REX 728X90 1

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
15:11
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Δευτέρα, 24 Απρίλιος 2017
Πλησιάζοντας ολοένα και περισσότερο προς τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, μαθητές και γονείς σταδιακά αρχίζουν να αναζητούν πληροφορίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού που θα ακολουθήσει, καθώς και για τις αλλαγές που θα συναντήσουν στο μηχανογραφικό της φετινής χρονιάς.
Πέμπτη, 20 Απρίλιος 2017
Στη Βουλή οδεύει τις προσεχείς ημέρες η πρόταση του υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο θα εφαρμοστεί από το 2020.
Τετάρτη, 19 Απρίλιος 2017
Με κόκκινο στυλό διορθώνει ο πρώτος βαθμολογητής, με πράσινο ο δεύτερος και με μαύρο ο αναβαθμολογητής. Και προσοχή, να μη δοθούν στον πρώτο βαθμολογητή τα ίδια γραπτά προς βαθμολόγηση για δεύτερη φορά.
Δευτέρα, 17 Απρίλιος 2017
Στην τελική ευθεία μπαίνουν σιγά-σιγά μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και υπουργείο Παιδείας, για το δίμηνο των εξετάσεων που περιλαμβάνουν τις απολυτήριες και τις πανελλαδικές εξετάσεις στα λύκεια και τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα γυμνάσια.
Τετάρτη, 12 Απρίλιος 2017
Στο στοιχείο τους, το νερό, βρέθηκαν από κοινού οι καθηγητές του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας με 11 μαθητές του Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης που έχουν κατασκευάσει ένα «υδρορομπότ» (hydrobot) πριν από λίγες μέρες, «μετρώντας» την οικολογική κατάσταση του λιμανιού της πρωτεύουσας της Λέσβου.
Τρίτη, 11 Απρίλιος 2017
Κατά πενήντα αυξήθηκαν οι θέσεις των εισακτέων στις σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, βάσει της νέας απόφασης του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου και αντίστοιχα κατά 25 στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, με τη μεγαλύτερη αύξηση όλων να παρατηρείται στην Ιατρική Λάρισας (συν δέκα θέσεις για νέους φοιτητές).
Δευτέρα, 10 Απρίλιος 2017
«Μπουκέτα» σπουδών με μαθήματα από διαφορετικά τμήματα συναφούς γνωστικού αντικειμένου ετοιμάζονται να προσφέρουν τα ελληνικά πανεπιστήμια.
Κυριακή, 09 Απρίλιος 2017
Την αποφασιστικότητα να προχωρήσει το υπουργείο σε αλλαγές εξέφρασε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.
Παρασκευή, 07 Απρίλιος 2017
Την αύξηση του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, παρά τα αιτήματα για μείωση του αριθμού.
Πέμπτη, 06 Απρίλιος 2017
Στοιχεία που συγκλονίζουν φέρνει στην επιφάνεια η ΕΛΜΕ νομού Λάρισας υποστηρίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι σε πέντε μόνο σχολεία του νομού δηλώθηκαν 40 μαθητές που αντιμετωπίζουν συνθήκες ακραίας φτώχειας.
Πέμπτη, 06 Απρίλιος 2017
Ριζικές αλλαγές στο μάθημα της Ιστορίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από το δημοτικό έως και το λύκειο, προτείνει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).
Τετάρτη, 05 Απρίλιος 2017
Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα "Karditsa Earthquake Project – Σχολεία εν Δράσει" που υλοποιεί το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας, του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και του Οργανισμού Αντισεισμικ
Τρίτη, 04 Απρίλιος 2017
Με στόχο να καλύψει ανάγκες μαθητών, των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να αγοράσουν φροντιστηριακά και ξενόγλωσσα βοηθήματα και παράλληλα να συμβάλει στην καλλιέργεια πνεύματος τεθελοντικής προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης στα μέλη της εκαπιδευτικής κοινότητας και ιδιαίτερα στους μαθητές στο
Τρίτη, 04 Απρίλιος 2017
Συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και αναπληρωτές καθηγητές με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό, οι οποίοι συνεχίζουν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τροπολογία του υπουργείου Παιδείας.
Δευτέρα, 03 Απρίλιος 2017
Μιλώντας στη γερμανική ραδιοφωνία (DLF), η Βίβιαν Στερν δηλώνει πως είχε κάνει ό,τι μπορούσε για να πείσει τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ στο δημοψήφισμα του 2016.
Κυριακή, 02 Απρίλιος 2017
