rodopi 728x90

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
18:45

2.500 δρομείς από όλο το κόσμο στον Βόλο

E-mail Εκτύπωση PDF

Ολοκληρώθηκαν το πρωί της Τρίτης οι εγγραφές για τον 4ο Ημιμαραθώνιο Βόλου και τους παράλληλους αγώνες, και οι συμμετοχές που θα υπάρξουν ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.

Η ζήτηση μάλιστα από τους δρομείς συνεχίζεται αδιάλειπτα, αλλά είναι αδύνατο να γραφτούν και άλλοι στον αγώνα καθώς ήδη ξεπεράστηκε ο προβλεπόμενος προγραμματισμός για τις παροχές και την άρτια κάλυψη της διοργάνωσης από τους εθελοντές και από τους διασώστες. Οι διοργανωτές ευχαριστούν όλους τους δρομείς για την εκπληκτική ανταπόκριση που έδειξαν και φέτος για τη συμμετοχή στη μεγάλη γιορτή.

700 δρομείς θα τρέξουν τον Ημιμαραθώνιο (21.100 μέτρα). 1.100 θα συμμετέχουν στον Δρόμο Υγείας 5 χιλιομέτρων. Εκατοντάδες παιδιά από τον Βόλο καθώς και των επισκεπτών δρομέων θα τρέξουν στον Παιδικό Αγώνα. Οι εγγραφές για τον αγώνα των παιδιών θα γίνουν το Σάββατο πριν την εκκίνηση, στις 16.30 στη παραλία.

Οι θεατές και όσοι θα βρεθούν κατά μήκος της διαδρομής θα έχουν την ευκαιρία να δούνε τους δρομείς που θα μεταδώσουν σε όλους το υγιέστερο μήνυμα που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει. Γονείς με τα παιδιά τους, υπερήλικες, ΑμεΑ, ερασιτέχνες αθλούμενοι, πρωταθλητές υψηλού επιπέδου και μέλη της Εθνικής μας Ομάδας, δρομείς από τη Κύπρο, βαλκανικές χώρες, ακόμη και από τις Φιλιππίνες.
Έτσι στον Ημιμαραθώνιο όλοι θα θαυμάσουν έναν από τους καλύτερους Έλληνες μαραθωνοδρόμους τον Μιχάλη Παρμάκη, τους Βολιώτες κορυφαίους δρομείς Νίκο Σκούταρη, Δημήτρη Φράγκο. Στον Δρόμο των 5 χιλιομέτρων τον Αλέξη Παπαλεξίου, τον Δημήτρη Μάλαϊ από τον ΣΔ Καρδίτσας, τις αθλήτριες της Νίκης Βόλου Χριστίνα Κατζουράκη, Ξανθίππη Φιλατζικιώτη. Αδικούνται πάρα πολλοί αθλητές που δεν αναφέρονται, αλλά η λίστα είναι ατέλειωτη.

Η πολύτεκνη αθλήτρια με αθέατη αναπηρία κα Άννα Τσιηφτέ Καζακαίου που θα έρθει από τη Λευκωσία, το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Ν. Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» με μαζική συμμετοχή, ΑμεΑ θα συμμετέχουν επίσης στους αγώνες.
Το Πανεπιστήμιο Βόλου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 ετών από τη δημιουργία του, θα προσφέρει στους 3 πρώτους νικητές όλων των αγώνων συμπεριλαμβανομένων και των τριάδων των ηλικιακών κατηγοριών συλλεκτικό t-shirt με το λογότυπο «30 χρόνια Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας» και με το σήμα του αγώνα.
Τονίζεται ότι όλοι κάτοικοι Βόλου και όσοι θα βρίσκονται στον Βόλο τη Παρασκευή θα πρέπει να πάρουν το πακέτο τους από τη Παρασκευή, για αποσυμφόρηση του χώρου το Σάββατο οπότε θα έρθουν οι περισσότεροι δρομείς από άλλες πόλεις.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:
Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 (17:00-20:00) Θόλος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Παραλαβή αριθμών για τους συμμετέχοντες από τη περιοχή της Μαγνησίας και όσους ακόμη θα βρίσκονται ήδη στη περιοχή.

