REX 728X90 1

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
10:45
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Κυριακή, 26 Μάρτιος 2017
Ο Βολιώτης μαθητής της Γ΄ τάξης του Μουσικού Γυμνασίου Βόλου Γιαννίσης – Μανές Αργύριος, ήρθε και πάλι πρώτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στον 22ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής, που διοργανώνει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, με έδρα το Βόλο.
Σάββατο, 25 Μάρτιος 2017
Ένας στους τέσσερις νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές της Μαγνησίας θέλουν να βελτιώσουν τη θέση περιοχής που διδάσκουν και να μετακινηθούν σε άλλο σχολείο, ώστε να βρίσκονται ακόμη πιο κοντά στον μόνιμο τόπο διαμονής τους.
Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017
«Μάχη» για μία θέση στα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα των πανεπιστημίων θα δώσουν στις φετινές Πανελλαδικές χιλιάδες αριστούχοι, οι οποίοι λίγο πριν μπουν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για τις εξετάσεις είδαν να μειώνονται οι θέσεις εισακτέων στις πρωτοκλασάτες σχολές.
Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017
Το προπονητικό κέντρο των υποδομών της Liverpool, βρίσκεται στο Kirby, ένα περίχωρο της πόλης του Liverpool, στο οποίο προπονούνται μόνο τα τμήματα υποδομής.
Τετάρτη, 22 Μάρτιος 2017
Aγώνα δρόμου κάνει το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να ανακοινώσει τις μεταθέσεις της φετινής χρονιάς, καθώς από αυτές επηρεάζονται άμεσα και όλες οι υπόλοιπες υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών και κατ΄ επέκταση και η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Τρίτη, 21 Μάρτιος 2017
Οριστική απόφαση έλαβε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνοντας επαναληπτικές εξετάσεις των πανελλαδικών τον Σεπτέμβριο. Το μέτρο αφορά όσους δεν μετάσχουν στις πανελλαδικές του Ιουνίου λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.
Τρίτη, 21 Μάρτιος 2017
Την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που είχε ως θέμα την «Πράσινη ενέργεια και επιχειρηματικότητα» κατέλαβε η Ομάδα Ρομποτικής του 7ου Λυκείου Τρικάλων. Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο πλαίσιο διάδοσης της νέας εκπαιδευτική μεθόδου STEM στον τρόπο διδασκαλίας και εκπαίδευ
Τρίτη, 21 Μάρτιος 2017
Για τη σχολική χρονιά 2017-2018 οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 2 έως 19 Μαΐου 2017.
Κυριακή, 19 Μάρτιος 2017
Πανελλήνια διάκριση για το 8ο Γυμνάσιο Βόλου, που έλαβε ειδικό βραβείο στην τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για Μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, που διοργανώθηκε από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα στην
Πέμπτη, 16 Μάρτιος 2017
Με μεγάλη επιτυχία εξελίσσεται εδώ και τρεις μήνες σε όλη την Ελλάδα το πρόγραμμα πρώτου επαγγελματικού προσανατολισμού και mentoring σε μαθητές Λυκείου και της τελευταίας τάξης του Γυμνασίου με την επωνυμία LEARNING BUSINESS που τη Δευτέρα που μας πέρασε επισκέφθηκε και τη Λάρισα.
Πέμπτη, 16 Μάρτιος 2017
Μειωμένος κατά 495 θέσεις θα είναι για την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά ο αριθμός των εισακτέων, σύμφωνα με την ακριβή κατανομή των θέσεων εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
Πέμπτη, 16 Μάρτιος 2017
Ενενήντα φοιτητές λιγότεροι θα εισαχθούν τη φετινή χρονιά με τις πανελλήνιες εξετάσεις, σε σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και δέκα λιγότεροι στο ΤΕΙ Θεσσαλίας αντίστοιχα, σε σχέση με πέρυσι.
Τετάρτη, 15 Μάρτιος 2017
  Ιδιαιτέρως θετικά για την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, είναι τα αποτελέσματα της παγκόσμιας κατάταξης Πανεπιστημίων από τον οργανισμό QS (Quacquarelli Symonds).
Τετάρτη, 15 Μάρτιος 2017
Στους 1.850 αναμένεται να ανέλθουν οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων στη Μαγνησία, ελάχιστα λιγότεροι από πέρυσι που ήταν 1.881. Πάντως από τους 1.850 οι 347 είναι απόφοιτοι Λυκείου και οι οποίοι ως κατηγορία είναι περισσότεροι από πέρυσι τουλάχιστον κατά 20%.
Τετάρτη, 15 Μάρτιος 2017
Στους 1.822 ανέρχονται οι υποψήφιοι της Μαγνησίας, τελειόφοιτοι και απόφοιτοι περασμένων ετών που θα διεκδικήσουν εισιτήριο εισαγωγής στις σχολές της ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλλεξε από τα λύκεια, γενικά και επαγγελματικά, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Τετάρτη, 15 Μάρτιος 2017
