rodopi 728x90

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
04:50
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος 2012
«Εντυπωσιακή χαρακτηρίζεται η επισκεψιμότητα στην 24η AGROTICA, η οποία ολοκληρώθηκε την Κυριακή και διέψευσε τις «Κασσάνδρες» με 42% διεύρυνση των απλών επισκεπτών, σε σχέση με την αντίστοιχη διοργάνωση του 2010». Αυτό αναφέρει δελτίο Τύπου των διοργανωτών.
Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος 2012
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος απάντησε στον Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Λάρισας, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, σχετικά με το θέμα της εξαπάτησης αγροτών (μεταξύ αυτών και αρκετών Λαρισαίων) που εμπιστεύθηκαν εταιρεία για επενδύσεις φωτοβολταϊκών.
Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος 2012
Μόνο ως θετική κίνηση μπορεί να χαρακτηρισθεί η πρωτοβουλία που προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να δημιουργηθούν αγροτικά τεχνολογικά λύκεια, αντίστοιχα των ΕΠΑΛ.
Τρίτη, 07 Φεβρουάριος 2012
Τη δική της παρουσία είχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην 24η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοδίων «AGROTICA 2012» που διοργανώθηκε με επιτυχία το διάστημα 1-5 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη.
Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2012
Τι κοινό μπορεί να έχει η περιοχή του Φρέσνο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ με τη Θεσσαλία; Μπορεί ο θεσσαλικός κάμπος να ακολουθήσει μια διαφορετική αγροτική προοπτική πέρα από την παραδοσιακή, όπως συμβαίνει με το Φρέσνο;
Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2012
Άλλαξε χέρια σήμερα το μεσημέρι το τιμόνι της ΕΑΣ Λάρισας, μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Οργάνωσης κ. Σπύρος Τσικρίκας.
Κυριακή, 05 Φεβρουάριος 2012
Στην δεύτερη προκήρυξη του Μέτρου "Επενδύσεις στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων" του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" που έληξε στις 23-1-2012, υποβλήθηκαν 37 επενδυτικά σχέδια στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Κυριακή, 05 Φεβρουάριος 2012
Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τον αγροτικό τομέα στη χώρα μας. Το εισόδημα των Ελλήνων αγροτών συρρικνώνεται χρόνο με το χρόνο, την ώρα που στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες αυξάνεται.
Παρασκευή, 03 Φεβρουάριος 2012
Οι ελληνικές αρχές κατέβαλαν εξαρχής κάθε προσπάθεια για την αποτροπή της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιστροφή 425 εκατομμυρίων ευρώ από επιδοτήσεις αγροτών που είχαν γίνει με απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ το 2009, αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτι
Δευτέρα, 30 Ιανουάριος 2012
Στη συμβολική κατάληψη του κεντρικού υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας, στον πεζόδρομο της Ασκληπιού, προχώρησαν σήμερα οι αγρότες του νομού Τρικάλων.
Δευτέρα, 30 Ιανουάριος 2012
Γνωρίζετε τι είναι το ιπποφαές; Κι όμως η καλλιέργειά του μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά προσοδοφόρα αν κάνετε τα κατάλληλα βήματα.
Σάββατο, 28 Ιανουάριος 2012
Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ προχθές Πέμπτη τα πρώτα αγροτεμάχια που θα διανεμηθούν σε Θεσσαλούς αγρότες και κτηνοτρόφους, στο πλαίσιο του προγράμματος μίσθωσης δημόσιας γεωργικής γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Παρασκευή, 27 Ιανουάριος 2012
Νέα αγροτεμάχια της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και Μαγνησίας αναρτήθηκαν χθες για πρώτη φορά στο διαδικτυακό σύστημα υποβολής αιτήσεων μίσθωσης δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης.
Παρασκευή, 27 Ιανουάριος 2012
Αλλάζει άρδην το τοπίο στην προετοιμασία των αγροτών του αύριο με την κατάθεση χθες στη Βουλή, του νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την «Οργάνωση και λειτουργία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού Δήμητρα».
Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2012
