Σε νέα καταγγελία, ότι ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας «με τα τέσσερα πλαστά πτυχία και την σκανδαλώδη ανάθεση του κυλικείου» επέστρεψε και εργάζεται κανονικά στο Θριάσιο Νοσοκομείο στο Αυτοτελές Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας, προέβη με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.
Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της; « Άλλοι υγειονομικοί υπάλληλοι με πλαστά πτυχία κατώτερων κατηγοριών οδηγήθηκαν στη φυλακή ή διώκονται για κακουργήματα. Για το πρώην Διοικητή ούτε γάτα ούτε ζημιά» και προσθέτει πως «υπηρεσιακά στελέχη Νοσοκομείων που υποπίπτουν σε παραπτώματα διαπιστωμένα από το ΣΕΥΠ πολύ μικρότερης ευθύνης από τον πρώην Διοικητή της Νίκαιας (πλαστά πτυχία, υπόθεση κυλικείου) με βάση το ν. 4325/2015 με απόφαση Διοικητή τίθονται σε αργία».
Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «Ομπρέλα προστασίας από Πολάκη» και πως «περιμένουν υποτίθεται να συνεδριάσουν τα Πειθαρχικά Όργανα όταν και όποτε συσταθούν» για να αποφανθεί ότι ουσιαστικά «περιμένουν να ξεχασθεί η υπόθεση».
Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι  το Προστασίας Δικαιωμάτων συστήθηκε με το ν. 4368/2016 για να εξασφαλίζει τα δικαιώματα των πολιτών στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Διευθετεί υποθέσεις που απορρέουν από την άσκηση του δικαιώματος του πολίτη για την υγεία του, αποσκοπώντας στην εξομάλυνση και εξάλειψη δυσλειτουργιών που παρεμποδίζουν την εξυπηρέτησή του, κατ’ επέκταση και το έργο των εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα με απώτερο σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου. Επίσης το γραφείο υπάγεται απ’ ευθείας στον Διοικητή.

naftemporiki.gr