Στο... συμπέρασμα πως χρειαζόμαστε περισσότερους επιστήμονες στο πεδίο της Θεολογίας, παρά της Ιατρικής, οδηγεί η φετινή κατανομή των θέσεων των εισακτέων από τις Πανελλαδικές του 2017, που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.
Τρίτη, 14 Μάρτιος 2017
Με απόφαση της Συνέλευσης του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας ιδρύθηκε και λειτουργεί στο Ίδρυμα Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών.
Τρίτη, 14 Μάρτιος 2017
Αλαλούμ στα σχολεία και ντόμινο εξελίξεων στον χώρο των εκπαιδευτικών προκαλεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο Νόμος 4327/15 των Αριστείδη Μπαλτά και Τάσου Κουράκη για τον διορισμό σχολικών διευθυντών.
Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017
Με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας ξεκινούν εφέτος στις 7 Ιουνίου οι πανελλαδικές εξετάσεις για την μεγαλύτερη κατηγορία των τελειοφοίτων της Γ Λυκείου (Γ΄ τάξης ημερήσιων και της Δ΄ τάξης εσπερινών Γενικών Λυκείων έτους 2017). Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 19 του μήνα με τα Μαθηματικά κα
Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017
Δωρεάν ένταξη και συμμετοχή σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά από τριών χρόνων και άνω προωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για τα μέτρα και αντίμετρα που θα επιφέρουν τη λεγόμενη δημοσιονομική ισορροπία.
Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017
Ο κίνδυνος τραυματισμού μαθητών και εκπαιδευτικών από πτώση σοβάδων στο 4ο δημοτικό σχολείο Λάρισας οδήγησε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο κλείσιμο του σχολείου σήμερα Δευτέρα, πιθανόν για τρεις ημέρες μέχρι να επισκευαστεί η κακοτεχνία και να ελεγχθεί ολόκληρο το κτίριο.
Κυριακή, 12 Μάρτιος 2017
Άρχισε χθες η υλοποίηση του μεταλυκειακού έτους της μαθητείας, μέσω της οποίας 300 περίπου απόφοιτοι ΕΠΑΛ από όλη τη Θεσσαλία θα εργαστούν για εννιά μήνες σε επιχειρήσεις του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Από τη Μαγνησία οι θέσεις εργασίας είναι 45 και πανελλαδικά αγγίζουν τις 2.000.
Παρασκευή, 10 Μάρτιος 2017
Ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια διεθνούς συνεργασίας του ΤΕΙ/Θ, ο Καθηγ. Γεώργιος Μαντάνης (Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου) για το πρόγραμμα Erasmus+ επισκέφτηκε το ανώτατο τεχνολογικό ίδρυμα Tecnológico de Costa Rica (Πανεπιστήμιο TEC), της Κόστα Ρίκα.
Πέμπτη, 09 Μάρτιος 2017
Η συνέχιση της οικονομικής κρίσης ωθεί τους φοιτητές στη Φοιτητική Λέσχη, προκειμένου να έχουν εξασφαλισμένο τουλάχιστον το δωρεάν φαγητό τους και να μην επιβαρύνουν με επιπλέον έξοδα τους γονείς τους που ήδη στριμώχνονται οικονομικά για να τα βγάλουν πέρα.
Πέμπτη, 09 Μάρτιος 2017
Εως και αύριο 10 Μαρτίου έχουν περιθώριο οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων (ΓΕΛ) και των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ) αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Πέμπτη, 09 Μάρτιος 2017
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών κατέχει την υψηλότερη κατάταξη στην ειδικότητα της μηχανολογίας που το κατατάσσει στα κορυφαία 50 πανεπιστήμια παγκοσμίως στην ειδικότητα των Πολιτικών Μηχανικών στην τελευταία κατάταξη του Διεθνούς Πίνακα Κατάταξης Πανεπιστημίων της QS ανά Ειδικότητα (QS Worl
Τρίτη, 07 Μάρτιος 2017
Μέχρι και την Παρασκευή 10 Μαρτίου, έχουν το περιθώριο να υποβάλουν την αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων (ΓΕΛ) και των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ).
Δευτέρα, 06 Μάρτιος 2017
Επεισόδια μικρής έντασης σημειώθηκαν πριν από λίγο στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου.
Δευτέρα, 06 Μάρτιος 2017
Το νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών στα σχολεία της Κύπρου, μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ, έχει προσελκύσει και χιλιάδες Έλληνες, δασκάλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές, οι οποίοι μάταια περιμένουν να διορισθούν έστω και σε μία θέση αναπληρωτή στην Ελλάδα.
Σάββατο, 04 Μάρτιος 2017
Ριφιφί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κατά τη διάρκεια διεξαγωγής πάρτι στο Θόλο. Άγνωστοι, φαίνεται να έβαλαν στόχο μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών του εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών, εκ των οποίων η μία είχε «κλειδωμένο» πρόγραμμα Braille.
 
Σελίδα 1 από 91

 

banner carmex

LITROKAPIS 16 3 2017

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

bnb 300

ski report 01


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336