rodopi 728x90

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
12:49

Όλα έτοιμα για την 18η Οικολογική γιορτή

E-mail Εκτύπωση PDF

Την σημαντικότητα της 18ης Oικολογικής Γιορτής Καρδίτσας, αλλά και την ετοιμότητα για το ξεκίνημά της γνωστοποίησαν διοργανωτές και συνδιοργανωτές μέσω συνέντευξης τύπου.

Παράλληλα παρουσίασαν το πρόγραμμα των παράλληλων, με την εκθεσιακή αγορά, δράσεων και εκδηλώσεων, που φιλοδοξούν να αναδείξουν, με τον καλύτερο τρόπο, το θέμα της φετινής γιορτής που είναι οι ανανεώσιμες πήγες ενέργειας.

Την οικολογική γιορτή διοργανώνει η «Οικόσφαιρα» με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, Δήμο Καρδίτσας, την ΑΝ.ΚΑ., το Κέντρο Εκπαίδευσης Αειφορίας Μουζακίου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και τον Φυσιολατρικό ¨Όμιλο Καρδίτσας.

Ο περιφερειακός Σύμβουλος και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος που πήρε πρώτος το λόγο μίλησε για πλήρη ετοιμότητα μετά από τέσσερις μήνες δουλειάς για να ξεκινήσει ο σημαντικός θεσμός της Οικολογικής γιορτής.

Τόνισε ότι για ένα τετραήμερο η περιοχή μας θα βρεθεί στο επίκεντρο του πανελλαδικού οικολογικού ενδιαφέροντος και ειδικά το Παυσίλυπο που είναι ο χώρος τέλεσής της.

Εκεί, πρόσθεσε, θα χτυπά η καρδιά της Οικολογίας τόσο μέσω της Εκθεσιακής Αγοράς, όσο και μέσω των παράλληλων εκδηλώσεων που αφορούν μικρούς και μεγάλους .

Ακολούθως μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος που τόνισε ότι σε μία εποχή που το περιβάλλον βάλλεται και ο άνθρωπος το επιβαρύνει συνεχώς, το να γίνεται μία τέτοια εκδήλωση στην Καρδίτσα τιμά τον τόπο μας και δείχνει και πως πρέπει να κινηθούμε από εδώ και πέρα.

Ειδική αναφορά έκανε στο θέμα της γιορτής λέγοντας ότι οι ΑΠΕ είναι περισσότερο επίκαιρες από ποτέ, συνεχάρη τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και κάλεσε όλους τους Καρδιτσιώτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις αλλά και να σκεφθούν και να πράξουν οικολογικά.

Επόμενος ομιλητής ήταν ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος εκφράζοντας αρχικά την χαρά του για την διοργάνωση της γιορτής. Ακολούθως αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του Δήμου για την προστασία του περιβάλλοντος και την υγιεινή διατροφή, γεγονός που τον ωθεί να στηρίζει και με παραχώρηση χώρου αλλά και οικονομικά τέτοιες προσπάθειες.

Τέλος τόνισε ότι πρέπει να στηρίζουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με κάθε τρόπο και να μην λέμε ναι στην αρχή και όχι στο τέλος.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής η υπεύθυνη των παράλληλων εκδηλώσεων κ. Μαρία Τσουρή-Καραμπινά παρουσίασε το αντικείμενό της μιλώντας για δράσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους και με ένα ευρύ πεδίο που αφορά τους πάντες.

Μίλησε για τα εργαστήρια που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και τα δρώμενα που έχουν προγραμματισθεί, τονίζοντας ότι όλα αποσκοπούν στο να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για το θέμα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Τέλος είπε ότι τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στο Παυσίλυπο με την βραδιά να περιλαμβάνει και μουσικό πρόγραμμα.

Ο κύκλος των ομιλητών έκλεισε με την «ψυχή» της διοργάνωσης, τον συντονιστή της κ. Σωκράτη Βασιλάκο, που ευχαρίστησε συνδιοργανωτές και χορηγούς, τονίζοντας παράλληλα ότι η εκδήλωση απαιτεί περισσότερη οικονομική στήριξη. Επίσης καυτηρίασε την κεντρική εξουσία που τα τελευταία χρόνια απουσιάζει παντελώς από την χρηματοδότηση της Οικολογικής Γιορτής.

Karditsalive.net

 

 

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336