Σάββατο 21 Απριλίου 2018 Θόλος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
13:00-17:20 Παραλαβή αριθμών για όλους τους συμμετέχοντες.
17:15 Εκκίνηση παιδικού αγώνα 500 μέτρων.
17:40 Συγκέντρωση στην αφετηρία – ενημέρωση αθλητών
18.00 Εκκίνηση ημιμαραθώνιου από το χώρο στο Πανεπιστημίο.
18.15 Εκκίνηση δρόμου υγείας 5χλμ από το χώρο στο Πανεπιστήμιο.
18.25– 19.00 Τερματισμοί Δρόμου Υγείας 5 χιλιομέτρων
19.15– 20.30 Τερματισμοί Ημιμαραθωνίου
19.45 Απονομές Δρόμου Υγείας
20:35 Απονομές Ημιμαραθωνίου

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ (Σάββατο 21 Απριλίου)

Η Οργανωτική Επιτροπή του 4ου Ημιμαραθωνίου Βόλου ανακοινώνει, ότι κατόπιν άδειας των αρμόδιων αρχών, οι παρακάτω δρόμοι θα είναι κλειστοί από κυκλοφορία οχημάτων το προσεχές Σάββατο 21 Απριλίου 2018 και ώρες 17.15 ως 21.00 για την ασφαλή τέλεση του αγώνα:

Οδός Αργοναυτών,
Οδός Πυράσσου από τα «ψαράδικα» μέχρι την οδό Μητρ.Γρηγορίου
Οδός Μητρ.Γρηγορίου,
Οδός Ναυαρχ.Βότση,
Οδός Ελασσόνος (όλοι αυτοί οι δρόμοι, από το ύψος της οδού Πυράσσου και κάτω),
Οδός Λαχανά (από το ύψος της οδού Αλμυρού και κάτω)
Οδός Αλμυρού,
Οδός Αρ.Ζάχου για ένα οικοδομικό τετράγωνο στο ύψος του ΚΤΕΛ,
Οδός Αλαμάνας από το ύψος του ΚΤΕΛ και κάτω, εκεί δηλαδή που υπάρχει ο διαμορφωμένος ποδηλατόδρομος που οδηγεί στο Εκθεσιακό Κέντρο.
Όλος ο παραλιακός δρόμος Πευκάκια-Αλυκές- Άγιος Στέφανος.

Σε όλους τους παραπάνω δρόμους απαγορεύεται επίσης τις ώρες αυτές να βρίσκονται σταθμευμένα οχήματα. Ζητούμε τη μεγάλη προσοχή των οδηγών, και τη κατανόηση στις υποδείξεις των ανδρών της Τροχαίας, του Λιμενικού και των εθελοντών, ακλουθώντας τους εναλλακτικούς δρόμους.

Ο αγώνας προσελκύει εκατοντάδες αθλητές από όλη την Ελλάδα που θα έρθουν στον Βόλο και τη Μαγνησία με τις οικογένειες τους, με συνέπεια ο 4ος Ημιμαραθωνίος Βόλου να αποτελεί τη καλύτερη διαφήμιση για τη περιοχή μας. Ο αγώνας αποσπά τις πιο θετικές κριτικές, κάθε χρονιά θα προσελκύει ακόμη περισσότερους αθλητές, και αποτελεί σημείο αναφοράς για τα αθλητικά δρώμενα της χώρας μας, ενώ γίνεται γνωστός και στη Κύπρο και στο εξωτερικό. Καλούμε όλους τους πολίτες του Βόλου να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις το απόγευμα του Σαββάτου τόσο στη παραλία όσο και στα μέρη από όπου περνά η διαδρομή, καθώς και να εμψυχώσουν και να χειροκροτήσουν τους δρομείς.

