REX 728X90 1

ΤΡΙΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
11:18
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Παρασκευή, 08 Δεκέμβριος 2017
Eπιλέχτηκαν οι 24 Θεσσαλοί μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τον πίνακα κατάταξης επιτυχόντων που συμμετείχαν στο γραπτό διαγωνισμό για το πρόγραμμα EUROSCOLA, προκειμένου να εκπροσωπήσουν την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στην ημερίδα που θα διεξαχθεί στο Στρασβούργο την 1
Τετάρτη, 06 Δεκέμβριος 2017
Νέες καταλήψεις χθες σε έξι σχολεία, γυμνάσια και λύκεια με αιτήματα τη δημιουργία σχολείων που «θα μορφώνουν και δεν θα εξοντώνουν». Στο μεταξύ, το Συντονιστικό στην Αθήνα αποφάσισε αποχή από τα μαθήματα στις 14 Δεκέμβρη ημέρα απεργίας για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Δευτέρα, 04 Δεκέμβριος 2017
Η επιστημονική ομάδα του καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα στο τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με μια εγχώρια επιχείρηση την Polytech συνέλαβαν την ιδέα για την ανάπτυξη μιας συσκευής που θα μπορεί να υπολογίσει την αντιοξειδωτική ικανότητα υγρών τροφίμων όπως ο κ
Δευτέρα, 04 Δεκέμβριος 2017
Πορεία στο Βόλο πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του δήμου Βόλου στο πλαίσιο απόφασης που ελήφθη σε πανελλαδικό επίπεδο.
Σάββατο, 02 Δεκέμβριος 2017
Ανέλαβε χθες τα νέα του καθήκοντα ο πρώτος εκλεγμένος πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας, καθηγητής κ. Ξενοφών Σπηλιώτης, μαζί με τους νέους αντιπρυτάνεις, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της διοίκησης του εκπαιδευτικού ιδρύματος.
Παρασκευή, 01 Δεκέμβριος 2017
Πάνω από 70 είναι αυτή τη στιγμή οι ξένοι φοιτητές που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μέσω του προγράμματος Εράσμους, με στόχο να εξελίξουν τις γνώσεις και να γνωρίσουν καινούριους πολιτισμούς και αντιλήψεις.
Τετάρτη, 29 Νοέμβριος 2017
Ένταση επικράτησε λίγο νωρίτερα, σήμερα, μεταξύ των φοιτητών και των αστυνομικών δυνάμεων, έξω από το υπουργείο Παιδείας. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα από τους διαμαρτυρόμενους μπήκε στο προαύλιο του υπουργείου, απαιτώντας να έχει συνάντηση με τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου ώστε να λάβει απαντήσ
Σάββατο, 25 Νοέμβριος 2017
Εισήχθησαν σε ΤΕΙ αλλά θα αποφοιτήσουν από πανεπιστήμιο. Αυτό είναι το βασικό σενάριο που εξετάζεται για το πτυχίο των νυν φοιτητών των ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιώς, οι οποίοι θα αποφοιτήσουν μετά την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Ωστόσο, αυτό θα γίνει αφού ανταποκριθούν με επιτυχία στα ακα
Πέμπτη, 23 Νοέμβριος 2017
Με ένα χαμόγελο η θερμή υποδοχή των φοιτητών και σπουδαστών στα Τρίκαλα. Η αγκαλιά των Τρικάλων άνοιξε, για να φιλοξενήσει για τα επόμενα χρόνια φοιτητές και φοιτήτριες από διάφορες περιοχές της χώρας, στις τρεις σχολές: ΣΕΦΑΑ, ΤΕΙ, ΣΜΥ.
Πέμπτη, 23 Νοέμβριος 2017
Όλο και περισσότεροι φοιτητές αναγκάζονται να εργάζονται για να καλύψουν τα έξοδα της φοιτητικής ζωής.
Τετάρτη, 22 Νοέμβριος 2017
Ο Καθηγητής κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου, εκλέχθηκε Κοσμήτορας της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θητεία για τα επόμενα τρία έτη.
Τετάρτη, 22 Νοέμβριος 2017
Στις 2.742 ανέρχονται οι αιτήσεις που κατέθεσαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος που ανέρχεται στα 1.000 ευρώ.
Τρίτη, 21 Νοέμβριος 2017
Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η ορκωμοσία 81 αποφοίτων της Σχολής Επιστήμης, Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) Τρικάλων, παρουσία του Κοσμήτορα της Σχολής, Καθηγητή Ιωάννη Κουτεντάκη.
Τρίτη, 21 Νοέμβριος 2017
Ολοκληρώθηκε –μετά και από την παράταση της προηγούμενης βδομάδας για την οριστικοποίηση εκκρεμών αιτήσεων– η υποβολή των αιτήσεων του Στεγαστικού Επιδόματος 1.000 ευρώ ετησίως για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.
Δευτέρα, 20 Νοέμβριος 2017