Νέο σοκ στο υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και στον αγροτικό κόσμο.
Τετάρτη, 25 Ιανουάριος 2012
Ασφαλή είναι τα προϊόντα όπως καρότα, πατάτες και κρεμμύδια που καλλιεργούνται στην Ελλάδα σε ότι αφορά τις συγκεντρώσεις των βαρέων μετάλλων αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, που έκανε ελέγχους στις περιφέρειες, μεταξύ των οποίων και στη Θεσσαλία.
Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2012
Στο χωριό Νέσσωνας της Λάρισας και σε συνεργασία με το Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας, θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο εργαστήριο με θέμα τη φυσική καλλιέργεια.
Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2012
Αγρότες από όλη τη Θεσσαλία βρέθηκαν την Δευτέρα στη Λάρισα και πραγματοποίησαν κινητοποίηση στα γραφεία του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2012
Κάποτε τέτοια περίοδο, όταν η δυναμική των αγροτοπατέρων ήταν μεγάλη, ήδη τα τρακτέρ καταλάμβαναν διόδια και κόμβους και το σκηνικό των αγροτικών μπλόκων μονοπωλούσε επί καιρό την επικαιρότητα.
Κυριακή, 22 Ιανουάριος 2012
Θα πρέπει να υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος για να παραμένει «κλειδωμένο» ένα δισ. ευρώ στην παρούσα οικονομική κατάσταση...
Κυριακή, 22 Ιανουάριος 2012
Σημάδια αναθέρμανσης του ενδιαφέροντος των παραγωγών για την αναθέρμανση ενός ξεχασμένου κτηνοτροφικού φυτού, του ροβιού, παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια.
Πέμπτη, 19 Ιανουάριος 2012
Συναντήσεις ενημέρωσης είχαν σήμερα οι πρόεδροι των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλίας με αντιπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Αθήνα, σχετικά με το θέμα της συγχώνευσης των ΕΑΣ στη Θεσσαλία.
Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2012
Προχωράει με γρήγορα βήματα το μεγάλο εγχείρημα των συνεταιριστών της Θεσσαλίας να δημιουργήσουν μία ενιαία Ε.Α.Σ. στην περιφέρειά μας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει ο νέος νόμος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις συγχωνεύσεις των τοπικών Οργανώσεων.
Τρίτη, 17 Ιανουάριος 2012
Συνεχίζονται με τους νομούς Φλώρινας και Σερρών (μετά την Ξάνθη) οι υπογραφές της δεύτερης «φουρνιάς» των συμβολαίων μίσθωσης αγροτεμαχίων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2012
Την πρόθεση του ΥΠΕΚΑ να εξετάσει πιθανή παράταση για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά γνωστοποίησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Τρικάλων, Σούλας Μερεντίτη, με θέμα «Χρηματοδότηση φωτοβολταϊκών έργων».
Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2012
Με τη βοήθεια των γενετικών βιολόγων παράγεται το μεγαλύτερο ποσοστό του γάλακτος και του κρέατος που καταναλώνουν οι Ελληνες, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των ζώων της κτηνοτροφικής βιομηχανίας περνά από τον έλεγχο των πέντε Κέντρων Γενετικής Βελτίωσης Ζώων της χώρας.
Σάββατο, 14 Ιανουάριος 2012
Παράδεισο... αποτελεί για τα αιγοπρόβατα ο βοσκότοπος της επαρχίας Ελασσόνας σύμφωνα με στοιχεία έρευνας του καθηγητή στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας, Παναγιώτη Γούλα.
Τετάρτη, 11 Ιανουάριος 2012
Συνεργασία με κτηνοτρόφους αλλά και με σχολεία έχει ξεκινήσει ο «Αρκτούρος» στο πλαίσιο της προώθησης δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης δηλητηρίασης ζώων σε περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δευτέρα, 09 Ιανουάριος 2012
Στους δρόμους ετοιμάζονται να βγουν και πάλι οι αγρότες οι οποίοι συμπαρατάσσονται με την ΠΑΣΥ, στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων που προγραμματίζονται για το δεύτερο 15νθημερο του Ιανουαρίου.
Παρασκευή, 06 Ιανουάριος 2012
Σε μια εποχή που το συνεταιριστικό κίνημα περνά κρίση και αναζητά ταυτότητα προκειμένου να επιβιώσει, το παράδειγμα ενός μικρού οινοποιητικού συνεταιρισμού 18 αμπελουργών στη Νάουσα, αν μη τι άλλο, δείχνει το δρόμο και στους παραγωγούς της περιοχής μας.
 
Σελίδα 44 από 47

 

BANNERS AGET B 300x250 SELECTION

bregovic-video-overlay

markovic-video-overlay

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336