Σε 4 ακόμη αγώνες έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥΒ το Σαββατοκύριακο
Στη Λαμία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η μεγάλη γιορτή της πόλης, το Lamia Night & Run 2018 με αγώνες 4,6 χιλιομέτρων και 10 χλμ. Ο Αλέξης Παπαλεξίου εντυπωσίασε καθώς έτρεξε και στους 2 αγώνες καταλαμβάνοντας τη 3η θέση και στους δύο. Μάλιστα επαινέθηκε καθώς στον πρώτο αγώνα φώναξε τον προπορευόμενο από αυτόν δρομέα όταν πήρε λάθος δρόμο κάτι που αν δεν γινόταν θα στερούταν τη 2η θέση. Στον επόμενο αγώνα ζήτησε να βραβευτεί μαζί με αυτόν και ο 4ος, καθώς τερμάτισαν μαζί, άσχετα αν το σύστημα χρονομέτρησης τους διαχώρισε. Στον αγώνα σκυτάλης 2 Χ 5 χιλιόμετρα οι Ρίτσα Ρούστα, Κώστας Μαγαλιός αναδείχθηκαν 2οι στη μικτή κατηγορία. Στα 4,6 χιλιόμετρα έτρεξαν επίσης οι Αχιλλέας Καλαμάκης, Θωμάς Μαλιαχόβας, Γιώργος Αλμπανούδης, Χαράλαμπος Γιώτας. Στα 10 χιλιόμετρα οι Κώστας Παλάντζας, Σπύρος Βλαχόπουλος, Στέφανος Μουρογιάννης, Χρήστος Γεωργουλόπουλος, Μπάμπης Μπάρδας, Γιάννης Καζανίδης, Ευμορφία Ντόβα. Έτσι συνολικά από τον ΣΔΥΒ έτρεξαν στη Λαμία 13 δρομείς του.

Ο πιο συγκηντικός αγώνας, διαφορετικός από κάθε άλλο, ο 3ος Δρόμος 21 Μαθητών έγινε τη Κυριακή στο Μακρυχώρι Ημαθίας στη μνήμη των μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο στα Τέμπτη το 2003. Αγωνίστηκε ο αθλητής του ΣΔΥ Βόλου Αμβρόσιος Δημητριάδης που τερμάτισε 3ος στη γενική κατάταξη. (6.200 μέτρα).
Τη 4η θέση κατέλαβε η Ελένη Πρατσή στον αγώνα 7ος Κλήρου Ατόβρυση Cross Country Challenge στη Λευκωσία. Ο αγώνας ήταν ορεινός απόστασης 12 χιλιομέτρων και η αθλήτρια του ΣΔΥ Βόλου τερμάτισε σε χρόνο 1.08.44.

Στον Μαραθώνιο Κρήτης (42.195 μέτρα) που έγινε στα Χανιά έτρεξε ο Αντώνης Γάκης συνεχίζοντας το σερί των πολύ καλών εμφανίσεων.
Τέλος, άνοιξαν οι εγγραφές για τον 4ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Δάσους Κουρί Αλμυρού που θα γίνει το Σάββατο 12 Μαΐου το απόγευμα με αγώνες 10 και 5 χιλιομέτρων και παιδικό αγώνα. Οι εγγραφές είναι δωρεάν και γίννοται στο σάιτ του ΣΔΥ Βόλου sdyvolou.gr

Εφ. Θεσσαλία

 

LITRO 2018 STO KOKKINO

coffee food 300 neo

selfhelpbanner

ski report 01

radio-300x250

bnb 300


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΗΣ
 
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΑΣΟΣ ΠΛΕΝΤΖΑΣ
 

ΜΑΚΕΤΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
 

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
tbnews@thessalianews.gr
 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΤΒ NEWS M.EΠΕ
Δευκαλίωνος 1 - Λάρισα
Τηλ. 2411 115336