rodopi 728x90

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
07:40

Συνέντευξη με την Ιωάννα Λάκα

E-mail Εκτύπωση PDF

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Υγείας Ιωάννα Λάκα μιλά για τα βιβλία της, τις ημερίδες που διοργανώνει και την κοινωνική προσφορά της.

1. Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το χώρο της υγείας;

Σπούδασα δημοσιογραφία και παρόλο που αγαπώ ιδιαίτερα το αντικείμενο των σπουδών μου, ένιωθα πως κάτι λείπει. Πάντα με ενδίεφερε ο κλάδος της ιατρικής και της σωστής διατροφής. Έτσι αποφάσισα να αποκτήσω σχετική εκπαίδευση και με αυτό το χώρο, ολοκληρώνοντας κύκλο σεμιναρίων για την ευεξία και την καλή διατροφή στο Manhattan. Στη συνέχεια, συνειδητοποίησα, πως η σύνδεση του χώρου της υγείας με αυτόν της δημοσιογραφίας σε επαγγελματικό επίπεδο είναι πολύ περιορισμένη.

Ωστόσο, δεν στάθηκα σε αυτό! Ακολουθώντας το αντικείμενο που αγαπώ και παντρεύοντας την ιατρική με την δημοσιογραφία αλλά και την συγγραφή βιβλίων προσπαθώ να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα.

Ο οδηγός μου πάντα ήταν το ονειρό μου και να προσπαθώ να μεταδόσω πως η υγεία είναι και πρέπει να είναι δικαίωμα και προτεραιότητα για όλους μας!

2. Με ποιες επιχειρηματικές ενέργειες δραστηριοποιείστε;

Αρχικά, μαθαίνοντας συνέχεια... το μυστικό της επιτυχίας και ειδικά σε ένα τέτοιο επάγγελμα είναι η διαρκής ενημέρωση, η διαρκής εκπαίδευση, η διαρκής επαφή με καινούριους ανθρώπους.

Απο εκεί και πέρα, έχω γράψει 3 βιβλία, το ένα εκ των οποίων κυκλοφόρησε πρόσφατα. Επίσης, η παρουσία μου τόσο στην τηλεόραση όσο και στο ραδιόφωνο αποτελεί ακρογονιαίο λίθο για την συνέχεια του οράματος μου. Στη συνέχεια, διοργανώνω ιατρικές ημερίδες με την υποστήριξη καταξιωμένων ιατρών με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με σημαντικά θέματα υγείας.

3. Πείτε μας λίγα λόγια για το τελευταίο σας βιβλίο.

Πρόκειται για μία νέα δουλειά, μία φρέσκια ιδέα. Αυτή τη φορά δοκίμασα να κάνω κάτι διαφορετικό. Στην ουσία, αυτό το βιβλίο αποτελείται από τρεις διαφορετικές ιστορίες που εκτυλίσσονται παράλληλα. Πρόκειται για 3 ήρωες, οι οποίοι πάσχουν από σοβαρές ασθένειες. Παρόλο που η πλοκή της κάθε ιστορίας είναι ξεχωριστή, και οι τρεις έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: το φόβο και τη μη φροντισμένη υγεία των πρωταγωνιστών τους.

Το βιβλίο ονομάζεται «Το ταξίδι του εαυτού μου» και εντάσσεται και αυτό στην κατηγορία των «ιατρικών μυθιστορημάτων», όπως και τα υπόλοιπα βιβλία μου. Η νέα αυτή κατηγορία βιβλίου είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς και της σκληρής μου προσπάθειας, καθώς με μεγάλη μου τιμή ήμουν η πρώτη στη Ελλάδα που κέρδισα τον τίτλο "Writer Supporting Health". Είναι κάτι για το οποίο είμαι και θα είμαι πάντα περήφανη.

4. Μας είπατε πως διαργανώνετε ημερίδες και συνέδρια. Είναι γνωστό πως γνωρίζουν πάντα μεγάλη επιτυχία. Ποια είναι τα βήματα που ακολουθείτε;

Οι ιατρικές ημερίδες και τα συνέδρια είναι για εμένα μία ιδιαίτερη στιγμή, καθώς έρχομαι πιο κοντά στον κόσμο και είμαι σε θέση να ακούσω απόψεις, προβληματισμούς, ανησυχίες των καθημερινων ανθρώπων και να τους προσφέρω φυσικά την βοήθεια μου.

Οι ιατρικές ημερίδες διαργανώνονται μία φορά τον μήνα σε διαφορετικές περιοχές της Αθήνας , αλλα συχνά και εκτός Αθηνών. Η θεματολογία εναλάσσεται και κάθε φορά είναι αφιερώμένη σε διαφορετικό θέμα, του οποίου η επιλογή δεν είναι ποτέ τυχαία. Η επιλογή του θέματος γίνεται με βάση την επικαιρότητα αλλά και τις ανησυχίες του κόσμου.

Οι ιατροί με τους οποίους συνεργάζομαι βρίσκονται πάντα έκει για να διαλευκάνουν με την επιστημονική τους άποψη τα θέματα υγείας τα όποία τίθενται προς συζήτηση να τα κάνουν κατανοητά στον κόσμο και να καλύψουν όλες τις απορίες των παρευρισκομένων.

5. Τελος, Το κοινωνικό σας έργο είναι εξαιρετικά έντονο. Η κοινωνική σας προσφορά γνωρίζει απήχηση;

Ο κόσμος είναι το κίνητρο μου να προχωρώ παρακάτω και να συνεχίζω το έργο μου. Ο κόσμος αγκαλιάζει πάντα τη δουλειά μου και χωρίς την υποστήριξη του δεν θα μπορούσα να συνεχίσω. Για να κλείσω, θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους αναγνώστες: Διεκδικήστε την υγεία σας και νικήστε το φόβο! Η αισιοδοξία και ψυχική δύναμη είναι πιο ισχυρή από καθε ασθένεια!!!

 

 

bregovic-video-overlay

markovic-video-overlay

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336