REX 728X90 1

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017
20:26
Περιφέρεια
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2017
Mετά το Ινστιτούτο Τεχνολογιών της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), στο οποίο ολοκληρώνει φέτος τον Ιούνιο τις σπουδές του, νέοι δρόμοι κατάρτισης και επιμόρφωσης ανοίγονται για τον τρικαλινό φοιτητή Παναγιώτη Λώλα καθώς θα συνεχίσει τις σπουδές του σε ένα από τα πέντε κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, το Στάν
Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2017
Τμήμα ΤΕΙ έχει στο πρώτο έτος σπουδών δύο (2) φοιτητές και έναν διδάσκοντα!
Κυριακή, 22 Ιανουάριος 2017
Τμήμα ΤΕΙ έχει στο πρώτο έτος σπουδών δύο (2) φοιτητές και έναν διδάσκοντα! Λειτουργεί στη Ζάκυνθο και αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς εύλογα οι συνθήκες διδασκαλίας μοιάζουν με... ιδιαίτερο φροντιστηριακό μάθημα.
Σάββατο, 21 Ιανουάριος 2017
Επτά θέσεις Επίκουρων καθηγητών προκήρυξε η Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα. Πρόκειται για τους τομείς χειρουργικής (2) παθολογίας (2), μητέρας παιδιού(1), νευρολογίας και αισθητήριων οργάνων (1) και κλινικοεργαστηριακό τομέα (1).
Παρασκευή, 20 Ιανουάριος 2017
Πόλος έλξης 41 φοιτητών από 24 χώρες του κόσμου, όπου θα γνωρίσουν την ελληνική φιλοξενία και κουλτούρα, αποτελεί το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με έδρα τα Τρίκαλα στις 23-28 Ιανουαρίου 2017.
Παρασκευή, 20 Ιανουάριος 2017
Θερμή υποδοχή στα προσφυγόπουλα επιφύλαξαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί στο 9ο Δημοτικό Σχολείο στην Νέα Ιωνία Βόλου, καθώς και στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, κόντρα στο κλίμα που οι χρυσαυγίτες επιχείρησαν να δημιουργήσουν στα πρόσφατα γεγονότα του Περάματος.
Παρασκευή, 20 Ιανουάριος 2017
Τέλος μπαίνει στο φαινόμενο διορισμού στο δημόσιο κατόχων τίτλων σπουδών από ιδιωτικά ΤΕΕ (Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια) και αφαιρούνται από τις λίστες των διαγωνιζόμενων του ΑΣΕΠ οι κάτοχοι των τίτλων αυτών.
Πέμπτη, 19 Ιανουάριος 2017
Κατατέθηκε την Τετάρτη στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την εξεταστική των επί πτυχίω φοιτητών.
Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2017
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας ενημερώνει για τη λειτουργική κατάσταση των σχολικών μονάδων ανά Δήμο και τον τρόπο που θα λειτουργήσουν αύριο Τρίτη 17 Ιανουαρίου.
Κυριακή, 15 Ιανουάριος 2017
Νέες αλλαγές έρχονται στην Παιδεία, τόσο σε ό,τι αφορά το Λύκειο και τις εισαγωγικές εξετάσεις, όσο και τα μεταπτυχιακά και γενικότερα τη λειτουργία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Κυριακή, 15 Ιανουάριος 2017
Κανονικά θα λειτουργήσει αύριο το ΤΕΙ Θεσσαλίας αφού έχουν καθαρισθεί όλοι οι δρόμοι από το χιόνι και δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα πρόσβασης των σπουδαστών.
Σάββατο, 14 Ιανουάριος 2017
Το πλαίσιο αναμόρφωσης του Λυκείου και του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σκιαγραφεί ο υπουργός Παιδείας, ενόψει της σχετικής συζήτησης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, την επόμενη εβδομάδα.
Σάββατο, 14 Ιανουάριος 2017
Κανονικά θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα όλα τα σχολεία της Λάρισας, τα οποία και είχαν παραμένει κλειστά από τις γιορτές των Χριστουγέννων, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και της έντονης χιονόπτωσης.
Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2017
Η πρόσβαση στα σχολικά διδακτήρια, με αποχιονισμό των δρόμων που οδηγούν σε αυτά, είναι κύριο μέλημα των Δήμων σε όλο το Νομό Τρικάλων, έχοντας πρωτίστως αντιμετωπίσει τα βασικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο που παραμένουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό και με πολλά παράπονα δημοτών ακόμη και εντός του πολε
Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2017
Με συνδυασμό του ολοήμερου σχολείου και των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης, τα οποία θα λειτουργούν μέσα στο σχολείο, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να απασχολούνται στη σχολική μονάδα μέχρι τις 8 το βράδυ, ανακοίνωσε την Πέμπτη η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.
Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2017
