rodopi 728x90

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
12:06

Σινεμά στα δάση της Πίνδου

E-mail Εκτύπωση PDF

Από τις 29 Ιουλίου μέχρι τις 6 Αυγούστου το άγνωστο στους περισσότερους Φεστιβάλ της Βωβούσας επιστρέφει για να μας μυήσει στις τέχνες του κινηματογράφου, της φωτογραφίας και του video art μέσα σε ένα μοναδικό φυσιολατρικό περιβάλλον.

Η Βωβούσα ανήκει τυπικά στα Ζαγοροχώρια, αλλά είναι απομακρυσμένη από την τουριστική τους ζώνη. Σε 1000 μέτρα υψόμετρο, ανάμεσα στις κορυφές της βόρειας Πίνδου, πήρε το όνομά της από τον ποταμό Αώο και τη βοή που προκαλεί όταν τη διασχίζει.

Αυτό που χαρακτηρίζει το μικροσκοπικό χωριό είναι οι αποθήκες ξυλείας, που κάποτε ανθούσαν στην περιοχή. Αυτές οι αποθήκες είναι που πέρυσι και φέτος φιλοξενούν και κάποιες από τις εκδηλώσεις αυτού του ξεχωριστού φεστιβάλ. Εκεί μέσα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ταινίες, ντοκιμαντέρ, εκθέσεις φωτογραφίας και installation.

Το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, το οποίο επιμελείται ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος και το Exile Room, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, γνωστά ντοκιμαντέρ, όπως το «Αλάτι της γης» του Βιμ Βέντερς, το «Αρκαδία Χαίρε» του Φίλιππου Κουτσάφτη, αλλά και το μοναδικό ελληνικό ντοκιμαντέρ που έχει γίνει ως τώρα για το snowboard από τον σκηνοθέτη Θέμη Λαμπρίδη με τίτλο "The Thing About Greece: A Snowboard Documentary". Επίσης ρίχνει γέφυρες με το Φεστιβάλ Μικρού Μήκους της Δράμας, παρουσιάζοντας μία σειρά από τις καλύτερες μικρού μήκους ταινίες της χρονιάς.

Παράλληλα, το φεστιβάλ φιλοξενεί φέτος ένα κινηματογραφικό εργαστήριο από τον σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ, στον οποίον μάλιστα θα κάνει κι ένα μίνι αφιέρωμα. Μέσα από συζητήσεις, αναλύσεις ταινιών, πρακτική εξάσκηση και φυσικά την καθοδήγηση του πολύ καλού κινηματογραφιστή και ντοκιμαντερίστα θα έχετε την ευκαιρία, σε συνεργασία με άλλους συμμετέχοντες, να δημιουργήσετε το δικό σας 15λεπτο ντοκιμαντέρ!

Πέρα από τις πέντε εκθέσεις φωτογραφίας και τις κινηματογραφικές προβολές, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συναυλίες από ομάδες μουσικών και πολυφωνικά συγκροτήματα, μία συζήτηση–perfomance για τα «Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου με τη συγγραφέα Αμάντα Μιχαλοπούλου, υπαίθριο εργαστήριο σωματικής άσκησης, τουρνουά πίνγκ πονγκ, ορειβατική και ποδηλατική εξόρμηση, διαγωνισμό ψηφιακής φωτογραφίας, εργαστήριο animation για μικρούς και μεγάλους, νεανικό εργαστήριο θεάτρου και κυνήγι τρούφας με εκπαιδευμένα σκυλιά. Κι όλα αυτά σε μία περιοχή πνιγμένη στα πυκνά δάση και τα ποτάμια, στο κέντρο του Εθνικού Δρυμού της Βόρειας Πίνδου. Δεν ξέρουμε εσείς, αλλά εμείς ετοιμάζουμε βαλίτσα!

Δημήτρης Χαλιώτης (Πρώτο Θέμα)


 

 

bregovic-video-overlay

markovic-video-overlay

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336