Στα πλαίσια της δράσης «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο», που είναι μια πρωτοβουλία της Science View σε συνεργασία με το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, 'Ερευνας και Θρησκε
Σάββατο, 01 Απρίλιος 2017
Μια ομάδα φοιτητριών που δεν διακρίνονται μόνο στο στίβο των πανεπιστημιακών μαθημάτων αλλά παρέδωσαν οι ίδιες μαθήματα εθελοντισμού και προσφοράς στην πανεπιστημιακή κοινότητα, βραβεύτηκε χθες από την Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της ορκωμοσίας του τμ
Παρασκευή, 31 Μάρτιος 2017
Ανοίγει ξανά την αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να δηλώσουν και 5ο εξεταζόμενο μάθημα ώστε να έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε δύο επιστημονικά πεδία, όσοι μαθητές αισθάνονται «εγκλωβισμένοι» εξαιτίας της
Παρασκευή, 31 Μάρτιος 2017
Πιστώσεις για τον διορισμό περίπου 21.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών έχει εξασφαλίσει το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να στελεχώσουν τα σχολεία την ερχόμενη σχολική χρονιά.
Πέμπτη, 30 Μάρτιος 2017
Την έναρξη επτά νέων προγραμμάτων σπουδών, δύο προπτυχιακού και πέντε μεταπτυχιακού επιπέδου, ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).
Πέμπτη, 30 Μάρτιος 2017
Διάταξη θα φέρει στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου για την κατάργηση του χαρακτηρισμού της «διαγωγής», όπως είπε μιλώντας στη Βουλή.
Πέμπτη, 30 Μάρτιος 2017
Η Σχολή Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ανακοίνωσε την έναρξη των προγραμμάτων "Διοίκηση Μονάδων Υγείας", "Marketing Μικρών Μονάδων Υγείας" και "Οικονομική και Διοικητική Υποστήριξη Μικρών Μονάδων Υγείας".
Πέμπτη, 30 Μάρτιος 2017
Με ένα φιλόδοξο σχέδιο η ΕΕ φιλοδοξεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον και τη συμπάθεια των νέων για την ενωμένη Ευρώπη.
Κυριακή, 26 Μάρτιος 2017
Ο Βολιώτης μαθητής της Γ΄ τάξης του Μουσικού Γυμνασίου Βόλου Γιαννίσης – Μανές Αργύριος, ήρθε και πάλι πρώτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στον 22ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής, που διοργανώνει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, με έδρα το Βόλο.
Σάββατο, 25 Μάρτιος 2017
Ένας στους τέσσερις νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές της Μαγνησίας θέλουν να βελτιώσουν τη θέση περιοχής που διδάσκουν και να μετακινηθούν σε άλλο σχολείο, ώστε να βρίσκονται ακόμη πιο κοντά στον μόνιμο τόπο διαμονής τους.
Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017
«Μάχη» για μία θέση στα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα των πανεπιστημίων θα δώσουν στις φετινές Πανελλαδικές χιλιάδες αριστούχοι, οι οποίοι λίγο πριν μπουν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για τις εξετάσεις είδαν να μειώνονται οι θέσεις εισακτέων στις πρωτοκλασάτες σχολές.
Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017
Το προπονητικό κέντρο των υποδομών της Liverpool, βρίσκεται στο Kirby, ένα περίχωρο της πόλης του Liverpool, στο οποίο προπονούνται μόνο τα τμήματα υποδομής.
Τετάρτη, 22 Μάρτιος 2017
Aγώνα δρόμου κάνει το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να ανακοινώσει τις μεταθέσεις της φετινής χρονιάς, καθώς από αυτές επηρεάζονται άμεσα και όλες οι υπόλοιπες υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών και κατ΄ επέκταση και η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Τρίτη, 21 Μάρτιος 2017
Οριστική απόφαση έλαβε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνοντας επαναληπτικές εξετάσεις των πανελλαδικών τον Σεπτέμβριο. Το μέτρο αφορά όσους δεν μετάσχουν στις πανελλαδικές του Ιουνίου λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.
Τρίτη, 21 Μάρτιος 2017
Την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που είχε ως θέμα την «Πράσινη ενέργεια και επιχειρηματικότητα» κατέλαβε η Ομάδα Ρομποτικής του 7ου Λυκείου Τρικάλων. Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο πλαίσιο διάδοσης της νέας εκπαιδευτική μεθόδου STEM στον τρόπο διδασκαλίας και εκπαίδευ
 
Σελίδα 1 από 91

 

peiraios 2017300x250

banner carmex

LITROKAPIS 21 4 2017

thessalia economy

coffee food 300 neo

aggelia

selfhelpbanner

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336