήλωσε πως η Φωτεινή Κοκκινάκη δεν είναι αξιόπιστο πρόσωπο. «Εγώ της είπα πως εάν έχει κάποια κόρη ή φίλη να την φέρει για πρωταθλητισμό», είπε ο Μ. Καπουρνιώτης.

Έχουν οικονομοτεχνική μελέτη της ΔΕΥΑΜΒ από ιδιωτικό γραφείο

«Εμένα ψήφισε ο βολιώτικος λαός και όχι τους απατεώνες με τις γραβάτες και τους συνδικαλιστές», έλεγε στη συνεδρίαση ο Α. Μπέος, όταν η Φωτεινή Κοκκινάκη επαναλάμβανε ασύντακτες προτάσεις που έλεγε ο ίδιος.

«Τα λες όλα σε άπταιστα ελληνικά που θες να σε καταλάβουμε», του είπε και δέχτηκε επίθεση από τους συμβούλους της πλειοψηφίας.

Στην αρχή της συνεδρίασης ο κ. Πατσιαντάς, ο κ. Γαργάλας και η Νατάσα Οικονόμου δήλωσαν πως η συνεδρίαση είναι παράνομη καθώς για να αναλάβει ένα δικηγορικό γραφείο την πρόταση εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ θα πρέπει να έχουν δηλώσει αδυναμία οι τέσσερις δικηγόροι του δήμου εγγράφως, ενώ η απόφαση πρέπει να ληφθεί από το δημοτικό συμβούλιο με πλειοψηφία 25 ατόμων.

«Εσείς θα κάνετε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη και εμείς θα πάμε στο άρθρο 152 όπου το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Εκεί που πάμε εμείς, υπάρχει κανονική δικαστής και εκεί που πάτε εσείς διορισμένοι κοπρίτες».

Ο Μ. Μιζτικός, που συμφωνεί με την εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ, δήλωσε πως το γραφείο που θα αναλάβει πρέπει να απαντήσει και να καταθέσει πρόταση σε εύλογο χρονικό διάστημα. Η δημοτική αρχή μέσω του Α. Μπέου έκρινε ακατάλληλες τις δικηγόρους του δήμου να αναλάβουν την πρόταση εκκαθάρισης, καθώς είπε πως υπάρχουν εξειδικευμένα γραφεία και όλοι οι δικηγόροι δεν έχουν την ίδια εξειδίκευση. Η κ. Οικονόμου απάντησε πως επισήμως αυτό δεν τεκμηριώνεται από πουθενά, εφόσον οι δικηγόροι του Δήμου δεν έχουν δηλώσει ακαταλληλότητα.

Ο ίδιος επιτέθηκε και στους εργαζόμενους που διεκδικούν χρήματα από τη ΔΕΥΑΜΒ και αποκάλυψε πως έχει η δημοτική αρχή στα χέρια της οικονομοτεχνική μελέτη- σχέδιο για τη ΔΕΥΑΜΒ από την εταιρεία Delloite, αλλά κανείς από την αντιπολίτευση δεν γνώριζε για την ανάθεση και την ύπαρξη της μελέτης. Ωστόσο δεν ζήτησαν διευκρινήσεις.

Ο Α. Μπέος είπε πως η δημοτική αρχή θέλει να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά αν οι δικαστικές αποφάσεις είναι αρνητικές για τη ΔΕΥΑΜΒ.

Στο μεταξύ, ενώ το δημοτικό συμβούλιο κλήθηκε να λάβει απόφαση με βάση την εισήγηση για ανάθεση της υπόθεσης σε δικηγόρο, ο Α. Μπέος είπε πως μπορεί να την αναλάβει ακόμα και λογιστής ή οικονομολόγος.

Όταν ζήτησε το λόγο ο Α. Νάνος και ξεκίνησε να τοποθετείται ο Α. Μπέος ζήτησε από τα μέλη της παράταξής του να αποχωρήσουν για να λάβει η αντιπολίτευση το μήνυμα ότι «δεν υπάρχει»

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε δικηγόρους

Ο κ. Γαργάλας και ο κ. Αποστολάκης δήλωσαν πως ο δικηγόρος της ΔΕΥΑΜΒ έχει λάβει μόνο για το Μαϊο εγκρίσεις 16. 000 ευρώ και το γραφείο «Ρούσου» στην Αθήνα 20.000 ευρώ . Μάλιστα ανέφερε πως ο δικηγόρος της ΔΕΥΑΜΒ χρέωσε 162 ώρες για 23 ημέρες.

«Ήμασταν από την αρχή ενάντια στην διαδικασία εκκαθάρισης. Εμείς ήμασταν και είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε ενέργεια όπως την ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού», είπε ο κ. Γαργάλας και ο κ. Αποστολάκης ανέφερε πως η δημοτική αρχή έχει πρεμούρα να διαλύσει τη ΔΕΥΑΜΒ αλλά δεν θα της το επιτρέψει κανείς. Κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή ότι τα έχει «βρει» με την ΕΡΓΗΛ και ότι από την αρχή του χρόνου έχουν δώσει το αστρονομικό ποσό των 60.000 ευρώ σε δικηγόρους.

Ο κ. Κανελλής τους κατηγόρησε ότι έχουν απαξιώσει και διαλύσει τη ΔΕΥΑΜΒ, αλλά δεν θα τους επιτραπεί το ξεπούλημα, ενώ δήλωσε πως κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της ΔΕΥΑΜΒ απέναντι στην ΕΡΓΗΛ.

Καραγκιόζη αποκάλεσε ο Α. Μπέος τον Φώτη Λαμπρινίδη που του είπε πως έχει σοβαρό εσωτερικό πρόβλημα στην παράταξή του.

«Χρωστάς μια απάντηση στον Καραπαπά από πέρσι στις 18 Απριλίου και από όσα συνεχώς σου λέει. Απάντησε στον Καραπαπά πρώτα και μετά λες σε μας ότι θες. Πρώτα όμως θα απαντήσεις στον Ολυμπιακό και σε όσα σου λένε», είπε ο κ. Λαμπρινίδης.

Τις προτάσεις της δημοτικής αρχής για τη ΔΕΥΑΜΒ ψήφισαν οι Μιτζικός, Δουλόπουλος και Χαυτούρας.

Εφημερίδα Θεσσαλία

 

 

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336