«Φιλί ζωής» στα 19 τμήματα ΤΕΙ τα οποία επρόκειτο να κλείσουν τον επόμενο χρόνο, μεταξύ των οποίων και δύο σε Λάρισα και Καρδίτσα, δίνει ο Κώστας Γαβρόγλου.
Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2017
Κλειστά, λόγω της κακοκαιρίας και του νέου κύματος που αναμένεται από απόψε το βράδυ θα παραμείνουν και την Τετάρτη τα σχολεία σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.
Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2017
Σε σημαντικές αλλαγές θα «πάνε» στις πανελλαδικές εξετάσεις οι μαθητές της Γ' τάξης των γενικών λυκείων, όσον αφορά στις σχολές που προστίθενται και αφαιρούνται στο μηχανογραφικό δελτίο, στις ημερομηνίες των ενδοσχολικών και πανελλαδικών εξετάσεων, στις επαναληπτικές εξετάσεις και στις συνέπειες π
Δευτέρα, 09 Ιανουάριος 2017
Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου θα περάσουν τις πόρτες του 25ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων και του 2ου Γυμνασίου τα προσφυγόπουλα που θα παρακολουθήσουν μαθήματα στις δύο σχολικές μονάδες.
Κυριακή, 08 Ιανουάριος 2017
Ποδαρικό στα μαθήματα της νέας ημερολογιακής χρονιάς, με καταλήψεις, ετοιμάζουν μαθητές λυκείων της Μαγνησίας, που αντιδρούν στη μετάθεση των πανελληνίων εξετάσεων μετά τις ενδοσχολικές, στις αρχές Ιουνίου.
Τετάρτη, 04 Ιανουάριος 2017
Τρόπο να προχωρήσει σε χιλιάδες προσλήψεις εκπαιδευτικών αναζητά το υπουργείο Παιδείας.
Τρίτη, 03 Ιανουάριος 2017
Τα 15μελή μαθητικά συμβούλια, τα οποία καθιερώθηκαν το 1986, θέλει να αναβιώσει το υπουργείο, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της «Καθημερινής».
Τετάρτη, 28 Δεκέμβριος 2016
Ανοίγει ξανά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος του σχεδίου «Αθηνά» στην Παιδεία, που εκπονήθηκε το 2012 επί υπουργίας Αρβανιτόπουλου και προβλέπει το κλείσιμο 19 τμημάτων σε ΤΕΙ της χώρας μεταξύ των οποίων και δύο στο ΤΕΙ Θεσσαλίας (Διαιτολογίας Καρδίτσα, Πληροφορικής Λάρισα).
Τρίτη, 27 Δεκέμβριος 2016
Την εργασία στις αγροτικές καλλιέργειες με τη φοίτηση στον τομέα Γεωπονίας, ώστε να αντλήσουν ακόμη περισσότερες γνώσεις και να τις εφαρμόσουν στην πράξη, συνδυάζουν μαθητές στο ΕΠΑΛ Αγριάς, οι οποίοι προέρχονται από διάφορα γειτονικά χωριά και στα οποία αποτελεί παράδοση η ενασχόληση με τον πρωτο
Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2016
Συνολικά 56 θέσεις εργασίας σε δημοτικές, κρατικές υπηρεσίες και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις της Θεσσαλίας εξασφαλίστηκαν στο πλαίσιο της υλοποίησης του νέου θεσμού της «μαθητείας» στην εκπαίδευση.
Πέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2016
Έξι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στο Βόλο και την Αγριά, βρίσκονται σήμερα Πέμπτη υπό κατάληψη, διότι οι μαθητές αντιδρούν στην εξαγγελία του υπουργείου Παιδείας να γίνουν οι εξετάσεις Ιούνιο, αντί τον Μάιο.
Τρίτη, 20 Δεκέμβριος 2016
Πρόωρα έληξαν χθες τα μαθήματα στο 9ο Γυμνάσιο Βόλου λόγω βλάβης που προκλήθηκε στην υποδομή ρεύματος, με αποτέλεσμα το διδακτήριο να μην μπορεί να θερμανθεί και οι αίθουσες να είναι παγωμένες, λόγω του ψύχους που επικρατούσε.
Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2016
Σε κατάληψη τελούν από σήμερα 8 λύκεια του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου, με τους μαθητές να αντιδρούν στην εξαγγελία του υπουργού Παιδείας ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν φέτος τον Ιούνιο και όχι τον Μάιο, όπως γινόταν έως τώρα.
Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2016
Οι 24 επιτυχόντες μαθητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από σχολεία της Θεσσαλίας που συμμετείχαν στον γραπτό διαγωνισμό για το πρόγραμμα EUROSCOLA, επιλέχθηκαν προκειμένου να εκπροσωπήσουν την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στην Ημερίδα που θα διεξαχθεί στο Στρασβούργο την 20η Ιανουαρί
Κυριακή, 18 Δεκέμβριος 2016
  Ενας πραγματικός σύγχρονος ήρωας βρίσκεται στην έδρα διδασκαλίας στο 9ο Γυμνάσιο Βόλου. Ο καθηγητής πληροφορικής Γεώργιος Τσούπας δεν παραδίδει μόνο μαθήματα πληροφορικής... Δίνει μαθήματα ζωής, αυτοθυσίας και ανθρωπιάς στους μαθητές του, που δείχνουν να τον υπεραγαπούν. Είναι άλλωστε στα μάτια
 
Σελίδα 1 από 89

 

larisa-feb-300x250

banner carmex

ekptoseis 2017

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

bnb 300

ski report 01


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336