REX 728X90 1

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
20:02
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Τρίτη, 17 Οκτώβριος 2017
Ξεκινά με έξι μαθήματα το φετινό πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας στα γυμνάσια της χώρας, με την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων απο το υπουργείο Παιδείας. Η ενισχυτική διδασκαλία θα γίνεται στα μαθήματα Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά,
Παρασκευή, 13 Οκτώβριος 2017
Η συνεργασία του πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας φαίνεται ότι θα είναι το επόμενο βήμα του υπουργείου Παιδείας στο δρόμο προς την περίφημη ...πανεπιστημιοποίηση των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της χώρας.
Πέμπτη, 12 Οκτώβριος 2017
Το κουδούνι της πρώτης μέρας του σχολείου, για τα τέσσερα προσφυγόπουλα από τη Συρία, που εγγράφηκαν στο 14ο Δημοτικό Σχολείο, με βάση τη διεύθυνση κατοικίας τους, χτύπησε σήμερα 12 Οκτωβρίου.
Τρίτη, 10 Οκτώβριος 2017
Τη διαβεβαίωση ότι τα πανεπιστημιακά συγγράμματα θα διανεμηθούν κανονικά και δωρεάν σε όλους τους φοιτητές έδωσε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Γιώργος Αγγελόπουλος κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία φοιτητικών συλλόγων.
Δευτέρα, 09 Οκτώβριος 2017
Σε απόγνωση βρίσκονται γονείς και μαθητές στη Γλώσσα Σκοπέλου, το δεύτερο μεγάλο λιμάνι του νησιού, καθώς περίπου ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα μαθήματα στο νηπιαγωγείο δεν έχουν ξεκινήσει ενώ υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό τόσο στο δημοτικό όσο και στο γυμνάσ
Παρασκευή, 06 Οκτώβριος 2017
Κατακόρυφη αύξηση στον αριθμό των μαθητών που διεκδικούν μια δεύτερη ευκαιρία για αποκτήσουν το πολυπόθητο απολυτήριο Γυμνασίου, παρατηρείται στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου.
Παρασκευή, 06 Οκτώβριος 2017
Ένα μέτρο, που εφαρμόζεται στο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα, έχει ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων των φοιτητών της, οι οποίοι πραγματοποίησαν χθες κατάληψη στη γραμματεία του τμήματος, ζητώντας την κατάργησή του.
Παρασκευή, 06 Οκτώβριος 2017
Εκρηκτικές διαστάσεις δείχνει να λαμβάνει το πρόβλημα των άπορων μαθητών στα σχολεία του Δήμου Βόλου, που δεν έχουν ούτε το απαραίτητο κολατσιό.
Παρασκευή, 06 Οκτώβριος 2017
Στην επιστημονική ομάδα που ανακάλυψε την ύπαρξη των βαρυτικών κυμάτων και γι' αυτό το λόγο έλαβε το Νόμπελ Φυσικής για το 2017, συμμετείχε ο πρώην καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και νυν ερευνητής του Αμερικανικού Τεχνολογικού Ιν
Πέμπτη, 05 Οκτώβριος 2017
Μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας πραγματοποιείται κατάληψη της γραμματείας του τμήματος, σήμερα Πέμπτη 5/10, με βασικό αίτημα «την κατάργηση των περιοριστικών μέτρων του νέου προγράμματος σπουδών (μέτρο του 85%)».
Πέμπτη, 05 Οκτώβριος 2017
Από σήμερα, Πέμπτη (5/10) έως και την επόμενη Παρασκευή (13/10) θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές των ΑΕΙ και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής.
Πέμπτη, 05 Οκτώβριος 2017
Προπηλακισμούς εναντίον της πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνας Κυριαζοπούλου και των προέδρων τμημάτων, από ομάδα περίπου 30 ατόμων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η πρυτανεία. Αφορμή ήταν η διακοπή της διάθεσης συγγραμμάτων στους φοιτητές και σπουδαστές.
Πέμπτη, 05 Οκτώβριος 2017
Την αναστολή διανομής πανεπιστημιακών συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2017 - 2018, αποφάσισε ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ).
Δευτέρα, 02 Οκτώβριος 2017
Από την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές των ΑΕΙ και ΑΕΑ της χώρας να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής. Η σχετική προθεσμία λήγει την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017.
Τετάρτη, 27 Σεπτέμβριος 2017
Την Καρδίτσα θα επισκεφθεί ο Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης, την Πέμπτη και Παρασκευή 28 και 29 Σεπτεμβρίου, μετά από πρόσκληση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.
Παρασκευή, 22 Σεπτέμβριος 2017