Το 6ο ΓΕΛ Βόλου στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής επισκέφτηκε το Μόναχο της Βαυαρίας μετά από πρόσκληση της Ιεράς Μητρόπολης της Γερμανίας και του ελληνικού Λυκείου του Μονάχου.
Τετάρτη, 15 Νοέμβριος 2017
Το πρωινό κουδούνι χθες, σε τρία σχολεία της Λάρισας, σήμανε και την έναρξη της σχολικής χρονιάς για τριάντα τέσσερα προσφυγόπουλα από το Κέντρο Φιλοξενίας του Κουτσόχερου.
Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017
Την προώθηση της μείωσης των εξεταζόμενων μαθημάτων, όπως ήδη προωθείται και στο γενικό λύκειο και έχει ήδη πραγματοποιηθεί στο γυμνάσιο, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Δευτέρα, 13 Νοέμβριος 2017
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν γονείς επτά αριστούχων μαθητών της Ε' και ΣΤ' Δημοτικού, θεωρώντας ότι το προεδρικό διάταγμα βάσει του οποίου η επιλογή των σημαιοφόρων στις παρελάσεις θα γίνεται με κλήρωση, είναι αντισυνταγματικό και παράνομο.
Δευτέρα, 13 Νοέμβριος 2017
«Ανεβαίνει» το θερμόμετρο στην εκπαιδευτική κοινότητα από τις προωθούμενες αλλαγές του υπουργείου Παιδείας. Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, προωθεί την αξιολόγηση της Δημιουργική Εργασίας, στη Β΄λυκείου, όπου η βαθμολογία θα βγαίνει από ομαδική εργασία και όχι από ατομική προσπάθεια. Οι Δημ
Κυριακή, 12 Νοέμβριος 2017
Το δικαίωμα της δωρεάν σίτισης καλούνται να ενεργοποιήσουν οι φοιτητές (πέραν του πρώτου έτους) που υπέβαλαν εκπρόθεσμη αίτηση και είναι δικαιούχοι δωρεάν σίτισης.
Κυριακή, 12 Νοέμβριος 2017
«Από φέτος οι μαθητές της Γ΄Λυκείου θα εξετάζονται στο τέλος της χρονιάς μόνο σε τέσσερα μαθήματα, ώστε να πηγαίνουν στις πανελλαδικές περισσότερο ξεκούραστοι και λιγότερο αγχωμένοι», δηλώνει ο υπουγγός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, σε συνέντευξη του στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία».
Σάββατο, 11 Νοέμβριος 2017
Δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος για την έναρξη των σχολικών γευμάτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Σάββατο, 11 Νοέμβριος 2017
Αδειο από μαθητές έμεινε  το δημοτικό σχολείο στο «ακριτικό» Τρίκερι. Οι γονείς αποφάσισαν να κρατήσουν για μία ακόμη φορά τα παιδιά τους στο σπίτι απέχοντας από τα μαθήματα.
Παρασκευή, 10 Νοέμβριος 2017
Αποβάλλονται για μία μέρα τα μέλη του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του Γυμνασίου Σκιάθου, με απόφαση της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων του Γυμνασίου, η οποία θα εφαρμοστεί την ερχόμενη Δευτέρα.
Παρασκευή, 10 Νοέμβριος 2017
Για τις 14 Μαρτίου 2018 πήρε αναβολή η εκδίκαση της υπόθεσης των 10 δασκάλων για έκθεση ανηλίκου μαθητή σε κίνδυνο, πλημμεληματικού χαρακτήρα.
Παρασκευή, 10 Νοέμβριος 2017
Πορεία διαμαρτυρίας έκαναν σήμερα το μεσημέρι οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις και τα κενά σε εκπαιδευτικούς μουσικής που υπάρχουν στο σχολείο τους καθώς και για την μη επίλυση του προβλήματος σίτισης, ενώ στο μεγάλο κάδρο διεκδίκησης των μαθητών των μου
Παρασκευή, 10 Νοέμβριος 2017
Σε ηλικία 75 ετών στο Παρίσι, πέθανε έπειτα από σύντομη νοσηλεία ο διαπρεπής διανοητής και συγγραφέας Κώστας Βεργόπουλος.
Τρίτη, 07 Νοέμβριος 2017
«Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου»: Ο στίχος αυτός του Οδυσσέα Ελύτη στο σχολείο που φέρει το όνομά του στα Τρίκαλα (3ο Λύκειο) αντικατόπτρισε πλήρως την εκδήλωση του «Δικτύου για τη μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη».
Σάββατο, 04 Νοέμβριος 2017
Την επέκταση του προγράμματος σίτισης «Σχολικά Γεύματα», το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Παιδείας στα δημοτικά σχολεία προβλέπει απόφαση του υπουργού Παιδείας.
Σάββατο, 04 Νοέμβριος 2017
Την πρόθεση του Υπουργείου για συρρίκνωση των απολυτηρίων εξετάσεων της Γ Λυκείου τον Ιούνιο ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας. Στόχος του Υπουργείου να κερδηθούν δύο εβδομάδες παραπάνω μάθημα. Τα Λύκεια, δηλαδή, να σταματούν τα μαθήματα στις 31 Ιουνίου, όπως συνέβη από πέρυσι με τα Γυμνάσια.
 
Σελίδα 1 από 99

 

banner olimpos

afigrantires

thessalia economy

bnb 300

radio-300x250


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336