REX 728X90 1

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017
14:03
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Κυριακή, 15 Ιανουάριος 2017
Νέες αλλαγές έρχονται στην Παιδεία, τόσο σε ό,τι αφορά το Λύκειο και τις εισαγωγικές εξετάσεις, όσο και τα μεταπτυχιακά και γενικότερα τη λειτουργία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Κυριακή, 15 Ιανουάριος 2017
Κανονικά θα λειτουργήσει αύριο το ΤΕΙ Θεσσαλίας αφού έχουν καθαρισθεί όλοι οι δρόμοι από το χιόνι και δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα πρόσβασης των σπουδαστών.
Σάββατο, 14 Ιανουάριος 2017
Το πλαίσιο αναμόρφωσης του Λυκείου και του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σκιαγραφεί ο υπουργός Παιδείας, ενόψει της σχετικής συζήτησης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, την επόμενη εβδομάδα.
Σάββατο, 14 Ιανουάριος 2017
Κανονικά θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα όλα τα σχολεία της Λάρισας, τα οποία και είχαν παραμένει κλειστά από τις γιορτές των Χριστουγέννων, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και της έντονης χιονόπτωσης.
Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2017
Η πρόσβαση στα σχολικά διδακτήρια, με αποχιονισμό των δρόμων που οδηγούν σε αυτά, είναι κύριο μέλημα των Δήμων σε όλο το Νομό Τρικάλων, έχοντας πρωτίστως αντιμετωπίσει τα βασικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο που παραμένουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό και με πολλά παράπονα δημοτών ακόμη και εντός του πολε
Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2017
Με συνδυασμό του ολοήμερου σχολείου και των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης, τα οποία θα λειτουργούν μέσα στο σχολείο, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να απασχολούνται στη σχολική μονάδα μέχρι τις 8 το βράδυ, ανακοίνωσε την Πέμπτη η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.
Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2017
«Φιλί ζωής» στα 19 τμήματα ΤΕΙ τα οποία επρόκειτο να κλείσουν τον επόμενο χρόνο, μεταξύ των οποίων και δύο σε Λάρισα και Καρδίτσα, δίνει ο Κώστας Γαβρόγλου.
Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2017
Κλειστά, λόγω της κακοκαιρίας και του νέου κύματος που αναμένεται από απόψε το βράδυ θα παραμείνουν και την Τετάρτη τα σχολεία σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.
Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2017
Σε σημαντικές αλλαγές θα «πάνε» στις πανελλαδικές εξετάσεις οι μαθητές της Γ' τάξης των γενικών λυκείων, όσον αφορά στις σχολές που προστίθενται και αφαιρούνται στο μηχανογραφικό δελτίο, στις ημερομηνίες των ενδοσχολικών και πανελλαδικών εξετάσεων, στις επαναληπτικές εξετάσεις και στις συνέπειες π
Δευτέρα, 09 Ιανουάριος 2017
Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου θα περάσουν τις πόρτες του 25ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων και του 2ου Γυμνασίου τα προσφυγόπουλα που θα παρακολουθήσουν μαθήματα στις δύο σχολικές μονάδες.
Κυριακή, 08 Ιανουάριος 2017
Ποδαρικό στα μαθήματα της νέας ημερολογιακής χρονιάς, με καταλήψεις, ετοιμάζουν μαθητές λυκείων της Μαγνησίας, που αντιδρούν στη μετάθεση των πανελληνίων εξετάσεων μετά τις ενδοσχολικές, στις αρχές Ιουνίου.
Τετάρτη, 04 Ιανουάριος 2017
Τρόπο να προχωρήσει σε χιλιάδες προσλήψεις εκπαιδευτικών αναζητά το υπουργείο Παιδείας.
Τρίτη, 03 Ιανουάριος 2017
Τα 15μελή μαθητικά συμβούλια, τα οποία καθιερώθηκαν το 1986, θέλει να αναβιώσει το υπουργείο, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της «Καθημερινής».
Τετάρτη, 28 Δεκέμβριος 2016
Ανοίγει ξανά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος του σχεδίου «Αθηνά» στην Παιδεία, που εκπονήθηκε το 2012 επί υπουργίας Αρβανιτόπουλου και προβλέπει το κλείσιμο 19 τμημάτων σε ΤΕΙ της χώρας μεταξύ των οποίων και δύο στο ΤΕΙ Θεσσαλίας (Διαιτολογίας Καρδίτσα, Πληροφορικής Λάρισα).
Τρίτη, 27 Δεκέμβριος 2016
Την εργασία στις αγροτικές καλλιέργειες με τη φοίτηση στον τομέα Γεωπονίας, ώστε να αντλήσουν ακόμη περισσότερες γνώσεις και να τις εφαρμόσουν στην πράξη, συνδυάζουν μαθητές στο ΕΠΑΛ Αγριάς, οι οποίοι προέρχονται από διάφορα γειτονικά χωριά και στα οποία αποτελεί παράδοση η ενασχόληση με τον πρωτο
Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2016
Συνολικά 56 θέσεις εργασίας σε δημοτικές, κρατικές υπηρεσίες και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις της Θεσσαλίας εξασφαλίστηκαν στο πλαίσιο της υλοποίησης του νέου θεσμού της «μαθητείας» στην εκπαίδευση.
Πέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2016
Έξι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στο Βόλο και την Αγριά, βρίσκονται σήμερα Πέμπτη υπό κατάληψη, διότι οι μαθητές αντιδρούν στην εξαγγελία του υπουργείου Παιδείας να γίνουν οι εξετάσεις Ιούνιο, αντί τον Μάιο.
Τρίτη, 20 Δεκέμβριος 2016
Πρόωρα έληξαν χθες τα μαθήματα στο 9ο Γυμνάσιο Βόλου λόγω βλάβης που προκλήθηκε στην υποδομή ρεύματος, με αποτέλεσμα το διδακτήριο να μην μπορεί να θερμανθεί και οι αίθουσες να είναι παγωμένες, λόγω του ψύχους που επικρατούσε.
Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2016
Σε κατάληψη τελούν από σήμερα 8 λύκεια του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου, με τους μαθητές να αντιδρούν στην εξαγγελία του υπουργού Παιδείας ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν φέτος τον Ιούνιο και όχι τον Μάιο, όπως γινόταν έως τώρα.
Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2016
Οι 24 επιτυχόντες μαθητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από σχολεία της Θεσσαλίας που συμμετείχαν στον γραπτό διαγωνισμό για το πρόγραμμα EUROSCOLA, επιλέχθηκαν προκειμένου να εκπροσωπήσουν την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στην Ημερίδα που θα διεξαχθεί στο Στρασβούργο την 20η Ιανουαρί
Κυριακή, 18 Δεκέμβριος 2016
  Ενας πραγματικός σύγχρονος ήρωας βρίσκεται στην έδρα διδασκαλίας στο 9ο Γυμνάσιο Βόλου. Ο καθηγητής πληροφορικής Γεώργιος Τσούπας δεν παραδίδει μόνο μαθήματα πληροφορικής... Δίνει μαθήματα ζωής, αυτοθυσίας και ανθρωπιάς στους μαθητές του, που δείχνουν να τον υπεραγαπούν. Είναι άλλωστε στα μάτια
Σάββατο, 17 Δεκέμβριος 2016
Μια νέα «μπίζνα», όπως με οξύτητα τη χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, στήνουν τα ΑΕΙ.
Παρασκευή, 16 Δεκέμβριος 2016
Γυρνάει την πλάτη του στους μαθητές την ώρα του μαθήματος, κλείνει τα αυτιά του και κάνει ένα παρατεταμένο «μπίπ» ή τραγουδάει, βγάζει έξω μαθητές γιατί τον ενοχλούν και «επικοινωνεί» μαζί τους με αναρτήσεις στον μαυροπίνακα.
Πέμπτη, 15 Δεκέμβριος 2016
Πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ Θεσσαλίας η τελετή ορκωμοσίας νέων πτυχιούχων του Τμήματος Ιατρικών Επιχειρήσεων.
Πέμπτη, 15 Δεκέμβριος 2016
Στους 1.250 ανήλθαν φέτος οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, οι οποίοι πραγματοποίησαν την πρακτική τους άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και τις εμπειρίες τους τις μετέφεραν χθες σε ημερίδα που διεξήχθη στο αμφιθέατρο «Σαράτση» του παραλιακού συγκροτήματος Παπαστράτου.
Πέμπτη, 15 Δεκέμβριος 2016
Μετά την αργία του Αγίου Πνεύματος στις 5 Ιουνίου 2017 θα αρχίσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.
Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2016
Την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων της τρέχουσας σχολικής χρονιάς μετά την αργία του Αγίου Πνεύματος αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας.
Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2016
Απόσπασμα από το Κοράνι σε έξι γλώσσες άφησαν χάκερς, οι οποίοι παραβίασαν την ιστοσελίδα του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Τρίτη, 13 Δεκέμβριος 2016
Ηλεκτρονικά θα κατατίθενται απο εφέτος οι αιτήσεις για μεταθέσεις των εκπαιδευτικών. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας από εφέτος καθιερώνεται η υποβολή των αιτήσεων μετάθεσης των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής.
Τρίτη, 13 Δεκέμβριος 2016
Τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Τρικκαίων καθώς και αυτά του Δήμου Καβάλας είναι τα εκείνα που εντάσσονται στη Β΄Φάση του προγράμματος Σχολικά Γεύματα με βάση τα οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά της περιοχής.
 
Σελίδα 1 από 88

 

peiraios 2017 300x250

larisa-feb-300x250

banner carmex

ekptoseis 2017

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

bnb 300

ski report 01


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336