Πλήρη λίστα με ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα των 50 παράνομων φροντιστηρίων που λειτουργούν σε επίπεδο νομού, έχει παραδώσει υπόψη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, ζητώντας ελέγχους.
Παρασκευή, 22 Σεπτέμβριος 2017
Ανοιχτή πρόσκληση σε όποιον διαθέτει στοιχεία να τα προσκομίσει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των «ιδιαιτεράκηδων» καθηγητών που υπηρετούν στα δημόσια σχολεία, απευθύνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017
Για να διαπιστωθεί η συμβολή των φοιτητών και του προσωπικού της ΣΕΦΑΑ στην οικονομική ζωή των Τρικάλων, διεξήχθη μια μελέτη η οποία κατέγραψε οικονομικά στοιχεία σε διάφορους τομείς διαβίωσης.
Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017
Από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι, δικαιούχοι του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγησή του.
Σάββατο, 16 Σεπτέμβριος 2017
Μόνο οφέλη για την εκπαιδευτική κοινότητα της Θεσσαλίας, τον πρωτογενή τομέα και την τοπική οικονομία προκύπτουν από τη συνέργεια εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΑΤΕΙ, καθώς διαπιστώνεται ότι η συνεργασία των επιστημονικών φορέων των δύο ιδρυμάτων είναι αποτελεσματική και
Παρασκευή, 15 Σεπτέμβριος 2017
Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου υπαναχωρεί ως προς το σχέδιο για τις διπλές εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ.
Παρασκευή, 15 Σεπτέμβριος 2017
Σε πάνω από 1.100 ανέρχονται οι απόφοιτοι της Νοσηλευτικής Σχολής του Νοσοκομείου Βόλου που λειτουργεί στην Αγριά εδώ και 40 χρόνια.
Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2017
Η αναβάθμιση, μέσω γάμου, των ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιώς σε Πανεπιστήμιο («Δυτικής Αττικής» όπως θα ονομαστεί) άνοιξε την... όρεξη και σε άλλα ιδρύματα. Ετσι, την αναβάθμισή του σε πανεπιστήμιο, με τη συνεργασία δύο πανεπιστημιακών τμημάτων, εξετάζει το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.
Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2017
«Στον αέρα» βρίσκεται η εκδήλωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την παρουσίαση του σχεδίου επέκτασης των εγκαταστάσεων της Πολυτεχνικής Σχολής σε έκταση στην συνοικία των Παλαιών.
Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2017
Μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών και προετοιμασίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας βρίσκεται σήμερα σε μια ιστορική στιγμή, καθώς ξεκινά την επέκταση της Πολυτεχνικής Σχολής στα Παλιά του Βόλου σε ιδιόκτητη έκταση 19 στρεμμάτων.
Τρίτη, 12 Σεπτέμβριος 2017
Σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα ενώπιον πυκνού ακροατηρίου γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης στα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» προς τιμήν των αποφοίτων Λυκείου της σχολικής χρονιάς 2016 - 2017.
Κυριακή, 10 Σεπτέμβριος 2017
Από τον περασμένο Μάρτιο, ξεκίνησαν και πάλι από τις υπηρεσίες της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., οι προσεισμικοί έλεγχοι των σχολικών μονάδων της χώρας, οι οποίοι είχαν «παγώσει» από το 2011.
Κυριακή, 10 Σεπτέμβριος 2017
Και στη Θεσσαλία, θα εφαρμοστεί πιλοτικά η περιγραφική αξιολόγηση μαθητών, με τις διαδικασίες να προχωρούν γοργά, καθώς επελέγησαν τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και Γυμνάσια, των οποίων οι εκπαιδευτικοί, θα επιμορφωθούν κατάλληλα.
Κυριακή, 10 Σεπτέμβριος 2017
Με τον καθιερωμένο αγιασμό θα χτυπήσει τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, στις 9:00, το πρώτο κουδούνι για 573.744 μαθητές του δημοτικού, 293.000 του γυμνασίου, 210.000 λυκείου, αλλά και σχεδόν 150.000 δασκάλους και καθηγητές που θα τους συνοδεύσουν στο ταξίδι αυτής της νέας σχολικής χρονιάς.
Παρασκευή, 08 Σεπτέμβριος 2017
Η νέα σχολική χρονιά είναι κοντά. Μαθητές και γονείς ετοιμάζονται πυρετωδώς τις τελευταίες ημέρες για την έναρξη, με το βασικό μέλημα να είναι πώς θα γεμίσουν οι τσάντες.
 
Σελίδα 1 από 97

 

banner olimpos

thessIEK web banner 300x250 geniko

afigrantires

thessalia economy

onlarissa

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336